Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 oktober 2020

‘Fuck de avondklok’-affiche duikt op in Sint-Gillis, maar “overtreding leidt vanaf dag 1 tot pv”, reageert Br...

HLN
'Fuck de avondklok'-affiche duikt op in Sint-Gillis, maar "overtreding leidt vanaf dag 1 tot pv", reageert Brusselse politie
'Fuck de avondklok. Laten we naar buiten komen!', zo luidt een affiche die dit weekend gespot werd in Sint-Gillis en via sociale media gedeeld is. De poster roept Brusselaars op om naar buiten te komen, net op de dag waarop de avondklok door de Brusselse overheid is uitgebreid. De politiezone van Brussel-Stad en Elsene schenkt alvast klare wijn: "Overtredingen tegen de avondklok zullen vanaf dag 1 leiden tot een pv."
Lees verder

LIVE. 2-1! Club moet opnieuw achtervolgen, Mercier brengt OHL op voorsprong
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Het King Power at Den Dreef Stadion
Lees verder

LIVE. Heeft Club slotoffensief in petto? OHL lijkt op weg naar stunt tegen competitieleider
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Het King Power at Den Dreef Stadion
Lees verder

Meer dan 120 arrestaties bij Poolse protesten tegen inperking abortus
De Poolse politie heeft meer dan 120 mensen aangehouden bij demonstraties tegen nieuwe beperkingen op abortus. Voor de derde dag op rij gingen mensen de straat op om te protesteren tegen die beperkingen.
Lees verder

Nummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm en wateroverlast
De FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 opnieuw geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer.
Lees verder

Anticlimax voor Club Brugge: sterk OH Leuven smeert blauw-zwart derde competitieverlies aan
Vier dagen na de euforie volgde de ontnuchtering. In een beklijvend duel aan Den Dreef ging Club Brugge onderuit tegen een stevig OH Leuven, dat zich nestelt in de top van het klassement.
Lees verder

Pijnlijke statistiek houdt stand: Club won slechts één keer na vorige negen Champions League-zeges
De bevestiging. Club Brugge heeft het o zo moeilijk om na een Champions League-zege te winnen in de eigen competitie. Ook nu hield de pijnlijke statistiek stand. Dinsdag de knappe zege in Sint-Petersburg, vandaag de nederlaag tegen OH Leuven. In totaal slaagde blauw-zwart er na negen Champions League-overwinningen slechts één keer in om te winnen - thuis tegen Bergen in 2003 na de zege tegen Ajax. Clement had het er voor de match aan Den Dreef nog over. "Om een hele grote ploeg te hebben, moet je er om de drie dagen staan. En niet af en toe eens pieken." Die boodschap gaf hij ook mee aan zijn spelers vandaag, maar het baatte niet..."
Lees verder

Topfiguur al-Qaida gedood in Afghanistan
Afghaanse veiligheidstroepen hebben bij een operatie in de oostelijke provincie Ghazni een topman van terreurbeweging al-Qaida gedood. Abu Muhsin al-Masri stond op de lijst van meest gezochte personen van de Amerikaanse FBI.
Lees verder

Bekende vlogger (22) uit Hasselt al sinds vrijdagnamiddag vermist
De politie is op zoek naar Kacper Przybylski. De 22-jarige Hasselaar verliet vrijdag rond 16.00 uur zijn ouderlijke woning aan de Windmolenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. De man is een bekende vlogger, gekend onder de naam Kastiop: op zijn YouTube-pagine post hij regelmatig gaming video's.
Lees verder

Hasselaar (22) al sinds vrijdagnamiddag vermist
De politie is op zoek naar Kacper Przybylski. De 22-jarige Hasselaar verliet vrijdag rond 16.00 uur zijn ouderlijke woning aan de Windmolenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
Lees verder

Emotionele Khabib kondigt na 29ste zege op rij einde aan: "Ik vecht niet verder zonder mijn papa"
Op je hoogtepunt stoppen. Khabib Nurmagomedov (32) doet het. De Rus behield zijn wereldtitel in het lichtgewicht en zet na zijn 29ste zege op rij een punter achter mijn carrière. Doorgaan zonder zijn papa doet hij niet. "Heb aan mijn moeder beloofd dat het mijn allerlaatste gevecht zou zijn."
Lees verder

Obama: "Trump verknoeide coronabeleid totaal"
Oud-president Barack Obama vindt dat zijn opvolger Donald Trump totaal heeft gefaald in zijn aanpak van de corona-epidemie. "Het idee dat het Witte Huis iets anders heeft gedaan dan dit ding volledig verkloten is nonsens", zei hij in Miami op campagne voor zijn toenmalige vicepresident, de Democratische kandidaat Joe Biden.
Lees verder

Football Talk. Carrasco valt geblesseerd uit - Lazio houdt goede generale repetitie voor duel tegen Club, Zenit de boot in
Lazio Roma heeft op de vijfde speeldag van de Serie A met 2-0 gewonnen van Bologna. Woensdag is Lazio de tegenstander van Club Brugge op de tweede speeldag van de groepsfase in de Champions League.
Lees verder

Ondanks zege tegen "veruit beste Belgische ploeg" zegt Brys: "Wij moeten véél beter kunnen"
OHL klopte Club Brugge, maar toch zegt coach Marc Brys: "Wij hebben geen mooie wedstrijd gespeeld. Maar we zijn natuurlijk wel blij met de drie punten tegen veruit de beste Belgische ploeg".
Lees verder

LIVE. 45.000 besmettingen op één dag in Frankrijk. Opnamestop in H. Hartziekenhuis Mol
• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
Lees verder

Kanye West wil naast president ook gouverneur worden: "Ik doe mee omdat God mij geroepen heeft"
Ondanks dat rapper Kanye West zich verkiesbaar stelt als Amerikaanse presidentskandidaat, zou hij er ook voor openstaan om gouverneur van Californië te worden. Dat vertelt de 43-jarige rapper in een podcastaflevering van de populaire show The Joe Rogan Experience die zaterdag uitkwam.
Lees verder

Opnieuw tienduizenden mensen op straat tegen Netanyahu in Israël
Op honderden plaatsen in Israël, zoals in Tel Aviv en Jeruzalem, zijn gisteren tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen premier Benjamin Netanyahu. Het is de achttiende week op rij dat er manifestaties zijn. De politie arresteerde zes mensen in Tel Aviv, meldt een woordvoerder.
Lees verder

Kernwapenverbod eindelijk in werking, maar België ondertekende verdrag nog steeds niet
Sinds zaterdag hebben 50 landen het internationale verdrag voor het verbod op kernwapens officieel goedgekeurd, waardoor het verdrag in werking treedt. Dat gebeurt over 90 dagen. De landen die het hebben bekrachtigd, hebben afgesproken om onder andere het gebruik, de ontwikkeling en de opslag van kernwapens te verbieden.
Lees verder

Lichamen van zeven verstekelingen aangetroffen in container na reis van drie maanden
Zeven lichamen in verregaande staat van ontbinding zijn vrijdag aangetroffen tussen een lading kunstmest die drie maanden geleden vanuit Servië naar Paraguay werd verstuurd. Dat delen de Paraguayaanse autoriteiten mee.
Lees verder

Russische kooivechter Khabib Nurmagomedov stopt wegens overlijden vader
De Russische kooivechter Khabib Nurmagomedov heeft zijn afscheid aangekondigd. Zaterdag versloeg hij in de octagon de Amerikaan Justin Gaethje, waarna de wereldkampioen lichtgewicht aangaf dat het zijn laatste gevecht was.
Lees verder