Doorgaan naar hoofdcontent

US OPEN. Serena Williams stoot door naar tweede ronde

US OPEN. Serena Williams stoot door naar tweede ronde

Nadat de 37-jarige Kim Clijsters eervol sneuvelde, heeft de 38-jarige Serena Williams (WTA 8) zich dinsdag wel geplaatst voor de tweede ronde van de US Open.

Lees verder

De stijlgeheimen van Lennert Coorevits: 'Waarom een jeansbroek met gaten kopen, en extra betalen voor minder stof?'

De elektropunkband Compact Disk Dummies staat vrijdag op Take Care, het openluchtfestival in OLT Rivierenhof in Antwerpen. Dit zijn alvast de stijlgeheimen van frontman Lennert Coorevits.

Lees verder

Consumenten keren Oatly de rug toe omdat het investeringsgeld aanvaardde van Blackstone

Het Zweedse Oatly - wiens havermelk steeds meer mensen weet te overtuigen om melk aan de kant te schuiven voor een plantaardig alternatief - ligt onder vuur omdat het geld heeft aangenomen van het investeringsfonds Blackstone, dat wordt gelinkt met ontbossing in het Amazonewoud en Donald Trump.

Lees verder

Trump bezoekt Kenosha, steunt de Amerikaanse politie en negeert de frustraties van demonstranten

Ondanks het verzoek van de plaatselijke autoriteiten om het niet te doen, bezocht Donald Trump woensdag het stadje Kenosha waar een zwarte man in de rug werd neergeschoten door een agent. Het bezoekt lijkt vooral bedoeld om de Amerikaanse politie te steunen en niet zozeer om de frustraties van de demonstranten te proberen begrijpen. Ondertussen braken er ook in Los Angeles protesten uit, na een dodelijk arrestatie van een zwarte man.

Lees verder

Woordvoerder De ideale wereld over zaak-Chovanec: 'Jan Jambon vergeet wel meer, hoor'

Vlaams minister-president Jan Jambon bevindt zich momenteel in het oog van de storm in de zaak-Chovanec. De ideale wereld wilde hem om een woordje uitleg vragen, maar helaas was hij de afspraak vergeten. Gelukkig kon zijn woordvoerder hen wél te woord staan.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft persconferentie over recente coronacijfers

Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de recente cijfers. U kan de persconferentie hierboven live volgen.

Lees verder

Naomi Osaka zet Black Lives Matter-protest voort op het tenniscourt

Tennisster Naomi Osaka blijft zich ook tijdens de US Open inzetten voor Black Lives Matter. Dat doet ze subtiel, met mondmaskers waarop de namen van zwarte slachtoffers werden afgedrukt. 'Misschien gaan kijkers dan hun naam googelen.'

Lees verder

Britse politie legt illegale rave stil in bos

De Britse politie heeft zondagnacht een illegale rave beëindigd in een bos in het oosten van het Verenigd Koninkrijk. Het feest werd vreedzaam stilgelegd zonder groot protest. 'Mensen willen geen geweld, we zijn hier samengekomen om sociaal te zijn en dan alles weer op te ruimen', vertelde een feestvierder die anoniem wou blijven.

Lees verder

De Bijloke: eeuwenoud en nieuwer dan nieuw

De Bijloke komt als herboren uit een drastische renovatie. Het historische karakter is nog versterkt en toch is de beleving die van een moderne concertzaal. Nu nog wachten op code groen voor meer toeschouwers.

Lees verder

Verdediging Patrick De Koster vraagt vrijlating van voetbalmakelaar

De advocaten van voetbalmakelaar Patrick De Koster hebben woensdag aan de Brusselse raadkamer gevraagd om hun cliënt vrij te laten. De manager van onder anderen Rode Duivel Kevin De Bruyne werd vorige week vrijdag door onderzoeksrechter Michel Claise aangehouden en in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen.

Lees verder

Ariana Grande vestigt nieuw record op Instagram

Ariana Grande heeft een nieuw record te pakken. De zangeres telt sinds deze week meer dan 200 miljoen volgers op Instagram, en het is de eerste keer dat een vrouw zoveel volgers verzamelde.

Lees verder

Aldi ontmijnt sociaal conflict in regio Erpe-Mere

De lageprijzensupermarkt Aldi heeft het sociaal conflict in de regio Aldi Erpe-Mere kunnen ontmijnen. Maandag bleven nog 36 van de 63 Aldi-markten die onder Aldi Erpe-Mere vallen, dicht.

