Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 september 2020

Universiteit van Antwerpen vraagt studenten om niet in te gaan op versoepelingen Veiligheidsraad

Universiteit van Antwerpen vraagt studenten om niet in te gaan op versoepelingen Veiligheidsraad

'We maken ons ten zeerste zorgen over de verspreiding van het covid-19 virus in jullie leeftijdsgroep', schrijft de rector van de Universiteit van Antwerpen Herman Van Goethem.

In de open brief vraagt de UAntwerpen haar studenten om niet in te gaan op de versoepelingen van de Veiligheidsraad.

Lees verder

Remco Evenepoel kan al een uurtje op de rollen rijden

Remco Evenepoel blijft gestaag progressie maken na zijn doodsmak in de Ronde van Lombardije, ondertussen al meer dan een maand geleden.

Lees verder

Trump: 'Verkiezingen zullen bij Hoogerechtshof eindigen'

De Amerikaanse president Donald Trump weigerde woensdag te bevestigen dat er een vreedzame machtsoverdracht zal plaatsvinden indien zijn Democratische rivaal Joe Biden de verkiezingen wint op 3 november. Hij zei te verwachten dat de verkiezingsstrijd beslecht zal worden in het Hooggerechtshof.

Lees verder

Deel aangespoelde walvissen wordt ingeslapen, kwart gered

Van de honderden walvissen die bij het Australische eiland Tasmanië zijn gestrand, is ongeveer een kwart gered. Reddingswerkers zijn nu begonnen de aangespoelde grienden die niet bevrijd kunnen worden, uit hun lijden te verlossen.

Lees verder

18 meter hoge Gundam-robot zet eerste stapjes

Maandag werd in de haven van de Japanse stad Yokohama een gigantische Gundam-robot getest, die geïnspireerd is op een anime-serie uit de jaren 70. Het is de meest waarheidsgetrouwe replica van een RX-78-2 ooit gemaakt. Hoe deze humanoïde robot van 25 ton knielt, ziet u in de video hierboven.

Lees verder

Na weken zoeken is nest Aziatische hoornaars gevonden: 'Hopelijk hebben we drama vermeden'

Opluchting bij tal van imkers, want woensdagavond werd een nest Aziatische hoornaars verwijderd door de Leuvense brandweer. Die dieren zijn zeer gevaarlijk voor de inheemse bijenpopulatie, en dus is verdelging noodzakelijk.

Lees verder

Hongkongse activist Joshua Wong gearresteerd

Joshua Wong, een prominente pro-democratische activist uit Hongkong, is gearresteerd. Dat staat woensdag vermeld op zijn Twitter-pagina en is bevestigd door zijn advocaat.

Lees verder

De Block: 'België zal in maart kunnen beginnen vaccineren'

De eerste vaccins tegen covid-19 zouden in maart in België beschikbaar moeten zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block donderdag verklaard op La Première. Het gaat om vaccins die door het bedrijf Sanofi worden ontwikkeld.

Lees verder

Chelsea maakt transfer van doelman Mendy officieel

Chelsea heeft donderdag de komst van doelman Edouard Mendy bevestigd. De 28-jarige Senegalees komt over van Rennes en zou Chelsea zo'n 25 miljoen euro kosten. Hij ondertekende een contract voor vijf seizoenen. Mendy moet bij de Blues de strijd met Kepa Arrizabalaga aangaan tussen de palen. Manager Frank Lampard maakte woensdag op zijn persconferentie al bekend dat de transfer van Mendy rond was.

Lees verder

BN'er Famke Louise trekt uitspraken tegen coronamaatregelen in: 'Sta niet meer achter boodschap'

De bekende Nederlandse vlogger Famke Louise gaat online door het stof. Maandagavond postte ze een filmpje op sociale media tegen de coronamaatregelen met de hashtag 'ikdoenietmeermee'. Woensdagochtend liet ze weten de ernst van haar 'ongefundeerde uitspraken' in te zien en zegt ze niet meer achter de boodschap te staan.

Lees verder

Meer dan 250 arrestaties tijdens protest tegen Loekasjenko

Bij het protest tegen de eedaflegging van de omstreden president Aleksandr Loekasjenko zijn woensdag in Wit-Rusland 364 mensen opgepakt.

Lees verder

Stan Van Samang gaat opnieuw acteren

Na een woelige periode ziet het er weer beter uit voor Stan Van Samang. In de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow kondigde de zanger en acteur aan dat hij vanaf december te zien zal zijn in Thuis.

