Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Groene energie meestal goedkoper dan grijze energie

HLN
Groene energie meestal goedkoper dan grijze energie
Het is een hardnekkige mythe waar veel mensen nog altijd in geloven: groene stroom zou duurder zijn. Hoewel het opwekken van groene energie op zich meestal duurder is, merkt u als consument het verschil amper of niet in uw portemonnee. Meer zelfs: het omgekeerde is soms waar. Mijnenergie.be ging na hoe en waarom de energieleveranciers de prijs van hun groene contracten drukken.
Lees verder

Waarom 'moeten' we ons scheren? Sociologe verklaart: "Al in het Oude Egypte epileerden vrouwen hun benen met touwtjes"
Als de lange broeken en truien uit de kast komen, gaat het scheermesje erin. Veel vrouwen verzuimen het zich te scheren tijdens de koudere maanden. Maar dan is de sportles daar, of ga je een keer zwemmen. "Ja sorry, ik heb mij nog niet onthaard." Waarom is glad zijn als vrouw de norm? En was dat altijd al zo? Een onderzoekshoogleraar sociologie legt uit. "Scheren is de laatste twintig jaar duidelijk naar voren gekomen als een belangrijke manier om te laten zien dat je aan je uiterlijk werkt."
Lees verder

OPROEP. Welke activiteiten doen jullie kinderen het liefst tijdens de herfstvakantie?
Nu de herfstvakantie weer voor de deur staat is het voor veel ouders zoeken naar leuke (coronaproof) activiteiten om hun kinderen bezig te houden. Maar waar amuseren jullie kinderen zich zelf het meest mee? Wij willen het graag weten! Voor onze weekendbijlage in de krant zijn wij op zoek naar de leukste tips van kinderen voor kinderen om tijdens de herfstvakantie te doen, zowel binnen als buiten!
Lees verder

Gewapende ex-paracommando (60) verschanst zich urenlang in woning: speciale eenheden overmeesteren hem door in zijn hand te schieten
Een ex-paracommando (60) met psychische problemen heeft zich woensdagavond urenlang verschanst in zijn woning in de Veurnestraat in De Panne. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse nadat onderhandelingen met de lokale politie op niets uitdraaiden. Uiteindelijk is de man in de hand geschoten door de speciale eenheden en zo overmeesterd. Hij ligt momenteel onder bewaking in het ziekenhuis van Gent voor een operatie.
Lees verder

Eric Goens volgt Dimitri Vegas & Like Mike achter de schermen voor Streamz
In de nieuwe Streamz Original 'Dimitri Vegas en Like Mike' volgt reportagemaker Eric Goens het dagelijkse leven van het legendarische DJ-duo.
Lees verder

Politie vindt bijna 500 kilogram cocaïne in loods: "Organisatie gebruikte loods voor invoer van cocaïne via Antwerpse haven."
De Federale Gerechtelijke Politie heeft na een inval in een loods in de Baeckelmanstraat in Willebroek bijna vijfhonderd kilogram cocaïne in beslag genomen. Er werden ook vier personen aangehouden door de Mechelse onderzoeksrechter.
Lees verder

Kwaliteit van binnenlucht laat nog vaak te wensen over: "Besmettingsrisico tot tien keer lager bij goede ventilatie"
Ondanks strenge ventilatievoorschriften en goede intenties laat de kwaliteit van de binnenlucht in de Vlaamse gebouwen nog vaak te wensen over. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Ze roept de Vlaamse regering op om ventilatie dringend aan te pakken.
Lees verder

Sophie Wilmès (45) op intensieve zorg met Covid-19
Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt op intensieve zorg met Covid-19. Dat bevestigt haar woordvoerder aan onze redactie.
Lees verder

Vicepremier Sophie Wilmès (45) op intensieve zorg met Covid-19
Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt op intensieve zorg met Covid-19. Dat bevestigt haar woordvoerder aan onze redactie.
Lees verder

Johan en zijn gezin investeerden 251.500 euro in hun huis mét bos: "De waarde van de woning is bijna verdubbeld"
Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Simon Lenaerts van Nest Immo een gerenoveerd huis in Dilbeek dat vroeger uit twee huurwoningen bestond. "De ruimte én het bos zijn twee zaken waar mensen in coronatijden zeker extra voor willen betalen."
Lees verder

