Doorgaan naar hoofdcontent

Hamilton wint in Portimão 92ste GP na chaotische openingsfase en breekt legendarisch record Schumacher: “Het is on...

HLN
Hamilton wint in Portimão 92ste GP na chaotische openingsfase en breekt legendarisch record Schumacher: "Het is ongelooflijk"
Lewis Hamilton heeft weer een nieuw record te pakken. In het Portugese Portimão - dat voor het eerst de F1 mocht ontvangen - bleef de Brit na een chaotische openingsfase zijn ploegmaat Bottas voor. Verstappen vervolledigt het podium. Voor Hamilton is het zijn 92ste GP, daarmee steekt hij Michael Schumacher de loef af.
Lees verder

Ineos Grenadiers boven in Milaan: Geoghegan Hart pakt eindwinst in de Giro, Ganna zorgt voor achtste ritzege
Tao Geoghegan Hart heeft de Ronde van Italië gewonnen. De 25-jarige Brit maakte in de afsluitende tijdrit korte metten met Jai Hindley. De twee stonden vanochtend nog in dezelfde tijd, maar Hindley gaf na een chronoproef van 15 kilometer in Milaan 39 seconden toe op Geoghegan Hart. De dagzege ging naar wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna.
Lees verder

Ineos Grenadiers boven in Milaan: Geoghegan Hart pakt eindwinst in de Giro, Ganna zorgt voor zevende ritzege
Tao Geoghegan Hart heeft de Ronde van Italië gewonnen. De 25-jarige Brit maakte in de afsluitende tijdrit korte metten met Jai Hindley. De twee stonden vanochtend nog in dezelfde tijd, maar Hindley gaf na een chronoproef van 15 kilometer in Milaan 39 seconden toe op Geoghegan Hart. De dagzege ging naar wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna.
Lees verder

Ion Izagirre klimt naar zege in zesde rit Vuelta, Carapaz neemt rode trui over van Roglic
Ion Izagirre (31) heeft de zesde etappe in de Vuelta op z'n naam geschreven. Na sterk voorbereidend werk van z'n broer Gorka maakte de Spanjaard van Vuelta het goed af met een uitval op drie kilometer van de streep. Een matige Roglic verliest z'n rode trui aan Carapaz.
Lees verder

Chris Janssens (Vlaams Belang): "Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?"
Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en "geloofwaardige" handhaving van de coronamaatregelen. "Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?", vraagt Janssens zich af. "Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven."
Lees verder

Zidane neemt Hazard op in zijn Champions League-selectie voor match tegen Gladbach
Daar is-ie weer. Eden Hazard maakt deel uit van de Champions League-selectie van Real Madrid voor de match tegen Borussia Mönchengladbach. De aanvoerder van de Rode Duivels kwam dit seizoen door blessureleed nog niet in actie.
Lees verder

'Familie'-scenaristen pakken uit met straffe stunt: Hanne trekt in bij haar ontvoerder, Tony
Bijzonder merkwaardig nieuws voor de trouwe kijkers van 'Familie', deze week. Eerst het goede nieuws: Jonas (David Cantens) en Amélie (Erika Van Tielen) overleven hun aanslag. Vooral straf voor Jonas, want dat is zoveelste keer dat hij door het oog van de naald kruipt.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Gwen Stefani kocht een huis met haar vriend Blake Shelton: "Ze durft zich eindelijk weer te settelen"
Na vijf jaar heeft Gwen Stefani (51) het aangedurfd om een huis te kopen met haar geliefde, de populaire Amerikaanse countryzanger Blake Shelton (44). Een belangrijke stap voor de No Doubt-zangeres en The Voice-coach, want haar geloof in de liefde werd al zwaar op de proef gesteld.
Lees verder

EU veroordeelt uitspraken van Erdogan over Macron: "Onacceptabel"
EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de Franse president Emmanuel Macron als "onacceptabel" veroordeeld. Borrell riep Turkije in berichten op Twitter op "te stoppen met deze gevaarlijke neerwaartse spiraal van confrontatie".
Lees verder

Geoghegan Hart na eindwinst in Giro: "Dit had ik in mijn wildste dromen niet voor mogelijk gehouden"
Geen mens die het bij de start in Sicilië had gedacht, maar Tao Geoghegan Hart is wel degelijk de eindwinnaar van deze Giro. De 25-jarige Brit kon het zelf nauwelijks geloven. "Het zal lang duren vooraleer ik besef wat dit betekent."
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht roept op: "Blijf thuis, de komende dagen worden doorslaggevend"
Viroloog Steven Van Gucht roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven, want de komende dagen worden doorslaggevend. Dat zegt Van Gucht aan persdienst Belga. De cijfers blijven intussen dramatisch: tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor.
Lees verder

