Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Gemeente Zottegem: Bekendmaking vaststelling grafisch plan tot opheffing rooilijn

Bekendmaking vaststelling grafisch plan tot opheffing rooilijn
De gemeenteraad heeft in zitting van 21 september 2020 het ontwerp van grafisch plan tot opheffing van de rooilijn van een deel van de Slachthuisstraat definitief vastgesteld. De opheffing kadert binnen het in onbruik en gebrek aan nut van deze weg zodoende hij geen feitelijke functie meer heeft als gemeenteweg.
Lees verder

Mondmasker tijdelijk verplicht bij bezoek openbare begraafplaatsen

Afgelopen week heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen beslist om in Oost-Vlaanderen rond de periode van Allerheiligen een mondmasker te verplichten op alle openbare begraafplaatsen, en op de parkings ervan. De mondmaskerplicht geldt dus ook voor alle begraafplaatsen in Zottegem, vanaf vandaag 26 oktober tot en met zondag 8 november. Graag herinneren we inwoners in deze Allerheiligen periode aan deze tijdelijke mondmaskerplicht.

Lees verder

Laatste vakje van Monopoly Zottegem wordt… Speelbos Droombergen!
Zottegem krijgt een eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly, met pleinen, straten en gebouwen uit Zottegem en Kans en Algemeen Fonds-kaartjes in een Zottegems jasje. Een vakje van het Monopolybord was nog niet ingevuld, daarover mocht de Zottegemnaar zijn zegje doen. Die stemronde is nu afgelopen en de winnaar is bekend: Speelbos Droombergen komt terecht op het Monopoly bord!
Lees verder

Woonzorgcentrum Egmont corona update 28 oktober
Het stadsbestuur van Zottegem en directie van het WZC Egmont informeren over de huidige coronasituatie in het Woonzorgcentrum. Bij een reeks preventieve coronatests is gebleken dat drie bewoners positief zijn. Concreet gaat het om een besmette bewoner in de cluster in Velzeke en twee in cluster Erwetegem. Deze bewoners stellen het goed, zijn niet ziek en vertonen geen symptomen.
Lees verder