Doorgaan naar hoofdcontent

Verschillende mensen neergestoken bij ‘ernstig voorval’ in Birmingham

Verschillende mensen neergestoken bij 'ernstig voorval' in Birmingham

In de Britse stad Birmingham zijn zaterdagnacht verschillende mensen neergestoken. De politie spreekt van een 'ernstig voorval', maar het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd of hoeveel personen betrokken waren. In Londen geraakten bij een steekpartij dan weer vijf mensen gewond.

Lees verder

US OPEN. Dominic Thiem bereikt achtste finales na zege tegen Marin Cilic

Dominic Thiem heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van de US Open, door in vier sets af te rekenen met voormalig toernooiwinnaar Marin Cilic (ATP 38). De Oostenrijkse nummer drie van de wereld won in New York met 6-2, 6-2, 3-6 en 6-3 van de Kroaat.

Lees verder

Brandweer na molotovcocktails in Brusselse Marollen: 'Vervolgen als brandstichting of poging doodslag'

In de Brusselse wijk de Marollen werden zaterdagavond vier molotovcocktails richting opgeroepen brandweerlui gegooid. De Brusselse brandweer vraagt nu een 'sterk signaal'.

Lees verder

Vrouw opent nooddeur van vliegtuig om luchtje te scheppen op vleugel

Opmerkelijke beelden vanop de Boryspil-luchthaven in het Oekraïense Kiev. Een ongeduldige vrouw was het wachten in een vliegtuig beu en besloot om de nooddeur van het toestel te openen, zodat ze een luchtje kon scheppen op de vleugel. Daar bleef ze een tijdje vertoeven tot ze aangemaand werd door een stewardess om zich terug in het vliegtuig te begeven.

Lees verder

Nieuwe naam bij Oranje: "Spelersraad Nederlands elftal wil Henk ten Cate als bondscoach"

Als het aan de spelersraad van het Nederlandse elftal ligt, dan wordt Henk ten Cate de nieuwe bondscoach van Oranje. Dat vertelde sportpresentator Kees Jansma in een online talkshow van Voetbal International.

Lees verder

Laurens Vanthoor eindigt als zesde in IMSA-manche Road Atlanta

Laurens Vanthoor (Porsche) is zaterdag tijdens de zesde manche van het Noord-Amerikaanse endurance-kampioenschap (IMSA) in Braselton (Georgia) als zesde en laatste geëindigd in de GTLM-categorie.

Lees verder

'Eenzaamste olifant ter wereld' mag eindelijk zoo verlaten

Al meer dan 35 jaar lang leeft Kaavan in een Pakistaanse zoo. Sinds in 2012 zijn levenspartner overleed, staat Kaavan bekend als de 'eenzaamste olifant ter wereld'. Maar voor Kaavan lijkt er eindelijk licht aan het eind van de tunnel te zijn.

Lees verder

Reconstructie: wat gebeurde er precies bij de aanslagen op Charlie Hebdo?

De aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt begin 2015 hebben Frankrijk veel littekens bezorgd. Vijf jaar na de feiten startte deze week het proces over die aanslagen. Het zijn de handlangers van de daders die terechtstaan. De terroristen zelf, de broers Kouachi en Amédy Coulibaly, stierven zoals ze het gepland hadden: door politiekogels. In bovenstaande video maken we een reconstructie van drie dagen terreur.

Lees verder

Conner Rousseau: 'Normaal komt de premier uit de grootste familie'

SP.A-voorzitter Conner Rousseau noemde het in 'De Zevende Dag' op Eén logisch dat Paul Magnette (PS) premier zou worden, maar 'wij hebben geen veto's'. 'Waarom niet Sophie Wilmès', zegt MR-ondervoorzitter Jean-Marc Crucke. Bart De Wever (N-VA) waarschuwde voor een 'majeur probleem' in de federale regering.

Lees verder

De Wever: 'Ben boos en heb niet veel zin om bijltje nu neer te leggen.'

N-VA-voorzitter Bart De Wever houdt de optie open om in het najaar nog eens een verlengstuk te breien aan het voorzitterschap.

Lees verder

Rusland beschuldigt Duitsland van vertraging onderzoek Navalni

Rusland heeft Duitsland er zondag van beschuldigd het onderzoek naar de vergiftiging van Aleksej Navalni te vertragen. De Russische oppositiepoliticus ligt in het ziekenhuis in Berlijn. Volgens de Duitse overheid is hij vergiftigd in Rusland door een neurotoxisch product van het type novitsjok.

Lees verder

CCC en Nathan Van Hooydonck gaan in Tirreno-Adriatico voor ritwinst, Maarten Wynants is wegkapitein bij Jumbo-Visma

Bij CCC Team kunnen ze geen beroep doen op Greg Van Avermaet in de 55e editie van Tirreno-Adriatico. De olympische kampioen, eindlaureaat van 2016 van deze Italiaanse rittenkoers, vertoeft immers in de Tour de France. CCC Team vertrekt maandag zonder uitgesproken kopman in Lido di Camaiore. Het doel is om te gaan voor etappewinst. Dit met een ploeg waarbij iedereen zijn kans mag gaan.

