Doorgaan naar hoofdcontent

Verschillende gewonden na doortocht storm Odette, brandweer overstelpt

Verschillende gewonden na doortocht storm Odette, brandweer overstelpt

De eerste najaarsstorm Odette heeft vooral schade aangericht in West-Vlaanderen. Aan de kust zijn er op verschillende plaatsen cabines kapotgewaaid op strand, een ponton sloeg zelfs los. In Middelkerke raakte een man zwaargewond, in Alveringem werden drie brandweermannen geraakt door een omvallende boom.

Lees verder

Wilmes slaat terug: 'Experts vertroebelen boodschap met hun kritiek'

Premier Sophie Wilmès begrijpt niet dat verschillende leden van adviesorgaan Celeval kritiek hebben op de maatregelen die woensdag door de overheid werden aangekondigd. Ook de andere experts zouden hun tijd in de media beter gebruiken om de basisregels verder te verspreiden, vindt Wilmès.

Lees verder

Duizend biggen en honderd zeugen sterven bij zware brand in Damme

In de Brieversweg in Moerkerke, een deelgemeente van Damme, woedde vrijdagnacht een zware brand in een varkensstal. Duizend biggen en honderd zeugen stierven. De boeren konden wel nog 1.500 andere biggen redden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Lees verder

Uitgesloten Verdasco "verontwaardigd" nadat organisatie Roland Garros nieuwe coronatest weigert

De Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 58) mag niet deelnemen aan Roland Garros, nadat een test op het coronavirus opnieuw een positief resultaat heeft opgeleverd. De 36-jarige tennisser, die in augustus al besmet was met het coronavirus maar hersteld was, hoopte dat de organisatie hem opnieuw zou testen om een mogelijk verkeerd resultaat helemaal uit te sluiten. Maar Verdasco ving bot.

Lees verder

Pacquiao en McGregor maken zich op voor "episch boksduel" in Midden-Oosten

De Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao en de Ierse kooivechter Conor McGregor willen het volgend jaar in het Midden-Oosten tegen elkaar opnemen in de boksring, zo valt in beide kampen te horen.

Lees verder

Tampa Bay staat op één zege van eindwinst in Stanley Cup

Tampa Bay heeft vrijdag het vierde duel in de finale van de Stanley Cup in de NHL met 5-4 gewonnen van Dallas.

Lees verder

Separatistische militie dringt Congolese stad Lubumbashi binnen

De separatistische militie Bakata Katanga is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grote mijnstad Lubumbashi in het zuidoosten van Congo binnengedrongen. Dat is vernomen van de minister van Binnenlandse Zaken van de provincie Haut-Katanga.

Lees verder

Trainer eert Ginsburg met push-ups in Capitool

Opperrechter Ruth Bader Ginsburg werd vrijdag de eerste vrouw die officieel opgebaard lag in het Capitool. Tijdens de plechtigheid had haar trainer een bijzonder eerbetoon, dat u in de video hierboven ziet.

Lees verder

Schalke 04 - Werder Bremen achter gesloten deuren

De competitiewedstrijd tussen het Schalke 04 van Benito Raman en Werder Bremen van zaterdag in de Duitse Bundesliga moet achter gesloten deuren gespeeld worden omdat het aantal coronabesmettingen in Gelsenkirchen, thuisbasis van Schalke, de voorbije dagen sterk gestegen is, zo maakte de club zaterdag bekend. De overheid besliste daarop om geen toeschouwers toe te laten voor het duel.

Lees verder

Rudy Demotte stopt met lokale politiek

De socialist en oud-burgemeester van Doornik, Rudy Demotte, heeft vrijdag zijn ontslag aangekondigd als gemeenteraadslid van Doornik, meldt Sudpresse. De voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap zal niet op de lijst van de PS staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024.

Lees verder

Omstaanders kunnen luchtballon redden die dreigt te crashen

Een luchtballon dreigde deze week te crashen op een schooltje in het Nederlandse Nijkerk. Een groep omstaanders liet dat niet gebeuren en kon de ballon en de opvarenden redden. Bekijk de reddingsactie in de video hieronder.

