Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Elton John treft schikking met ex-vrouw

HLN
Elton John treft schikking met ex-vrouw
Deze zomer daagde Renate Blauel (67) haar ex-echtgenoot Elton John (73) voor de rechter, omdat hij haar vermeld had in zijn autobiografie 'Me'. Renate eiste daarom een compensatie ter waarde van 3 miljoen pond (3.324.767 euro) De twee hebben nu een schikking getroffen. Dat schrijft Sky News.
Lees verder

Een kandidaat is 'not amused' en grapjes over het lijf van Erik van Looy: derde 'Slimste Mens'-aflevering kent verrassende exit
Het was twee keer kantje-boordje voor Ella Leyers (32), maar bij haar derde spelbeurt in 'De Slimste Mens ter Wereld' heeft ze orde op zaken gezet. Met een klinkende overwinning én met een hogere score dan haar twee tegenspelers samen. Met dank aan de filmpjesronde waar Hans Vanaken (28) 140 seconden cadeau gaf aan Ella. Miguel Wiels (48) schakelde zichzelf dan weer uit door een desastreuze fotoronde te spelen en daar al zijn kansen te grabbel te gooien.
Lees verder

ONS RAPPORT. Eén absolute uitblinker, twee Duivels flirten met de buis
Opdracht volbracht. De Rode Duivels wonnen vanavond zonder al te veel overschot in IJsland (1-2) en worden door het verlies van Engeland tegen Denemarken (0-1) opnieuw leider in de groep. Net zoals in Engeland één echte uitblinker, twee Duivels flirtten met de buis. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

Tielemans in gesprek met Mulder over sfeer bij Rode Duivels: "Zo zou het overal moeten zijn"
Ook in IJsland was er weer een basisplek voor Youri Tielemans (23). De middenvelder kreeg in aanloop naar de match het bezoek van Jan Mulder in het nationaal oefencentrum in Tubeke. Mulder trakteerde op koffie, Tielemans op gevatte antwoorden.
Lees verder

"De verpersoonlijking van 'leading by example': onze chef voetbal vindt opperduivel Lukaku de 'revelatie' van dit drieluik
Opdracht volbracht. Gewonnen in IJsland – dankzij twee goals van Romelu Lukaku. Kapitein, afwerker, en uithangbord bij de Rode Duivels de afgelopen tien dagen. De nederlaag van Engeland maakt dat de Nations League België zowaar weer toelacht.
Lees verder

Jongste zoon Trump toch besmet met coronavirus, Melania vertelt hoe zij ziekte beleefde
De jongste zoon van de Amerikaanse president Trump, Barron, blijkt toch besmet te zijn geweest met het coronavirus. Dat meldt Trumps echtgenote Melania over hun 14-jarige kind. Bovendien voelde de first lady zich tijdens haar eigen infectie "extreem moe", schrijft ze in een verklaring.
Lees verder

"De kunst is vooral om te weten wat je niet kan": kapitein Lukaku blinkt alwéér uit (en verklaart rugnummer 10)
"Goeienavond, kapitein!" Romelu Lukaku lachte de tanden bloot toen Gilles De Bilde hem op die manier aansprak na de zege in IJsland. De spits van Inter droeg voor het eerst de aanvoerdersband en scoorde twee keer. Wéér de uitblinker. Opvallend: Romelu Lukaku droeg niet het nummer 9, maar het nummer 10 en daar had hij een goede reden voor.
Lees verder

Lukaku, aanvoerder en alwéér uitblinker bij Rode Duivels: "De kunst is vooral om te weten wat je niet kan"
"Goeienavond, kapitein!" Romelu Lukaku lachte de tanden bloot toen Gilles De Bilde hem op die manier aansprak na de zege in IJsland. De spits van Inter droeg voor het eerst de aanvoerdersband en scoorde twee keer. Wéér de uitblinker.
Lees verder

Martínez na zuinige zege: "Ik ben extreem, extreem trots"
Bondscoach Roberto Martínez kon niet trotser zijn na de 1-2-zege van zijn team in IJsland. En hij had - en dat was wel terecht - ook heel wat lof in huis voor Romelu Lukaku.
Lees verder

Omzet Vlaamse landbouw ondanks corona op hoogste niveau sinds 2013
De Vlaamse land- en tuinbouwers zullen dit jaar een omzet boeken van naar verwachting 5,76 miljard euro. Dat is 0,6 procent meer dan in 2019 en het hoogste niveau sinds 2013, zo blijkt vandaag uit berekeningen van Boerenbond. Het coronavirus had zware gevolgen voor onder meer de aardappelsector en de sierteelt, maar de fruitteelt en de eierensector boerden dan weer goed.
Lees verder

