Doorgaan naar hoofdcontent

Brazilië wint WK-kwalificatiewedstrijd met forfaitscore, Neymar scoort niet maar amuseert zich en deelt assists uit

Brazilië wint WK-kwalificatiewedstrijd met forfaitscore, Neymar scoort niet maar amuseert zich en deelt assists uit

Brazilië is uitstekend begonnen aan de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar. De Goddelijke Kanaries versloegen vrijdagavond in hun eerste wedstrijd in de Zuid-Amerikaanse voorronde Bolivia met 5-0.

Lees verder

Corona-alarm in Giro: Simon Yates start niet meer na positieve test, ploegmaats mogen in koers blijven

Simon Yates start zaterdag niet in de achtste etappe van de Giro nadat hij positief heeft getest op Covid-19. Dat meldt zijn team Mitchelton-Scott. De Brit ontwikkelde symptomen na de zevende etappe en onderging een PCR-test. Die bevestigde de besmetting en ook een tweede test gaf hetzelfde positieve resultaat.

Lees verder

Corona-alarm in Giro: Simon Yates test positief en start niet

Simon Yates start zaterdag niet in de achtste etappe van de Giro nadat hij positief heeft getest op covid-19. Dat meldt zijn team Mitchelton-Scott. De Brit ontwikkelde symptomen na de zevende etappe en onderging een PCR-test. Die bevestigde de besmetting en ook een tweede test gaf hetzelfde positieve resultaat.

Lees verder

Antwerps café wil sluitingsuur omzeilen

De cafés moeten sinds vrijdag om 23 uur sluiten in plaats van om 1 uur. De verstrengde coronamaatregelen gelden enkel voor cafés en niet voor restaurants. Veel café-uitbaters vinden dat oneerlijke concurrentie. La Suite op de Waalsekaai in Antwerpen heeft alvast een manier gevonden om dat sluitingsuur te omzeilen.

Lees verder

Dolfijn slaat kajakker met staart in het gezicht

Een man ging deze week kajakken op zee nabij Lewes in de Amerikaanse staat Delaware en kon iets heel bijzonder filmen. Nietsvermoedend was hij aan het peddelen tot hij plots werd verrast door een tuimelaar die op en over zijn kajak sprong. 'Ik was aan het kajakken en opeens sprong een tuimelaar over mijn kajak en sloeg me met zijn staart in mijn gezicht, wat een plezier', aldus de man.

Lees verder

Malaria in België oplopen gebeurt zéér uitzonderlijk (ook als de aarde verder opwarmt)

In Kampenhout is een koppel bezweken aan malaria. Maar een malaria-uitbraak moeten we niet meteen vrezen.

Lees verder

Honderdvijftig passagiers betalen tot 2.300 euro voor een vlucht naar nergens

Vanop de luchthaven van Sydney is zaterdag een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas opgestegen voor een zeven uur durende toeristische rondvlucht boven het land. Honderdvijftig Australiërs hadden tot 2.300 euro over om een plekje te bemachtigen op de vlucht.

Lees verder

Wijwater verboden door corona? Dan maar via de alcoholgeldispenser

Al sinds begin maart staan de wijwatervaten in de Diepenbeekse Sint-Servatiuskerk leeg omwille van corona. Johan Blokken van ijssalon Keysel Creymke kwam met een originele oplossing: wijwater in een dispenser voor alcoholgel.

Lees verder

Italiaanse krant zet Romelu Lukaku in de bloemetjes met speciale award: "Discipline en mentaliteit maken het verschil"

Romelu Lukaku heeft van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport een onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten op en naast het veld. De spits van Inter is de laureaat van de "Giacinto Facchetti - il bello del calcio" award, een prijs vernoemd naar Interlegende Facchetti.