Lees verder

Hoofdverdachte steekpartij Parijs legt bekentenis af

De hoofdverdachte van de steekpartij vrijdag in Parijs waarbij twee mensen gewond raakten, heeft een bekentenis afgelegd. De 18-jarige Pakistaan vermeldde daarbij ook de karikaturen van de profeet Mohammed die onlangs weer gepubliceerd werden door Charlie Hebdo, zo berichtten Franse media.

Lees verder

Dode bruinvissen spoelen aan door storm Odette

Er zijn twee dode bruinvissen aangespoeld aan onze kust. Een in Blankenberge en een in Nieuwpoort. 'Wellicht zullen er nog meerdere volgen', zegt marienbioloog Jan Haelters.

Lees verder

Parijs gaat voor het eerst een standbeeld voor een zwarte vrouw oprichten

Burgemeester Anne Hidalgo heeft zaterdag bekendgemaakt dat er een standbeeld komt voor Solitude, een zwarte vrouw die streed tegen slavernij op Guadeloupe. 'Met haar moed en waardigheid heeft ze de weg naar de afschaffing van de slavernij in Frankrijk geopend.'

Lees verder

Dubbelslag Van der Breggen: Nederlandse wint nu ook de wereldtitel op de weg na indrukwekkende solo

Eens te meer Oranje boven bij de vrouwen. Anna van der Breggen - donderdag de beste in de tijdrit - won op het loodzware parcours in en om Imola nu ook de wegrit. Opvallend: haar solo van veertig kilometer was langer dan de tijdrit van afgelopen donderdag. Voor de regerend olympisch kampioene is het haar tweede wereldtitel. Zilver en brons gingen naar Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini.

Lees verder

Nederlandse Van der Breggen soleert naar wereldtitel

Opnieuw 'Oranje boven' op het WK bij de vrouwen: Anna van der Breggen – donderdag de beste in de tijdrit – won in Imola nu ook de wegrit. Voor de regerend olympisch kampioene is het haar tweede wereldtitel. Zilver en brons gingen naar Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini.

Lees verder

Meunier en Witsel lijden eerste competitienederlaag met Dortmund

Borussia Dortmund is op de tweede speeldag van de Bundesliga al tegen een eerste nederlaag aangelopen. Dortmund verloor met 2-0 van Augsburg. De doelpunten van Felix Uduokhai en Daniel Caligiuri vielen vlak voor en na de rust.

Lees verder

Storm Odette houdt lelijk huis in West- en Oost-Vlaanderen

Storm Odette raast sinds vrijdag over het land en bezorgt de brandweer handenvol werk. Vooral de kustregio is flink getroffen. Er kwamen al meer dan duizend oproepen binnen en in sommige brandweerzones lopen de wachttijden zelfs op tot twee uur. Een overzicht.

Lees verder

Beerschot wint in extremis dankzij invallers

Beerschot heeft in extremis de maat genomen van Waasland-Beveren. De Kielse Ratten hadden de handen vol: Beveren kwam op een dubbele voorsprong, maar Beerschot slaagde er uiteindelijk nog in om een zege uit de brand te slepen. Het werd 3-2 op Het Kiel, Brogno scoorde in de 95ste minuut het winnende doelpunt.

Lees verder

OOK DAT NOG. Fiets eens een Duvel-glas bijeen op Strava

Overdag is Bavo Deneckere IT'er, maar na zijn uren zit hij het liefst van al op de fiets. Na een stevige rit kan een 'recup-biertje' smaken. Voor Bavo is dat vaak een Duvel. Als ode aan één van zijn favoriete bieren maakte hij een bijzondere route in de vorm van een glas Duvel.

Lees verder

Brussels Gewest verstrengt coronamaatregelen

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden de coronamaatregelen aangescherpt om het stijgende aantal besmettingen onder controle te krijgen. Dat is beslist na crisisoverleg.

