Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Het nieuwe klimaatrapport van het KMI is duidelijk: ook België warmt op

HLN
Het nieuwe klimaatrapport van het KMI is duidelijk: ook België warmt op
Vandaag stelt het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) zijn nieuwe Klimaatrapport voor met een onbetwistbare conclusie. De klimaatverandering is duidelijk voelbaar in België.
Lees verder

Het nieuwe klimaatrapport van het KMI is duidelijk: België warmt op
Vandaag stelt het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) een nieuw groot Klimaatrapport voor met een onbetwistbare conclusie. De klimaatverandering zal nog meer voelbaar worden in de komende decenia als we niet oppassen.
Lees verder

Laboratoria in Brussel overspoeld: "We kunnen 1.200 testen per dag aan, maar krijgen nu tot 1.800 aanvragen"
Huisartsen in Brussel worden overspoeld met testaanvragen van mensen die denken dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Probleem: de laboratoria die deze testen moeten analyseren, kunnen het niet meer bolwerken. Normaal kan binnen de 48 uur meegedeeld worden of een coronatest positief is. Inmiddels is die antwoordtijd opgelopen tot 3 à 4 dagen, vertelt Nikolaos Nanos, directeur van LBS Medical Laboratory, aan HLN LIVE.
Lees verder

Ook geen Wereldbeker in Zonhoven, UCI herschikt kalender om vijf overgebleven manches nieuwe plaats te geven
Geen Wereldbekercross in Zonhoven dit jaar. De veldrit die normaal op zondag 13 december zou worden verreden, slaat een jaartje over. De Wereldbeker veldrijden is ondertussen van 14 naar 5 veldritten gereduceerd. De UCI herschikte daarom de kalender.
Lees verder

Ook geen Wereldbeker in Zonhoven, nog vijf manches over op kalender
Geen Wereldbekercross in Zonhoven dit jaar. De veldrit die normaal op zondag 13 december zou worden verreden, slaat een jaartje over. De crosswinter begint er zo steeds armer uit te zien. Ook de organisatie van het WK in Oostende blijft onzeker.
Lees verder

Football Talk. David bij laatste 20 genomineerden voor Golden Boy-trofee - Anderlecht kan nog niet rekenen op Mukairu
De Italiaanse krant Tuttosport heeft de laatste 20 genomineerden voor de Golden Boy-trofee, de award voor het grootste voetbaltalent jonger dan 21, bekend gemaakt. Onder de namen ook Jonathan David, ex-aanvaller van AA Gent en nu actief bij het Franse Lille. Naast David zijn ook de volgende toptalenten nog in de running: Camavinga (Rennes), Bakker (PSG), Davies (Bayern), Dest (Barcelona), Silva (Wolves), Ansu Fati (Barcelona), Foden (Man City), Torres (Man City), Gravenberch (Ajax), Greenwood (Man United), Haaland (Dortmund), Sancho (Dortmund), Hudson-Odoi (Chelsea), Kulusevski (Juventus), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid), Saka (Arsenal), Szoboszlai (RB Salzburg) en Tonali (AC Milan).
Lees verder

Hoe Eveline Hoste haar gewichtsverlies van 14 kilo onderhoudt: "Ik eet nu méér dan vroeger"
2020 werd een kanteljaar voor Eveline Hoste (39). De ex-Miss Belgian Beauty zag na bijna twintig jaar haar relatie stranden. Ook verrassend was de metamorfose die de moeder van twee onderging. "Ik weeg nu 14 kilo minder dan een jaar geleden. Ondanks mijn relatiebreuk voel ik me nu gelukkiger dan ooit." Ze vertelt hoe ze dat gewicht kwijtraakte én hoe ze haar nieuwe lijn onderhoudt, geen sinecure als mama van twee en eigenares van een vastgoedkantoor. "Aanvankelijk ben ik zelfs meer afgevallen dan de bedoeling was."
Lees verder

OPROEP. Kon u goed sparen door corona?
Sinds corona in ons land is en maatregelen afwisselend versoepelen en verstrengen, moeten heel wat gezinnen op hun uitgaven letten. Toch konden heel wat gezinnen door de lockdown meer sparen dan anders. Herkent u zich hierin? Voor een reportage kijken wij graag in uw rekeningen.
Lees verder

