Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

Cavendish over uitspraak na Gent-Wevelgem: “Het waren de emoties, ik wil niet stoppen”

HLN
Cavendish over uitspraak na Gent-Wevelgem: "Het waren de emoties, ik wil niet stoppen"
"Dit was waarschijnlijk mijn laatste koers." Met die uitspraak na Gent-Wevelgem zorgde Mark Cavendish voor opschudding in wielerland. Voor de start van de Scheldeprijs nuanceert de voormalige topsprinter z'n woorden. "Het waren de emoties. Er waren geruchten dat de resterende koersen in België geannuleerd zouden worden door het coronavirus. Ik heb nog geen houvast voor volgend seizoen en het schoot me te binnen dat het de laatste koers van mijn seizoen én misschien mijn carrière geweest zou kunnen zijn. Ik heb altijd het hart op de tong."
Lees verder

Erdogan ontkent dat hij Syrische jihadisten naar Nagorno-Karabach stuurde
President Recep Tayyip Erdogan ontkent beweringen dat Turkije Syrische strijders had gestuurd ter ondersteuning van zijn bondgenoot Azerbeidzjan in de strijd rond de betwiste regio Nagorno-Karabach.
Lees verder

Israël keurt bouw van nieuwe woningen in kolonies op Westelijke Jordaanoever goed
Israël heeft de bouw van meer dan 2.000 nieuwe woningen in de nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever goedgekeurd. Het is het eerste groen licht van die aard sinds de normalisering van de relaties tussen Israël en twee Golfstaten half september.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Peloton houdt achttal met Cavendish in het vizier, Mads Pedersen geeft op
In Gent-Wevelgem kwamen de sprinters Ewan, Bennett en Ackermann door het zware koersverloop niet uit de verf. Niet getreurd, want vandaag krijgen ze in de Scheldeprijs een nieuwe kans. De afgelopen twee jaar duldde Fabio Jakobsen geen tegenstand in Schoten, maar de Nederlander is er dit jaar niet bij na zijn zware val in de Ronde van Polen. Wie volgt hem op de erelijst op? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Ook Trump wil nu toch kijkersvragen beantwoorden in plaats van debat met Biden
Amerikaans president Donald Trump zal morgen dan toch een zogenaamde 'townhall'-bijeenkomst houden waarop hij vragen vanuit het publiek zal beantwoorden. De bijeenkomst vindt op exact hetzelfde moment plaats als die van zijn Democratische tegenstander Joe Biden, die vorige week als eerste voorstelde om zelf rechtstreeks vragen van kiezers te beantwoorden als alternatief voor het afgelaste debat tussen beiden. Trumps 'townhall' zal uitgezonden worden op NBC, die van Biden op ABC.
Lees verder

Duitsland tikt omstreden Thaise koning op de vingers na voortdurend protest
In Thailand werd hij al uitgespuwd door een deel van de bevolking, maar de Thaise koning Vajiralongkorn (60) - beter bekend als koning Rama X - is nu ook in Duitsland in verlegenheid gebracht. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, stelde in het parlement dat de vorst zijn koninklijke plichten onmogelijk vanuit Duitsland kan uitvoeren. Een reactie die er komt na maanden van voortdurend protest tegen het verblijf van Vajiralongkorn in een luxehotel.
Lees verder

In New York mogen kappers geen prijsverschil maken op basis van gender: waarom betalen vrouwen eigenlijk meer dan mannen?
In New York is de zogenoemde 'pink tax' afgeschaft. Hierdoor worden mannen en vrouwen gelijkgesteld: voor een product of behandeling moeten ze evenveel geld op tafel leggen. En dat is voor een bezoekje bij de kapper niet anders. Opvallend, want bij ons betalen vrouwen nog altijd meer voor een knipbeurt dan mannen. Hoe komt dat eigenlijk?
Lees verder

Compensatieregeling KAA Gent schiet bij velen in verkeerde keelgat. "Goed doen voor iedereen kan niet."
Het regent verontwaardigde reacties na de compensatieregeling die KAA Gent heeft uitgewerkt voor de abonnees. Supporters voelen zich melkkoeien, en spreken van 'diefstal'. Minstens één iemand stuurde al een officiële ingebrekestelling naar de club. Ook de Supportersfederatie en supporterscollectief Armada Ganda zijn ontgoocheld, omdat ze vinden dat hun enquête 'misbruikt' is. "Een regeling uitwerken waarmee iedereen blij is, is onmogelijk", zegt directeur communicatie Patrick Lips. Volgens hem is het een minderheid van de supporters die boos is.
Lees verder

Tectum Achel haalt slag thuis: "Profwedstrijden mogen plaatsvinden, mét publiek"
Deze week nam minister van Sport Ben Weyts (N-VA) de beslissing om indoor sportwedstrijden overal in Vlaanderen stop te zetten. Bij Tectum Achel, actief op het hoogste niveau van het Belgische volleybal, had men al geanticipeerd op die beslissing. Samen met de andere profploegen werd een dossier voorbereid vol maatregelen om de wedstrijden op het hoogste niveau toch te laten plaatsvinden. "Na overleg met het ministerie hebben we die toelating gekregen", vertelt voorzitter Joos Gysen tevreden.
Lees verder

Nicholas Lataire volgt Paul Daenen op als directeur News City bij DPG Media
Nicholas Lataire, huidig adjunct-directeur en hoofdredacteur VTM NIEUWS, volgt Paul Daenen op als directeur News City bij DPG Media. Daenen gaat eind 2020 met pensioen.
Lees verder

