Doorgaan naar hoofdcontent

Brug Ooigem-Desselgem | ophaling snoeihout | vacatures

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Bouw brug Ooigem - Desselgem van start

Vanaf maandag 19 oktober start de bouw van de nieuwe Leiebrug tussen Desselgem en Ooigem. Aangezien de nieuwe brug op dezelfde komt als de huidige, zal het verkeer moeten omrijden via de Gentseweg, Expresweg, Ooigemstraat en de Wielsbeeksestraat. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug ter hoogte van de Munkenhofdreef. De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren.

Lees verder...


Mondmaskers in West-Vlaanderen: wat moet?

Sinds 3 oktober is het in de hele provincie West-Vlaanderen steeds verplicht om een mondmasker bij je te hebben. Dit geldt voor alle personen vanaf 12 jaar en ouder. Er is ook een tijdelijke mondmaskerplicht op alle begraafplaatsen tijdens de periode rond Allerheiligen.

Lees verder...


Stad zoekt nieuwe medewerkers

De stad is op zoek naar enkele nieuwe medewerkers:

Lees verder...


Ophaling snoeihout

Elk jaar wordt het snoeihout viermaal opgehaald door de stad: twee keer in het najaar en twee keer in het voorjaar. De ophaling gebeurt op dezelfde dag als de ophaling van de grijze huisvuilzak. Plaats het snoeihout op het voetbad de avond voor de ophaling na 20.00u. en denk daarbij aan de voetgangers. De eerstvolgende ophaling is in de week van 16 tot en met 20 november.

Lees verder...


Buren Bij Kunstenaars

Beeldende kunst is springlevend en Buren bij Kunstenaars is daar het bewijs van. Op 17 en 18 oktober gluur je binnen in ateliers en expo's en maak je kennis met het werk van ongeveer 300 Zuid-West-Vlaamse artiesten. Beeldhouwers, schilders, glaskunstenaars, fotografen, tekenaars… je vindt ze allemaal in je buurt.

Lees verder...


Verkeershinder in Transvaalstraat

Op maandag 12 oktober komt er een mobiele kraan op de rijweg in de Transvaalstraat tussen de Gentseweg en de Lindetuin. Er is dan tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk. Daarom zijn er twee omleidingen voorzien.

Lees verder...


Sportcarrousel tijdens de herfstvakantie

Laat je kinderen tijdens de herfstvakantie ontdekken welke sport het best bij hen past. We trakteren immers een hele week op uitdagende sport- en spelactiviteiten van 2 tot 6 november in de Sportcarrousel. 

Lees verder...


Lezing 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger'

680.000 Vlamingen leven onder de armoededrempel. Eén Vlaming op de vijf kan zich geen weekje vakantie veroorloven.Marijke Decuypere en Guy Malfait schreven het boek Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger over de mensen achter de cijfers. Ze komen over hun boek vertellen in de bib van Waregem op donderdag 15 oktober. De lezing is gratis, maar schrijf je op voorhand in. 

Lees verder...