Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Gemeente Hooglede: Masterplan Gits: visie voor de toekomst, met respect voor het verleden

Gemeente Hooglede
Masterplan Gits: visie voor de toekomst, met respect voor het verleden
De kloostersite in Gits krijgt een vernieuwde invulling. Er komt een nieuw groen openbaar park van 15000 m² en een nieuwe centrale school voor alle kinderen in een verkeersveilige omgeving. Dit domein combineert daarbij oud en nieuw, met respect voor het verleden.
Lees verder

Verbouwing wzc Ter Linde
In woonzorgcentrum Ter Linde wordt de B-vleugel verbouwd en krijgt het gebouw ook een nieuwe vleugel bij. De cafetaria wordt opgewaardeerd en er wordt extra aandacht besteed aan extra groen voor de omgeving.
Lees verder

Nieuwe maatregelen vanaf 30 oktober
De Vlaamse Regering heeft nieuwe maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Onder andere voor winkelen, bezoek in woonzorgcentra, cultuur, jeugd en sport gelden vanaf 30 oktober 2020 om 18 uur aangepaste regels.
Lees verder

Verkeersinfo Oude Rozebekestraat
Van 2/11/2020 t.e.m. 7/11/2020 zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in het gedeelte van de Oude Rozebekestraat tussen de Ieperstraat en de Oude Rozebekestraat.
Lees verder

Stenen uit Vlaamsche Velden
Naar aanleiding van 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog heeft Dries Follebout stenen gezocht uit de afbraak van woningen die zeker 100 jaar oud zijn. De tentoonstelling over zijn constructies is tot half november in het infopunt Trimard te vinden!
Lees verder