Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 oktober 2020

Gemeente Mol: Grote nood aan vrijwilligers huiswerkbegeleiding voor kinderen 1ste leerjaar

Grote nood aan vrijwilligers huiswerkbegeleiding voor kinderen 1ste leerjaar

Huis van het Kind zoekt dringend extra vrijwilligers om kinderen uit het 1ste leerjaar te begeleiden bij hun huiswerk. Heel wat kinderen liepen door het sluiten van de scholen vorig schooljaar een leerachterstand op, waardoor de nood groter is. Wil jij wekelijks een uurtje vrijmaken om één van hen – coronaveilig – onder je vleugels te nemen? Neem dan contact op met Huis van het Kind: 014 33 15 91 of kim.custers@gemeentemol.be

Lees verder

Gemeentebestuur laat textielcontainers verwijderen na vele klachten sluikstorten

Het aantal textielcontainers dat door commerciële firma's in onze gemeente wordt geplaatst, loopt danig uit de hand. Er staan er veel te veel! Vaak zijn het ook echte hotspots voor sluikafval die we dagelijks moeten opruimen. Het gemeentebestuur ontvangt hierover talrijke klachten. Voor het gemeentebestuur is de maat vol en maant de firma's aan hun containers voor 1 november te verwijderen.

Lees verder

Gratis nieuw stratenplan in elke Molse brievenbus

In de week van 12 oktober worden de nieuwe officiële stratenplannen 2020 verdeeld via bpost. Dankzij de adverterende handelaars ontvangt elke inwoner uit onze gemeente een gratis exemplaar. Het plan werd gemaakt in samenwerking met de firma Gentle.

Lees verder

Sterilisatieplicht voor katten helpt kattenpopulatie in toom te houden

Wist je dat alle katten en kittens gecastreerd of gesteriliseerd moeten worden voor ze vijf maanden oud zijn en/of voor verkoop of adoptie? Dit geldt ook voor katten en kittens die gratis weggegeven worden. Uitzonderingen hierop zijn katten die naar een erkende fokker (met HK-nummer) gaan of die voor het buitenland bestemd zijn. Katten geboren na 31 augustus 2014 moesten steriel gemaakt zijn tegen 1 januari 2020. Help de kattenpopulatie mee in toom te houden. Zorg dat ook jouw katten gesteriliseerd of gecastreerd zijn!

Lees verder