Lees verder

WK wielrennen vindt plaats in het Italiaanse Imola

De Internationale Wielerunie UCI heeft de knoop doorgehakt: het WK wielrennen vindt van 24 tot 27 september plaats op en rond het racecircuit van Imola in Italië. De Franse regio Haute- Saône, dat met een aankomst op La Planche des Belles Filles pronkte, bijt op die manier in het zand.

Lees verder

Euromillions-jackpot van 157 miljoen euro gekraakt in Frankrijk

Een speler die in Frankrijk heeft ingezet, heeft dinsdag de jackpot van 157 miljoen euro met Euromillions gewonnen. Dat meldt het Franse loterijbedrijf Française des jeux.

Lees verder

Stripmuur van de Smurfen aan station Brussel-Centraal ingestort

De stripmuur van de Smurfen aan het station Brussel-Centraal is in de nacht van dinsdag op woensdag naar beneden gekomen. Een waterlek ligt mogelijk aan de basis van het voorval. De muurschildering is aangebracht op het plafond van de passage onder het Hilton Hotel aan het Europakruispunt, richting de Grote Markt.

Lees verder

Problemen in het olieparadijs

De lage olieprijs wurgt niet alleen arme 'petrostaten'. Zelfs het steenrijke Koeweit vreest na oktober de lonen van het overheidspersoneel niet meer te kunnen betalen. Hoe kan dat?

Lees verder

'Zaak-Reuzegom mag niet op sociale media gevoerd worden'

De reconstructie van Telefacts over de uit de hand gelopen studentendoop van Reuzegom, waarbij Sanda Dia overleed, leidt tot ophef op sociale media. Zo werden onder andere volledige namen en foto's van de Reuzegommers gelekt op Twitter.

Lees verder

Beren zijn vaste klant bij winkel in King's Beach

Een winkel aan een tankstation in King's Beach, nabij de Amerikaanse stad Sacramento, kreeg de voorbije weken meerdere keren bezoek van harige winkeldieven. Op camerabeelden van zondag is te zien hoe een beer de winkel binnen loopt en zich te goed doet aan snoepgoed.

Lees verder

Guy Verhofstadt verdwijnt dan toch uit Gentse gemeenteraad

Europees Parlementslid Guy Verhofstadt stapt op als gemeenteraadslid in Gent omdat hij te weinig tijd heeft voor de functie.

Lees verder

Neymar is een van de drie PSG-spelers die positief hebben getest op het coronavirus na vakantie in Ibiza

Drie spelers van Paris Saint-Germain hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Franse topclub woensdag bekendgemaakt. Neymar zou één van hen zijn.

Lees verder

'Zolang Kim Clijsters fysiek niet top is, zal ze niet van een geslaagde Kimback kunnen spreken'

Ja, Kim Clijsters kan nog tennissen als een wereldtopper. Maar zolang ze fysiek niet top is, zal ze moeite hebben om een (grandslam)match te winnen. Dan spreken we niet eens over stap twee: de opeenvolging van matchen in een toernooi verteren.

Lees verder

Navalni werd vergiftigd met Novitsjok, claimt Duitsland

De Russische oppositieleider Alexej Navalni is vergiftigd met het zenuwmiddel Novitsjok. Dat meldt een woordvoerder van de Duitse Staat vandaag op basis van tests die het ziekenhuis uitvoerde.

Lees verder

Amerikaanse oppositieleider Pelosi gefilmd zonder mondmasker bij kapper

Nancy Pelosi, de Democratische oppositieleider, is zonder mondmasker gefilmd in een kapsalon. Opvallend, want Pelosi wijst president Trump vaak terecht omdat hij geen mondmasker draagt.

Lees verder

Trumps voormalig perswoordvoerder: 'Volgens de president probeerde Kim Jong-un me te versieren'

Trumps voormalig perssecretaris Sarah Sanders heeft haar memoires gepubliceerd. In Speaking for myself beschrijft ze onder andere de vaak lompe opmerkingen die ze van de president en zijn staf kreeg.

Lees verder

Wat is novitsjok, het middel waarmee Navalni vergiftigd werd?

Russisch oppositieleider en Kremlincriticus Alexej Navalni is volgens Duitsland vergiftigd met novitsjok. Wat doet het zenuwgif, en waar komt het vandaan?

