Doorgaan naar hoofdcontent

Al meer dan vijftig Nigeriaanse burgers gedood bij protesten

Al meer dan vijftig Nigeriaanse burgers gedood bij protesten

Sinds de start van de protesten tegen het politiegeweld in Nigeria zijn al 51 burgers om het leven gekomen. Dat meldt president Muhammadu Buhari. Het is de eerste keer dat hij erkent dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Lees verder

Dodgers heroveren leiding in World Series baseball

De Los Angeles Dodgers hebben vrijdag in Arlington (Texas) Tampa Bay Rays met 6-2 verslagen in het derde duel van de World Series, de finale van het Major League baseball kampioenschap. De Dodgers leiden nu met 2-1.

Lees verder

Nieuwe NBA-competitie zou kort voor Kerstmis van start gaan

Er ligt een plan op tafel om het nieuwe NBA-seizoen te beginnen in de dagen voor Kerstmis. Volgens Amerikaanse media geniet deze optie de voorkeur van de clubeigenaars en de liga. Er moet wel nog worden overlegd met de spelersvakbond.

Lees verder

Olietanker vaart tegen belangrijke brug in Gentse havenbuurt: 'maandenlang afgesloten'

Een olietanker is zaterdagochtend tegen de Gentse Meulestedebrug gevaren. Volgens de Gentse politie veroorzaakte de botsing stabiliteitsproblemen, waardoor de brug in het noorden van de stad nog maanden afgesloten is. De Vlaamse Waterweg, beheerder van de brug, vindt het te vroeg voor dergelijke uitspraken.

Lees verder

Tokio opent olympisch zwemstadion

Met een ingetogen plechtigheid is zaterdag het olympisch zwembad in de Japanse hoofdstad Tokio officieel geopend. De werkzaamheden werden al in februari afgerond maar door de coronapandemie werd de opening voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees verder

Ziekenwagen van Brusselse brandweer bekogeld in Ganshoren

Onbekenden hebben afgelopen nacht een ziekenwagen van de Brusselse brandweer bekogeld. Daarbij vielen geen gewonden maar de ziekenwagen raakte ernstig beschadigd en de ambulanciers waren erg onder de indruk van het incident.

Lees verder

Begroting voor 2021 laat departementen gezondheid en veiligheid minst besparen op werking

De ministerraad heeft vrijdag de begrotingsnotificaties goedgekeurd. Daardoor kan België voor het eerst sinds 2018 weer een echte begroting kunnen indienen.

Lees verder

Roland Garros-winnares Iga Swiatek in quarantaine na contact met besmette Poolse president

Iga Swiatek, de winnares van Roland Garros, is in quarantaine gegaan nu blijkt dat de Poolse president Andrzej Duda besmet is met het coronavirus.

Lees verder

Jelle Wallays trekt naar Cofidis

Jelle Wallays verlaat Lotto Soudal en zet zijn carrière verder bij Cofidis. Hij ondertekende bij de Franse WorldTourploeg een contract voor een jaar.

Lees verder

Unieke natuurbeelden: beer krijgt het aan de stok met roedel wolven

De Amerikaanse gids Adam Brubaker, die sinds jaar en dag tours begeleidt in het Amerikaanse Yellowstone National Park, kon zijn ogen niet geloven toen hij een grizzlybeer in de clinch zag gaan met een roedel wolven. De beer, op zoektocht naar voedsel aan de rand van Hayden Valley in het nationale park, wordt iets te nieuwsgierig wanneer hij enkele wolven ziet. Die kunnen het niet appreciëren dat het grote roofdier zich in hun territorium begeeft. Wat volgt zijn beelden die recht uit een natuurdocumentaire lijken te komen.

Lees verder

Duits wereldkampioene snowboarden Selina Joerg test positief op corona

Het nationale snowboardteam van Duitsland is vrijwillig in quarantaine gegaan nadat wereldkampioene Selina Joerg positief heeft getest op het coronavirus. Dat maakte de federatie zaterdag bekend.

Lees verder

Brussel buigt zich over strengere coronamaatregelen

Het bestuur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vergadert zaterdagmiddag over het aanpassen van de bestaande coronamaatregelen. Mogelijk komen er bijkomende beperkingen.

