Doorgaan naar hoofdcontent

De bloedband van Arno Monsecour en zijn zus: “Als ik ridder speelde, was Aaron prinses. Zij was altijd al Nora”

HLN
De bloedband van Arno Monsecour en zijn zus: "Als ik ridder speelde, was Aaron prinses. Zij was altijd al Nora"
"Ik heb nooit een broer gehad. Ik heb altijd mijn zus Nora gezien." Arno Monsecour (24) is de helft van een eeneiige tweeling. Zijn spiegelbeeld Aaron is nu de bekende danseres en transvrouw Nora Monsecour, inspiratie-bron voor de film 'Girl'. Een verhaal van doorzettingsvermogen.
Lees verder

Ode aan de Belgische mode: 4 influencers tonen hun 'outfit of the day' en onthullen hun steilgeheimen
Het is De Week van de Belgische Mode. Hoe we dat het best kunnen vieren? Door enkele Belgische influencers én merken uit ons landje in the picture te zetten, tiens. Monica Ho, Sophie Van de Vyver, Inge Moerenhout en Lieve Vandenweghe gunnen ons een blik in hun kleerkast en verklappen hun stijlgeheimen.
Lees verder

Is de avondklok tussen 24 en 5 uur wel grondwettig? Grondwetspecialist geeft antwoord
Het is een vraag die vaak terugkomt bij onze lezers: de avondklok die maandag om middernacht ingaat, en die ons de daaropvolgende maand 's nachts in ons kot moet houden, is die wel grondwettig? Kan je die aanvechten? We vragen het aan grondwetspecialist Stefan Sottiaux van de KU Leuven.
Lees verder

Actrice en 'Queen of Technicolor' Rhonda Fleming (97) overleden
De Amerikaanse actrice Rhonda Fleming, die in de jaren veertig en vijftig beroemd werd, is op 97-jarige leeftijd in Californië overleden. Fleming brak door in de tijd dat de filmindustrie kleurenfilms lanceerden en het tijdperk van zwart-wit-films achter zich liet. Fleming hield er de bijnaam 'Queen of Technicolor' aan over.
Lees verder

LIVE. Napoli deelt pak slaag uit aan Atalanta: 4-0 vlak voor rust
• Serie A • Speeldag 4 • Mertens aan het kanon? • Ref: Marco Di Bello
Lees verder

KIJK LIVE. Vrouwen eerst aan zet in Ethias Cross van Beringen
Vorig jaar nog gloednieuw, dit jaar één van de veldritten die in coronatijden overeind is gebleven: de Be-MINE Cross in Beringen. De derde manche van de reeks Ethias Crossen is live te zien op VTM en HLN.be. De vrouwen starten om 16u, de heren om 17u15.
Lees verder

LIVE. AA Gent houdt Ngadeu aan de kant na positieve test, Hanche-Olsen maakt zo debuut
• Jupiler Pro League • Speeldag 9 • Jan Breydel • Nathan Verboomen
Lees verder

Hondengedragstherapeut na fataal bijtincident: "Maak fokkers verantwoordelijk voor de daden van hun pups"
"Alle honden bijten", aldus dierengedragstherapeut Danny Grosemans naar aanleiding van de dood van de 83-jarige man uit Tremelo. Opnieuw blijken honden niet altijd de knuffelbeertjes te zijn die ze lijken. Het bijtincident roept dan ook heel wat vragen op. Hoe gevaarlijk is het ras? Vormen loslopende honden altijd een risico? Als een hond één keer uithaalt, is hij dan verloren? Wij zochten het uit.
Lees verder

TV TIPS. Alweer een boeiende gast in 'Alleen Elvis blijft bestaan' en hoera, de blote bast van Simon Baker!
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

LIVE. Dortmund bijna op voorsprong via Meunier: Rode Duivel kopt op de lat
• Bundesliga • Speeldag 4 • Beide ploegen 6 op 9 • Prezero Arena
Lees verder

LIVE GIRO. Almeida uitstekend onderweg, Ganna op weg naar ritzege
In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
Lees verder

LIVE GIRO. Roze trui Almeida uitstekend onderweg, Ganna op weg naar derde ritzege
In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
Lees verder

SHOWBITS. Achter de schermen bij K3 en Valerie De Booser trakteert op verleidelijke foto
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Napoli op weg naar ruime zege tegen Atalanta
• Serie A • Speeldag 4 • Mertens aan het kanon? • Ref: Marco Di Bello
Lees verder

LIVE. Alles te herdoen: debutant Hanche-Olsen kopt gelijkmaker over Didillon binnen
• Jupiler Pro League • Speeldag 9 • Jan Breydel • Nathan Verboomen
Lees verder

Football Talk. Robinho is alweer weg bij Santos - Rangers tankt vertrouwen in Old Firm
Rangers heeft op de elfde speeldag in de Schotse Premiership de stadsderby op het veld van Celtic met 0-2 gewonnen. Komende week zakken ze af naar België voor het duel tegen Standard op de eerste speeldag van de groepsfase in de Europa League.
Lees verder

Al meer dan een jaar verdwenen: wat gebeurde er met de ex van 'Selling Sunset'-ster Amanza?
"Mijn kinderen hebben hun vader al meer dan een jaar niet gezien." Naast indrukwekkende huizen en knappe makelaars bevat de Netflix-reeks 'Selling Sunset' ook het nodige mysterie. Want wat is er gebeurd met NFL-speler Ralph Brown (42), de verdwenen ex van een van de makelaars?
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert moet zieke Teunissen missen in Ronde - Aimé De Gendt en Wesley Kreder vallen ziek uit
Mike Teunissen zal morgen niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. Hij voelt zich niet goed, zo laat zijn ploeg Jumbo-Visma weten. Een domper voor Wout van Aert, de 28-jarige Nederlander moest als superknecht dienen. "Mike voelt zich niet lekker", zo meldt Jumbo. Naar verluidt zou het gaan om een 'gewone' verkoudheid, wat betekent dat Teunissen niet besmet is met Covid-19. De ploeg laat weten dat Teunissen woensdag wel van start hoopt te gaan in de Driedaagse Brugge-De Panne.
Lees verder

Wereldkampioen Ganna maakt hattrick compleet in tijdrit, Almeida steviger in roze trui
Filippo Ganna heeft z'n tweede tijdrit in deze Giro gewonnen, z'n derde ritzege in totaal. De Italiaanse wereldkampioen tegen de klok was een kleine halve minuut sneller dan INEOS Grenadiers-ploegmaat Rohan Dennis. João Almeida reed een goede tijdrit en behoudt niet enkel de roze trui, maar verstevigt z'n leidersplaats ook. Thomas De Gendt was de beste Belg in de tijdrit op een vierde plaats.
Lees verder

Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: "Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen"
"Ik ben dom geweest." Dokter Leon G. (68) uit Ouwegem zegt het met veel tristesse in zijn stem. Tientallen van zijn patiënten moeten dit weekend halsoverkop een coronatest ondergaan omdat hij tijdens consultaties niet altijd een mondmasker droeg én zelf besmet is met corona. "Daarnet rinkelde mijn telefoon. Dat ik beter zou doodvallen. Komáán! Ik heb die mensen enkel willen helpen."
Lees verder