Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

Gemeente Mol: Fotomodellen woonzorgcentrum Hemelrijck maken coronaregels duidelijk

Fotomodellen woonzorgcentrum Hemelrijck maken coronaregels duidelijk

Aan de hand van een eigen fotocampagne drukken de bewoners van woonzorgcentrum Hemelrijck iedereen nogmaals met de neus op de feiten. Met ondersteuning van het verzorgteam organiseerden ze een heuse fotoshoot. Mondmasker dragen, niet samenscholen, afstand houden, begroeten met een elleboogje,… Elke coronaregel werd door de creatieve oudjes ludiek in beeld gebracht.

Lees verder

Kermissen Postel, Steenweg Achterbos en Meyers gaan coronaveilig door

De kleine kermissen van Postel (17 tot en met 20 oktober), Steenweg (Achterbos) (18 tot en met 20 oktober) en Meyers (Wezel) (25 tot en met 27 oktober) gaan allemaal door volgens de strikte kermisprotocollen. De kermis van Postel start uitzonderlijk één dag vroeger om de spreiding van de bezoekers te garanderen. Je moet voor deze kermissen niet vooraf reserveren. We vragen iedereen om de coronarichtlijnen strikt op te volgen.

Lees verder

Gemeentebestuur steunt campagne 'Kijk niet weg bij grensoverschrijdend gedrag'

Alle Molse sportclubs, jeugd- en cultuurverenigingen ontvangen van het gemeentebestuur een mail met de oproep om de campagne 'Kijk niet weg bij grensoverschrijdend gedrag' mee te ondersteunen. Dit kunnen ze doen door campagne-affiches op te hangen in hun accommodatie, maar ook door een campagnefilmpje te delen op sociale media en/of door een zelf een 'Ik kijk niet weg'-filmpje te maken. Heb je vragen over grensoverschrijdend gedrag? Kijk niet weg en contacteer de hulplijn 1712. Meer info over de campagne en hoe je ze kan steunen, vind je op kijknietweg.be.

Lees verder

Proefopstelling Buitenheide positief beoordeeld, doorgangsverbod definitief

Het doorgangsverbod in Buitenheide ter hoogte van het kruispunt met De Meer, dat sinds februari in proefopstelling werd getest, blijft behouden. Deze conclusie volgt uit de resultaten van de buurtbevraging die we onlangs uitvoerden. 87 procent van de buurtbewoners ziet de voordelen in van het verbod. Bovendien ontvingen we geen klachten over toenemend verkeer in de omliggende straten. Buitenheide blijft vanaf nu dus volledig doodlopend, met uitzondering van fietsers, bromfietsers en voetgangers.

Lees verder