Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Gemeente Boom: Verstrengde maatregelen vanaf 19 oktober 2020

Verstrengde maatregelen vanaf 19 oktober 2020
Op maandag 19 oktober gaan de verstrengde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in. Het is heel belangrijk dat we onze contacten opnieuw beperken en de nieuwe regels volgen.
Lees verder

Boom geeft mee licht tegen kanker
Kanker is donker. Nu nog meer dan anders. Daarom steunen wij als Lokaal bestuur Boom Lichtpuntjes tegen Kanker, een gloednieuwe campagne van Kom op tegen Kanker. Ons doel? Hartverwarmende troost, hoop en steun geven aan alle mensen met kanker.
Lees verder

Tijdelijk geen controles door wijkagent bij adreswijziging
Als je verhuist, moet je hiervan aangifte doen bij het lokaal bestuur. Normaal gezien komt de wijkagent daarna controleren of je ook effectief op dit adres woont. Omwille van de coronamaatregelen, zijn er momenteel geen controles. De verwerking van adreswijzigingen duurt daarom momenteel langer.
Lees verder

Het grote Halloween-voorleesfeest op 25 oktober
De lieve heksen van de bib lezen griezelverhalen voor, en dompelen je onder in een wereld van huiveringwekkende verhalen. We zorgen er natuurlijk voor dat dit allemaal coronaproof kan verlopen.
Lees verder

Mondmaskerplicht op begraafplaats van 24 oktober tot 2 november
Begin november is het traditioneel moment om onze overledenen te herdenken. Veel mensen brengen dan een bezoek aan het graf of de urne van hun dierbare overledenen op de begraafplaatsen.
Lees verder

Dag van de jeugdbeweging gaat digitaal
Op 23 oktober zet de Boomse jeugdraad de jeugdbewegingen in de kijker op de jaarlijkse "Dag van de Jeugdbeweging". Dit jaar niet met een ontbijt, maar met een coronaproof digitale editie.
Lees verder