Houtverbranding 'groen' maken? "Alle nodige technieken zijn er, nu ze nog toepassen"
Precies twee jaar geleden sloten het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid en technologiefederatie Agoria een 'Green Deal' om de impact van huishoudelijke houtverwarming op de luchtkwaliteit in Vlaanderen drastisch te verminderen. Maar ook als gebruiker van een houtkachel kan je hier je steentje aan bijdragen. Hoe je dat doet? Bouwsite Livios en Agoria helpen je op weg.
Lees verder

Steven Gerrard, de man die de Rangers hun aura terug gaf: "Vijf of zes matchen van Standard gezien en gesproken met Belgische vrienden"
Standard treft straks een traditieclub uit Schotland. Van titels, over een faillissement tot de wederopstanding. Een impressie.
Lees verder

Johan en zijn gezin investeerden 226.500 euro in hun huis mét bos: "De waarde van de woning is verdubbeld"
Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Simon Lenaerts van Nest Immo een gerenoveerd huis in Dilbeek dat vroeger uit twee huurwoningen bestond. "De ruimte én het bos zijn twee zaken waar mensen in coronatijden zeker extra voor willen betalen."
Lees verder

Christoff is blij met LGBTQ-uitspraak van de paus: "Eindelijk hebben ze in het Vaticaan het licht gezien!"
Zanger Christoff (44) is erg blij met een recente uitspraak van paus Franciscus. Die zei voor het eerst in de geschiedenis van de Katholieke Kerk dat homokoppels het recht hebben om een gezin te vormen, want ze zijn 'kinderen van God'. Christoff is zelf homoseksueel én heel gelovig. Voor hem is dit dus een verademing: "Ze hebben eindelijk het licht gezien, daar in het Vaticaan!"
Lees verder

Melania Trump jaloers op Vogue-cover Beyoncé: "Mij zouden ze nooit kiezen"
Dat Beyoncé (39) in 2018 de cover van het begeerde 'September Issue' van Vogue aangeboden kreeg, zat First Lady Melania Trump (50) behoorlijk dwars. Dat vertelde ze in een telefoongesprek, dat stiekem werd opgenomen.
Lees verder

Andreas-Hanche Olsen moet bij AA Gent het lek achteraan helpen dichten: "Hoge verwachtingen? Zo heb ik het graag"
Om het lek in de defensie te helpen dichten, haalde AA Gent met Andreas-Hanche Olsen (23) een zelfbewuste viking. De Noor houdt van de druk die dat teweeg brengt. Dat wil hij vanavond in ­Liberec ook laten zien, bij zijn Euro­pees debuut.
Lees verder

LIVE GIRO. De Gendt trekt in de aanval op weg naar de Stelvio!
Vallen de maskers vandaag definitief af? De Ronde van Italië is tussen Pinzolo en de Laghi di Cancano aan de koninginnenrit toe. Het peloton krijgt 208 kilometer voor de wielen geschoven, goed voor een rit over meer dan 5.000 hoogtemeters. Blikvanger is uiteraard de passage over de Stelvio. U volgt de achttiende rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

7 patiënten van "onvoorzichtige" huisarts uit Kruisem positief getest op corona
Zeven patiënten die tot hoogrisicocontacten behoorden van een huisarts in Ouwegem zijn met het coronavirus besmet. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er waren 95 mensen getest.
Lees verder

'Temptation'-Tim zet nu professioneel tatoeages: "De kneepjes geleerd via YouTube én Pommeline"
Tim Wauters (32), beter bekend als Timtation, heeft een nieuwe roeping: tattooartiest. "Tegen volgend jaar hoop ik van mijn tatoeagewerk te kunnen leven", vertelt de ex- 'Temptation Island'-deelnemer. "Ik ben nu gestart als zelfstandige in bijberoep via een zogeheten springplanktraject. Zo krijg je een jaar de tijd om je zaak uit te bouwen."
Lees verder

Geklopte Courtois is hét beeld van de malaise bij Real in Spaanse media: "Het wordt nog elke dag slechter"
De Spaanse pers laat vandaag geen spaander heel van Real Madrid na de dramatische 2-3-nederlaag van gisteravond tegen Shakhtar Donetsk. "Elke dag slechter", zo titelt bijvoorbeeld huiskrant MARCA op de voorpagina. En ook al voorkwam hij nóg maar een keer erger, toch stond een geklopte Thibaut Courtois op zowat alle covers. Hét beeld van de malaise die momenteel aan de gang is in de Spaanse hoofdstad.
Lees verder