Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Crisisberaad in Thailand om toekomst van omstreden koning en monarchie

HLN
Crisisberaad in Thailand om toekomst van omstreden koning en monarchie
De Thaise Senaat heeft zich donderdag nadrukkelijk uitgesproken voor steun aan de monarchie. Dit gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst in het secretariaat van het Hogerhuis, waar de aanwezigen onder leiding van senaatsvoorzitter Pornpetch Wichitcholchai spraken over de noodzaak dit nobele instituut "te beschermen en hoog te houden."
Lees verder

Katje Lee blijft zeker nog tot midden december in Peru: "Hopelijk wordt het een kerstcadeautje"
Katje Lee – ondertussen kater Lee – zit nog altijd in Peru. Volgens de oorspronkelijke planning zou de Peruaanse kat, geadopteerd door Selena Ali (23) uit Stabroek begin augustus terug naar België mogen, maar dat heeft vertraging opgelopen. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) eist namelijk een tweede vaccin tegen hondsdolheid. Baasje Ali kijkt al uit naar de terugkeer van Lee, hopelijk in december. "Ik mis hem. Hij heeft echt een speciaal karakter."
Lees verder

Van gigaboetes tot verplicht poetsen: daarom doen deze 5 landen het wel goed
Ja, ze bestaan, de landen die corona goed onder controle hebben. Er komen nog wel besmettingen bij, maar de snelheid waarmee dat gebeurt ligt vele keren lager dan bij ons. Eén factor is alvast de bevolkingsdichtheid: van de vijf best presterende landen in Europa is Griekenland het dichtst bevolkt, met 82 inwoners per vierkante kilometer. Ter vergelijking: in België is dat 379 inwoners per vierkante kilometer. Maar er zijn nóg verklaringen.
Lees verder

Sophie Wilmès op intensieve zorg: "Gewone kamer is nog niet aan de orde, laat staan het ziekenhuis verlaten"
Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) is woensdagavond opgenomen op de afdeling intensieve zorg van het Delta-ziekenhuis in Brussel. Haar toestand is stabiel en ze ligt niet aan de beademing, maar de 45-jarige politica moet nog wel voortdurend gemonitord worden.
Lees verder

LIVE (21u). Leko kiest voor Benavente om geschorste Mbokani te vervangen in Bulgarije
• Europa League • Groep J • Speeldag 1 • Huvepharma Arena
Lees verder

LIVE. Antwerp start goed in Bulgarije en is via Refaelov en Benavente dicht bij openingsgoal
• Europa League • Groep J • Speeldag 1 • Huvepharma Arena
Lees verder

LIVE. Montanier gooit Oulare in de strijd, dwingt Standard meer kansen af na rust?
• Europa League • Groep D • Sclessin • Raskin, Balikwisha en Sissako testten positief
Lees verder

België ziet niet af van streven naar 2 procent defensie-uitgaven
België ziet niet af van zijn streven om de uitgaven voor defensie op te trekken naar twee procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder verzekerd naar aanleiding van een videoconferentie met haar Navo-ambtgenoten.
Lees verder

KOERS KORT. Vuelta-peloton trekt zondag niét naar Tourmalet - Vanmarcke naar Israel-Start Up Nation
De zesde etappe van de Ronde van Spanje zal zondag niet eindigen op de Tourmalet. De organisatie van de Vuelta bevestigde dat vanwege de bloedrode coronacijfers Frankrijk wordt gemeden. Eerder vond ook al een gelijkaardige ingreep plaats in de Giro. Daar werd de voorlaatste etappe naar Sestrières geschrapt.
Lees verder

Facebook onthult datingplatform: nieuwe functie koppelt mensen op basis van likes en activiteiten
Facebook gaat zich vanaf nu bezighouden met ons liefdesleven. Facebook Dating, wereldwijd al goed voor 1,5 biljoen matches, maakte vandaag haar intrede in Europa. Hoe gaat dat juist in z'n werk? En wat met onze privacy?
Lees verder

Virologen willen snelle verstrenging van de maatregelen
De pijlsnelle stijging van het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is zorgwekkend. "Nieuwe maatregelen zijn nodig, tot een lockdown toe", stelt viroloog Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. Al zijn niet alle virologen daar voorstander van.
Lees verder