'Incident' op olietanker voor Britse kust: "mogelijk poging tot kaping"
De Britse politie heeft bevestigd dat ze zondag bezig is met een incident aan boord van een olietanker op het Kanaal voor de kust van het eiland Wight, zo heeft het Britse persbureau Press Association gemeld. In sommige onbevestigde berichten is sprake van een poging tot kaping.
Lees verder

Antwerp-voorzitter Gheysens ontevreden over arbitrage na gewonnen derby: "Mocht ik niet zo ambitieus zijn, stapte ik er direct uit"
"Hoe vaak ik vanavond naar het klassement ga kijken? Niet!" Paul Gheysens staat al terug met de voetjes op de grond na de derbyzege en de koppositie tegen Beerschot. De Antwerp-voorzitter uitte wel scherpe kritiek aan het adres van scheidsrechter Jasper Vergoote.
Lees verder

Koufront met lokaal tot 1 meter sneeuw trekt over de Alpen
Afgelopen week was het nog zeer zacht in de Alpen maar vanaf de maandag slaat de winter toe. Een actief koufront trekt van west naar oost over met over de hele Alpen sneeuw, lokaal zelfs tot 1 meter. De sneeuwgrens daalt daarbij tot onder 2000 meter.
Lees verder

Zevental amokmakers gearresteerd in Boom na Antwerp-Beerschot
Een zevental personen zijn zondag in de vooravond gearresteerd op een industrieterrein in Boom. Het heeft er alle schijn naar dat het om Antwerpsupporters gaat die met Beerschotsupporters hadden afgesproken om de stadsderby uit te vechten. De politie kon de wellicht geplande confrontatie voorkomen.
Lees verder

Fransman Ugo Humbert klopt De Minaur in Antwerpen en wint European Open
Ugo Humbert heeft het European Open in Antwerpen gewonnen. In de finale klopte hij de Australiër Alex de Minaur. Hij verovert zo zijn tweede ATP-titel.
Lees verder

1B. Union draait Club NXT door de gehaktmolen, Vanzeir scoort drie keer
Union had duidelijk geleerd uit de eerste wedstrijd tegen Club NXT. Vanzeir kon al na vijf minuten de Brusselaars op voorsprong brengen na mistasten achteraan bij de bezoekers. Vlak na het openingskwartier kreeg Van Den Keybus de kans om vanaf de stip gelijk te maken. Moris stopte echter zijn elfmeter. Het doelpunt viel aan de overkant. Een voorzet vanaf links van Sigurdarson werd door Undav enig mooi in de winkelhaak geduwd. Nog voor de rust liet Baeten de aansluitingstreffer onbegrijpelijk liggen.
Lees verder

Dief (53) graait in kar van neuzekesverkoper: 3.000 euro aan cuberdons voor de vuilnisbak
Een 53-jarige man heeft zondagvoormiddag een slag willen slaan op de Groentenmarkt. Hij graaide in de kar vol cuberdons, gaf vervolgens de verkoper een duw en vluchtte weg. De politie kon hem iets verderop inrekenen. Door de strenge coronamaatregelen werd met de volledige kar snoep geen risico genomen en waren de honderden neuzekes voor de vuilbak. De verkoopwaarde van de weggegooide zoetigheid zou zo'n 3.000 euro bedragen. De dief, die geen onbekende is voor het gerecht, wordt vervolgd voor diefstal met geweld en zal zich binnenkort moeten komen verantwoorden bij de politierechter.
Lees verder

Mertens en Sabalenka pakken eindzege in dubbelspel in Ostrava
Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka hebben de eindzege in het dubbelspel veroverd op het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar).
Lees verder

Herfstvakantie nu toch verlengd tot en met 11 november. "Goed idee", zegt Marc Van Ranst
De herfstvakantie voor het onderwijs in Vlaanderen wordt dan toch verlengd tot en met 11 november. Dat bevestigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De scholen gaan opnieuw open op donderdag 12 november. Viroloog Marc Van Ranst reageerde in VTM NIEUWS op de beslissing. Hij vindt het een goed idee.
Lees verder