Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

ASSISEN LIVE. “Geen sprake van uitlokking of wettige zelfverdediging.” Putseys (74) schuldig aan doodslag na bure...

HLN
ASSISEN LIVE. "Geen sprake van uitlokking of wettige zelfverdediging." Putseys (74) schuldig aan doodslag na burenruzie die eindigde met koksmes op oprit. Procureur eist 15 jaar cel.
De 74-jarige Roger Putseys is schuldig aan doodslag. Tot dat oordeel zijn de twaalf juryleden vrijdagnamiddag gekomen. De zeventiger kreeg 's ochtends het laatste woord in het Leuvense assisenhof. "Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten", richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Putseys (74) schuldig aan doodslag na burenruzie die eindigde met koksmes op oprit, procureur eist 15 jaar cel: "Geen sprake van uitlokking of wettige zelfverdediging"
De 74-jarige Roger Putseys is schuldig aan doodslag. Tot dat oordeel zijn de twaalf juryleden vrijdagnamiddag gekomen. De zeventiger kreeg 's ochtends het laatste woord in het Leuvense assisenhof. "Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten", richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.
Lees verder

Losada schuift favorietenrol door naar Antwerp: "Zij staan verder, maar dat is geen schande"
Hoewel Beerschot voor Antwerp staat in het klassement deed Beerschottrainer Hernan Losada op zijn persmoment voor de derby alle moeite om de favorietenrol af te schuiven. "Antwerp kan twee of drie ploegen opstellen. Zij staan verder dan wij, maar dat is ook geen schande."
Lees verder

Ondernemers helpen Rashford in strijd tegen armoede en honger: 'Dit is het Engeland dat ik ken'
Marcus Rashford heeft opnieuw zijn groot hart laten zien. Over heel Engeland springen restaurants en cafés bij in het verdelen van gratis maaltijden, nadat het parlement eerder deze week weigerde om ook tijdens vakantieperiodes gratis schoolmaaltijden uit te delen. Rashford, die al maanden vecht voor de maaltijden, reageert opgetogen.
Lees verder

Oostenrijk verkoopt coronapostzegels van toiletpapier
De Oostenrijkse post gaat postzegels van toiletpapier verkopen. Het postbedrijf deed het idee eerder dit jaar op, toen tijdens de eerst coronalockdown wc-papier telkens was uitverkocht.
Lees verder

NAVO: "Athene en Ankara schrappen militaire oefeningen"
Zowel Griekenland als Turkije heeft beslist om de militaire oefeningen te schrappen die ze volgende week gepland hadden. Dat heeft Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, vrijdag meegedeeld.
Lees verder

Kelderman, Hindley of Geoghegan Hart: hoe komen drie onverwachte kanshebbers plots drummen om het roze?
Morgen nog drie keer klimmen naar de Colle di Sestriere en daarna een tijdrit van 15,7 kilometer in Milaan. Dit weekend valt het doek in de Ronde van Italië. Met Wilco Kelderman, Jai Hindley en Tao Geoghegan Hart staan drie onverwachte kanshebbers op een zakdoek te drummen om het roze. Wie is wie? En wie heeft de beste papieren?
Lees verder

Elise Mertens strandt in kwartfinales in Ostrava
Elise Mertens (WTA 21) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar). De Belgische, het zevende reekshoofd, verloor van de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 14), het vierde reekshoofd, in twee sets: 6-4 en 6-1 na 1 uur en 32 minuten.
Lees verder

Vlot herstel of langdurig ziek? "Covid krijgen is als lotje trekken"
Sommige ex-coronapatiënten kampen maanden na hun besmetting nog steeds met zware ongemakken. Een pas opgerichte vereniging wil hen een luisterend oor bieden. Over de langetermijneffecten van een besmetting is nog maar heel weinig geweten. Dat schrijft De Morgen. "Het lijkt wel een lotje in de loterij. Covid-19 is de raarste ziekte die ik in mijn hele carrière heb gezien."
Lees verder

LIVE. Nieuwe coronamaatregelen op komst? Waalse regering geeft persconferentie
De Waalse regering en Franse Gemeenschap geven een persconferentie. Die zou normaal gezien starten om 18.30 uur. Mogelijk worden daar nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Je kan de persconferentie hier live volgen.
Lees verder