Snelle verstrenging van de maatregelen? Virologen reageren verdeeld
De pijlsnelle stijging van het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is zorgwekkend. "Nieuwe maatregelen zijn nodig, tot een lockdown toe", stelt viroloog Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. Al zijn niet alle virologen daar voorstander van.
Lees verder

LIVE. Standard krijgt op sompige veld geen kans bij elkaar gecombineerd
• Europa League • Groep D • Sclessin • Raskin, Balikwisha en Sissako testten positief
Lees verder

Ageas betaalt dividend uit ondanks coronacrisis, "solvabiliteit sterk genoeg"
De aandeelhouders van Ageas krijgen begin november een dividend uitbetaald. De algemene vergadering van de verzekeringsgroep heeft het licht op groen gezet. De Nationale Bank had financiële instellingen nochtans aangemaand om hun dividendbetalingen op te schorten tot volgend jaar.
Lees verder

Monika Van Lierde verdwijnt na 25 jaar als dokter Ann uit 'Thuis': "Het is tijd voor iets anders"
Dokter Ann heeft haar koffers gepakt en de deur van de dokterspraktijk achter zich dichtgeslagen. Het personage van Monika Van Lierde (51) verdwijnt zo na 25 jaar voorgoed uit de serie. De actrice koos zelf voor deze drastische beslissing. "Tijd om wat op te ruimen in mijn hoofd."
Lees verder

Standard begint Europees avontuur met 0-2-nederlaag tegen Rangers, ex-RSCA'er Roofe pakt uit met weergaloze goal
Standard is het Europa League-avontuur gestart met een 0-2-nederlaag tegen Rangers FC. Na een tegengoal op strafschop voetbalden de Rouches tegen de Schotse traditieclub amper kansen bij elkaar. Eén keer kon het écht dreigen, maar een kopbal van Muleka spatte uit elkaar op de lat. In het slot zorgde Kemar Roofe, ex-Anderlecht, met een onwaarschijnlijke goal voor de eindstand. Volgende week trekt Standard naar Benfica.
Lees verder

Net geen nieuwe stunt: Zizou Bergs in drie sets onderuit tegen nummer 17 van de wereld
Net geen nieuwe stunt van Zizou Bergs op het ATP-toernooi van Antwerpen. De nummer 528, die een wildcard kreeg als vervanger van Ruben Bemelmans, moest na een driesetter de duimen leggen voor de Rus Karen Khachanov (ATP 17): 7-5, 4-6 en 4-6.
Lees verder

Dries Mertens en Napoli pijnlijk onderuit tegen zwaar gehavend AZ Alkmaar, Vertongen wint met Benfica
Een beetje troost voor het verliezende Standard in groep D van de Europa League, biedt het verlies van Lech Poznan in eigen huis tegen Benfica. De Portugezen, geacht om als ploeg uit pot 1 de poule te winnen, hadden het niet onder de markt in Polen maar trokken uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. De Zweedse spits Mikael Ishak maakte tot twee keer toe een bezoekende voorsprong ongedaan. Darwin Núñez, Uruguayaanse aanvaller, kroonde zich tot de gevierde man met een hattrick voor Benfica. Vertonghen, nog steeds met beschermend masker na een breuk aan het jukbeen, speelde de hele match centraal achterin naast Otamendi.
Lees verder

Groots aangekondigde streamingdienst Quibi stopt na amper zes maanden
Zes maanden na de lancering is het alweer over en uit voor streamingservice Quibi. Initiatiefnemers Jeffrey Katzenberg en Meg Whitman trekken de stekker uit het platform.
Lees verder

2020 lijkt topjaar te worden voor fraudeurs: "Doordat we thuis zitten, zijn we bereikbaar voor hen"
Van phishers tot fraudeurs, voor online criminelen is het afgelopen jaar al druk geweest. De afgelopen weken kwamen vanuit verschillende hoeken waarschuwingen over vriendschapsfraude, WhatsApp-fraude en kluisrekeningfraude. Door de coronacrisis lijkt de internetcriminaliteit enkel toe te nemen. "We zien dat alle vormen van fraude en phishing toenemen", zegt Isabelle Marchand van Febelfin.
Lees verder