Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Gemeente Mol: Mondmaskerplicht voor scholieren op speelplaats en in omgeving schoolpoort

Mondmaskerplicht voor scholieren op speelplaats en in omgeving schoolpoort

Vanaf maandag 26 oktober schakelen de scholen in onze gemeente over naar code oranje. Dit betekent onder meer dat de mondmaskerplicht in de secundaire scholen uitgebreid wordt. Scholieren dragen ook tijdens de pauzes – ook op de speelplaats - een mondmasker. Daarnaast geldt een mondmaskerplicht voor iedereen die aan het begin of einde van de schooltijd in de buurt van een school komt, in een straal van 200 meter van de in- en uitgangen. Onze scholen werkten deze beslissingen netoverschrijdend uit, wat zorgt voor duidelijke en consequente richtlijnen. Het welzijn van leerlingen en voltijds onderwijs aanbieden, blijft de grootste prioriteit.

Lees verder

Ticketverkoop tweede seizoensdeel start op dinsdag 27 oktober

Op dinsdag 27 oktober starten we de verkoop van ons tweede seizoensdeel. Je kan vanaf dan tickets kopen voor voorstellingen en workshops die plaatsvinden in november, december en januari. Tickets kopen kan die dag vanaf 10 uur via onze website www.getouw.be of telefonisch. Vanaf woensdag 28 oktober kan je ook aan de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2) terecht. Al onze activiteiten gaan uiteraard veilig door.

Lees verder

Stijgende cijfers vragen kordate aanpak: nieuwe regels voor sport en cultuur

Het overlegcomité legde op vrijdagochtend 23 oktober bijkomende regels op voor sport, cultuur, hogescholen, pretparken en jeugdbewegingen. Professionele sportwedstrijden gaan door zonder publiek, amateurwedstrijden worden opgeschort. Op culturele activiteiten zijn binnen maximaal 200 toeschouwers toegelaten. Jeugdactiviteiten gaan bij voorkeur door in openlucht, voor +12 is dit een verplichting. Voor hen geldt ook een mondmaskerplicht. Deze regels gaan onmiddellijk in en gelden tot 19 november. De regels zijn streng, maar nodig om een volledige lockdown te vermijden: "Een ploeg van 11 miljoen Belgen moet het virus verslaan".

Lees verder

Dag van de Jeugdbeweging: 1.500 jongeren coronaveilig getrakteerd op lunchpakket

Op vrijdag 23 oktober zakten 's morgens meer dan 1.500 enthousiaste kinderen en jongeren, van maar liefst 14 verschillende Molse jeugdverenigingen, af naar hun eigen lokaal voor de 'Dag van de Jeugdbeweging'. Uitgedost in hun jeugdbewegingsuniform konden zij daar een gratis lunchpakket afhalen dat ze 's middags op school of werk konden opeten. Alles verliep coronaveilig. Al 15 jaar trakteert het gemeentebestuur op de 'Dag van de Jeugdbeweging' deze jongeren op een gratis ontbijt in de Zwaan, maar corona vroeg dit jaar om een andere aanpak. Met deze traktatie bedanken we de vele jongeren voor hun enthousiaste en vrijwillige inzet in de jeugdbeweging.

Lees verder