Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

Gemeente Balen: Laatste dagen voor plantactie 'Behaag onze Kempen'

Laatste dagen voor plantactie 'Behaag onze Kempen'
Wil je inheems en streekeigen plantgoed in je tuin? Dan kan je nog t.e.m. 20 oktober deelnemen aan de actie 'Behaag Onze Kempen'. De aangeboden planten gedijen van nature goed op onze arme zandgronden en zijn beter bestand tegen ziekten en plagen.
Lees verder

Is jouw situatie veranderd door COVID-19? Ocmw Balen kan helpen!
Is jouw situatie door COVID-19 veranderd? Iedereen die de gevolgen ervaart van de coronacrisis kan steun vragen. Deze steun is niet beperkt tot enkel de leefloners, maar is bestemd voor iedereen die, na een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, door het ocmw erkend wordt als behoeftig.
Lees verder

Tip van de Bib: 'De laatste getuige'
De laatste getuige: hoe ik de Dossin Kazerne en de Holocaust overleefde. Persoonlijk relaas van een Belgisch-joodse vrouw (1917) die de Shoah overleefde en verzet pleegde tegen de Duitsers.
Lees verder

Dag van De Kringwinkel op 17 oktober
Lees verder

Workshop 'haal meer uit je budget'
Wil jij te weten komen hoe je meer kan doen met je geld? Volg dan de gratis workshop 'haal meer uit jouw budget' in Den Travoo op woensdag 14 oktober (19u-21) of donderdag 15 oktober (10u-12u). Vooraf inschrijven via Ann Michiels (014/68 71 93 of ann.michiels@ocmwbalen.be).
Lees verder

89 procent in regel tijdens de nationale flitsmarathon in politiezone Balen-Dessel-Mol
Tijdens de nationale flitsmarathon op woensdag 7 oktober controleerde de politie ook in Balen op snelheidsovertredingen. In onze gemeente werd er gecontroleerd in de St. Hubertuslaan, Breden Els en Ongelberg. Bijna 90 procent hield zich aan de snelheid.
Lees verder

Vacature Baldemore: projectmedewerker 'Laat je tanden zien'
De interlokale vereniging Baldemore (Balen/Dessel/Mol/Retie) is op zoek naar een projectmedewerker 'Laat je tanden zien' (contractueel - bepaalde duur t.e.m. 30 december 2021 - niveau B - voltijds), met snelle indiensttreding. Solliciteren kan tot en met 20 oktober 2020 via de gemeente Mol.
Lees verder

Sportcafé Bleukens sluit uit voorzorg na positieve test van klant
Een klant die zondagnamiddag 4 oktober sportcafé Bleukens heeft bezocht, is positief getest. Het sportcafé sluit uit voorzorg tijdelijk zijn deuren. Het personeel wordt intussen getest. De lokale contactopsporing heeft ook de registratiegegevens opgevraagd. De omliggende tafels worden gecontacteerd.
Lees verder

Oproep horeca: registreer ook het tafelnummer (in uw eigen voordeel)
Eind juli besliste de Veiligheidsraad om de klanten van horecazaken te registreren. Het is in het voordeel van elke horecazaak dat dit correct gebeurt. Zorg dat je per tafel minstens een naam en het gsm-nummer of e-mailadres hebt, samen met datum en uur, maar zeker ook het tafelnummer.
Lees verder

Afvalkalender week 42
• vrijdag 16 oktober: RESTAFVAL, PMD en GLAS (route 1)
Lees verder

Lokaal Loket Kinderopvang helpt je bij zoektocht naar kinderopvang
Ben je op zoek naar kinderopvang? Het Lokaal Loket Kinderopvang van Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie informeert en begeleidt je daar graag bij. Bel naar 0471/61 53 18 (elke vrijdag tussen 9u en 12u) of mail naar loketkinderopvang@gemeentemol.be voor meer info.
Lees verder

