Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Gemeente Beernem: Herinrichting stationsomgeving - update 21 oktober 2020 - Wingene Steenweg 3 dagen afgesloten t.h.v...

Herinrichting stationsomgeving - update 21 oktober 2020 - Wingene Steenweg 3 dagen afgesloten t.h.v. spoorwegbrug
Er komt een nieuwe doorgang onder de spoorwegbrug van de Wingene Steenweg. Op die manier kunnen we het Stationsplein op een veilige manier verbinden met de H. d'Ydewallestraat. Voor het schuiven van de nieuwe tunnel onder de brug wordt de Wingene Steenweg 3 dagen afgesloten.
Lees verder

Begraafparken opnieuw opengesteld
Op verschillende begraafparken in Beernem zijn onder de afdekplaten in de opbouw van de zerk oude werfmaterialen gevonden. De schade aan de graven is gering. De lokale politie onderzoekt dit verder. De begraafparken zijn opnieuw opengesteld voor publiek. We nemen persoonlijk contact op met de betrokken nabestaanden.
Lees verder

'Beernem helpt' - oproep tot vrijwilligers
In deze coronaperiode is solidariteit belangrijker dan ooit. Veel mensen hebben ook deze periode hulp nodig om boodschappen te doen, medicijnen te halen, ... of willen gewoon een babbeltje doen om even aan de eenzaamheid te ontsnappen. Daarom lanceren we (opnieuw) het vrijwilligersplatform 'Beernem helpt'. Ben je bereid om mensen te helpen? Dan vernemen we dit graag! Wij zorgen ervoor dat je verzekerd bent.
Lees verder