Lees verder

Australische fotowedstrijd bekroont Belgische natuurfotograaf

Kevin De Vree uit Erpe-Mere mag zich de winnaar noemen in de categorie 'Botanisch' van de fotowedstrijd Australian Geographic Nature Photographer of The Year. Zijn beeld van een rij woudpaddestoelen bij een waterval in het Lamington National Park kaapte de eerste prijs weg. 'Precies een scène uit een sprookje. Ik verwachtte dat de eeuwenoude bomen zouden beginnen praten en dat er elfjes zouden verschijnen', aldus Kevin in het juryrapport. Overigens eindigde hij ook op de tweede plaats in de categorie 'Bedreigde Diersoorten' met een beeld van een kuifmakaak in de jungle van Sulawesi (Indonesië). De prestigieuze fotowedstrijd (een productie van het South Australian Museum) wil de aandacht vestigen op de rijke biodiversiteit van de continenten Oceanië en Antarctica. Hieronder nog de winnaars in enkele andere categorieën.

Lees verder

Wout van Aert spurt het snelst in Privas, Julian Alaphilippe blijft leider na vijfde etappe Tour de France

Zelfs de meest geschiedenisloze etappes hebben aan het eind hun winnaar. En die heette vandaag Wout van Aert. Het wonderjaar van Van Aert blijft maar duren. Julian Alaphilippe behoudt zijn gele trui.

Lees verder

Johnny Thijs sluit dan toch aan bij expertengroep Celeval

De samenstelling van Celeval, het hoogste adviesorgaan van de Nationale Veiligheidsraad, was nog niet goed en wel bekend, of er weerklonk al kritiek. Door de weigering van Johnny Thijs om zijn voorbehouden zitje op te nemen, zou er geen enkele expert met wortels in de economische wereld aanwezig zijn. Maar Thijs zal nu tóch aansluiten, ondanks de 'persoonlijke redenen' die hem eerst langs de kant hielden.

Lees verder

Eden Hazard en Jan Vertonghen zijn afwezig bij groepstraining van Rode Duivels

Eden Hazard en Jan Vertonghen verschenen woensdag niet op het veld bij de groepstraining van de Rode Duivels op het trainingscentrum in Tubeke. De Duivels bereiden zich voor op de Nations League-duels van zaterdag, in Denemarken, en volgende week dinsdag, thuis tegen IJsland. Thibaut Courtois tekende wel gewoon present. De Belgische voetbalbond ontkende het gerucht dat Courtois positief zou hebben getest op het coronavirus.

Lees verder

Heel Spanje kleurt vanaf vrijdag rood, Tenerife blijft oranje

Op Tenerife na, zal heel Spanje vanaf vrijdag rood kleuren. Dat betekent dat wie terugkomt uit het gebied verplicht getest moet worden en twee weken in quarantaine moet.

Lees verder

Thomas Meunier en de Nations League, het zullen nooit vrienden worden: "Het maakt de kalender overvol"

Terwijl de Rode Duivels hun voorbereiding op de twee wedstrijden in de Nations League tegen Denemarken (zaterdag) en IJsland (dinsdag) gestart zijn, is Thomas Meunier nog steeds niet van gedachten veranderd over de competitie. "Het is een zakelijk product, die de kalender overvol maakt", verklaarde de flankverdediger woensdag in Tubeke.

Lees verder

"Etiketloze" Wout van Aert heeft al ambitieuze plannen voor de Champs Elysees: "Als ik er nog bij ben, dan moet ik het proberen"

Hij gaat na zijn ritzege in de Tour de France nog wat harder werken om Jumbo-Visma aan de eindzege te helpen. Maar als Wout van Aert er in Parijs nog bij is, dan wil hij gaan voor de overwinning op de iconische Champs Elysees.

Lees verder

Zwaartekrachtgolf verraadt 'verboden' zwart gat

Hoe groter een ster, hoe krachtiger de supernova aan het eind van haar leven. Die explosie kan echter zo hevig zijn dat er geen materie overblijft om nog een zwart gat te vormen. Toch hebben kosmologen nu zo'n zwart gat gevonden. Twee zelfs.

Lees verder

Procureur-generaal over zaak-Chovanec: 'Momenteel wijst niets erop dat politiemensen dood hebben veroorzaakt'

Volgens het parket-generaal van Bergen is er momenteel geen bewijs dat de dood van Jozef Chovanec is veroorzaakt door het optreden van de politie.