Lees verder

Botenparade voor president Trump loopt in het honderd: meerdere boten zinken

Een botenparade ter ondersteuning van de verkiezingscampagne van president Trump is zaterdag in de problemen geraakt in de Amerikaanse staat Texas. Verschillende bootjes zijn gezonken, zegt het bureau van de sheriff van Travis County.

Lees verder

Sofia Kenin verwacht uitputtingsslag tegen Elise Mertens op de US Open: "Ze kan hard uithalen"

Elise Mertens (WTA 18) plaatste zich zaterdag voor de achtste finales in het enkelspel van de US Open, na winst tegen de Amerikaanse Catherine McNally (WTA 124) in twee sets (7-5 en 6-1). In de volgende ronde op Flushing Meadows wacht het Amerikaanse tweede reekshoofd Sofia Kenin (WTA 4), die begin dit jaar de Australian Open op haar naam zette. "Ik verwacht een uitputtingsslag tegen Mertens", vertelde Kenin.

Lees verder

Rally van Estland wordt een drama voor Thierry Neuville: "Echt, dit verdienen we niet"

De Est Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft de rally van zijn thuisland gewonnen. Tänak kwam zaterdagochtend aan de leiding en stond die niet meer af. Teamgenoot Craig Breen (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigde als tweede op 22.2 sec. Zesvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) eindigde als derde op 26.9 sec.

Lees verder

Fabio Aru moet bergop lossen in de Tour en geeft er de brui aan

Fabio Aru (UAE Team Emirates) heeft zondag opgegeven tijdens de negende etappe in de Ronde van Frankrijk.

Lees verder

Het blijft onrustig in Wit-Rusland: tientallen arrestaties bij manifestatie

In de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn zondag tientallen manifestanten opgepakt in de marge van een manifestatie van de oppositie. Dat meldt de mensenrechtengroep Viasna.

Lees verder

MR pusht Wilmès als premier, en krijgt steun van Ecolo

De MR vindt dat Sophie Wilmès in de '16' moet blijven. 'In een moeilijke periode heeft ze haar functie constructief en interessant vervuld', zegt Ecolo-covoorzitster Rajae Maouane.

Lees verder

Sloveense dubbelslag in Tour: Pogacar wint Pyreneeënrit, Roglic pakt geel

Tadej Pogacar won in Laruns de negende rit in de Tour. De Sloveen van UAE Team Emirates won de tweede Pyreneeën de sprint van een vijftal. Primoz Roglic werd tweede en pakte de leiderstrui over van Afame Yates. Morgen is het rustdag.

Lees verder

Zoektocht naar overlevende van explosie Beiroet stopgezet

De hulpdiensten hebben hun zoektocht in de ruïne van een gebouw in de Libanese hoofdstad Beiroet stopgezet, zonder nog mensen te hebben gevonden. Afgelopen week was de hoop gerezen dat er nog een overlevende onder het puin zou liggen.

Lees verder

Brussels burgemeester Close eist hard optreden in Marollenwijk

'Niets rechtvaardigt het beschadigen van open van openbare voorzieningen of het aanvallen van brandweerlui', aldus Philippe Close.

Lees verder

Politie Hongkong bestookt demonstranten met pepperspray

De politie heeft pepperspray afgevuurd op demonstranten in Hongkong tijdens protesten tegen het uitstellen van de verkiezingen en de Chinese veiligheidswet.

Lees verder

Tientallen mensen geëvacueerd bij branden in Californië

De Amerikaanse autoriteiten kwam een groep van 150 mensen te hulp die door de brand omsingeld raakten.

Lees verder

Tourbubbel van 650 man moet zich over twee dagen opnieuw laten testen, maar pas dinsdag worden resultaten bekendgemaakt

Het Tourpeloton ondergaat zondag en maandag een derde PCR-test. Normaal was die enkel voorzien op de rustdag, maar aangezien er zo'n 650 mensen getest moeten worden, werd zondag al gestart met de testcampagne. Toch zullen de resultaten pas op dinsdagochtend gecommuniceerd worden.

Lees verder

Corona legt Studio Brussel plat: alle medewerkers in quarantaine

Alle medewerkers van Studio Brussel moeten in quarantaine. Een groot deel van de dag zal er gewoon non-stop muziek te horen zijn.

Lees verder

Miljoenen Japanners evacueren voor tyfoon Haishen

Tyfoon Haishen heeft zondag voor hevige regens en stevige windvlagen gezorgd in het zuiden van Japan. Volgens de weerdiensten mag Haishen dan wel licht afgezwakt zijn, maar heeft hij nog altijd het potentieel om grote schade aan te richten. Meer dan drie miljoen Japanners zijn gevraagd te evacueren, de meesten op het eiland Kyushu.