Lees verder

Twee lichamen gevonden aan graf op kerkhof in Aalst

Op het kerkhof in Aalst zijn zaterdagmorgen twee lichamen gevonden aan een graf. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen, dat nog geen verdere details kan geven.

Lees verder

Geen David Goffin op het ATP-toernooi in Wenen na snelle exit in Antwerpen

David Goffin (ATP 14) neemt volgende week niet deel aan het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Wenen (hard/1.409.510 euro). Zijn naam duikt niet op in de speeltabel die zaterdag is bekendgemaakt.

Lees verder

Geen mondmasker op? Zo snel verspreidt het virus zich in een ruimte

Japanse onderzoekers van Riken en de Universiteit van Kobe hebben met een supercomputer een simulatie gemaakt van de verspreiding van viruspartikeltjes in de lucht. Daarmee willen ze aantonen hoe snel en ver het virus zich kan verspreiden als er geen gebruik wordt gemaakt van een mondneusmasker. "Voor velen is het dragen van een mondmasker vervelend en een ongemak en zien ze het nut er niet van in. Dat komt omdat het verspreiden van een virus iets is dat onzichtbaar gebeurd. Door het te visualiseren, hopen we dat mensen wat verder gaan nadenken en het nut van de maatregelen gaan inzien" zegt professor Makoto Tsubokura, leider van het onderzoeksteam.

Lees verder

Euromillions Volley League krijgt groen licht om te spelen

De clubs uit de EuroMillions Volley League, de hoogste klasse in het Belgische volleybal, hebben van de overheid de toestemming gekregen om, ondanks het verbod op indoor sporten, opnieuw te trainen en wedstrijden te spelen. Dat laat de organisatie zaterdag weten.

Lees verder

Valtteri Bottas is ook in derde oefensessie de snelste in Grote Prijs van Portugal

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) heeft zaterdag de beste tijd neergezet tijdens de derde en laatste oefensessie voor de Grote Prijs van Portugal, de twaalfde manche in het wereldkampioenschap Formule 1.

Lees verder

West Ham-spits scoort met lekkere omhaal tegen Manchester City

Na een matige competitiestart moest Manchester City absoluut de volle buit pakken op bezoek bij West Ham, maar die opdracht bleek minder evident dan gedacht. Na een dik kwartier zette thuisspeler Michail Antonio de 'Hammers' zelfs op voorsprong met een knap geïmproviseerde omhaal. Bij de bezoekers, die de Premier League gestart zijn met een 7 op 12 en voorlopig slechts elfde staan met nog een match tegoed, begon de uit blessure teruggekeerde Kevin De Bruyne op de bank.

Lees verder

Anderlecht speelt 0-0 tegen Charleroi: Dimata gewisseld met kniepijn, 16-jarige Stroeykens doet mee

Aangezien Charleroi zijn wedstrijd tegen Waasland-Beveren uitgesteld zag wegens covid op de Freethiel, oefenden de Zebra's vanmorgen tegen Anderlecht. Kompany gaf speelminuten aan reserve-spelers en jonkies. Zo deed de pas 16-jarige Mario Stroeykens mee. De match op Neerpede eindigde op 0-0. Minpuntje was dat Dimata moest gewisseld worden met lichte kniepijn

Lees verder

Ceylin Alvarado legt basis voor nipte zege in Ruddervoorde in zandstrook

Ceylin Alvarado heeft de Superprestige in Ruddervoorde op haar naam gebracht. In een spannende wedstrijd maakte ze het verschil in de slotronde in de zandstrook en haalde ze het voor Annemarie Worst en Lucinda Brand. Eerder bracht Alvarado ook al de openingsmanche op haar naam in Gieten. Laura Verdonschot finishte als eerste Belgische op een zesde plaats.

Lees verder

Donald Trump heeft zijn stem uitgebracht

'Ik heb gestemd voor een kerel genaamd Trump', zei Trump lachend aan zijn aanhangers nadat hij zijn stem uitbracht in een bibliotheek in West Palm Beach, in de staat Florida. Trump schreef zijn domiciliëring vorig jaar in Florida in, waar zijn privé-resort Mar-a-Lago zich bevindt. Florida is ook een belangrijke swingstaat. In 2016 stemde de meerderheid Republikeins.