Football Talk. David straks Golden Boy? - Voetbalclubs lanceren mediacampagne voor tracingapp Coronalert
Het Belgisch profvoetbal zet samen met rechtenhouder Eleven Sports een communicatiecampagne op touw om Coronalert, de applicatie die contactopsporing in de strijd tegen Covid-19 moet vergemakkelijken, beter bekend te maken bij het (voetbal)publiek. Dat maakte de Pro League bekend. Via verschillende mediakanalen zullen voetbalfans aangespoord worden om de app 'Coronalert' te downloaden. Daarvoor zetten de profclubs, maar ook de Pro League en Eleven Sports hun sociale kanalen zoals Twitter en Facebook in. Ook op de ledboarding zullen tijdens de wedstrijden vanaf komende speeldag sensibiliserende boodschappen verschijnen. Tot slot doet ook rechtenhouder Eleven Sports een duit in het zakje door tijdens live uitzendingen fans te wijzen op het belang van contactopsporing.
Lees verder

SHOWBITS. Een sportieve Elke en het geluk van Lynn Van Royen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Piloten zien man met jetpack op 2.000 meter hoogte boven Los Angeles
Twee piloten hebben woensdagmiddag een man met een jetpack, een soort raketrugzak, hoog boven Los Angeles zien vliegen. Hij zweefde bijna 2 kilometer boven de grond. Dat is ongeveer zes keer zo hoog als het hoogste gebouw in de stad.
Lees verder

Vlaams minister Diependaele (N-VA): "Brusselse stadstol is pestbelasting voor de Vlaming"
Voor Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) zorgt de Brusselse regering met de invoering van een stadstol voor "een pestbelasting voor de Vlaming". Zijn collega van Mobiliteit, Lydia Peeters (Open Vld) reageert minder negatief maar waarschuwt dat "de Vlaamse pendelaar niet gediscrimineerd mag worden".
Lees verder

Prachtig schouwspel: recordaantal buizerds over België getrokken woensdag (en er komen er nog)
Ongewoon hoge aantallen buizerds zijn woensdag over België getrokken, zelfs in flinke groepen. Op de telpost Averbode Bos en Heide werden 778 dieren geteld, een nieuw Belgisch record volgens Natuurpunt. "Kijk omhoog, want de buizerdtrek is prachtig om zien", klinkt het.
Lees verder

HET DEBAT. Minder uren werken voor hetzelfde loon: de toekomst of economische sciencefiction?
Minder uren werken voor hetzelfde loon en toch de baas content houden: het kan perfect. Dat blijkt althans uit een experiment van de vzw Femma waarin de werknemers een jaar lang 30 uur in plaats van 36 uur gingen werken. "Dit 'nieuwe voltijds' zorgt voor een rijker, rustiger leven", zo klinkt het. Is dat echt zo? En is dat wel betaalbaar, minder werken met behoud van loon? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

LIVE GIRO. Campenaerts in ruime kopgroep, zijn ploeg NTT maakt tempo in peloton
Op en af in de twaalfde rit van de Giro. De roze karavaan blijft in Cesenatico, goed voor een heuvelrit van 204 kilometer. Het peloton moet over verschillende bergen van derde en vierde categorie. Een afmattingsrace. Wie wint en blijft Almeida leider? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Tien jaar na de redding van de Chileense mijnwerkers: "De wereld is ons vergeten"
In 2010 werden 33 Chileense mijnwerkers wereldberoemd toen ze 69 dagen vastzaten onder de grond. Tien jaar na hun wonderlijke redding zijn ze verbitterd en vergeten. Anderen profiteerden van hun leed.
Lees verder

Franse regering viseert SUV's en voert taks in op gewicht van auto's
De Franse regering gaat een taks op het gewicht van de auto invoeren om de verzwaring van het wagenpark en de impact ervan op het milieu te bestrijden, zo heeft de minister van Ecologische Transitie, Barbara Pompili, aangekondigd. De maatregel viseert in eerste instantie de SUV's, die bijzonder populair zijn.
Lees verder

Acteur John Cena in grootste geheim getrouwd
John Cena (43) en zijn vriendin Shay Shariatzadeh (31) zijn maandag getrouwd. Het stel maakte hun huwelijk niet bekend, maar verschillende Amerikaanse showbizzsites wisten de trouwakte in handen te krijgen.
Lees verder

Jong en gezond? Dan kan het tot 2022 duren eer je vaccin krijgt
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan het tot 2022 duren eer jonge en gezonde mensen een vaccin kunnen krijgen tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins zullen immers beperkt zijn in aantal en bestemd voor de mensen die het grootste risico lopen.
Lees verder

LIVE GIRO. Drie vluchters op kop, NTT maakt tempo in peloton
Op en af in de twaalfde rit van de Giro. De roze karavaan blijft in Cesenatico, goed voor een heuvelrit van 204 kilometer. Het peloton moet over verschillende bergen van derde en vierde categorie. Een afmattingsrace. Wie wint en blijft Almeida leider? Volg het hier LIVE!
Lees verder