Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 oktober 2020

Hoe late penalty voor consternatie zorgde bij Club: lijnrechter riep dat het geen strafschop was, terwijl onze huisre...

HLN
Hoe late penalty voor consternatie zorgde bij Club: lijnrechter riep dat het geen strafschop was, terwijl onze huisref beslissing Laforge steunt
Hét gespreksonderwerp bij Club na afloop: de tweede penalty van Standard. Dat de eerste er duidelijk géén was, stoorde hen minder – Mignolet redde hem toch. Maar dat de bal in het slot opnieuw op de stip ging voor handspel van Rits… "Héél bizar."
Lees verder

Trump haalt tijdens rally in Michigan uit naar gouverneur Gretchen Whitmer: "Sluit haar op"
De Amerikaanse president Donald Trump ging tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Michigan flink tekeer tegen de democratische gouverneur Gretchen Whitmer en haar strenge coronamaatregelen. "Jullie moeten jullie gouverneur ertoe brengen dat ze haar staat opent", riep Trump zaterdag naar zijn aanhangers in de stad Muskegon, een vingerwijzing naar de coronamaatregelen in de staat. "Sluit haar op!", riepen zijn aanhangers vervolgens. Waarna Trump eraan toevoegde: "Sluit ze allemaal op."
Lees verder

Dag na monsterzege Ardern is coronavirus terug in Nieuw-Zeeland
Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een nieuwe lokale besmetting van het coronavirus in Nieuw-Zeeland vastgesteld. Volgens de gezondheidsautoriteiten is de besmette persoon vroeg opgespoord en is het risico op overdracht beperkt. Het nieuws komt de dag nadat premier Jacinda Ardern mede dankzij haar kordate coronabeleid met haar Labourpartij een monsterzege boekte bij de verkiezingen.
Lees verder

Uitvinder Anthony Liekens uit 'Team Scheire': "Ik wil de grootste nerd van België worden"
Met z'n grijze haren alle kanten op en zijn labojas als vaste metgezel knutselt Anthony Liekens (44) iedere week mee aan oplossingen voor kleine en grote problemen in 'Team Scheire'. Als uitvinder - ja, dat is zijn beroep - maakt hij festivalbandjes om mee te betalen, zorgt hij dat iedereen een mondmasker kan maken en racet hij met slijpschijven aan zeventig kilometer per uur. Alles begint vanuit zijn uitvindersgarage in Schilde, waarin hij ons een kijkje laat nemen.
Lees verder

20 doden in Costa Rica na consumptie van met methanol aangelengde drank
Twintig mensen zijn de afgelopen dagen in Costa Rica overleden na het drinken van alcohol die was aangelengd met methanol. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.
Lees verder

OVERZICHT. Nu al 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, gisteren liefst 351 nieuwe opnames
De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.399 per dag. Op dinsdag 13 oktober werden er voor de eerste keer ooit meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld in België - intussen is dat record zelfs bijgesteld tot 11.737. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 351 nieuwe patiënten erbij, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is al van april geleden dat er zoveel mensen op één dag tijd in het ziekenhuis belandden met Covid-19.
Lees verder

Ruim 2.250 coronapatiënten in het ziekenhuis
Er lagen gisteren 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Dat blijkt deze ochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Studie: "Koeien ontspannen zich als mensen zachtjes tegen hen praten"
Vriendelijke woorden zijn goed voor koeien. Vooral als die rechtstreeks worden uitgesproken door mensen die naast hen staan in plaats van via een bandopname. Dat blijkt uit een studie, die de invloed van spreken en aaien op de dieren heeft onderzocht en is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Psychology.
Lees verder

Sam De Bruyn emotioneel over overleden oma: "Zij maakte de oorlog mee en vond die minder erg dan de eenzaamheid in het woonzorgcentrum"
Sam De Bruyn, die onlangs zelf kampte met een burn-out, is ervan overtuigd dat we met de huidige pandemie een zwakke maatschappelijke schakel niet erkennen. Hij vraagt zich af hoe we de psychologische nasleep van de coronacrisis ooit kunnen oplossen. "We weten er niets over. Daarom moeten we op school van jongs af aan veel meer leren over psychologische problematieken", stelt De Bruyn in het gesprek met Magali De Reu in 'HLN Talks'.
Lees verder

Vuurwerk gegarandeerd: zo ziet het parcours voor de 104e editie van de Ronde van Vlaanderen eruit
Om 9u45 trappen ze in Antwerpen de 104e editie van de Ronde van Vlaanderen op gang. Om verschillende redenen een unieke editie. Over 244 kilometer voert de Ronde ons richting Oudenaarde. Wat staat er onderweg op het menu?
Lees verder