Lees verder

Axel Witsel heeft opmerkelijk advies voor jonge Rode Duivels zoals Jérémy Doku: "Blijf in België"

Met de selectie van Jérémy Doku (18 jaar) en Landry Dimata (23 jaar), maar ook met de aanwezigheid van Yari Verschaeren (19 jaar) in het team, is Roberto Martinez beetje bij beetje de nieuwe generatie aan het inwerken bij de Rode Duivels. "Aan die jongeren wil ik enkel zeggen dat ze Belgie niet te vroeg mogen verlaten", verklaarde Axel Witsel woensdag op de persconferentie.

Lees verder

Duitsland beschouwt Antwerpen niet langer als risicogebied

Duitsland beschouwt de provincie Antwerpen niet langer als een risicogebied voor het coronavirus. De provincie werd woensdagavond van de lijst van risicogebieden geschrapt.

Lees verder

Wout van Aert wint in de Tour de 'makkelijkste wedstrijd' uit zijn carrière: 'Weinigen hebben geroepen en dan gewonnen'

Een saaie etappe in de Tour kreeg een wervelend slot, met Wout van Aert als glorieuze winnaar in Privas. 'Weinigen hebben geroepen en dan gewonnen, dus dat maakt het nog leuker', aldus de renner van Jumbo-Visma na afloop.

Lees verder

Thuisrijder Valter slaat dubbelslag op slotdag van Ronde van Hongarije

De Hongaarse neoprof Attila Valter (CCC Team) heeft woensdag een dubbelslag geslagen op de slotdag van de Ronde van Hongarije, een vijfdaagse rittenkoers van het niveau 2.1. Valter won de slotrit met aankomst bergop en veroverde zo ook de eindwinst.

Lees verder

Bijkomend onderzoek gevraagd: proces tegen Reuzegom mogelijk op lange baan geschoven

Vrijdag zou in de raadkamer van Hasselt beslist worden over de doorverwijzing van achttien ex-leden van studentenclub Reuzegom, maar die beslissing wordt mogelijk op de lange baan geschoven. Minstens twee advocaten van leden van de club vragen immers om bijkomend onderzoek. Sven Mary, advocaat van de vader van het slachtoffer Sanda Dia, spreekt van een 'vertragingsmanoeuvre'.

Lees verder

Polstokfenomeen Duplantis pakt uit met héél straffe sprong in Lausanne

Het Zweedse supertalent Armand Duplantis (20 jaar) heeft woensdag een geweldige prestatie neergezet in Lausanne met een polsstoksprong van 6,07 m. Goed voor een persoonlijk record outdoor en de beste outdoor sprong sinds Sergeï Bubka in 1994. Duplantis zakt in topvorm af naar de Memorial Van Damme komende vrijdag.

Lees verder

Kirsten Flipkens strandt in tweede ronde US Open, Sander Gille en Joran Vliegen stunten in het dubbelspel

Kirsten Flipkens (WTA 72) is er woensdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde op de US Open. De 34-jarige Kempense verloor na twee uur en 34 minuten tennis in drie sets (7-6 (7/1), 6-7 (3/7) en 6-3) van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 63).

Lees verder

Coens: 'Het land moet vooruit'

In een mail aan alle CD&V-leden stoomt Joachim Coens zijn achterban al klaar voor een regering zonder de N-VA. Hij zet zelfs al een alternatieve naam voor Vivaldi in de markt: de Avanti-coalitie.

Lees verder

Conner Rousseau: 'Wie geen Nederlands wilt leren, kan hier weinig komen doen'

SP.A-voorzitter Conner Rousseau spreekt scherpe taal over migratie. 'Voor wie niet wil, moeten we heel streng zijn', zei hij in het Vier-programma Gert Late Night.

Lees verder

Van US Open uitgesloten Benoît Paire test negatief bij tweede coronatest

Benoît Paire, die eind vorige week werd uitgesloten van de US Open, heeft woensdag aangekondigd dat hij negatief testte op een nieuwe coronatest. "Om jullie de waarheid te vertellen, ik heb negatief getest. Ik heb twee dagen geleden (maandag) een nieuwe test afgelegd die negatief uitkwam", klonk het op zijn Instagram. "Ik voel me heel goed en vertoon geen symptomen", voegde hij er aan toe

Lees verder

Regeringsdeelname of niet, dit is het einde van de oude CD&V

CD&V-voorzitter Joachim Coens moet de verscheurende keuze maken of zijn partij in een Vivaldi-coalitie stapt of niet. Wat het ook wordt, we maken het einde van de oude CD&V mee.

