Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 oktober 2020

Gemeente Mol: Infrastructuursubsidie voor Miloheem en parochiezaal Gompel

Infrastructuursubsidie voor Miloheem en parochiezaal Gompel

Gemeenschapshuizen Miloheem (100.000 euro) en parochiezaal Gompel (12.500 euro) krijgen van het gemeentebestuur een infrastructuursubsidie. Op basis van het nieuwe reglement 'infrastructuursubsidie gemeenschapshuizen' dienden beide organisaties een subsidieaanvraag in. Met deze subsidie erkent het gemeentebestuur het belang van deze gemeenschapshuizen voor het lokale dorpsleven in onze gehuchten.

Lees verder

Herstelling natuursteen start vanaf 5 oktober in Boomgaardstraat en op de Markt

Maandag 5 oktober start de herstelling van de natuursteenverharding op twee locaties in het Centrum: op de hoek van de Boomgaardstraat met de Statiestraat, en op het voetpad van de Markt ter hoogte van het JAC. De werken passen in een groter herstellingsproject van tien werfzones in het Centrum door aannemer Krinkels. De herstellingen in deze eerste fase nemen zes weken in beslag. Deze timing geldt onder voorbehoud van het weer en onvoorziene werfomstandigheden. De ingreep is nodig om losliggende stenen op het voetpad - en dus risico op vallen door voetgangers - te vermijden.

Lees verder

Coronaveilige kermis op nieuwe locatie in Heidehuizen van 10 tot 13 oktober

Wil jij samen met je bubbel kermis vieren en daarna een lekker kermisfrietje of smoutebollen eten? Dat kan van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 oktober op de nieuwe locatie in de Slachthuisstraat in Heidehuizen. Vissen, potten gooien, ballonnen schieten, rijden met de botsauto's of liever een ritje op de kindermolen? Het kan allemaal veilig met onze coronarichtlijnen. Je moet niet vooraf reserveren.

Lees verder

Jeugdraad zoekt nieuwe, onafhankelijke leden: kom je zegje doen!

De jeugdraad is op zoek naar nieuwe leden die niet verbonden zijn aan een jeugdvereniging. Met een frisse blik verwachten we je elke laatste vrijdagavond of zaterdagochtend van de maand om de belangen van de Molse jeugd te bespreken met elkaar. Je zit samen met mensen van de jeugddienst, de schepen voor jeugd, jongeren uit jeugdverenigingen en individuele jongeren. Op vrijdag 23 oktober organiseren we een try-out jeugdraad waar je vrijblijvend kan komen uittesten of dit wel iets voor jou is. Niet twijfelen, gewoon inschrijven op jeugddienst@gemeentemol.be!

Lees verder