Emma Verlinden, de rebelse tv-dochter van Tom Waes in 'Undercover': ''Hij zei: Hallo, ik ben Tom en ik speel je papa. Zo bescheiden! Alsof ik niet wist wie hij was"
"Tom is zo los en toegankelijk, ik heb niet veel moeite moeten doen om mij in te beelden dat hij mijn vader was", zegt Emma Verlinden (20). De piepjonge actrice wijst dan ook maar in één richting om uit te leggen hoe het komt dat ze Polly met zoveel verve weet neer te zetten in 'Undercover': die van Tom Waes (51).
Lees verder

Onze chef wielrennen: "Het zal Van Aert een zorg zijn of er op de Kwaremont of de Koppenberg mensen staan om hem toe te juichen"
Een aparte editie wordt het sowieso, de corona-editie van de Ronde van Vlaanderen. "De eer staat op het spel. Niets meer, maar ook niets minder", vindt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck, die het heeft over "misschien wel de meest bizarre Ronde van Vlaanderen in de geschiedenis". Lees hieronder zijn vooruitblik op 'Vlaanderens Mooiste'.
Lees verder

Overvolle kalender stelt oude knoken van Mbokani op de proef: "Ik wil alles spelen, élke minuut"
Eén langgerekte spurt wordt het. De laatste maanden van 2020 kondigen zich loodzwaar aan voor Royal Antwerp FC. 18 wedstrijden op 69 dagen: da's eentje om de vier dagen. Kunnen de oude knoken van Dieumerci Mbokani dat aan? Wel, hij mag dan 34 zijn, 'Dieu' klinkt als ­iemand van 17. "Ik wil élke minuut spelen."
Lees verder

Israël start officiële diplomatieke relaties op met Bahrein
Israël en Bahrein formaliseren vandaag officieel de normalisering van hun diplomatieke relaties. Dat gebeurt tijdens een ceremonie in Manama, de hoofdstad van Bahrein.
Lees verder

Weinig zon op zondag, midden volgende week gevoelig warmer (maar ook onstabieler)
Zondag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele buien, bij relatief frisse maxima tussen 8 en 13 graden. Midden volgende week wordt het gevoelig warmer, maar ook onstabieler, voorspelt het KMI.
Lees verder

Facebook wees al ruim 2 miljoen advertenties af in kader Amerikaanse presidentsverkiezingen
De Amerikaanse internetgigant Facebook heeft al 2,2 miljoen advertenties in het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgewezen van zijn platformen Facebook en Instagram. Dat zegt Nick Clegg, vicepresident bij Facebook, zondag in het Franse weekblad Journal du Dimanche. Daarnaast zijn nog eens 120.000 posts verwijderd omdat ze de stembusslag wilden belemmeren en plaatste Facebook maar liefst 150 miljoen waarschuwingen bij berichten met valse informatie, aldus Clegg.
Lees verder

POLL. Wie wint de Ronde van Vlaanderen?
D-day voor de klassieke renners. Van Aert, Van der Poel en co strijden vandaag om de zege in de mythische Ronde van Vlaanderen, live te volgen op HLN.be. Wie gaat er straks met de bloemen naar huis? Stem hieronder in onze poll!
Lees verder

'Love Island'-winnaars Denzel en Aleksandra uit elkaar: "We pasten niet samen"
Ze leken het perfecte koppel, maar uiteindelijk was de liefde toch niet zo sterk. 'Love Island'-winnaars Aleksandra Jakobczyk (25) en Denzel Slager (27) hebben op Instagram bekendgemaakt dat ze niet langer een stel vormen. "Maar er is geen sprake van ruzie."
Lees verder

Houdt guur weer jou niet tegen om op de fiets te springen? Veldritkampioen Klaas Vantornout geeft tips om je stalen ros in topvorm te houden
De Ronde van Vlaanderen mag er dit jaar dan misschien anders uitzien, aan populariteit moet de koers absoluut niet inboeten. Integendeel, zelden kozen we zo vaak voor de fiets als middel om fit en gezond te blijven. Maar nu de dagen korter, donkerder en kouder worden, is het belangrijk om onze trouwe tweewieler extra in de watten te leggen. Wat kun je zelf doen? Waarvoor stap je het best naar een professional? En wat als je je stalen ros maanden op stal laat staan? Voormalig Belgisch en vicewereldkampioen veldrijden Klaas Vantornout (38) deelt zijn beste tips om je fiets helemaal winterklaar te maken.
Lees verder

Tiesj Benoot sluit weer aan en is ambitieus: "Hoop op lange, lastige finale"
Eén week nadat hij door het contact met de op Covid-19 positief geteste Jan Bakelants in de studio van Extra Time Koers door zijn team Sunweb aan de kant werd gehouden voor Gent-Wevelgem, is Tiesj Benoot 'back in business'.
Lees verder