Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

“Hallo, hoe gaat het écht met je?" 4 op de 10 ervaart meer stress op het werk door corona

HLN
"Hallo, hoe gaat het écht met je?" 4 op de 10 ervaart meer stress op het werk door corona
"Hallo, hoe gaat het écht met je?" Die vraag willen werknemers horen van hun baas, vandaag nog liever dan voor corona. 4 op de 10 ervaart meer stress dan vroeger, 3 op de 10 heeft minder goesting in z'n job en 2 op de 10 is minder gelukkig op het werk - ook al mag er heel vaak thuis gewerkt worden. De baas krijgt er dus nog een extra klusje bovenop.
Lees verder

Dit seizoen geen Grote Prijs F1 in Vietnam: race definitief van de kalender
De Grote Prijs Formule 1 van Vietnam is voor dit seizoen definitief van de kalender gehaald. De eerste GP ooit in het land stond aanvankelijk als derde race van het seizoen op het programma.
Lees verder

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het nieuwe regeerakkoord voor jou
Ga jij bouwen of een bestaande woning renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou. Zo geniet je volgens het regeerakkoord van de Vivaldi-coalitie binnenkort van een verlaagd btw-tarief van 6%, als je sloopt en herbouwt. Bouwsite Livios lijst de belangrijkste veranderingen op.
Lees verder

Karen Damen geobsedeerd door 'The Masked Singer': "Mijn schoonmoeder weet wie in de pakken zit, ik moest het aan iemand kwijt"
Niels Destadsbader zei het onlangs nog: 'The Masked Singer' evenaart de proporties van 'K3 zoekt K3' van vijf jaar geleden. Het is een even groot kijkcijferkanon en heel Vlaanderen leeft mee. En wat beide programma's ook gemeen hebben: Karen Damen (45) heeft een plekje in de jury. "Die bedenking heb ik mezelf ook al gemaakt, maar volgens mij is dat puur toeval. Al ben ik wel trots dat ik van de twee programma's deel uitmaak", zegt Karen. Ze is nog niemand tegengekomen die nog niet gekeken heeft, zegt ze. "Onlangs zat ik iets te eten op een terras en een tafeltje verder hoorde ik twee oudere dames bezig over The Masked Singer. Ook mijn vriendinnen vertellen dat het bij de kapper hét gespreks­onderwerp bij uitstek is."
Lees verder

Het eerste kookboek van Kato is er: "Zo leer je veganistisch eten"
Een jaar geleden besliste Kato Callebaut (29) om alle dierlijke producten uit haar eetpatroon te schrappen en veganistisch te gaan leven. Sindsdien verloor ze zichtbaar heel wat kilo's en werd het vrouwelijke deel van The Starlings en de partner van Tom Dice, bedolven onder de vragen van fans. "Ze willen weten wat en hoe ik eet, welke recepten ik volg enzoverder. Mensen spreken me er continu over aan via sociale media. Daarom dat ik nu mijn verhaal deel."
Lees verder

Archeologen doen mysterieuze vondst tijdens renovatie 18de-eeuws stadspaleis: "Hoe is dit mogelijk?"
Bij de start van de werken aan het stadspaleis Huis Van Hamme in Brugge is een intrigerende vondst gedaan. In een van de hoeken van de site troffen archeologen tot hun verbazing een skelet van minstens 400 tot 500 jaar oud aan. "Hoe die man of vrouw dáár terecht is gekomen, is nog een mysterie. Er was op die plek alleszins geen begraafplaats." Er werd ook een onverwacht voorwerp bij het skelet ontdekt.
Lees verder

Keramiste Ann Van Hoey (63) over haar ideale dag, jeugd en werk: "Ik besliste pas op mijn 50ste om van mijn hobby mijn beroep te maken"
Ze is al jaren een wereldwijd gerespecteerde keramiste, en alleen in Vlaanderen doet ze ook een belletje rinkelen als de echtgenote van tv-maker en sportjournalist Mark Uytterhoeven (63). Ann Van Hoey (63) nodigde ons uit in haar atelier in Mechelen, waar wij haar enkele liefdevolle vragen voorschotelden in de hoop haar beter te leren kennen.
Lees verder

Zo meesterlijk dreef presentatrice Savannah Guthrie president Trump in de hoek tijdens 'vragenuurtje'
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteravond zijn kandidatuur voor de verkiezingen van 3 november verdedigd tijdens een zogenaamde 'town hall meeting', een soort vragenuurtje. Hij kreeg presentatrice Savannah Guthrie van NBC News tegenover zich en zij legde hem het vuur danig aan de schenen. In die mate zelfs dat Trump er echt lastig van werd.
Lees verder

Apple blijft vanwege Franse wet oortjes leveren bij iPhones in Frankrijk
Apple blijft in Frankrijk iPhones verkopen met EarPods-oortjes. Verkopers zijn in Frankrijk namelijk verplicht om een dergelijk accessoire te leveren aan de klant, als die daar om vraagt. Apple wil de iPhones juist zonder oortjes leveren.
Lees verder