LIVE. Extra maatregelen in Wallonië: avondklok van 22u tot 6u. Volg hier de persconferentie
Wallonië krijgt een strengere avondklok dan de rest van het land. Dat heeft de Waalse regering net aangekondigd. De avondklok zal in Franstalig België al ingaan om 22 uur en duurt tot 6 uur 's ochtends. De maatregel geldt voorlopig tot 19 november. Di Rupo kondigde ook nog een hele resem extra verstrengingen aan.
Lees verder

Noodhospitaal, extra artsen en ambulances: leger springt bij om tweede golf te bekampen
Op verzoek van de regering heeft het leger een plan opgesteld om te helpen tijdens de tweede coronagolf. Het gaat onder andere om het ter beschikking stellen van medisch en paramedisch personeel, medisch transport en logistieke steun. Alle middelen die niet aangewend worden in militaire missies of oefeningen, zullen ingezet worden.
Lees verder

Vrouw levensgevaarlijk gewond bij gasexplosie in keuken
In een woning in de Kouterwegel in Lokeren heeft zich vrijdagavond een kleine gasexplosie voorgedaan. Een vrouw raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.
Lees verder

Toptennisser Khachanov voelt zich onrecht aangedaan in Antwerpen en gaat door het lint: "Wat doe jij hier eigenlijk?"
Tumult op de European Open. Karen Khachanov ging helemaal door het lint toen een bal in zijn nadeel werd ingegeven en de stoelscheidsrechter níet ingreep. "Wat doe jij hier? We hebben jou duidelijk niet nodig", brieste de 24-jarige Rus. Vervolgens uitte hij zijn frustraties met een trap in het net.
Lees verder

Eredivisies en nationale divisies hockey opgeschort tot 19 november
De Belgische hockeybond (KBHB) heeft beslist al zijn competities voor volwassenen, dus ook de eredivisies en de nationale divisies, op te schorten tot en met 19 november. Dat is een gevolg van de maatregelen die vanmorgen werden bekendgemaakt door het Overlegcomité in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

Football Talk. Luc Vanden Bossche nieuwe clubarts van RSCA - Emre Can test positief op corona
Borussia Dortmund kan zaterdag in de Revierderby tegen Schalke 04 geen beroep doen op zijn middenvelder Emre Cam. De 26-jarige Duitse international testte positief op het coronavirus. Hij heeft geen symptomen en is in zelfisolatie gegaan. De testen bij de andere spelers en het personeel waren allemaal negatief.
Lees verder

Ook Soedan gaat normale relatie aan met Israël
Israël en Soedan hebben afgesproken hun relatie te normaliseren. Het is de derde keer in enkele maanden dat een Arabisch land een diplomatieke relatie aangaat met Israël. De overeenkomst tussen de landen kwam tot stand na Amerikaanse bemiddeling. De Amerikaanse president Donald Trump sprak vrijdag met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en Soedanese topfunctionarissen.
Lees verder

Lien Degol onthult haar beautygeheim: "Sexy met rimpels? Ik niet"
"Als er bij mij iets gaat hangen waar ik niet blij mee ben, dan laat ik daar aan werken." Daar heeft de bekende styliste Lien Degol nooit een geheim van gemaakt. Maar de coronacrisis heeft haar minder streng gemaakt voor zichzelf. En dus kan Lien één en ander meer relativeren. Wat niet wegneemt dat ze er graag zo goed mogelijk uitziet.
Lees verder

Ex-Sex Pistol John Lydon (64) verzorgt dementerende echtgenote (78): "Ze heeft ons huis al twee keer in brand gestoken, maar ik kan niet zonder haar"
Hij staat bekend als relschopper en anarchist, maar John Lydon (64) - beter bekend als Sex Pistols-frontman Johnny Rotten - heeft ook een gevoelig kantje. Dat wordt duidelijk wanneer hij het over z'n vrouw Nora (78) heeft, die tegen Alzheimer vecht. Hij vertelt over hun relatie in The Daily Mail.
Lees verder

Giro-baas Vegni furieus na ingekorte etappe door rennersprotest: "Geen sprake van dat ik prijzen uitdeel"
Giro-baas Mauro Vegni was absoluut niet tevreden over het rennersprotest en de negentiende Giro-etappe die daardoor ingekort werd. "Iemand zal hiervoor moeten opdraaien" Vegni wil alvast de geldbonussen inhouden. "Vandaag werd er niet gekoerst. Geen sprake van dat ik prijzen uitdeel."
Lees verder