Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

11.11.11-acties | coronamaatregelen | verkeershinder

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Coronawijzigingen in Waregem

Omdat de coronacijfers jammer genoeg blijven stijgen, zijn er ook in Waregem enkele bijkomende maatregelen. Deze komen bovenop de regels die voor heel het land gelden: de deelgemeentehuizen zijn gesloten, wij schakelen zoveel mogelijk over op telewerk, de traditionele plechtigheden in november vinden in afgeslankte vorm plaats, de gemeenteraad schakelt terug over op videoconferentie en op de markt staat een openbare toiletwagen.

Lees verder...Allerheiligen: mondmasker verplicht op alle begraafplaatsen

Allerheiligen & Allerzielen staan voor de deur. Op 31 oktober, 1 november en 2 november zijn de zes Waregemse begraafplaatsen uitzonderlijk een uur vroeger open, dus van 8.00u. tot 17.00u.

Een mondmasker is verplicht op alle begraafplaatsen van 24 oktober tot en met 8 november. Dit is beslist door de gouverneur en geldt voor heel West-Vlaanderen.

Lees verder...


Proefopstellingen voor fase 2 van mobiliteitsplan

Na de goedkeuring van de eerste fase van het mobiliteitsplan voor het centrum, zijn er tussen 9 november en 14 december enkele proefopstellingen voor fase 2. Die concentreren zich op de wijk de Bilkhage. Het uiteindelijke doel is om vlotter en veiliger verkeer te krijgen, dat bovendien de woonwijken en de centrumstraten vermijdt.

Lees verder...


11.11.11 Waregem steunt changemakers

11.11.11 laat zich niet tegenhouden door corona, ook niet in Waregem. Dit jaar speelt de campagne zich wel meer online en op veilige afstand af. Er zijn online verkoopacties van chocolade, soep, stiften en wenskaarten en je kan smullen van een take-away editie van Vreemde Tafels. Online een gift doen is natuurlijk ook een strak plan.

Lees verder...


Wij zoeken nieuwe collega's


Verkeershinder

Van 3 tot en met 6 november verwijdert het Agentschap Wegen en Verkeer de spoorvorming op de N36 in Deerlijk aan de oprit van de E17 naar Gent. Dit kan tijdelijk voor meer verkeer zorgen aan de E17 in Waregem. Lees verder...

Op maandag 26 oktober is er tijdelijk hinder in de Schakelstraat en de Platanendreef. Er is telkens een omleding voorzien. Lees verder...


Toelage voor zelfstandigen en ondernemingen in getroffen sectoren

Zowat elke ondernemer is sinds midden maart hard getroffen door de coronacrisis. Deze eenmalige stedelijke premie van 750 euro is naast de Vlaamse compensatiepremie een extra duw in de rug voor de doorstart van hun onderneming. Aanvragen kan nog tot en met 31 december 2020.

Lees verder...