Doorgaan naar hoofdcontent

Coronavirus brengt vooruitgang in strijd tegen tuberculose in gevaar volgens WHO

HLN
Coronavirus brengt vooruitgang in strijd tegen tuberculose in gevaar volgens WHO
De coronapandemie dreigt de vooruitgang die de afgelopen jaren werd geboekt in de strijd tegen tuberculose ongedaan te maken. Daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Tuberculose was tot voor kort de dodelijkste infectieziekte.
Lees verder

Rusland keurt nu ook tweede vaccin tegen coronavirus goed
Rusland heeft goedkeuring verleend aan een tweede Covid-19-vaccin. Dat kondigde een opgetogen president Vladimir Poetin woensdag aan tijdens een regeringsvergadering.
Lees verder

Besmette Ronaldo keert terug naar Italië
Cristiano Ronaldo, die gisteren bij de Portugese selectie een positief testresultaat op Covid-19 kreeg, heeft vandaag het Portugese trainingscentrum in de rand van Lissabon verlaten. Hij vloog intussen met een privéjet terug naar Turijn, waar hij zijn quarantaine zal uitzitten.
Lees verder

LIVE GIRO. Sterke Armée bijgebeend, we maken ons op voor een massaspurt in Rimini
Een dag na de renaissance van Peter Sagan krijgen de sprinters in de Giro de voorlopig laatste kans. Het peloton trekt van Porto Sant'Elpidio naar Rimini, goed voor een etappe van 182 kilometer. Onderweg liggen enkele heuveltjes, maar normaal gezien krijgen we een nieuwe massasprint. Schiet Arnaud Démare voor de vierde keer raak of geeft de zege van gisteren Sagan een boost? Op deze pagina zit u op de eerste rij.
Lees verder

Klavertjevier voor Démare: Fransman wint massaspurt, Armée kan het na vroege vlucht net niet afmaken
Nummer vier voor Arnaud Démare (Groupama-FDJ). De Fransman was sneller dan Peter Sagan in de massaspurt in Rimini. Sander Armée (Lotto-Soudal) gaf de elfde etappe een Belgische tint door de hele rit op kop te rijden.
Lees verder

Acties in gevangenissen door coronazorgen opgeschort: "Grotendeels akkoord met voorstellen van overheid"
De acties in de gevangenissen worden opgeschort. Dat is woensdag vernomen van vakbondsmannen Alain Blancke van ACV Openbare Diensten en Gino Hoppe van ACOD, na afstemming met de achterban bij de vakbonden. "We gaan grotendeels akkoord met de voorstellen van de overheid", aldus Blancke. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zei woensdagnamiddag in het parlement ook al dat de drie vakbonden akkoord zijn met de voorstellen van de overheid.
Lees verder

Weyts houdt vast aan code geel voor onderwijs, maar: "Code oranje kán, als secundair open blijft"
"Ik ben niet getrouwd met code geel. Het onderwijs kan overschakelen op code oranje, als we de secundaire scholen volledig kunnen openhouden." Dat zei Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) bij een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Tijdens overleg met het onderwijsveld werd eerder vandaag beslist dat het verplichte onderwijs in Vlaanderen in code geel - en dus voltijds open - blijft. Wel blijft het mogelijk om lokaal alsnog naar code oranje te gaan.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Cavendish laat zich inlopen, peloton zit vluchters op de hielen
In Gent-Wevelgem kwamen de sprinters Ewan, Bennett en Ackermann door het zware koersverloop niet uit de verf. Niet getreurd, want vandaag krijgen ze in de Scheldeprijs een nieuwe kans. De afgelopen twee jaar duldde Fabio Jakobsen geen tegenstand in Schoten, maar de Nederlander is er dit jaar niet bij na zijn zware val in de Ronde van Polen. Wie volgt hem op de erelijst op? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Kinky Star sluit voorlopig de deuren: "Met de stijgende cijfers willen we geen risico's nemen"
Cafés en restaurants krijgen alweer strengere regels opgelegd, maar volledig sluiten is voorlopig niet aan de orde in Gent. Toch kiest het team van café Kinky Star ervoor om het voorlopig op vrijwillige basis te doen. Met de stijgende besmettingscijfers willen ze geen risico's nemen voor zichzelf en voor hun bezoekers.
Lees verder

Volgens Indiase studie heb je waarschijnlijk Covid-19 als je deze twee geuren niet meer ruikt
Wie in deze tijd geur- en/of smaakverlies bij zichzelf vaststelt, maakt zich terecht zorgen over een eventuele infectie met het coronavirus. Een kleine Indiase studie bekeek dat merkwaardige Covid-19-symptoom wat nader en stelde vast dat het reukverlies gedeeltelijk kan zijn. Twee van vijf onderzochte geuren bleken eruit te springen als besmettingsindicator: kokosolie en pepermunt.
Lees verder

Ruik je deze twee geuren niet meer, dan heb je waarschijnlijk Covid-19
Wie in deze tijd geur- en/of smaakverlies bij zichzelf vaststelt, maakt zich terecht zorgen over een eventuele infectie met het coronavirus. Een Indiase studie bekeek dat merkwaardige Covid-19-symptoom wat nader en stelde vast dat het reukverlies gedeeltelijk kan zijn. Twee van vijf onderzochte geuren bleken eruit te springen als besmettingsindicator.
Lees verder

