Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 oktober 2020

Coens en De Crem overtreden coronaregels door in restaurant van hotel te lunchen: “Het was compleet fout, het zal n...

HLN
Coens en De Crem overtreden coronaregels door in restaurant van hotel te lunchen: "Het was compleet fout, het zal niet meer gebeuren"
CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem werden betrapt terwijl ze lunchten in het restaurant van een hotel, zonder dat ze daar ook logeerden. Een overtreding van de huidige coronamaatregelen. Twitteraar Jeroen Smets merkte het duo vorige week donderdag op en zwierde een foto op het internet.
Lees verder

China eist bedrijfsinformatie van zes Amerikaanse media
Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken geeft zes Amerikaanse mediabedrijven een week de tijd om een overzicht te geven van hun werkzaamheden in China. Daarmee reageren de Chinese autoriteiten op de beperkingen die zes Chinese mediabedrijven in de Verenigde Staten woensdag opgelegd hebben gekregen.
Lees verder

Ziekenhuis Verviers bouwt in zes dagen extra opnamepost
De ziekenhuizen in ons land lopen vol met coronapatiënten en zijn wanhopig op zoek naar oplossingen. Het Centre Hospitalier Régional (CHR) van Verviers East bouwde in zes dagen tijd een extra unit voor 34 bijkomende patiënten.
Lees verder

Peuter aan paal vastgebonden en negen meter de lucht in gekatapulteerd: religieus festival zorgt voor controverse
IJzingwekkende beelden uit het Thaise Phuket: een peuter werd tijdens een religieus festival aan een paal vastgebonden en zo negen meter de lucht in gekatapulteerd. Een acrobaat liet haar vervolgens vanaf die hoogte naar beneden bengelen.
Lees verder

Peuter aan paal vastgebonden en negen meter de lucht in gekatapulteerd: religieus festival zorgt weer voor controverse
IJzingwekkende beelden uit het Thaise Phuket: een peuter werd tijdens een religieus festival aan een paal vastgebonden en zo negen meter de lucht in gekatapulteerd. Een acrobaat liet haar vervolgens vanaf die hoogte naar beneden bengelen.
Lees verder

NASA vindt water op de maan
Er is water op de maan. Dat heeft NASA zonet bekendgemaakt. De ontdekking werd gedaan met de telescoop Sofia. De idee dat er water op de maan zou zijn, is niet nieuw, maar het bewijs daarvan wél. NASA voegde eraan toe dat het gedetecteerde water niet voldoende is voor leven op de maan.
Lees verder

Maakt deze Vlaamse ademtest het leven volgende zomer weer normaal?
Een groep Vlaamse onderzoekers werkt momenteel met man en macht aan een sneltest die ons heel wat vrijheid zou kunnen teruggeven. Eén minuutje blazen, vijf minuten wachten en u weet of u Covid-19 heeft. Negatief? Dan mag u het vliegtuig op of dan kan u het festival binnen. Zo eenvoudig zou het leven er over een halfjaar kunnen uitzien.
Lees verder

"Ik vond hun graf niet meer. Ik was in shock": grafzerk van Heidi's ouders plots vervangen door anonieme zerk
Afgelopen zondag kwam Heidi Ameye uit Avelgem tot een zeer onaangename vaststelling op de begraafplaats Ooigemstraat in Desselgem. De grafzerk van haar ouders was - net als alle andere zerken in de rij - vervangen door een reeks anonieme stenen. "Ik ben in tranen uitgebarsten, want ik vond het graf van mijn ouders niet meer", vertelt Heidi, die het betreurt dat het stadsbestuur haar niet op de hoogte bracht.
Lees verder

Leuvense secundaire scholen stappen over op gedeeltelijk afstandsonderwijs
De Leuvense burgemeester Mohamed Riouani (sp.a) steekt een stevige tand bij in de strijd tegen het coronavirus. "We willen onze bijdrage leveren om de curve in België af te buigen. Daarom heeft het stadsbestuur samen met de secundaire scholen besloten om na de verlengde herfstvakantie over te stappen op deeltijds afstandsonderwijs", zegt burgemeester Mohamed Ridouani.
Lees verder

Bouchez waarschuwt: "Maatregelen naleven of nieuwe lockdown, moeilijke situatie zal allicht tot de zomer duren"
"Ofwel leven we met zijn allen de maatregelen tegen het coronavirus na, ofwel komt er een nieuwe lockdown." Dat laat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vandaag optekenen. En hij gooit er meteen een bijkomende waarschuwing tegenaan. "Het zal niet simpel zijn om daarna snel te beslissen om die noodtoestand weer op te heffen."
Lees verder

