Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 oktober 2020

Gemeente Mol: Sterke hinder De Lijn door staking vakbondsorganisaties op vrijdag 9 oktober

Sterke hinder De Lijn door staking vakbondsorganisaties op vrijdag 9 oktober

Op vrijdag 9 oktober verwacht De Lijn heel wat hinder voor het busvervoer door een staking van de vakbondsorganisaties. De stakingsaanzegging van de drie vakbonden bij De Lijn geldt voor heel Vlaanderen. Momenteel is het onduidelijk hoe groot de mogelijke hinder zal zijn in onze gemeente en welke bussen wel of niet niet rijden. De impact van de staking kan sterk verschillen van regio tot regio. Je kan vrijdag 9 oktober op de 'haltepagina' van de website van De Lijn of in De Lijn-app opzoeken of je bus rijdt. Op de haltepagina's zal realtime-info verschijnen over eventuele vertragingen of schrappingen. We raden iedereen aan om hiermee rekening te houden en eventueel een andere oplossing zoeken.

Lees verder

Verslag medisch overleg "Laatste kans om de najaarspiek af te remmen"

Donderdag 8 oktober vond de wekelijkse medische coƶrdinatievergadering plaats. Op deze vergadering bespraken we de situatie in het ziekenhuis, de algemene besmettingscijfers, het lokaal contactonderzoek, de opvolging in de scholen en de situatie in onze zorginstellingen en woonzorgcentra. We geven de belangrijkste conclusies weer.

Lees verder

Unieke banners kondigen start aan 'Veerkrachtige dorpen' in Gompel op 20 oktober

'Tol betalen op de brug van Gompel', 'Een appartementsgebouw op een groen plein'. Deze teksten trekken vanaf vandaag de aandacht van onze inwoners in Gompel. Wie de banners van dichtbij bekijkt, ziet meteen dat het een uitnodiging is voor het startmoment van 'Veerkrachtige dorpen' op dinsdag 20 oktober. Het startmoment gaat door in de Kerk (Onze Lieve Vrouwstraat 86) van 18 tot 21 uur. We ontvangen iedereen coronaveilig. Nadien krijg je nog tot 5 november de kans om ideeƫn en suggesties te delen die van Gompel een betere plek maken om te wonen. Dit kan ter plaatse via infoborden of online via www.veerkrachtigedorpen.be/dorp/gompel. Grijp je kans en neem deel!

Lees verder

Kinderopvang nodig tijdens herfstvakantie? Online reserveren vanaf 10 oktober

Heb jij tijdens de herfstvakantie, van 2 tot 6 november, kinderopvang nodig? Vanaf zaterdag 10 oktober, 9 uur, kan je online reserveren tot en met de werkdag voor het opvangmoment (11 uur). Inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang tijdens de herfstvakantie verloopt via de online reservatiesoftware 'i-School'.

Lees verder