Lees verder

Corona-ontkenners vandaliseren Nederlandse teststraat en beschimpen omstaanders

Een straat voor het uitvoeren van coronatests in het Nederlandse Breda is het doelwit geworden van vernielingen en intimidaties. Volgens burgemeester Paul Depla zijn bij de teststraat van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) borden vernield en is de teststraat beklad. Ook zijn er mensen uitgescholden door de corona-ontkenners.

Lees verder

Ramos en Modric redden hachje Zidane in clásico

Het is geen clásico voor de geschiedenis geworden. Hoewel Zinédine Zidane er anders zal over denken. De trainer van Real Madrid ziet door deze zege de orde hersteld bij Real Madrid. Barcelona had niet moeten verliezen maar kon na de 1-2 achterstand geen vuist maken. Ronald Koeman heeft nog veel werk.

Lees verder

Sterke Tim Wellens sprint naar etappezege in vijfde Vuelta-rit

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft de vijfde etappe in de Giro gewonnen. De Truienaar klopte in Sabinanigo Guillaume Martin (Cofidis) en Thymen Arensman (Team Sunweb) na een lange vlucht. Wellens is ook de nieuwe leider in het bergklassement.

Lees verder

Onwaarschijnlijk slot in voorlaatste etappe Ronde van Italië dankzij sprint bergop

Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) heeft zaterdag de twintigste en voorlaatste etappe in de Ronde van Italië gewonnen. In de laatste bergrit, 190 kilometer van Alba naar Sestriere, was de 25-jarige Brit in een sprint met twee sneller dan de Australiër Jai Hindley. Diens landgenoot Rohan Dennis werd op 25 seconden derde. Hindley (Sunweb) nam de roze leiderstrui over van zijn Nederlandse teamgenoot Wilco Kelderman. De 24-jarige Australiër en Geoghegan Hart beginnen zondag in exact dezelfde tijd aan de laatste opdracht in de 103e Giro d'Italia: een vlakke tijdrit van 15,7 kilometer in Milaan. Kelderman is op 1:32 derde.

Lees verder

Teleurstelling en (on-)begrip Brusselse cultuurhuizen

De sluiting vanaf komende maandag van alle culturele instellingen in Brussel, waaronder ook de bioscopen, komt bij Cinema Palace aan als een 'koude douche'. Dat zegt algemeen directeur Eric Franssen. Tom Bonte, directeur van concertzaal Ancienne Belgique, stelde zich begripvol op, maar is ook teleurgesteld.

Lees verder

European Open - nieuws 25/10 Young Guns Alex de Minaur en Ugo Humbert kampen om titel in European Open

De vijfde editie van de European Open (ATP 394.800 euro) in de Antwerpse Lotto Arena krijgt zondagavond een Frans-Australische finale. De 22-jarige Ugo Humbert (ATP 38) neemt het op tegen de 21-jarige Alex de Minaur (ATP 29).

Lees verder

Belgisch-Congolese Lous and the Yakuza maakt internationaal furore: getipt door The Guardian en Jimmy Fallon

Haar debuutalbum is nog geen tien dagen uit en Lous and the Yakuza maakte al haar debuut op de Amerikaanse televisie. Het gaat hard voor de Belgisch-Congolese artieste die nu ook getipt wordt door The Guardian. 'Een hypnotiserend debuut', schrijven zij.

Lees verder

Vrouw overleden nadat ze wordt neergestoken in Sint-Jans-Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek is zaterdagnamiddag een vrouw neergestoken op straat. Dat bevestigt het Brusselse parket. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Kort na de feiten werd een verdachte opgepakt.

Lees verder

Zwaarbewolkte zondag: 1722 actief, kans op storm en wateroverlast

Zondag start de dag eerst zwaarbewolkt met perioden van regen, later wordt het in het westen en het centrum wisselvallig met opklaringen en buien. De maxima schommelen van 10 tot 15 graden, meldt het KMI. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 opnieuw geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer.

Lees verder

Cijfers blijven stijgen: bijna 12.000 besmettingen per dag, ziekenhuisopnames pieken

Tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder