Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 oktober 2020

Gemeente Mol: Bibliotheek, leeszaal archief en Jakob Smitsmuseum gesloten vanaf 29 oktober

Bibliotheek, leeszaal archief en Jakob Smitsmuseum gesloten vanaf 29 oktober

De bibliotheek, de leeszaal van het gemeentelijk archief en het Jakob Smitsmuseum sluiten vanaf donderdag 29 oktober. Deze beslissing ligt volledig in lijn met de maatregelen van de Vlaamse regering om sociale contacten zo veel mogelijk te beperken. Dit is absoluut noodzakelijk om de verspreiding van het virus te beperken, zodat de druk op het ziekenhuis vermindert. De bibliotheek schakelt volledig over op Boek op je Stoep en levert aan huis. Boeken bestellen kan via www.gemeentemol.be/boekopjestoep of door te bellen naar 014 33 07 64. 

Lees verder

Omnisportveld en skateterrein Rivierstraat gesloten vanaf 29 oktober

Zowel het omnisportveld als het skateterrein in de Rivierstraat zijn vanaf donderdag 29 oktober gesloten. Met deze maatregel wil het gemeentebestuur de snelle opmars van het coronavirus afremmen en de zware druk op het Heilig Hartziekenhuis en de huisartsen afzwakken. De beslissing komt er nadat de gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Retie de Vlaamse coronaverstrengingen ook uitbreiden naar -12-jarigen. Dit betekent in de praktijk dat buitensporten - ook voor -12-jarigen - maximum met vier personen mogen beoefend worden en contactsporten verboden zijn. Omdat het naleven van deze maatregelen onmogelijk te handhaven is op het omnisportveld en het skateterrein, worden beide terreintjes tijdelijk gesloten.

Lees verder

Mol, Balen, Dessel en Retie breiden Vlaamse maatregelen uit naar -12-jarigen

De gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Retie breiden de Vlaamse coronaverstrengingen ook uit naar -12-jarigen. Dit gebeurt op verzoek van de medische experts die de gemeentelijke crisiscellen begeleiden. Zij stellen in het lokaal contactonderzoek vast dat ook -12-jarigen (hoewel ze minder snel ziek worden) eveneens besmet raken en het virus verder verspreiden binnen de familiekring en de nauwe contacten buiten het gezin. Alle regels - ook deze voor +12-jarigen - gaan in vanaf donderdag 29 oktober om 9 uur en gelden in eerste instantie tot en met donderdag 19 november. Samen met de verlengde vakantiesluiting van de scholen biedt dit onze regio een 'gouden kans' om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. We roepen alle ouders ook op om informele samenkomsten van kinderen uit verschillende gezinnen niet te organiseren. Onze regio – en dus ook het Heilig Hartziekenhuis – wordt bovengemiddeld getroffen, waardoor deze extra verstrenging gerechtvaardigd is. 

Lees verder

Populair bewegingsprogramma #samenbewegen herhaald op RTV

Het bewegingsprogramma voor senioren #samenbewegen op RTV kon in het voorjaar op veel enthousiasme rekenen. Daarom beslisten het gemeentebestuur en RTV om de lessen te herhalen. Vanaf maandag 2 november herbekijk je de eerste lessenreeks. Stem dagelijks af op RTV om 10.30 uur of 15 uur en beweeg 15 minuten mee met onze sportcoach Marjan Kuppens. De lessen richten zich tot volwassenen en ouderen en kunnen eenvoudig uitgevoerd worden in de huiskamer. Mits wat aanpassingen zijn vele oefeningen ook mee te doen op je stoel!

Lees verder