Jonge huisartsen gaan in attestenstaking
Heel wat jonge huisartsen verzetten zich tegen het uitschrijven van quarantaine-attesten omdat dit een enorme administratieve overbelasting veroorzaakt. Ze gaan over tot een attestenstaking, zegt Jong Domus. Door te weigeren om nog langer dit soort attesten te schrijven, willen de artsen er naar eigen zeggen voor zorgen dat er opnieuw ruimte komt voor de noodzakelijke patiëntenzorg.
Lees verder

Football Talk. Carrasco out met spierblessure - Wachten op debuut Teodorczyk: spits naar Polen voor verzorging
Atlético Madrid-winger Yannick Carrasco heeft zaterdag een spierblessure in de rechterdij opgelopen tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Real Betis. Dat hebben Los Colchoneros maandag bekendgemaakt, nadat de Rode Duivel enkele tests onderging. Het is niet duidelijk hoelang hij buiten strijd is.
Lees verder

Corona haalde Belgische profvoetballer maanden uit roulatie en deed hem zelfs op intensieve zorg belanden: "Plots werd ik héél ziek. Het was bizar"
Applaus op het trainingsveld bij het Nederlandse Willem II deze voormiddag. Daar werd Elton Kabangu, een 22-jarige Belgische profvoetballer, opnieuw verwelkomd door zijn ploegmakkers. Kabangu (onder meer ex-AA Gent) werd drie maanden geplaagd door het coronavirus en belandde zelfs in het ziekenhuis, op de afdeling intensieve zorg.
Lees verder

Rector Sels wijzigt dan toch: KU Leuven gaat deels verder in code rood
De KU Leuven gaat dan toch deels verder in code rood. Dat maakte rector Luc Sels bekend in een mail aan de studenten.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde van moord op Steve Huypens hult zich in stilzwijgen: "Wat er gebeurd is? Vraag dat maar aan mijn advocaat"
Zou Fred Wittig (57) de moord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde na dertien jaar dan toch bekennen? Veel hoop koesterden de nabestaanden op de eerste dag van het assisenproces tegen de Duitse crimineel, die in zijn geboorteland al levenslang kreeg voor een gelijkaardige moord, niet. En gelijk kregen ze. Wittig – zichtbaar geïrriteerd door de taalbarrière – weigerde tijdens zijn verhoor ook maar iets te zeggen over wat er in de herfst van 2007 in de autohandel van het slachtoffer gebeurd is. "Zijn houding is laf en ronduit arrogant", reageert Steves moeder.
Lees verder

Vader van Nederlands 'spookgezin' dat jarenlang in afzondering leefde begrijpt eigen strafzaak niet
De unieke rechtszaak tegen de Nederlandse vader die met zes van zijn kinderen jarenlang in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, is nog complexer geworden. Gerrit-Jan van D. begrijpt zijn eigen strafzaak niet, hebben gedragswetenschappers volgens zijn advocaat Robert Snorn vastgesteld. Hij kan daarom niet worden berecht, vindt Snorn.
Lees verder

Hoogspanning bij FC Barcelona: Bartomeu zou dan toch nog voorzitter blijven, club dient klacht in tegen ref
Hoogspanning in Barcelona. Voorzitter Josep Maria Bartomeu geeft straks een persconferentie. Om zijn ontslag aan te kondigen, zo werd snel geopperd. Maar volgens Catalaanse media zal hij (nog) niet opstappen. Behalve de heisa in de bestuurskamer is Barcelona ook kwaad op de Spaanse scheidsrechters. In die mate dat de club gisteren formeel zijn beklag heeft gedaan bij Spaans bondsvoorzitter Luis Rubiales.
Lees verder

Helft van de Belgen wil volgens peiling op 61 jaar met pensioen
De mentaliteit over onze pensioenleeftijd zit muurvast. Dat moet blijken uit een peiling in opdracht van levensverzekeraar NN. Zo vindt de helft van de Belgen dat we op 61 jaar op pensioen moeten kunnen.
Lees verder

Gentse supportersgroep bedankt ex-trainer Thorup persoonlijk met spandoek in aanloop naar topper tegen Genk
Alle ogen op de Ghelamco Arena vanavond. Jess Thorup brengt er met KRC Genk (voor het eerst) een bezoek aan zijn ex-club AA Gent. Een supportersgroep van de Buffalo's wilde Thorup eren door spandoeken over de lege zitjes van de Ghelamco Arena te draperen, maar dat liet de club niet toe wegens "te demotiverend voor de eigen spelers". Het hield enkele supporters niet tegen om hun ex-trainer in aanloop naar de wedstrijd toch even op te zoeken.
Lees verder

Real-coach Zinédine Zidane geeft update over Eden Hazard: "Hij zit in de selectie omdat hij fit is"
Real Madrid-coach Zinédine Zidane kwam op zijn persconferentie met goed nieuws over Eden Hazard (29). "Hij is in orde", aldus de Fransman. De Koninklijke neemt het morgen (om 21u00) in de Champions League op tegen Borussia Mönchengladbach.
Lees verder