Doorgaan naar hoofdcontent

Brussel gaat in ‘lockdown light’: avondklok uitgebreid, sport en cultuur op slot, mondmasker overal verplicht

HLN
Brussel gaat in 'lockdown light': avondklok uitgebreid, sport en cultuur op slot, mondmasker overal verplicht
Het Brussels Gewest voert de strijd tegen het coronavirus sterk op. Alle sport- en cultuurinfrastructuur gaat tot 19 november op slot, de avondklok wordt uitgebreid van 22u tot 6u, en de algemene mondmaskerplicht wordt heringevoerd in het hele gewest.
Lees verder

Van teddy tot puffer: 6 trends in winterjassen dit seizoen
O ja, voor de Belgische winter kan je best wel een stevige winterjas gebruiken. Maar no worries, jezelf beschermen tegen de kou kan je in stijl doen. Dit zijn dit jaar de grootste trends in de wereld der winterjassen, van klassiek tot gewatteerd, van knuffelbaar tot cool.
Lees verder

Belle Perez bekent: "Ik had vroeger een crush op Koen Wauters"
Belle Perez was vandaag te gast in het nieuwe radioprogramma van Ann Van Elsen op Joe. In 'Speeltijd' keert Ann elke week met een bekend persoon terug naar school om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot spannende eerste keren, Ann komt het allemaal te weten vanop de schoolbanken.
Lees verder

LIVE. Man City komt op gelijke hoogte, De Bruyne valt in
• Premier League • Speeldag 6 • Aftrap: 13u30 - Olympisch Stadion • Kevin De Bruyne start op de bank
Lees verder

Azerbeidjan: "Beelden executievideo Armeniërs onecht"
Is een recente video waarin twee gevangengenomen Armeniërs in de betwiste regio Nagorno-Karabach terechtgesteld worden authentiek? Volgens Azerbeidjan zijn de via sociale media verspreide belden onecht, dit in tegenstelling tot Armenië. De Raad van Europa onderzoekt de mogelijke oorlogsmisdaad, meldt de BBC.
Lees verder

Ruben Van Gucht openhartig: "Ik denk niet dat kinderen me gelukkiger zouden maken"
De drukste sportzomer sinds jaren viel weg maar nu het wielrennen weer op volle toeren draait, kan Ruben Van Gucht (34) zich - onder meer in zijn talkshow 'Extra Time Koers' - weer ten volle uitleven. "Het is gezellig druk, een drukte die ik graag heb", zegt de sportjournalist. "Bovendien mag ik opnieuw met mijn theatershow 'Sportman II' op de planken staan. Ik heb die tournee noodgedwongen moeten onderbreken door corona."
Lees verder

LIVE VUELTA. Wellens schuift mee in de aanval, wat met de rode trui van Roglic?
We schakelen straks over naar het winteruur, maar in Spanje blijven ze gewoon koersen. De Vuelta trekt vandaag in de vijfde rit van Huesca naar Sabiñanigo over geaccidenteerd terrein. Het woord is aan de aanvallers. U volgt de rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

LIVE GIRO. Dennis gaat als een geweldenaar tekeer, roze trui Kelderman gaat overboord op weg naar Sestriere!
De strijd om het roze nadert zijn ontknoping. In het slotweekend van de Giro moeten de renners vandaag drie keer klimmen naar de Colle di Sestriere. Behoudt Wilco Kelderman de leiderstrui of komt er een aanval van Tao Geoghegan Hart voor de tijdrit van morgen. U volt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Thomas Meunier vindt maar moeizaam zijn weg bij Dortmund: "Hij dreigt een flop te worden"
Die Gelbe Wand sloot Axel Witsel en Thorgan Hazard snel in de armen, maar van de capaciteiten van Thomas Meunier zijn ze in Dortmund nog niet overtuigd. De Rode Duivel die deze zomer transfervrij van PSG overkwam, liet tot dusver een povere indruk na. De Duitse media sparen hem niet en namen hem deze week onder vuur.
Lees verder