Hoe ontvang je thuis coronaproof bezoek?
Lees verder

Vacature Baldemore: projectmedewerker 'tandzorg'
De interlokale vereniging Baldemore (Balen/Dessel/Mol/Retie) is op zoek naar een projectmedewerker 'Laat je tanden zien' (contractueel - bepaalde duur t.e.m. 30 december 2021 - niveau B - voltijds), met snelle indiensttreding. Solliciteren kan tot en met 20 oktober 2020 via de gemeente Mol.
Lees verder

Boekenverkoop in de Bib op zat en zon
De Bib organiseert ook dit jaar weer een boekenverkoop op zaterdag 10 en zondag 11 oktober, tussen 10u en 16u. Je vindt er boeken, tijdschriften, cd's, dvd's,… tegen spotprijsjes. Kom jij ook snuisteren en een koopje doen?
Lees verder

Steeds meer kramen op de vrijdagmarkt
Onze vrijdagmarkt groeit. Afgelopen vrijdag waren er een 10-tal kramen met in de aanbieding: groenten en fruit, snoepgoed, kip, kleding, bloemen,  poetsmiddel,… Ga er eens een kijkje nemen, elke vrijdag van 13u30 tot 17u op de Markt in Balen-Centrum.
Lees verder

Maak afspraak voor bloedinzameling Rijsbergdijk (19 oktober)
Lees verder

Actie aanhangwagens aan het recyclagepark
Tijdens de Week van de handhaving (5-11 okt) controleerde de politie in onze zone extra op aanhangwagens in de buurt van het recyclagepark. Wie in orde was kreeg een Kruierbon, wie niet in orde was ging op de bon.
Lees verder

Gemeente Balen rijdt voortaan elektrisch
Vanaf nu kunnen de werknemers van de gemeente Balen dienstverplaatsingen maken met een volledig elektrische wagen.
Lees verder

Oproep horeca: vraag goedkeuring aan voor winterterras
Balense horecazaken die een winterterras, overkapping of tent willen plaatsen, kunnen daarvoor goedkeuring aanvragen via het e-loket. De aanvragen zullen geval per geval beoordeeld worden door de dienst veiligheid, verkeersdienst en bouwdienst.
Lees verder

GBS De Bosmier ontvangt cheque van Operatie Proper
GBS De Bosmier heeft een cheque van 780 euro ontvangen voor de inspanningen van de leerlingen en leerkrachten in het kader van 'Operatie Proper' vorig schooljaar. Met dit project wil Mooimakers scholen en verenigingen een duwtje in de rug geven om acties te ondernemen voor meer openbare netheid.
Lees verder

Strengere maatregelen voor sport vanaf woensdag 14 oktober
Vanaf woensdag 14 oktober krijgt de Vlaamse sportwereld 'code oranje'. Indoorsporten waarbij de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. Kleedkamers en douches worden gesloten voor in- én outdoor sporten behalve in zwembaden.
Lees verder

AED-toestellen op openbare plaatsen
In 'Hartvriendelijke gemeente' Balen is er op verschillende openbare plaatsen een AED-toestel voorzien. Zo vind je vanaf nu een toestel terug o.a. op de Markt, aan Jeugdcentrum Biesakker en de Pastorij in Olmen.
Lees verder

Extra steun voor Balense verenigingen
De gemeente Balen ondersteunt de erkende verenigingen extra in deze zware tijden met het steunfonds van de Vlaamse overheid. Naast de reguliere subsidies krijgen ze een extra impulssubsidie van 30% én er is een schadefonds voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten.
Lees verder

Dag van de Jeugdbeweging (23 okt): ga in uniform naar school of het werk!
Ben je lid of (oud-)leider van een jeugdvereniging? Ga dan op de Dag van de Jeugdbeweging (vrijdag 23 okt) in uniform naar school of het werk! De jeugddienst en Jeuggdraad trakteren de jeugdverenigingen, speelpleinwerkingen, scholen en kinderclubs op het nodige spelplezier.
Lees verder

Lichte verkeershinder in Watermolenweg op don 15 okt
Op donderdag 15 oktober voeren de gemeentediensten onderhoudswerken uit in de Watermolenweg. Tijdens het maaien van de bermen kan er lichte verkeershinder zijn voor passerende wagens.
Lees verder

Voorstelling fietsostrade Balen-Herentals
Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
Lees verder