Lees verder

Zesjarig wonderkind speelt pianoconcert van Rachmaninov

De Franse Guillaume Benoliel speelt al op zesjarige leeftijd indrukwekkende pianoconcerten. Al sinds zijn vier jaar volgt hij pianolessen en heeft volgens zijn leraar Serguei Kouznetsov een zeldzaam talent. De jonge virtuoos heeft al verschillende prijzen gewonnen, onder andere in de categorie 'uitzonderlijk jong talent'. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Johan Beerlandt duidt ontslag uit raad van bestuur bij Anderlecht: "Geen enkele inspraak meer in dictatoriaal beleid"

In een persbericht geeft Johan Beerlandt zaterdag meer uitleg bij zijn beslissing om ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht. De topman van bouwbedrijf Besix hekelt de "dictaten van de meerderheidsaandeelhouder" daarmee verwijzend naar RSCA-eigenaar Marc Coucke.

Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard verliest finale op Roland Garros na spannende driesetter

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) is er zaterdag niet in geslaagd Roland Garros op zijn naam te schrijven. Hij verloor in de finale van de Brit Alfie Hewett (ITF 3).

Lees verder

Jan Bakelants heeft corona en komt dit jaar niet meer in actie

Jan Bakelants heeft vrijdagavond positief getest op corona. Dat meldt Sporza en is bevestigd aan Belga. De renner komt dit jaar niet meer in actie.

Lees verder

De Wever blijft tegen legalisering drugs, maar...

Een mogelijke oplossing voor de drugsoorlog in Antwerpen is volgens burgemeester Bart De Wever de legalisering van drugs. Dat zegt hij in een nieuw Nederlands boek. Maar intussen trekt hij zijn woorden weer in. 'Ik ben zeer selectief geciteerd.'

Lees verder

Trump verwart met 'Californië heeft water tekort omdat het visjes wil redden'

President Trump heeft tijdens een interview met Fox News een bizar betoog gehouden. 'En Californië, die zullen water moeten rantsoeneren', zei hij plots.

Lees verder

Proeven van het Permeke-podium op De Schrijfwijzen

Voor de derde maal deed ik mee aan De Schrijfwijzen - Groot Dictee Heruitgevonden. Plaats van de kastijding dit jaar: bibliotheek Permeke in Antwerpen.

Lees verder

Pauline Ferrand-Prévot rijdt solo naar nieuwe titel op WK mountainbike, Githa Michiels wordt 25e

Pauline Ferrand-Prévot heeft zaterdag in het Oostenrijkse Leogang haar wereldtitel in de mountainbike crosscountry verlengd. De Franse haalde het met grote voorsprong. Githa Michiels werd 25e.

Lees verder

Noord-Korea onthult grote intercontinentale raket tijdens parade

Noord-Korea heeft zaterdag een grote intercontinentale ballistische raket (ICBM) onthuld tijdens de militaire parade in Pyongyang. Dat melden militaire analisten.

Lees verder

Vroege vluchter Alex Dowsett (Israel Start-Up Nation) wint de achtste etappe in de Giro, peloton neemt snipperdag

Alex Dowsett (Israel Start-Up Nation) heeft zaterdag de achtste etappe in de Giro gewonnen. Op 17 kilometer van de streep sprong hij weg uit de kopgroep en kwam solo aan. In het peloton namen de renners een snipperdag in een typische overgangsetappe.

Lees verder

Wat een stunt! 19-jarige Iga Swiatek wint Roland Garros zonder setverlies na demonstratie in finale

Iga Swiatek (WTA-54) heeft verrassend Roland Garros gewonnen. In de finale nam de 19-jarige Poolse in twee sets de maat van Sofia Kenin (WTA-6). De setstanden waren 6-4 en 6-1. Swiatek is de laagst genoteerde winnares ooit in Parijs, en na Justine Henin in 2007 pas de tweede vrouw die Roland Garros wint zonder setverlies. Het is voor Swiatek de eerste toernooizege in haar profcarrière, en het is meteen een grand slam.

Lees verder

Oude spoorwegbrug Muizen in stukken gezaagd

In de Mechelse deelgemeente Muizen breekt spoornetbeheerder Infrabel dit weekend de spoorwegbrug aan de Stationsberg af. De meer dan honderd jaar oude brug wordt in vier grote stuken gezaagd en afgevoerd. In mei 2021 moet de nieuwe brug af zijn.