Lees verder

'Antwerpen heeft een derde meer magistraten nodig'

Met Operatie Nachtwacht wil Bart De Wever het drugsgeweld de kop indrukken. Maar wat daarna? Gerecht en federale recherche lijken te vechten tegen de bierkaai, en komen daarbij vele handen tekort.

Lees verder

Titelverdedigsters Elise Mertens en Aryna Sabalenka stranden in kwartfinales van dubbelspel op US Open

Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka zijn er zondag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het dubbelspel op de US Open.

Lees verder

Opschudding op US Open: Novak Djokovic gediskwalificeerd nadat hij lijnrechter raakt

Novak Djokovic is zondag gediskwalificeerd in de achtste finales van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld mepte een bal ongewild vol tegen een lijnrechter op het einde van de eerste set tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 27).

Lees verder

Plots is de bubbel niet meer nodig in de strijd tegen corona

Ooit moest de sociale bubbel ons beschermen tegen het coronavirus. De bubbel kon niet klein genoeg zijn. En nu lijkt dezelfde bubbel ineens niet meer nodig.

Lees verder

Plots is de bubbel niet meer nodig in de strijd tegen corona

Ooit moest de sociale bubbel ons beschermen tegen het coronavirus. De bubbel kon niet klein genoeg zijn. En nu lijkt dezelfde bubbel ineens niet meer nodig.

Lees verder

Sterke tyfoon aan land in Zuid-Korea

De tyfoon Haishen heeft voor hevige regenval gezorgd in het zuiden van Japan en is intussen aan land gegaan in Zuid-Korea. Tientallen inwoners van Japan raakten maandag volgens lokale mediaberichten gewond. Honderdduizenden gezinnen kwamen zonder stroom te zitten. Uit voorzorg werden ook honderden vluchten geschrapt.

Lees verder

Tienduizenden betogers in Montenegro voor onafhankelijke staat

Een week na de verkiezingsoverwinning van de overwegend pro-Servische oppositie in Montenegro zijn zondagavond tienduizenden betogers de straat opgetrokken in Podgorica en andere steden voor een onafhankelijke staat.

Lees verder

Aantal coronabesmettingen stijgt, sterfgevallen en ziekenhuisopnames dalen

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, met 9 procent, tot gemiddeld 470 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend. Het gaat om de periode van 28 augustus tot en met 3 september.

Lees verder

Premier Johnson dreigt met harde breuk na brexit-overgangsfase

Kort voor de volgende gespreksronde over een brexit-handelsakkoord heeft de Britse premier Boris Johnson de Europese Unie een deadline gesteld. Midden oktober moet er een akkoord zijn, zodat zo'n deal nog goedgekeurd kan worden. Anders komt er geen vrijhandelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de EU, zei Johnson zondagavond in Londen.

Lees verder

Tsjechische regisseur Jiri Menzel overleden

De Tsjechische regisseur Jiri Menzel, die kampte met ernstige gezondheidsproblemen, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn echtgenote, Olga Menzelova, zondag bekend.

Lees verder

Maandag droog en zonnig

De week start vrijwel overal droog en begint met zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die in het noorden van het land eventueel kunnen uitgroeien tot een buitje. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 à 22 graden in Vlaanderen.

Lees verder

Wachtrij bij studentenpsycholoog neemt toe: bijna twee derde meer bezoeken in 5 jaar tijd

Het aantal studenten dat langs ging bij een studentenpsycholoog is de afgelopen vijf jaar met 63 procent gestegen. In het academiejaar 2018 - 2019 ging het om 15.613 studenten, tegenover 9.553 vijf jaar eerder.

Lees verder

Ook les op zaterdag om achterstand in te halen

Vanaf 19 oktober krijgen de Vlaamse scholen geld om ook in het weekend of in de 'kleine' vakanties bijles te ­organiseren.

Lees verder

David Goffin mist opnieuw kwartfinales US Open

David Goffin (ATP 10) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de US Open. Het zou de eerste keer geweest zijn in zijn carrière dat Goffin er zo ver was doorgestoten.

Lees verder

Smet over aanval op brandweer: 'Jongeren moeten meteen sanctie voelen'

De Brusselse staatssecretaris bevoegd voor de brandweer Pascal Smet (one.brussels-SP.A) noemt het geweld tegen de Brusselse brandweer 'absoluut onaanvaardbaar'. De daders moeten volgens hem veel sneller gestraft worden dan nu het geval is.

Lees verder

Gouverneur Californië roept noodtoestand uit vanwege bosbranden

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft de noodtoestand uitgeroepen in vijf counties vanwege aanhoudende bosbranden. Dit heeft de krant The New York Times gemeld.

Lees verder

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) wil meer schoolbussen inzetten

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) onderzoekt hoe autobus- en autocarbedrijven ingezet kunnen worden voor het woon-schoolverkeer. Door de coronapandemie zijn veel scholieren overgestapt op de fiets, maar de VAB vraagt zich wel af of dat zo blijft wanneer het slechter weer wordt.

Lees verder