Lees verder

Soufiane Bouchikhi vangt ook in beroep bot, uitslag BK veldlopen is na bijna zeven maanden eindelijk definitief

Net geen zeven maanden na het BK veldlopen, dat op 1 maart betwist werd in Brussel, is de uitslag definitief. Soufiane Bouchikhi heeft ook in beroep bot gevangen met zijn klacht tegen Isaac Kimeli en Dieter Kersten en hun coach Tim Moriau. Dat bevestigen de betrokken partijen donderdag.

Lees verder

Leuven is innovatiehoofdstad van Europa en wint 1 miljoen euro

Leuven mag zich voortaan Europese Hoofdstad van Innovatie noemen. Dat is niet alleen een mooie titel, het levert de stad ook 1 miljoen euro op.

Lees verder

Gigi Hadid en Zayn Malik verwelkomen dochter

Gigi Hadid (25) is bevallen van haar eerste kind. Dat heeft ze samen met haar partner Zayn Malik (27) bekendgemaakt op sociale media. Hadid en de zanger hebben sinds 2015 een relatie. In 2018 gingen het koppel uit elkaar maar sinds december 2019 gaat het weer goed tussen de twee.

Lees verder

Lijnbus rijdt in water in Brugge

Een Lijn-bus is in Brugge in het water beland. De drie reizigers en de chauffeur konden het voertuig tijdig verlaten en werden lichtgewond afgevoerd.

Lees verder

Grote Coronastudie: 1 op 4 zegt dat inkomen gedaald is, meer mensen zitten in quarantaine

Voor 24 procent van de respondenten van de Grote Coronastudie zijn de inkomsten in 2020 gedaald. Er zitten ook steeds meer mensen in quarantaine, blijkt uit de enquête van de UAntwerpen.

Lees verder

IOC-baas Bach denkt dat veilige Olympische Spelen "ook mogelijk zijn zonder vaccin"

Ook als er nog geen vaccin is om het coronavirus te beteugelen, kunnen de Olympische Spelen volgend jaar doorgaan in Tokio. Dat zei Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), donderdag voor de start van een tweedaagse vergadering met de lokale organisatoren. Bach voelt zich gesterkt door het toenemend aantal sportwedstrijden dat inmiddels weer wordt gehouden ondanks het feit dat een vaccin nog niet beschikbaar is.

Lees verder

Neef Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar, maar kan die niet meer gebruiken

Een neef van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar heeft een opslagruimte ontdekt van zijn oom waarin een buit van 18 miljoen dollar verstopt was. Dat meldt het nieuwsnetwerk Red Mas Noticias.

Lees verder

Pladijs is vis van het jaar 2020

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de pladijs verkozen tot 'Vis van het Jaar 2020'. Het is de meest aangevoerde vissoort in Vlaamse vissershavens maar wordt slechts door 8 procent van de gezinnen thuis gegeten.

Lees verder

Verzorgers maken denigrerende foto's van dementerende bejaarden: tot twee jaar cel gevorderd

Voor de Mechelse correctionele rechtbank is donderdag het proces begonnen tegen zeven gewezen werknemers van het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Ze hadden denigrerende en compromitterende foto's en filmpjes van dementerende en zwaar hulpbehoevende bejaarden gemaakt en die in een besloten groep op sociale media gedeeld. Er werden celstraffen van 18 maanden tot twee jaar cel gevorderd.

Lees verder

Ouédraogo en Borlée ontwerpen nieuwe Pink Ribbon-lintje

De twee voormalige atleten Olivia Borlée en Elodie Ouédraogo hebben dit jaar het roze lintje voor Pink Ribbon ontworpen, waarmee de organisatie wil sensibiliseren voor borstkanker.

Lees verder

Live. Debat over coronacrisis: premier Wilmès verdedigt beslissingen Veiligheidsraad

Premier Wilmès verdedigt de beslissingen van de Veiligheidsraad in het parlement. Volg het debat in de Kamer hier live.

Lees verder

De eerste herfststorm is in aantocht

De zomer is nu echt wel voorbij. Vrijdag krijgen we de eerste herfststorm over ons heen met rukwinden tot 110 km/uur aan zee en 90 km/uur in het binnenland. De kans op schade is groot.

Lees verder

Gewikt en gewogen: krijgen we premier Magnette of premier De Croo?

Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) zijn aangesteld als coformateurs. Zij hopen tegen 1 oktober een nieuwe regering te vormen. Maar wie gaat dat kabinet leiden? We wikken en wegen hun kansen om premier te worden.