Lees verder

Meer dan 100 miljoen fans voor online concert van Koreaanse BTS

Meer dan 100 miljoen fans zijn zaterdag online getuige geweest van een concert van de Koreaanse band BTS.

Lees verder

Geen negende wereldtitel in het mountainbiken voor Nino Schurter, wel de eerste voor Jordan Sarrou

De Fransman Jordan Sarrou heeft zich zaterdag tot wereldkampioen in de mountainbike crosscountry gekroond in het Oostenrijkse Leogang. Na acht wereldtitels, waarvan vijf op een rij, moest de Zwitser Nino Schurter tevreden zijn met plek 9.

Lees verder

Wit-Russische president Loekasjenko overlegt met oppositieleden in gevangenis

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft zaterdag verschillende gevangengenomen oppositieleden ontmoet. Dat zegt de Wit-Russische staatszender. Tijdens het 4,5 uur durende gesprek, dat plaatsvond in de gevangenis, zou gesproken zijn over hervormingen van de grondwet.

Lees verder

Duitser René Rast (Audi) wint eerste DTM-race in Zolder

De Fransman Jordan Sarrou heeft zich zaterdag tot wereldkampioen in de mountainbike crosscountry gekroond in het Oostenrijkse Leogang. Na acht wereldtitels, waarvan vijf op een rij, moest de Zwitser Nino Schurter tevreden zijn met plek 9.

Lees verder

Carlos Sainz wint slotrit van Andalucia Rally, Nasser Al-Attiyah is eindwinnaar

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft zaterdag de AndaluciaRally gewonnen, een belangrijke voorbereidingswedstrijd in aanloop van de Dakar. Al-Attiyah telt in de eindstand 3:14 voorsprong op Carlos Sainz (MINI John Cooper Works Buggy), die de slotetappe op zijn naam wist te schrijven en daarin 3:29 sneller was dan Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul (Toyota Hilux). Yazeed Al-Rajhi (Toyota Hilux) eindigde als derde op 10:31. Matthieu Serradori en Fabian Lurquin (Century Buggy) moesten opgeven met een kapotte schokbreker.

Lees verder

Johan Walem verliest ook vierde interland als bondscoach van Cyprus

Johan Walem heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn periode als bondscoach van Cyprus. Onze landgenoot leed zaterdag in de Nations League, op bezoek bij Luxemburg, zijn vierde nederlaag in evenveel interlands. De Luxemburgers wonnen met 2-0. Danel Sinani, buitenspeler van Waasland-Beveren, scoorde beide doelpunten.

Lees verder

Dani Sordo blijft aan de leiding, Thierry Neuville zakt naar derde plaats in Rally van Sardinië

Na afloop van de tweede wedstrijddag in de Rally van Sardinië blijft Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) aan de leiding. De Spanjaard heeft 27.4 seconden voorsprong op Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) die in de slotrit van de tweede wedstrijddag over Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) naar de tweede plaats is gewipt. Neuville gleed in de slotrit van zaterdag tegen een hooibaal en volgt als derde op 28.9 seconden van leider Sordo en op anderhalve seconde van de tweede plaats van Sébastien Ogier.

Lees verder

Recordcijfers coronabesmettingen in Nederland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Rusland

Meerdere Europese landen hebben melding gemaakt van recordaantallen nieuwe coronabesmettingen.

Lees verder

Anderlecht-fans eisen onderhoud met Coucke en Vandenhaute

Sportief liep het nog redelijk dit seizoen bij Anderlecht, al verloor het vorig weekend kansloos van Club Brugge, maar de beroerde financiële situatie van de club baart de fans zorgen. Supportersvereniging Mauves Army voerde daarom actie aan het stadion. 'We vragen aandeelhouders die weigeren de club vooruit te helpen zo snel mogelijk de raad van bestuur te verlaten', klinkt het in een mededeling.