Portugal roept ramptoestand uit om toename coronabesmettingen
De regering van Portugal heeft gisteren voor het gehele land de ramptoestand uitgeroepen vanwege een sterke toename van het aantal coronabesmettingen. Portugal was tot dusver redelijk goed door de corona-epidemie en -crisis heen gekomen. Door de ramptoestand uit te roepen krijgt de regering bevoegdheden om de bewegingsvrijheid van mensen in het land sterk in te perken en andere drastische maatregelen af te dwingen.
Lees verder

LIVE. Portugal roept ramptoestand uit - Frankrijk voert avondklok in - Ook Duitsland verscherpt regels
De coronacijfers blijven in ons land, maar ook in andere Europese landen, met duizelingwekkende kracht toenemen. In steeds meer sectoren worden daarom nieuwe maatregelen getroffen. Cafés moeten weer om 23 uur dicht, alle universiteiten schakelen over naar code oranje, en de ziekenhuizen schalen het aantal bedden voor coronapatiënten op. Stevenen we stilaan af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Thaise regering treedt hard op tegen betogers die tegen regering protesteren
De Thaise regering heeft donderdagochtend (lokale tijd) hard opgetreden tegen de massale protesten. Nadat de regering een nooddecreet uitvaardigde en de politie enkele aanvoerders van de protestbeweging had opgepakt, verwijderde de politie anti-regeringsbetogers die een kamp hadden opgeslagen buiten het kantoor van de premier.
Lees verder

Unicef: miljoenen mensen kunnen handen niet wassen met zeep
Over de hele wereld hebben miljoenen mensen geen toegang tot een plaats waar ze hun handen met zeep kunnen wassen, hoewel dat van cruciaal belang is in de strijd tegen besmettelijke ziektes zoals Covid-19. Dat zegt het VN-kinderfonds Unicef naar aanleiding van de internationale dag van het handen wassen.
Lees verder

Trump boos op Twitter en Facebook om blokkeren artikel zoon Biden
De Amerikaanse president Donald Trump is boos op socialemediaplatforms Twitter en Facebook omdat die woensdag besloten de circulatie te beperken van een omstreden artikel over de handel en wandel van Hunter Biden, de zoon van Trumps Democratische uitdager bij de aankomende presidentsverkiezingen Joe Biden.
Lees verder

Bebossing stuit op verzet Boerenbond
De Boerenbond is niet opgezet met de plannen voor bosuitbreiding die overal in Vlaanderen ­gesmeed worden. De bond uitte zijn bezorgdheid bij de gemeentebesturen. Dat melden De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag.
Lees verder

Verstrijken Britse deadline voedt vrees voor no-dealbrexit
Opnieuw dreigt een deadline in het brexitproces niet gehaald te worden. Vandaag verstrijkt het moment waarvoor volgens de Britse premier Boris Johnson een akkoord moet zijn bereikt over een handelsverdrag met de Europese Unie voor na het vertrek van de Britten. Beide partijen zijn tijdens maandenlange onderhandelingen echter nauwelijks bij elkaar gekomen.
Lees verder

Vlaamse test met zelfrijdende bus op dood spoor
De zelfrijdende bus zonder chauffeur duikt vermoedelijk niet snel op in Vlaanderen. De Lijn wilde vanaf 2023 reizigers met een autonome shuttle vervoeren op enkele vaste trajecten in Antwerpen, Leuven, Mechelen en Genk. Maar de vervoermaatschappij staat op het punt het ambitieuze project af te blazen wegens te complex en te duur. Dat vernam De Tijd.
Lees verder

Zo houden hoofdverpleegkundigen hun teams gemotiveerd: "Adrenaline van eerste golf is weg. Nu overleven we op humor"
Het water staat het zorgpersoneel weer aan de lippen en artsen waarschuwen voor oorlogstoestanden. Hoe moeilijk is het om je mensen in zulke omstandigheden gemotiveerd te houden? Aan welke positieve momenten trekken ze zich op? Vier hoofdverpleegkundigen over de kracht om door te gaan, dankzij humor, smoutebollen en olijfbomen.
Lees verder

Ook besmette zorgverleners blijven aan de slag in zwaarst getroffen rusthuis van Vlaanderen: "Met een bang hart. Maar opgeven doen we niet"
Woonzorgcentrum Andante in Menen is met 48 besmette bewoners en 28 besmette personeelsleden momenteel wellicht het zwaarst getroffen rusthuis in Vlaanderen. Ook elders staan woonzorgcentra opnieuw zwaar onder druk. Het aantal besmette personeelsleden is op vijf dagen tijd haast verdubbeld. Toch blijven ze vaak aan het werk. "Wij geven nooit op, daarvoor staan we in de zorg", stelt Lydia Van Coillie die in het Menense woonzorgcentrum werkt waar haar moeder verblijft.
Lees verder