Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 oktober 2020

Gemeente Mol: Medisch verslag 1/10 “Stijging beetje afgevlakt, volhouden blijft de boodschap”

Medisch verslag 1/10 "Stijging beetje afgevlakt, volhouden blijft de boodschap"

Donderdagochtend 1 oktober vond het wekelijks coördinatieoverleg plaats. We geven traditiegetrouw de belangrijkste conclusies.

Lees verder

Hoe zit het nu met quarantaine? Ingekort tot 7 dagen vanaf 1 oktober

Vanaf donderdag 1 oktober wijzigen de afspraken rond quarantaine bij een (vermoedelijke) coronabesmetting. Er wordt een onderscheid gemaakt voor wie wel of niet ziek is. De veiligheidsraad besliste op woensdag 23 september om de basis quarantaineperiode in te korten van veertien naar zeven dagen. Bij ziektesymptomen of na een hoog risicocontact laat je je zo snel mogelijk testen via de huisarts.

Lees verder

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor coronaveilige deurbezoekjes

Heb je nog wat vrije tijd? Hou je van een babbeltje? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger voor de deurbezoekjes bij de leden van onze Minder Mobielen Centrale (MMC). Jaarlijks moeten hun gegevens voor het lidmaatschap vernieuwd worden. Omdat ze minder goed te been zijn, gaan we bij hen langs om te controleren of hun gegevens nog correct zijn. Daarnaast informeren we of ze nog extra noden hebben. Zin om ons hierbij te helpen? Contacteer dienst seniorenplus op het nummer 014 33 15 68 of vervoer@gemeentemol.be. Niet twijfelen, gewoon doen!

Lees verder

Bescherm je gezondheid én je privacy met de officiële app Coronalert

Het gemeentebestuur roept alle Mollenaars op om de officiële app Coronalert te downloaden. Je vindt de app in de App Store of Play Store. Het college van burgemeester en schepenen geeft alvast het goed voorbeeld. De app vult de Vlaamse contactopvolging aan, waardoor je meteen gewaarschuwd bent na een nauw contact met iemand die positief testte op het coronavirus. Je blijft altijd anoniem. Ook als je zelf een waarschuwing ontvangt, krijg je geen naam, leeftijd of adres te zien. De waarschuwing geeft je advies over de te ondernemen stappen.

Lees verder