Man City evenaart slechtste competitiestart sinds sjeiks overnamen, Kevin De Bruyne maakt rentree
Het goeie nieuws voor Manchester City: Kevin De Bruyne is terug. Het slechte: puntenverlies leidt tot een evenaring van zijn slechtste start in de Premier League sinds de sjeiks uit Abu Dhabi in Manchester landden. Pep Guardiola blijft puzzelen.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Spannende cross in Ruddervoorde, wie wint 2de Superprestigemanche?
Het winteruur is in aantocht en dan wisselt de wielerwereld naar goede gewoonte de weg in voor het veld. De Superprestige in Ruddervoorde is daarbij een echte klassieker. Wie volgt Mathieu van der Poel op in West-Vlaanderen? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

SHOWBITS. Matteo Simoni geniet van quality time met zijn dochter en Emilia Clarke springt uit een vliegtuig
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ian McKellen niet bereid 'te sterven' voor films in coronatijd: "Het doet me wel afvragen hoeveel jaren ik nog heb"
Ian McKellen mist het dat hij vanwege de coronacrisis niet kan werken. De 81-jarige acteur wil echter geen enkel risico nemen en heeft daarom verschillende filmrollen afgeslagen. Dat vertelde McKellen in een eerder opgenomen interview voor de virtuele uitreiking van de Olivier Awards, die zondagavond te zien is op ITV.
Lees verder

Geen vier op een rij voor Aerts, Iserbyt pakt in Ruddervoorde tweede seizoenszege
Eli Iserbyt heeft in Ruddervoorde de tweede manche van de Superprestige gewonnen. De 23-jarige West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal rekende af met Toon Aerts en Lars van der Haar. Voor Iserbyt was het zijn tweede zege van het seizoen.
Lees verder

TV TIPS. Tom Barman laat in z'n hoofd kijken en Keanu Reeves haalt z'n innerlijke vechtersbaas boven
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

Op naar een thriller in Milaan na winst Geoghegan Hart in Sestriere, Hindley met gelijke tijdsnotering in het roze
Tao Geoghegan Hart heeft de voorlaatste rit in de Giro met aankomst in Sestriere gewonnen. De Brit kon onderweg andermaal rekenen op een indrukwekkende Rohan Dennis en maakte het daarna in een sprintje tegen Jai Hindley af. Wilco Kelderman verloor z'n roze leiderstrui aan ploegmaat Hindley. De Australiër en Geoghegan Hart beginnen morgen in dezelfde tijd aan de slottijdrit van 15,7 kilometer.
Lees verder

Geoghegan Hart wint op Sestriere, Kelderman verliest roze trui
Tao Geoghegan Hart heeft de voorlaatste rit in de Giro gewonnen. De Brit kon andermaal rekenen op een indrukwekkende Rohan Dennis en maakte het daarna in een sprintje tegen Jai Hindley af. Wilco Kelderman verloor z'n roze leiderstrui. Hindley en Geoghegan Hart beginnen morgen in dezelfde tijd aan de slottijdrit van 15,7 kilometer.
Lees verder

LIVE. Wat een begin in Camp Nou! Fati zorgt na acht minuten voor de gelijkmaker, Courtois heeft geen kans
• La Liga • Camp Nou • Aftrap: 16 uur • Ref: Martínez Munuera
Lees verder

LIVE VUELTA. Belgische ritzege in de maak? Wellens maakt deel uit van kleine kopgroep
We schakelen straks over naar het winteruur, maar in Spanje blijven ze gewoon koersen. De Vuelta trekt vandaag in de vijfde rit van Huesca naar Sabiñanigo over geaccidenteerd terrein. Het woord is aan de aanvallers. U volgt de rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Courtois redt geweldig op schot Messi, Clasico aan rotvaart én met kansen
• La Liga • Camp Nou • Aftrap: 16 uur • Ref: Martínez Munuera
Lees verder