Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

Berlijn heeft duidelijke boodschap voor iedereen die geen mondmasker draagt, maar niet iedereen kan die smaken

HLN
Berlijn heeft duidelijke boodschap voor iedereen die geen mondmasker draagt, maar niet iedereen kan die smaken
Het stadsbestuur en de toeristische dienst van Berlijn hebben een controversiële advertentie gelanceerd om aandacht te vragen voor de kwetsbaarsten tijdens de coronacrisis. In beeld is een oude vrouw die haar middelvinger opsteekt naar iedereen die geen mondmasker draagt. Niet iedereen kan de campagne evenwel smaken.
Lees verder

Berlijn heeft duidelijke boodschap voor iedereen die geen mondmasker draagt maar niet iedereen kan dat smaken
Het stadsbestuur en de toeristische dienst van Berlijn hebben een controversiële advertentie gelanceerd om aandacht te vragen voor de meest kwetsbaren tijdens de coronacrisis. In beeld is een oude vrouw die haar middelvinger opsteekt naar iedereen die geen mondmasker draagt. Niet iedereen kan de campagne evenwel smaken.
Lees verder

Ewan gooit bij winst in de Scheldeprijs met bloemen naar Cavendish: "Hij is waarschijnlijk de beste sprinter aller tijden"
Er stond geen maat op de sprint van Caleb Ewan in de Scheldeprijs. De Australiër volgt onder meer Fabio Jakobsen, Mark Cavendish, Marcel Kittel en Alexander Kristoff op. "Dit is een wedstrijd die ik altijd al eens wou winnen."
Lees verder

Transfer Talk. Seraing, leider in 1B, pikt transfervrije Milicevic op
1B-club Seraing heeft zich nog versterkt met de transfervrije Danijel Milicevic. De 34-jarige middenvelder zat zonder club sinds zijn contract bij Eupen op 1 juli afliep. Hij ondertekende bij de Luikse tweedeklasser een overeenkomst voor twee seizoenen.
Lees verder

Nog maar twee groene reisbestemmingen meer voor Belgen
Er zijn voor Belgen nog maar twee groene reisbestemmingen: de Kroatische provincie Istrië en het eiland La Palma in de Spaanse Canarische Eilanden. Daarnaast werden ook heel wat oranje zones in onze buurlanden opgeschaald naar rode gebieden, waarvoor het afgeraden is om ernaartoe te reizen. Dat blijkt woensdag uit een update van de kleurcodes op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Nog maar twee groene reisbestemmingen voor Belgen: alleen hier kan je nog zonder zorgen heen
Er zijn voor Belgen nog maar twee groene reisbestemmingen: de Kroatische provincie Istrië en het eiland La Palma in de Spaanse Canarische Eilanden. Dat blijkt uit een update van de coronakaart op de website van Buitenlandse Zaken. Daarnaast werden ook veel oranje zones in buurlanden opgeschaald naar rode gebieden. Het is afgeraden om daarnaartoe te reizen.
Lees verder

Merlier en Philipsen kwaad en Ackermann veroorzaakt onhandig een val: het verhaal van alwéér een geaccidenteerde sprint in de Scheldeprijs
Opnieuw een turbulente sprint op de Churchilllaan in Schoten. Een sprint die werd ontsierd door een zware valpartij, veroorzaakt door Pascal Ackermann en twee Belgen die gefrustreerd over de finish kwamen: Tim Merlier (4de) en Jasper Philipsen (5de). Het verhaal van de laatste hectometers.
Lees verder

Motorrijder overleden na zware aanrijding op Zottegemsesteenweg in Roborst
Op het kruispunt van de Zottegemsesteenweg met de Machelgemstraat in Roborst (Zwalm) gebeurde woensdagavond omstreeks 16.30 uur een zwaar ongeval tussen een personenwagen en een motorrijder.
Lees verder

Motorrijder (45) overleden na zware aanrijding op Zottegemsesteenweg in Roborst
Op het kruispunt van de Zottegemsesteenweg met de Machelgemstraat in Roborst (Zwalm) gebeurde woensdagavond omstreeks 16.15 uur een zwaar ongeval tussen een personenwagen en een motorrijder.
Lees verder

Delhaize trekt stekker uit Fresh Ateliers: concept werkt niet in coronatijden
Delhaize gaat geen nieuwe 'Fresh Atelier'-winkels meer openen en bestaande winkels krijgen een nieuwe bestemming. Dat heeft de supermarktgroep woensdag bekendgemaakt. Boosdoener? De coronacrisis. Die zorgt voor een gebrek aan passage in de hippe stadswinkels.
Lees verder

Walter Grootaers over Gerty Christoffels: "Ik heb de indruk dat ze dit liever zelf wilde verwerken"
Na het overlijden van Gerty Christoffels belde HLN Live met Walter Grootaers (65). De twee waren jarenlang samen te zien in 'De Drie Wijzen', en Walter koestert dan ook mooie herinneringen. "Ze had een geweldig gevoel voor humor."
Lees verder

Export van wiet moet Rwanda uit coronacrisis trekken
Rwanda heeft zich toegelegd op een nieuw exportproduct: cannabis. Het Afrikaanse land voert gesprekken met vier Europese en Amerikaanse bedrijven om farmaceutische wiet te leveren. Met de opbrengsten wil de regering de coronacrisis bestrijden.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier het VTM NIEUWS van 19 uur
Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen, (her)bekijk hier alle nieuwsuitzendingen.
Lees verder

De Grote Corona Peiling: 8 op de 10 Vlamingen willen strengere maatregelen
Ruim acht op de tien Vlamingen willen de huidige maatregelen aanscherpen om de tweede coronagolf klein te krijgen. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Zeven op de tien willen zelfs dat in de steden een avondklok van kracht wordt.
Lees verder

Carrefour roept hamburgers en worsten terug vanwege salmonella
Supermarktketen Carrefour roept hamburgers, worsten en ander vlees van groothandelaar Deli Ostrich terug vanwege de mogelijke aanwezigheid van salmonella. De producten werden verkocht in de beenhouwerijafdeling van verschillende Carrefourwinkels in België.
Lees verder

SHOWBITS. Voor en na met Dimitri Vegas en Like Mike en de overvaller in Philippe Geubels
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De Zeven Vragen aan Petra De Sutter: stel hier jouw vraag aan de nieuwe minister van Groen
Zaterdag zie je op HLN de tweede aflevering van ons gloednieuwe online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Petra De Sutter van Groen, federaal vicepremier en minister van Overheidsbedrijven en Ambtenarenzaken. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

Ariana Grande hint op nieuw album
Ariana Grande kan niet wachten om haar zesde studioalbum te delen met haar fans. Dat schrijft de 27-jarige zangeres vandaag op Twitter. Naar eigen zeggen wil ze haar nieuwe muziek aan het eind van de maand lanceren.
Lees verder

KIJK LIVE. Daar is de opstelling: kapitein Lukaku wordt geflankeerd door Doku en Trossard
• Vierde speeldag Nations League • Geen De Bruyne, Mertens, Courtois, Vermaelen en Hazard • Bij IJsland moest volledige staf in quarantaine • Kijk LIVE naar de wedstrijd op HLN.be en VTM
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht: "Niet verbaasd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij"
84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. "We merken dat het virus dichterbij komt."
Lees verder