Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Gemeente Mol: Vlaamse regering beperkt fysieke contacten in de vrijetijdssfeer

Vlaamse regering beperkt fysieke contacten in de vrijetijdssfeer

De Vlaamse Regering kondigde dinsdagavond 27 oktober een aantal bijkomende beperkingen aan in de strijd tegen het coronavirus. Alle maatregelen richten zich op het beperken van fysieke contacten en ontmoetingen buiten het huisgezin en je vast nauw contact. De extra richtlijnen gaan in op vrijdag 30 oktober om 18 uur en vullen de bestaande federale regels aan. Zo blijft het samenscholingsverbod van maximum 4 personen van kracht, alsook de avondklok tussen middernacht en vijf uur 's ochtends. Eerder deze week waren de gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Retie sterk vragende partij voor dergelijke extra verstrengingen. In nauwe samenspraak met deze buurgemeenten zullen we de uitgevaardigde maatregelen analyseren en evalueren.  

Lees verder

Tweede fase natuursteenherstelling op Rondplein vervroegd: start week 26 oktober

Vroeger dan voorzien start de heraanleg van natuursteenverharding op het kruispunt van de Corbiestraat met het Rondplein. Het gemeentebestuur en de aannemer gebruiken het tijdelijk sluiten van de horeca om deze fase in de uitgaansbuurt vroeger te starten en af te ronden. Zo beperken we maximaal de hinder voor de horeca. Om de werken vroeger te kunnen starten, zet de aannemer een bijkomende werfploeg in. De werken starten ten vroegste woensdag 28 oktober, zeker na de dinsdagmarkt van 27 oktober. De voorziene herstellingen aan de parkeerplaatsen in de Lakenmakersstraat en het tweede deel van de Corbiestraat worden in deze fase ingepast. De timing hiervoor wordt nog uitgewerkt.

Lees verder

Mondmaskerplicht op begraafplaatsen op 31 oktober en 1 en 2 november

Burgemeester Wim Caeyers besliste in samenspraak met de gemeentelijke crisiscel om op zaterdag 31 oktober, zondag 1 november (Allerheiligen) en maandag 2 november (Allerzielen) een mondmaskerplicht (vanaf 12 jaar) in te voeren op en rond de begraafplaatsen. De verplichting geldt tot en met de parking aan de begraafplaats. Traditioneel verwachten we rond Allerheiligen veel bezoekers op de gemeentelijke begraafplaatsen. Deze tijdelijke extra maatregel past in de strijd om de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in onze gemeente af te remmen. Daarnaast worden op 1 november aan de begraafplaats in Achterbos tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd om de drukte in goede banen te leiden.

Lees verder

PRUP Kempense Meren II: start openbaar onderzoek inrichtingsnota

Van maandag 9 november tot en met dinsdag 8 december organiseert provincie Antwerpen een openbaar onderzoek naar de ontwerp inrichtingsnota voor het Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplan (PRUP) Kempense Meren II. Dit PRUP beoogt een nieuw evenwicht tussen recreatie, zandontginning, natuur en landbouw. Om de beoogde bestemmingswijzigingen in Postel-Zuid te realiseren, zijn een aantal eigendomswissels - inclusief herinrichting - nodig tussen landbouw- en natuurgebieden. Graag meer info? Schrijf je dan in voor het digitaal infomoment op donderdag 12 november..

Lees verder