Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Gemeente Mol: Zwembad Vita Den Uyt sluit vanavond 28 oktober al de deuren

Zwembad Vita Den Uyt sluit vanavond 28 oktober al de deuren

Zwembad Vita Den Uyt wacht niet op de ingangsdatum van de maatregelen van de Vlaamse regering en sluit al vandaag woensdag 28 oktober om 17.30 uur de deuren voor onbepaalde termijn. Elke dag die we winnen met vroeger ingrijpen, helpt om de verspreiding van het virus sneller af te remmen. We roepen ook de overige zwembaden in onze gemeente – met name Sunparks Kempense Meren en EuroParcs Resort De Kempen -  op om dit voorbeeld te volgen. De wekelijkse film van Cultuurcentrum 't Getouw op donderdag zal eveneens niet doorgaan. Ook fitnesscentra en bowlingzaken roepen we op om niet te wachten tot het formele besluit van de Vlaamse regering en al sneller de deuren te sluiten. We begrijpen dat dit een bijzonder moeilijke beslissing is. Meteen actie ondernemen is evenwel noodzakelijk om de zware druk op het Heilig Hartziekenhuis en de huisartsen zo snel mogelijk te verlichten.

Lees verder

Ga met je gezin op pad voor de Grote Griezeltelling en tel alle griezels in Mol!

Sport Vlaanderen lanceert in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen voor de eerste keer de 'Grote Griezeltelling'. We rekenen op de hulp van onze jonge speurders om nog tot en met 11 november alle griezels in onze gemeente in kaart te brengen. Download hiervoor de 'griezelkaarten/kleurplaten' via www.sport.vlaanderen/griezeltellen . Kleur de kleurplaat in (vampier, skelet, pompoen, heks of spin) en hang ze aan je deur of venster. Andere gezinnen kunnen deze kleurplaten zoeken tijdens hun wandeling en deze griezel aanduiden op de Griezelkaart. Wie een foto post of instuurt van zijn griezelwandeling, maakt bovendien kans op een leuke prijs.

Lees verder

Stop Parkinson Walk enorm succes: 325.000 euro voor onderzoek naar ziekte

De Stop Parkinson Walk die op 23 augustus van start ging, werd een enorm succes. Gedurende 49 dagen stapten Ivo de Bisschop en Wouter Degraeve rond Belgiƫ, van grenspaal naar grenspaal. Bedoeling was Parkinson onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte waar Ivo zelf op 62-jarige leeftijd de diagnose van kreeg. Momenteel staat de financiƫle teller op ongeveer 325.000 euro, maar dagelijks komen er nog bedragen binnen. Meer info over dit avontuur vind je op www.stopparkinson.be.

Lees verder

Sinterklaaspremie voor kinderen tot 10 jaar die recht hebben op vrijetijdskortin

Gezinnen met kinderen tussen 0 en 10 jaar (geboren vanaf 1-1-2010) die recht hebben op de vrijetijdskorting, ontvangen van het gemeentebestuur een sinterklaaspremie van 45 euro. De betrokken gezinnen ontvangen hierover begin november een brief.

Lees verder