Lees verder

Slovaaks parlement zet België te kijk

Terwijl in België alle bevoegde instanties naar elkaar wijzen, spaart Slovakije geen van hen. Het veroordeelt 'de onmenselijke behandeling' van Jozef Chovanec en het 'fascisme' bij onze politie. Europees commissaris Reynders moet tussenkomen, vindt het land.

Lees verder

Eerste schot, meteen in de roos

Wout van Aert beleeft de zomer van zijn leven. Als beste klassieke renner van het moment is hij nu ook in de Tour alweer dodelijk efficiënt.

Lees verder

Syrische luchtafweer onderschept Israëlische raketten

De Syrische luchtafweer heeft raketten die werden afgevuurd door Israëlische gevechtsvliegtuigen onderschept. Dat meldde het Syrische staatspersagentschap Sana woensdagavond. Het Syrische observatorium voor de mensenrechten bevestigt de aanval.

Lees verder

Vader Messi en Barcelona komen niet tot een akkoord

Het gesprek tussen FC Barcelona en Jorge Messi, de vader van Lionel Messi, heeft niets opgeleverd. Dat berichten woensdagavond diverse Spaanse media. Messi wil nog steeds Barcelona verlaten.

Lees verder

Alle indicatoren blijven dalen tegenover week eerder

Tijdens de week vanaf 24 tot en met 30 augustus werden er dagelijks gemiddeld 439,9 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat getal ligt hoger dat hetgene dat gisteren werd vrijgegeven, maar het is wel een daling ten opzichte van een week eerder.

Lees verder

'Als we vrijheid voor onze kinderen willen, dan moeten wij als vrouwen niet in onze keukens blijven staan'

De naar het buitenland gevluchte Wit-Russische presidentskandidate, Svetlana Tichanovskaja, vraagt nieuwe verkiezingen. 'Buitenstaanders denken dat de bevolking rustiger wordt. Dat is niet zo. Ze heeft zich anders georganiseerd.' Dat vertelt ze in een gesprek met onze redactie dat u in bovenstaande video kan herbekijken.

Lees verder

Nooit minder ijs in Beringzee in ruim vijf millennia

In de afgelopen 5.500 jaar is er nooit minder winterijs geweest dan nu op de Beringzee, het deel van de Stille Oceaan tussen Alaska en Rusland. Dat blijkt uit een studie onder leiding van Miriam Jones, die verbonden is aan de universiteit van Alaska en het Amerikaanse geologisch instituut (USGS).

Lees verder

Meghan Markle en prins Harry maken deal met Netflix

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben een meerjarendeal gesloten met de Amerikaanse streamingdienst Netflix.

Lees verder

'België moet dringend kinderarmoede aanpakken'

België scoort goeie punten op het vlak van fysieke gezondheid bij kinderen, maar inzake mentale gezondheid en sociaal beleid hinkt ons land achterop. Dat blijkt uit een nieuw international rapport van Unicef.

Lees verder

David Goffin staat in derde ronde van US Open

David Goffin (ATP 10) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op de US Open. De Luikenaar, het zevende reekshoofd in New York, versloeg de Zuid-Afrikaan Lloyd George Harris (ATP 95) na twee uur en 57 minuten tennis. Goffin treft in de derde ronde de Serviër Filip Krajinovic (ATP 26).

Lees verder

Meer dan 400 migranten steken op één dag Kanaal over

Minstens 409 migranten hebben woensdag in kleine bootjes het Kanaal overgestoken naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens de statistieken van het Britse persbureau PA gaat het om het grootste aantal ooit op één dag. Het vorige dagrecord bedroeg 235.

Lees verder

Museumpas deelt 90.000 gratis museumtickets uit

De museumpas, die een jaar lang toegang geeft tot 178 musea, ging de afgelopen twee jaar 150.000 keer over de toonbank. Voor de tweede verjaardag deelt museumPASSmusées 90.000 deze maand gratis museumtickets uit aan vrienden van de bestaande pashouders. De gratis tickets moet de bezoeker na corona opnieuw naar het museum lokken.

Lees verder