Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Comapatiënt of capabel? Vader en advocaat Britney Spears ruziën over haar mentale toestand

HLN
Comapatiënt of capabel? Vader en advocaat Britney Spears ruziën over haar mentale toestand
Het zit er bovenarms op tussen Jamie Spears (68) - vader van Britney (38) - en haar advocaat, Sam Ingham. In een rechtszaak over Jamie's positie als bewindvoerder, vergeleek Ingham zijn cliënte met een comateuze patiënt. Daar kon haar vader dan weer niet mee lachen: "Ze heeft het recht om gehoord te worden."
Lees verder

Europol en België richten vizier op seksueel geweld: "Het gebeurt nu, elke twee minuten"
Europol begint vandaag een campagne tegen een aantal gevaarlijke en gezochte zedendelinquenten. Negentien EU-landen, waaronder België, nemen deel aan de vier weken durende actie.
Lees verder

Groen vraagt ontslag van Luc Van den Brande als voorzitter VRT
Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vraagt het ontslag van Luc Van den Brande als voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Ze beweert dat Van den Brande cruciale informatie heeft achtergehouden toen de voormalige CEO Paul Lembrechts vorig jaar het ontslag van directeur Peter Claeys kwam vragen. Dat schrijft De Standaard dinsdag en bevestigde Meuleman in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Football Talk. FIFPRO wil voorlopig zo min mogelijk oefeninterlands
Als het aan de internationale spelersvakbond FIFPRO ligt, wordt het aantal vriendschappelijke interlands voor nationale voetbalploegen voorlopig gelimiteerd. De FIFPRO vindt sowieso al enige tijd dat de internationale wedstrijdkalender te vol is. Gezien de situatie met het coronavirus is het volgens hoofd medische zaken, de Fransman Vincent Gouttebarge, ook beter zo min mogelijk te reizen.
Lees verder

Stoelendans aan top Pairi Daiza
Jean-Jacques Cloquet is niet langer CEO van het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza. Dat schrijft 'L'Echo'.
Lees verder

Basketbalclub Luik dreigt met faillissement
Het rommelt binnen de Liga. Het bevestigen van de aankomende competitiestart ondanks de verstrengde coronamaatregelen wordt niet door elke club gesmaakt. Meer zelfs, het inspireerde Luik tot een opmerkelijke soloslim. Een mogelijk faillissement.
Lees verder

Steeds meer mondmaskers komen in zee terecht, FOD Volksgezondheid lanceert campagne: "De zee begint bij jezelf"
Door de coronacrisis duiken vandaag ook mondmaskers op, niet alleen als zwerfvuil op straat, maar ook in zee. Via de wind en de waterlopen komen ze daar terecht. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid start daarom een sensibiliseringscampagne om mensen bewust te maken van de impact van dit afval op waterlopen en hen aan te zetten hun mondmasker niet te verliezen. Opvallend: het kan tot 450 jaar duren vooraleer mondmaskers afbreken in het milieu.
Lees verder

'Keeping Up With The Stallones'? Sylvester aan onderhandelingstafel over realityreeks
Na twintig seizoenen besloten de Kardashians om op te houden met hun realityreeks 'Keeping Up With The Kardashians'. Dat laat uiteraard ruimte voor een andere beroemde familie om in hun voetsporen te treden. Niemand minder dan Sylvester Stallone (74) zou best interesse hebben in zo'n lucratieve deal.
Lees verder

Pas in 2021 uitspraak in proces Astrid Coppens vs ex-manager
Het monsterproces tegen haar ex-man John Bryan won ze met glans. Maar die andere rechtszaak, tegen haar voormalige manager, is na vijf jaar nog altijd aan de gang. "Ik heb er spijt van dat ik sommigen te hard heb vertrouwd", vertelt Astrid Coppens (37) in De Morgen.
Lees verder

"Misschien wel het extreemste avontuur ooit": eerste beelden nieuw seizoen 'Down The Road'
Dieter Coppens (42) en z'n reisgezellen uit het eerste seizoen van 'Down The Road' trekken er weer samen op uit. Dit jaar trekken ze naar Lapland. Vanaf 22 november is het nieuwe seizoen op Eén te zien.
Lees verder

