Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Analisten zuchten bij diplomatische uitleg Martínez: “Het wordt steeds erger, hij kan toch eens zeggen dat het bet...

HLN
Analisten zuchten bij diplomatische uitleg Martínez: "Het wordt steeds erger, hij kan toch eens zeggen dat het beter kan?"
Bondscoach Roberto Martínez was na de wedstrijd vol lof over de Rode Duivels. In de studio hoorden analisten Degryse en Mulder opnieuw hetzelfde liedje. "Ik vind hem een geweldige coach, hij heeft het vier jaar goed gedaan. Dat wil ik benadrukken. Maar om na deze wedstrijd zo trots te zijn, dat is erover", aldus Degryse.
Lees verder

Zus van Cristiano Ronaldo gelooft niet dat superster positief testte: "Dit is het grootste bedrog dat ik ooit heb gezien"
De positieve coronatest van Cristiano Ronaldo (35) maakt heel wat emoties los bij zijn zus Katia (44). In een Instagrampost trekt ze de geloofwaardigheid ervan ferm in twijfel. "Dit is het grootste bedrog ooit."
Lees verder

Brusselse stadstol moet half miljard euro opbrengen
De Brusselse stadstol moet een half miljard euro opbrengen. Dat blijkt uit documenten van de Brusselse administratie die aan de regering zijn bezorgd, waarover De Tijd donderdag schrijft.
Lees verder

Spaanse media: "Hazard niet fit voor Clásico"
Een grote verrassing is het niet, maar de Spaanse media komen vanochtend met informatie uit de buik van Real Madrid: Eden Hazard raakt niet op tijd fit voor de Clásico op 24 oktober (16u, live op Eleven) in Camp Nou.
Lees verder

Post Malone grote winnaar tijdens Billboard Music Awards (+ de meest memorabele momenten)
Bij de uitreiking van de Billboard Music Awards heeft Post Malone (25) de meeste prijzen in ontvangst mogen nemen. De 25-jarige Amerikaan kreeg maar liefst negen onderscheidingen, waaronder die van beste artiest en beste mannelijke artiest.
Lees verder

Rihanna voor het eerst tussen rijkste 'selfmade' zakenvrouwen
Rihanna staat dit jaar voor het eerst op de lijst van honderd rijkste 'selfmade' zakenvrouwen. Zakenblad Forbes rekende uit dat de zangeres 600 miljoen dollar waard is en plaatste haar op de 33e plek van het overzicht.
Lees verder

'Dexter' is terug om 'barslecht einde' ongedaan te maken: ook deze serie-finales werden de grond in geboord
'Dexter' is terug van weggeweest. De Amerikaanse zender Showtime gaat een miniserie maken van 10 afleveringen, waarin het verhaal uit de populaire show verdergaat. Geen wonder, wat het einde van de reeks werd destijds bijzonder slecht ontvangen. Daarin is 'Dexter' echter niet alleen. Het is eerder de regel dan de uitzondering dat het slot van geliefde shows in het water valt. Ook deze serie-finales werden niet gesmaakt door kijkers.
Lees verder

"100 euro als je je uitkleedt" Voormalig schepen krijgt celstraf met uitstel voor zedenfeiten in gemeentehuis
Kevin Vleminckx (36), de voormalige schepen van Financiën, Economie en Feestelijkheden, is veroordeeld tot 12 maanden cel met probatie-uitstel voor enkele zedenfeiten met minderjarigen. Hij bood meermaals tieners geld aan opdat ze zich zouden uitkleden. Eén jongen lokte hij zelfs mee naar het gemeentehuis om daar zijn aanbod te doen.
Lees verder

Romy uit 'The Sky is The Limit' zet kinderwens opzij: "Niels wil er geen meer"
Het is nog steeds grote liefde tussen Romy (37) en Niels (29). Daar kon u getuige van zijn in 'Huizenjagers', waarin het koppel woensdag opdook. In 'The Sky Is The Limit' zullen Romy en Niels echter nooit meer te zien zijn. "Daarvoor kregen we te veel bagger over ons heen", zegt Romy. "Nog steeds, trouwens." De rust is wel wat teruggekeerd in het leven van de onderneemster. "De verstandhouding tussen Niels en zijn ex Brenda is er intussen veel beter op geworden."
Lees verder

Marc Brys, de beste Belgische trainer die nooit bij de G5 werkte: "Ik ga me niet prostitueren voor een topclub"
In vervlogen tijden liet Anderlecht zich laat­dunkend uit over de komst van OH Leuven, dat is nu wel anders. De promovendus staat structureel sterk dankzij King Power en is ­sportief kundig gekneed door Marc Brys (58). Interview met de beste Belgische trainer die nooit bij een G5-club beland is.
Lees verder