Lees verder

Cercle-doelman heeft opnieuw leukemie: 'Er zijn geen behandelingen meer'

Miguel Van Damme, doelman bij eersteklasser Cercle Brugge, heeft in een emotionele videoboodschap laten weten dat er opnieuw leukemie bij hem is vastgesteld. 'Ik heb alle behandelingen die ik kan hebben al gehad. Er zijn er geen meer over. Het enige wat we nu nog kunnen doen is mij zo lang mogelijk in leven houden', zegt hij.

Lees verder

Vranckx bezorgt Mechelen broodnodige zege tegen STVV

Twee doelpunten, een clean sheet en Aster Vranckx als matchwinnaar. Kortom, een perfecte avond voor KV Mechelen tegen Sint-Truiden, dat weinig in de pap te brokken had Achter de Kazerne. Malinwa rukt op naar de middenmoot. STVV blijft maar net boven de degradatieplaatsen bengelen.

Lees verder

Andrey Rublev en Stefanos Tsitsipas zijn finalisten in ATP-toernooi Hamburg

De Rus Andrey Rublev (ATP 14) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Noord-Duitse Hamburg (gravel/1.062.520 euro). De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6) volgde nadien zijn voorbeeld.

Lees verder

Elise Mertens hoopt zich snel aan te passen aan het gravel op Roland Garros: "Het zal een zwaar toernooi worden"

Elise Mertens (WTA 20) speelt zondag haar eerste wedstrijd in Parijs op Roland Garros. De Limburgse opent haar toernooi om 11u op het Court Simone Mathieu tegen de Russin Margarita Gasparyan (WTA 122). Ze klopte de Russische al eens eerder op de Australian Open in 2019.

Lees verder

Premier Wilmes prijst multilateralisme tijdens virtuele vergadering VN

Sophie Wilmès heeft tijdens de virtuele algemene vergadering van de VN het multilateralisme geprezen. 'We hebben geen andere keuze dan onze krachten te bundelen.'

Lees verder

Nieuwe opdoffer voor AA Gent: 2-3 verlies tegen OH Leuven

AA Gent blijft in de hoek waar de hoek waar de klappen vallen. Ondanks een batterij afwezigen speelde het wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen maar twee afgekeurde goals en vier keer het doelhout leidden tot een 2-3-nederlaag tegen een dodelijk efficiënt OH Leuven.

Lees verder

Trump draagt Amy Coney Barrett voor als kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof

Zoals verwacht draagt president Trump de conservatie Amy Coney Barrett voor als kandidaat-rechter voor het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Lees verder

Eerst nog regen, daarna droog

Het wordt zondag overal zwaarbewolkt met regen, maar over het noorden en het noordoosten wordt het al snel overwegend droog. De regenzone verlaat in de loop van de voormiddag, of over het westen eerder rond de middag, ons land via de Franse grens. Na de middag blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen. Het wordt zachter met maxima van 10 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in het westen, meldt het KMI.

Lees verder

Nu al bijna 170 besmettingen per 100.000 inwoners

Tussen 10 en 23 september zijn er in ons land 168 coronabesmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Dat is een stijging met 144 procent tegenover de periode van twee weken ervoor. In de week van 17 en 23 september werden gemiddeld 1.528 besmettingen per dag geregistreerd (+24 procent), blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Akkoord over ruil van meer dan 1.000 gevangenen in Jemen

De strijdende partijen in Jemen hebben een akkoord bereikt over de ruil van meer dan duizend gevangenen. Dat gebeurde tijdens onderhandelingen in Zwitserland onder auspiciën van de Verenigde Naties, melden bronnen dicht bij de Jemenitische regering en de rebellen.

Lees verder

Zwitserland stemt over beperking vrij verkeer met EU

De Zwitsers beslissen zondag in een referendum over een beperking van het vrije verkeer met de Europese Unie, op vraag van de rechts populistische Zwitserse Volkspartij (SVP). Om het voorstel aanvaard te krijgen, is een meerderheid van de kiezers nodig en moet ook een meerderheid van de 26 Zwitserse kantons voorstander zijn.

Lees verder