Lees verder

President Trump verschijnt weer in het openbaar: 'Ik voel me goed'

De Amerikaanse president Donald Trump is voor het eerst weer op een openbare bijeenkomst verschenen sinds hij in het ziekenhuis opgenomen wegens een besmetting met het nieuwe coronavirus.

Lees verder

Xavier Siméon moet opgeven tijdens eerste MotoE-race op circuit van Le Mans

Xavier Siméon (LCR E-Team) heeft zaterdag in de eerste wedstrijd van de Grote Prijs in Le Mans (Frankrijk) moeten opgeven. Onze landgenoot was betrokken bij een aanrijding.

Lees verder

Nederlandse Sifan Hassan verbetert Europees record op 10.000 meter

De Nederlandse Sifan Hassan heeft zaterdag bij een meeting in eigen land in het FBK-stadion in Hengelo het Europees record op de 10.000 meter verbeterd. In de stromende regen kwam Hassan tot 29:36.67 en dook daarmee ruim onder de Europese toptijd van Paula Radcliffe.

Lees verder

Spanje wint zuinig, Duitsland boekt eerste zege ooit in Nations League

Spanje en Duitsland hebben zaterdagavond op de derde speeldag van groep 4 in de A-divisie van de Nations League overwinningen behaald. Spanje won in Madrid zuinig met 1-0 van Zwitserland. Duitsland behaalde zowaar zijn eerste Nations League-overwinning ooit, met 1-2 bij Oekraïne.

Lees verder

Emma Plasschaert rukt op derde dag op naar vierde plaats op EK zeilen en mag weer dromen van Europese titel

Emma Plasschaert heeft zaterdag op de derde dag van het EK in haar categorie Laser Radial een goede zaak gedaan. De 26-jarige Oostendense rukte met een elfde en een vierde plaats tijdens de twee regatta's van de dag op naar de vierde plaats in de tussenstand. De zeilsters in het Poolse Gdansk kregen voor het eerst te maken met een zwakke wind.

Lees verder

Duitsers Krawietz en Mies verlengen dubbeltitel op Roland Garros

Kevin Krawietz en Andreas Mies hebben zaterdag op Roland Garros hun titel in het mannen dubbelspel verlengd. De Duitsers, samen het achtste reekshoofd, haalden het na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 7-5) van de Braziliaan Bruno Soares en de Kroaat Mate Pavic, samen het zevende reekshoofd. De triomf was goed voor een winstpremie van bijna 320.000 euro.

Lees verder

Roeselare en Menen boeken hun tweede overwinning in EuroMillions Volley League

Roeselare en Menen hebben zaterdagavond op de tweede speeldag van het nieuwe seizoen in de EuroMillions Volley League beiden hun wedstrijd gewonnen. Roeselare haalde het makkelijk met 3-0 van Haasrode Leuven (25-16, 25-16 en 25-19).

Lees verder

Trump 'niet langer besmettelijk'

De Amerikaanse president Donald Trump wordt niet langer beschouwd als iemand die anderen kan besmetten met het coronavirus. Dat heeft zijn arts Sean Conley meegedeeld. Trump testte negen dagen geleden positief.

Lees verder

Stijgende trends zetten zich door

Tussen 1 en 7 oktober zijn in België gemiddeld 3.749 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd, zo blijkt zondagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een stijging met 89 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Lees verder

Deense depressie brengt onstabiel weer

Ons weer wordt bepaald door een depressie nabij Denemarken. Die voert onstabiele en van oorsprong polaire lucht naar onze streken. Daardoor is het zondag wisselvallig met soms opklaringen maar ook buien, eventueel lokaal met een donderslag.

Lees verder

15-jarige 'millennial' zalig verklaard door paus Franciscus

Paus Franciscus heeft zaterdag de overleden Italiaanse adolescent Carlo Acutis zalig verklaard. Acutis, een diepgelovig die bedreven was met computers, wordt zo de eerste 'millennial' die de eer te beurt valt.

Lees verder