Viviani tiende in Rimini ondanks aanrijding door verdwaalde motor op rotonde
Nog altijd geen winst voor Elia Viviani in het shirt van Cofidis. Ook vandaag was het niets voor de Italiaan in de Giro. Viviani werd in de vroege finale aangereden door een motor die op een rondpunt het peloton wou laten passeren. Het leek erop dat Viviani zijn kansen op de ritzege meteen mocht opbergen, maar Cofidis kon zijn 31-jarige sprinter alsnog terug in het peloton brengen. Viviani sprintte naar de tiende plaats, maar dat is niet wat we de voorbije jaren van de Italiaan gewend zijn. Tot nog toe kwam hij in deze Giro niet verder dan een vijfde plaats in de vierde rit.
Lees verder

Wat we kunnen leren van de herfst. Expert: "De herfst is het seizoen van de voorbereiding. Eekhoorns slaan beukennootjes op. Wij kunnen dat symbolisch doen"
Ah, de herfst. Een explosie van kleuren, kastanjes bij de vleet en geurende koffietjes met kaneel. Maar ook sneller donker, grijze lucht en véél regen. Voor veel mensen is de herfst een sombere periode, het begin van een lange, uitzichtloze winter. Zou het deze keer anders kunnen? Master coach Heidi Gelders legt uit welke symbolische boodschap de herfst voor ons heeft en hoe we de lering van dit seizoen kunnen integreren in ons dagelijks leven. Wij maakten een lijstje met heerlijk herfstige activiteiten en drankjes, zodat je deze herfst kunt beleven als nooit te voren. "Een huildagje nemen is perfect oké, en zelfs gezond als je daar bewust voor kiest en dichtbij jezelf blijft."
Lees verder

Vele afzeggingen uitzonderlijk Belgisch gegeven: andere Europese toplanden quasi wél op volle sterkte
Hopelijk toch met Lukaku, maar zeker zonder De Bruyne. En Mertens die er ondanks zijn exit uit quarantaine niet zal bijzijn in IJsland. De lijst der afwezige Duivels is stilaan wel erg lang. Arme Roberto Martínez? Ja, in vergelijking met de andere Europese toplanden. Zij kunnen de gekwetsten makkelijk op een hand tellen. Beter nu dan komende zomer, moet de bondscoach denken.
Lees verder

En dan nu Nederland achterna? Van Ranst: "Doortastende maatregelen nodig zonder mee te gaan in opbod"
Is Nederland het gidsland op het vlak van de juiste aanpak van de coronacrisis? Vele Belgen denken dat onze regering even drastisch moet zijn in de aanpak en minstens een gedeeltelijke lockdown moet afkondigen, schrijft Belga. Prof. Marc Van Ranst, viroloog van de KU Leuven, is het daar niet mee eens. Wat moeten we dan verwachten van onze beleidsmakers? "Een doortastend beleid uitstippelen, de bevolking meekrijgen in het strikt naleven van de maatregelen die men uitvaardigt, maar zeker niet meedoen aan een opbod van 'wie is er hier de strengste?'", aldus Van Ranst.
Lees verder

"Ik had het ook op de baan kunnen doen, hoor": stoppen slaan door bij tennisser omdat hij straf krijgt na... bezoekje aan toilet
Een toiletbezoekje heeft stof doen opwaaien op het ATP-toernooi van Sint-Petersburg. De Wit-Rus Ilya Ivashka moest tijdens zijn wedstrijd tegen de Fransman Adrian Mannarino een sanitaire stop houden. Hij werd daarvoor bestraft en dat zinde de nummer 141 van de ATP-ranking niet.
Lees verder

Michael Matthews test negatief bij snelle hertest
Team Sunweb heeft Michael Matthews (30) gisteren na zijn positieve coronatest nog onderworpen aan een snelle hertest, en dat resultaat was negatief. Dat schrijft Wielerflits. Matthews moest gisteren de Ronde van Italië verlaten nadat hij positief bevonden werd tijdens de eerste rustdag.
Lees verder

Caleb Ewan wint overtuigend sprintfestijn van Scheldeprijs
Caleb Ewan (Lotto-Soudal) heeft het traditionele sprintfestival van de Scheldeprijs gewonnen. De 26-jarige Australiër toonde zich de snelste in een massasprint die ontsierd werd door een valpartij.
Lees verder

Europese Commissie wil giftige chemicaliën uit alledaagse producten verbannen
De Europese Commissie wil de gevaarlijkste chemische stoffen in producten als speelgoed, cosmetica of voedselverpakkingen geleidelijk verbannen. Zo wil men de gezondheid van consumenten, werknemers en het milieu beter beschermen.
Lees verder

Jihadist krijgt 28 jaar cel voor hameraanval op Franse agent bij Notre-Dame
Een aanhanger van terreurbeweging Islamitische Staat is schuldig bevonden aan een aanval met een hamer op een politieman in Parijs. De 43-jarige man uit Algerije kreeg woensdag 28 jaar celstraf opgelegd.
Lees verder