Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Gemeente Boom: Lokaal bestuur Boom roept inwoners op om hun visie over mobiliteit te geven

Lokaal bestuur Boom roept inwoners op om hun visie over mobiliteit te geven
De Vlaamse overheid werkt aan een mobiliteitsvisie richting 2040. Die blik op de toekomst zal dienen als leidraad voor mobiliteitsbeslissingen de komende 20 jaar. Het lokaal bestuur Boom roept nu haar inwoners op om hun visie te delen op het platform van de overheid.
Lees verder

Warme William Wandeling
Warme William, de blauwe beer die symbool staat voor verbondenheid en aandacht voor de geestelijke gezondheid bij jongeren, heeft een wandeling in het park van Boom. Deze wandeling is een aanrader voor kinderen en in het bijzonder voor kinderen die wat minder goed in hun vel zitten.
Lees verder

Lokaal bestuur Boom veilt materiaal online
Het lokaal bestuur van Boom is een online veilig van onder andere voertuigen, heel wat fietsen, verlichting, stenen en meubels gestart.
Lees verder

Resultaten zomerspaaractie 2020
Afgelopen zomer organiseerde Rupelbib haar jaarlijkse zomerspaaractie. Jonge lezers verzamelen stempels op hun spaarkaarten door boeken te lezen. Voor elke volle spaarkaart die ze indienen, krijgen ze een kleine verrassing én het vergroot hun kans op leuke hoofdprijzen.
Lees verder

Oktober: maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker
Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.
Lees verder

Coronalert: download de app
Coronalert is een gratis app. De app helpt ons om elkaar te beschermen en de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te vertragen. Coronalert maakt gebruik van technologie om de contactopsporing in België te versnellen.
Lees verder