Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 oktober 2020

Gemeente Zottegem: Lokale Armoedebarometer 2020: stadsbestuur Zottegem vat belangrijkste conclusies samen

Lokale Armoedebarometer 2020: stadsbestuur Zottegem vat belangrijkste conclusies samen
Op 28 september verscheen de Lokale Armoedebarometer van 2020, een rapport dat de armoedesituatie van 300 Vlaamse gemeenten evalueert. Het moment om te reflecteren over het armoedebeleid en de huidige armoedetoestand in eigen stad. Hoewel cijfers van analyse niet alles zeggen, vindt het stadsbestuur van Zottegem het belangrijk de barometer met zijn verschillende indicatoren nader te analyseren en vatten ze hier graag hun belangrijkste conclusies samen.
Lees verder

Rap op Stap Zottegem opent de deuren
Rap Op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor dat vertrekt vanuit het principe dat iedereen vakantie verdient, ook wie met weinig moet rondkomen of wie met een beperking door het leven gaat. Ook in Zottegem vind je een Rap op Stap-aanbod. Het vernieuwde kantoor werd donderdag 24 september 2020 officieel geopend.
Lees verder

Zottegem carnaval 2021 afgelast
Na veelvuldig en uitgebreid overleg heeft het stadsbestuur van Zottegem beslist om carnaval 2021 te annuleren. De weloverwogen beslissing kwam er na uitgebreid overleg met de Carnavalraad, en de respectievelijke feestcomités van Zottegem, Sint-Goriks-Oudenhove, Erwetegem en Sint-Maria-Oudenhove waar de traditionele carnavalsstoeten doorgaan. De conclusie van eenieder is unaniem: in de huidige omstandigheden kunnen wij geen veilige carnavalstoet of carnaval viering organiseren.
Lees verder

Succesvolle BE-alert test: 2.800 testberichten probleem verstuurd
Donderdag 1 oktober vond een nationale test plaats van de alarmeringstool BE-alert, en meer dan 90 gemeenten waaronder Zottegem namen deel. In totaal werden 2.798 testberichten snel en succesvol verstuurd naar alle ingeschreven Zottegemnaren! Nog niet ingeschreven op be-alert.be? Doe dat vandaag nog zodat je op de hoogte blijft in geval van een noodsituatie!
Lees verder