Emily Ratajkowski zwanger van eerste kind
Model en actrice Emily Ratajkowski (29) wordt moeder. Ze kondigde maandag aan dat zij en haar echtgenoot Sebastian Bear-McClard hun eerste kindje verwachten.
Lees verder

Met dichtgeknepen billen naar wekelijkse markt: stad vergeet mobiele toiletten voor marktkramers en bezoekers
In Zottegem staan de marktkramers met dichtgeknepen billen op de wekelijkse markt. "Alles horeca is dicht maar aan mobiele toiletten heeft het stadsbestuur helaas niet gedacht. En in het oude stadhuis zijn we niet welkom. Dat wordt een leuke dag voor ons en de marktgangers", laat damesconfectieverkoopster Monique weten.
Lees verder

Langdurige revalidatie voor Bernal na rugblessure
Egan Arley Bernal kent de oorzaak van de rugblessure die hem tot opgave dwong in de Dauphiné en de Ronde van Frankrijk. "Mijn ene been is langer dan het andere", vertelde hij in zijn thuisland Colombia aan ESPN.
Lees verder

Turkse president Erdogan dient klacht in tegen Nederlands politicus Geert Wilders na spotprent
De Turkse president Erdogan heeft via zijn advocaat Huseyin Aydin een klacht ingediend tegen de Nederlandse politicus Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid). Wilders zou met de publicatie van een spotprent van Erdogan het Turkse staatshoofd hebben beledigd. De advocaat heeft de aangifte ingediend bij de officier van justitie in Ankara, melden verscheidene Turkse media.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Ga in herfstvakantie niet in groep op vakantie"
Viroloog Marc Van Ranst benadrukt bij HLN LIVE dat de herfstvakantie cruciaal zal zijn om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Hij verwacht dat de Vlaamse overheid vandaag nog bijkomende maatregelen zal aankondigen om dat mogelijk te maken, en blikt ook heel even vooruit naar de feestdagen.
Lees verder

Man slaat en schopt bellende tiener in stationsbuurt: politie opent onderzoek
Een filmpje waarop zinloos geweld te zien is aan het Kortrijkse station, zorgt voor veel beroering op sociale media. Een bellende tiener (17) wordt er, schijnbaar zonder enige aanleiding, zwaar aangepakt door een onbekende man.
Lees verder

Al 320.000 keer gezocht naar takeaway via HLN
De actie 'Help de Horeca' van 'Het Laatste Nieuws' en HLN.be, die zaterdag werd gelanceerd, is nu al een enorm succes. Er werd al 320.000 keer gezocht naar takeaway-maaltijden in de buurt.
Lees verder

David uit 'Boer zkt Vrouw' kiest voor Sarah, maar vooral om praktische redenen: "Ik heb nog geen diepere gevoelens voor haar"
In 'Boer Zkt. Vrouw' had Rebecca (29) "signalen opgevangen" dat David (37) voor haar zou kiezen, maar het draaide anders uit. Want het is Sarah (32) die met de perenboer op reis mag. Al lijkt Davids keuze vooral ingegeven door praktische motieven. "De keuze was moeilijk, en dan zijn het kleine details die de doorslag geven", verduidelijkt David in een interview. Ook Rebecca, die er het hart van in was, blikt terug op haar avontuur. Hoe voelt zij zich intussen? En heeft ze nog contact met David?
Lees verder

Zo style je een zwarte handtas
Een zwarte handtas past bij alles. Maar… niet alles staat geweldig met een zwarte tas. Dé klassieker in handtassenland laat zich moeilijker stylen dan je verwacht. Met deze tips pak je het goed aan.
Lees verder

Dopingjagers hebben Taoufik Makhloufi, olympisch kampioen in Londen, in het vizier
De Franse overheid onderzoekt of de Algerijnse atleet Taoufik Makhloufi, een voormalig olympisch kampioen op de 1.500 meter, zich schuldig heeft gemaakt aan dopingpraktijken. Bij een inval in een trainingscentrum werd een verdachte tas gevonden die mogelijk aan hem toebehoort.
Lees verder