Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Gemeente Mol: Medisch coördinatieoverleg 22 oktober: “Alle hens aan dek”

Medisch coördinatieoverleg 22 oktober: "Alle hens aan dek"

Vele inwoners zijn besmet, maar weten het niet 

Donderdag 22 oktober stond het wekelijkse medisch coördinatieoverleg opnieuw op de agenda. Op alle fronten is het op dit moment 'alle hens aan dek'. Dat geldt zowel voor de huisartsen, de ziekenhuizen, de scholen, de CLB's als voor de woonzorgcentra en zorginstellingen. Overal raakt het virus verder verspreid, met een bijzonder hoge werkdruk om alles te bolwerken. Steeds meer raken ook ouderen besmet, waardoor de kansen op een ziekenhuisopname sterk stijgen. We geven de belangrijkste conclusies weer.

Lees verder

Vanaf zondag 25 oktober vier weken geen zondagse dieren- en boerenmarkt

De zondagse dieren- en boerenmarkt gaat de komende vier weken, vanaf zondag 25 oktober tot en met zondag 15 november, niet door. Het gemeentebestuur nam woensdagavond 21 oktober de finale beslissing na overleg met een delegatie van marktkramers. Onze wekelijkse dieren- en boerenmarkt is bijzonder populair bij gezinnen, families en toeristen. De markt nodigt uit tot gemoedelijk samenkomen, gezellig rondkuieren en trekt bezoekers aan uit andere regio's. Dit is onverzoenbaar met onze bijzonder hoge besmettingscijfers en de fors stijgende ziekenhuisopnames. Na de periode van vier weken evalueren we de maatregel. De dinsdagmarkt blijft wel doorgaan volgens strikte veiligheidsvoorschriften.

Lees verder

Omleiding Sint-Jozefslaan voor laatste groet overledene op zaterdag 24 oktober

Op zaterdag 24 oktober wordt het doorgaand verkeer in de Sint-Jozefslaan in Wezel tussen 9 en 13 uur omgeleid via Lariëndijkweg – Albertlaan en Ringlaan. De maatregel is nodig omdat op die dag vele mensen een laatste groet willen brengen aan een overledene. Dit kan op deze manier in alle veiligheid verlopen. Op verzoek van de nabestaanden vindt het groeten plaats in Mangerie Weselo gelegen op de hoek Kasteeldreef – Sint-Jozefslaan.

Lees verder

Heb jij recht op een verwarmingstoelage?

Het gemeentebestuur roept alle inwoners op om na te gaan of ze recht hebben op een verwarmingstoelage. Allereerst mag je (gezins)inkomen niet hoger zijn dan een bepaald maximum. Wie vermoedt dat hij of zij aan de voorwaarden voldoet, kan een aanvraag indienen bij de dienst seniorenplus. Let op! De aanvraag moet binnen de 60 dagen na levering ingediend zijn. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het indienen van je aanvraag? Neem dan contact op via 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Lees verder