Von der Leyen en Michel overleggen met Britse premier Johnson over brexit, maar impasse duurt voort
Europees Raadsvoorzitter Charles Michel en Commissievoorzitster Ursula von der Leyen overleggen vanavond via videoconferentie met de Britse premier Boris Johnson over een toekomstig handelsakkoord met Groot-Brittannië. Johnson zette de deadline voor dat akkoord eigenhandig op 15 oktober, morgen dus, maar de impasse duurt voort, valt te horen in Europese kringen.
Lees verder

LIVE GIRO. Armée en Bais versnellen vooraan, Viviani komt ten val in peloton na botsing met motor
Een dag na de renaissance van Peter Sagan krijgen de sprinters in de Giro de voorlopig laatste kans. Het peloton trekt van Porto Sant'Elpidio naar Rimini, goed voor een etappe van 182 kilometer. Onderweg liggen enkele heuveltjes, maar normaal gezien krijgen we een nieuwe massasprint. Schiet Arnaud Démare voor de vierde keer raak of geeft de zege van gisteren Sagan een boost? Op deze pagina zit u op de eerste rij.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Kloof tussen acht leiders en peloton schommelt rond minuut, wie wint sprintfestival?
In Gent-Wevelgem kwamen de sprinters Ewan, Bennett en Ackermann door het zware koersverloop niet uit de verf. Niet getreurd, want vandaag krijgen ze in de Scheldeprijs een nieuwe kans. De afgelopen twee jaar duldde Fabio Jakobsen geen tegenstand in Schoten, maar de Nederlander is er dit jaar niet bij na zijn zware val in de Ronde van Polen. Wie volgt hem op de erelijst op? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Na jaren van afwezigheid: 'MTV Cribs' keert eind oktober terug op de buis
Na jaren van afwezigheid komt 'MTV Cribs' in originele vorm terug op televisie. Onder anderen Caitlyn Jenner (70), YouTuber Jojo Siwa (17) en 'Glee'-acteur Kevin McHale (32) geven kijkers een rondleiding door hun luxueuze stulpjes. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 26 oktober te zien.
Lees verder

"Moeilijk te analyseren" en "niet ambitieus": EU hard voor Belgisch energie- en klimaatplan
De Europese Commissie heeft haar bevindingen gepubliceerd van het Nationaal Energie- en Klimaatplan dat elke lidstaat vorig jaar moest indienen. De analyse van het Belgische plan blijkt kritisch. De doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 35 procent te verminderen voldoet aan de verwachtingen, maar het beleid op het vlak van hernieuwbare energie is "niet ambitieus". Ook wat betreft energie-efficiëntie straalt ons land "weinig ambities" uit.
Lees verder

Van de Amy Winehouse-eyeliner tot een natuurlijke glow: dit zijn de beautytrends voor 2021
Een nieuw seizoen, nieuwe beautytrends. En waar kan je die beter spotten dan op de catwalk in Parijs? Global Makeup Director bij L'Oréal Paris - en het brein achter de beste beautylooks van de catwalk - Val Garland licht alvast een tipje van de sluier.
Lees verder

Horeca dicht in Nederland, cafés gesloten in Parijs. Zijn onze buurlanden nu echt strenger dan ons land? Een overzicht
Terwijl de tweede golf in Europa almaar meer om zich heen grijpt, zien onze buurlanden zich genoodzaakt om de maatregelen fors bij te sturen. Zo gaat Nederland in een gedeeltelijke lockdown en zal de Franse president Macron vanavond wellicht verstrengde maatregelen aankondigen. Ook in Duitsland worden de koppen bij elkaar gestoken om de stijging van het aantal besmettingen het hoofd te bieden. Op welke vlakken zijn de buurlanden nu al strenger (of net niet) in vergelijking met ons land? U leest het in dit overzicht.
Lees verder

Ben jij de beste ploegleider op Spaanse bodem? Bewijs het in de Gouden Vuelta en win 5.000 euro cash
In Italië wordt de Giro nog volop afgewerkt, maar volgende week beginnen ze ook in de Vuelta aan het rondewerk. Ook jij kan meedoen in Spanje dankzij de Gouden Vuelta. Toon dat jij de beste ploegleider bent en ga aan de haal met de hoofdprijs van 5.000 euro cash.
Lees verder

Miguel Wiels is deze week op Eén, VTM én Vier te zien: "Ik doe daar niet onnozel over. Ja, dat streelt mijn ego"
Deze avond valt er op tv niet naast Miguel Wiels (48) te kijken. De hitleverancier van onder andere K3 en Niels Destadsbader is op de drie grootste Vlaamse zenders te zien. Op Vier verdedigt hij zijn kansen in 'De slimste mens', maar zoals elke weekdag is hij ook in 'Thuis' (Eén) en 'Familie' (VTM) te horen. "Ik moet daar niet onnozel over doen, ja, dat is een fijne gedachte", vertelt hij in een uitgebreid gesprek dat deze week in de vierde Soapsspecial van Dag Allemaal staat.
Lees verder

CLB's in steden hebben handen vol met contactonderzoek: "Andere opdrachten staan op heel laag pitje"
De werkdruk bij de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) ligt vooral in de steden zeer hoog door de coronapandemie. "Er wordt nagenoeg alleen aan contacttracing gedaan, waardoor de andere opdrachten er op een heel laag pitje staan", zegt Inge Van Trimpont, de directeur van de permanente ondersteuningscel van de CLB's van het Vlaams Gemeenschapsonderwijs (GO!) en de voorzitter van de internettensamenwerkingscel van de CLB's (ISC).
Lees verder