Eerste besmetting met westnijlvirus in Nederland
Een man heeft in Nederland het westnijlvirus opgelopen, vermoedelijk doordat hij in de buurt van Utrecht is gebeten door een mug. Het is de eerste keer dat iemand het virus in Nederland oploopt, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Lees verder

Belgische verzekeraars blikken terug op positief 2019, maar verwachten aanzienlijk omzetverlies voor 2020
Voor de Belgische verzekeraars was 2019 een goed jaar, zowel wat de omzet als wat het resultaat betreft. De premies stegen met 3 procent tot 29,2 miljard euro. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Assuralia, de koepel van de verzekeringssector. In 2020 stevent de sector wel af op een aanzienlijk omzetverlies, blijkt uit voorlopige cijfers.
Lees verder

Morgen onvoldoende testcapaciteit voor woonzorgcentra
Er zullen morgen geen coronatests kunnen aangevraagd worden door de Vlaamse woonzorgcentra omdat de federale testcapaciteit volledig benut is. Pas vanaf zaterdag kunnen opnieuw testen aangevraagd worden. Dat blijkt uit een mail van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. "Dit kan gewoon niet", zegt Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA). Volgens Joris Moonens van het Agentschap Zorg zal het probleem "opnieuw gesignaleerd" worden aan het federale niveau. Zorgnet-Icuro, de grootste koepel van ziekenhuizen en woonzorgcentra in Vlaanderen, hoopt dat de problemen met de testcapaciteit voor woonzorgcentra snel helemaal van de baan zijn.
Lees verder

LIVE GIRO. Komt roze trui Almeida onder druk in afmattingsrace?
Op en af in de twaalfde rit van de Giro. De roze karavaan blijft in Cesenatico, goed voor een heuvelrit van 204 kilometer. Het peloton moet over verschillende bergen van derde en vierde categorie. Een afmattingsrace. Wie wint en blijft Almeida leider? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Wat met stijgende coronacijfers? Kunnen strengere maatregelen helpen? Stel hier uw vragen aan Marc Van Ranst
Sinds vorige week gelden al enkele bijkomende coronamaatregelen, zoals het vervroegde sluitingsuur voor cafés en de beperking van maximaal drie nauwe contacten. Maar de coronacijfers blijven de verkeerde kant opgaan. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt steeds sneller, en ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen.
Lees verder

Waarom Meghan Markle zegt dat ze nooit meer wil verschijnen op sociale media
Meghan Markle (39) heeft er bewust voor gekozen om social media niet meer te gebruiken. De echtgenote van prins Harry (35) zit al jaren niet meer zelf op de platforms en wil dat ook zo houden, vertelde ze dinsdagavond in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Fortune voor de digitale bijeenkomst Most Powerful Next Gen Summit.
Lees verder

Cardi B post per ongeluk naaktfoto voor haar 77 miljoen volgers
De nacht van haar 28ste verjaardag gingen alles remmen los: Cardi B maakte Las Vegas onveilig met enkele van haar celebvrienden, waaronder Kylie Jenner en Meghan Thee Stallion. De avond verliep zonder problemen, totdat de zangeres 's ochtends per ongeluk een naaktfoto op haar Instagram postte. Ze verwijderde de foto niet lang daarna, maar de misstap was haar 77 miljoen volgers niet ontgaan.
Lees verder

Het hoofdgerecht loopt in het honderd in 'Mijn keuken mijn restaurant': "Zij doet helemaal niets"
Sergio en Marcelo komen in 'Mijn keuken mijn restaurant' op bezoek bij Ayse en Lorenzo en dat zorgt voor veel druk, zeker wanneer er een ingrediënt te weinig blijkt.
Lees verder

September 2020 was warmste maand sinds begin van metingen
September van dit jaar was mondiaal de warmste maand sinds het begin van de metingen in 1880. Dat zegt de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), het Amerikaanse agentschap dat zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie.
Lees verder

Deze bakkers nemen het tegen elkaar op in het nieuwe seizoen van 'Bake Off Vlaanderen'
Vanaf 28 oktober is het weer zover, dan gaat er een nieuw seizoen van 'Bake Of Vlaanderen' van start op VIER. De opnames vonden plaats in Oostende. Deze tien kandidaten nemen het binnenkort tegen elkaar op in de hoop de titel van 'meesterbakker' weg te kapen.
Lees verder