Rik Verbrugghe wordt sportief manager van Israel Start-Up Nation, nog geen uitsluitsel over functie als bondscoach
Rik Verbrugghe gaat aan de slag als sportief manager van Israel Start-Up Nation. Dat heeft de WorldTour-ploeg aangekondigd. Het team van Chris Froome geeft de 46-jarige voormalige wielrenner de mogelijkheid om bondscoach te blijven, maar daar is nog geen uitsluitsel over.
Lees verder

Elektronisch betalen niet mogelijk in de nacht van 18 op 19 oktober
Door een upgrade van het elektronische betaalsysteem zal het netwerk van Worldline tijdelijk verstoord zijn in de nacht van zondag 18 op maandag 19 oktober, van 0.15 uur tot 04.30 uur. Dat meldt Worldline.
Lees verder

Kaïs (4) ligt op intensive care door COVID-19, zijn papa waarschuwt: "Ik was niet bezorgd over corona, tot ik hem moest achterlaten in het ziekenhuis"
De vader van het jongetje (4) dat op intensieve zorg ligt met COVID-19, waarschuwt andere ouders in een Facebookpost. Het kind heeft MIS-C opgelopen, een zeldzame kinderziekte die een ontsteking van de hartspier kan veroorzaken. "Pas op jullie kinderen, aan het eind van de rekening is deze ziekte ook voor hen gevaarlijk."
Lees verder

Geen narcose, wel hypnose: "Dankzij de hypnose voelen patiënten zich rustig en comfortabel op de operatietafel"
Hypnose in de operatiekamer? Steeds meer artsen zijn fan. De zalvende stem van de anesthesist houdt je dan rustig en comfortabel tijdens de ingreep. Ook anesthesist Sabine Maes is enthousiast: "Hoe minder verdovende geneesmiddelen we moeten gebruiken, hoe beter." Een Belgische start-up ontwikkelde zelfs een digitale toepassing met een VR-bril.
Lees verder

Boeing 737 MAX mag weer vliegen in Europa
De Boeing 737 MAX, het toestel dat sinds maart 2019 aan de grond staat na twee dodelijke ongevallen, is veilig om te vliegen. Dat deelt de topman van het Europese luchtvaartagentschap EASA vandaag mee.
Lees verder

Giro-baas niet blij met uitspraak De Gendt: "Dingen verzwegen? Hij moet voorzichtig zijn met wat hij zegt"
Thomas De Gendt voelt zich onveilig in de Giro na de nieuwe besmettingen. "Verschillende renners hoesten. Ik heb de indruk dat de organisatie dingen verzwijgt." Mauro Vegni, baas van de Ronde van Italië, is niet gediend met de uitspraak van de Belg.
Lees verder

Hoorzitting achter gesloten deuren gepland over VRT-audit
Op 29 oktober organiseert de commissie Media van het Vlaams Parlement een hoorzitting achter gesloten deuren naar aanleiding van het rapport van Audit Vlaanderen over de VRT. CEO Frederik Delaplace en voorzitter Luc Van den Brande maken dan hun opwachting, meldt commissievoorzitter Elisabeth Meuleman (Groen).
Lees verder

Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in het nieuwe 'Geubels en de Hollanders'
Vanaf donderdag 5 november kruist Philippe Geubels in het nieuwe 'Geubels en de Hollanders' de degens met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.
Lees verder

IN KAART. Steeds dramatischere cijfers in sommige regio's: elke dag meer dan 1.000 besmettingen erbij in Luik én in Brussel
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft stijgen met elke dag nieuwe records. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Nooit meer uitgelezen: dit zijn de beste e-readers
De herfst is het ideale seizoen om met een boek op de bank te kruipen. Normaal vindt rond deze periode de Boekenbeurs plaats, maar die is dit jaar afgelast (al is er wel een alternatief georganiseerd door VRT en Boek.be). Misschien is dit wel de uitgelezen kans om eindelijk een e-reader aan te schaffen? Onze techredacteur ging op zoek en selecteerde vier interessante modellen.
Lees verder

Buurman van doodgebeten baasje (83) wist dat het ooit fout zou aflopen: "Hij had zelf schrik van die hond"
Een 83-jarige weduwnaar uit het Vlaams-Brabantse Tremelo is gistermiddag doodgebeten door zijn eigen hond. Het beest was rond half elf 's ochtends thuis ontsnapt en vluchtte het nabijgelegen natuurgebied in. Het beest viel zijn baasje aan toen die hem uit het bos wilde halen. Opvallend: zijn zoon had de hond overgenomen van een andere eigenaar die ervan af wilde omdat hij... onhandelbaar was. Buurman Willy zag het drama al langer aankomen.
Lees verder