Lees verder

Meghan en Harry roepen Amerikanen op om te stemmen, Trump 'is geen fan van Meghan'

Time Magazine nodigde Meghan en Harry uit om een videoboodschap op te nemen voor National Voters Registration Day afgelopen dinsdag, de dag waarop alle Amerikanen opgeroepen worden zich te registreren om te gaan stemmen. Ze hadden het over online en offline haatboodschappen, en sporen iedereen aan hun stem te laten horen. De president reageerde dat hij 'geen fan is van Meghan'.

Lees verder

Streep door de rekening van de veldritwereld: wereldbeker van Koksijde gaat niet door

De Wereldbeker veldrijden van Koksijde, die voorzien was op 22 november, gaat dit jaar niet door. Het schepencollege van Koksijde nam die beslissing door de stijgende coronacijfers. Jan Deramoudt, de voorzitter van het bestuur van de veldrit, bevestigde de afgelasting aan Belga. Koksijde is de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden van komend seizoen die niet doorgaat omwille van het coronavirus. Eerder verdween ook Diegem (27 december) al van de kalender.

Lees verder

Wachttijd voor resultaat coronatest loopt op

Een snel testresultaat is belangrijk om vat te krijgen op de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Maar de labo's kunnen het toenemende aantal testen niet meer vlot verwerken, waardoor het opnieuw twee tot drie dagen wachten kan zijn op resultaat.

Lees verder

'De Vivaldi-trein is vertrokken', maar heeft waarschijnlijk vertraging

Nu Vivaldi weer op de rails zit, proberen de partijen vaart te maken. Inhoudelijke werkgroepen zetten zich aan het schrijven en partijcongressen worden voorbereid. Maar de deadline van 1 oktober blijft moeilijk haalbaar.

Lees verder

Pladijs, vis van het jaar, maar hoe maakt u hem klaar?

Ze zijn het lekkerst van augustus tot oktober, als ze flink dik en smakelijk vlees hebben. De pladijs is voor de zesde keer de 'Vis van het jaar'. Enkele tips voor de huischefs, én vijf toprecepten.

Lees verder

Weer licht aan einde van de tunnel voor eventsector: 'Maar hebben geen champagne ontkurkt'

Vanaf 1 oktober mogen er opnieuw grote feesten georganiseerd worden. De sector ziet licht aan het einde van de tunnel. Al is er van euforie niet echt sprake.

Lees verder

Russische overheid neemt bezittingen Navalni in beslag

De Russische autoriteiten hebben het appartement van Kremlincriticus Aleksej Navalni in beslag genomen. Aanleiding is de uitspraak van de rechtbank in een geschil tussen Navalni en de Poetin-gezinde zakenman Jevgeni Prigozhin.

Lees verder

KBC krijgt miljoenenboete voor Iers hypotheekschandaal

De nationale bank van Ierland heeft bank-verzekeraar KBC een boete van 18,31 miljoen euro opgelegd. De zaak draait rond inbreuken bij 'trackerhypotheken', meldt de Central Bank of Ireland donderdag.

Lees verder

Jess Thorup trainer Racing Genk

Jess Thorup (50) volgt Hannes Wolf op als trainer van RC Genk.

Lees verder

Duitse bisschoppen willen slachtoffers seksueel misbruik tot 50.000 euro schadevergoeding betalen

De slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk in Duitsland zullen in de toekomst een schadevergoeding kunnen vragen van maximaal 50.000 euro. Dat heeft de voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK), Georg Bätzing, donderdag op het einde van de plenaire herfstvergadering in Fulda gezegd.

Lees verder

'Volkskrant' mag boekrecensent ontslaan

'De Volkskrant' mag literair recensent Arjan Peters ontslaan. Dat heeft een rechter beslist. De journalist is niet schuldig aan grensoverschrijdend gedrag, maar is wel verantwoordelijk voor de verstoorde arbeidsrelatie met de krant.

Lees verder

Schotse overheid gebruikt groen slijm in opvallende campagne tegen corona

De Schotse overheid probeert haar burgers aan te manen voldoende afstand te houden. In een sensibiliseringsvideo visualiseert de overheid corona door groen slijm te gebruiken.

Lees verder

Nederlandse Van der Breggen wereldkampioene tijdrijden

Na vier tweede plaatsen is het eindelijk raak voor Anna van der Breggen. De Nederlandse snelde in Imola naar de wereldtitel tijdrijden nadat titelverdediger Chloe Dygert zwaar viel.

Lees verder

'Terug naar Rwanda' genomineerd voor Emmy

'Terug naar Rwanda', gemaakt door productiehuis De Chinezen en uitgezonden op Canvas, is genomineerd voor een internationale Emmy. De reeks herdenkt de Rwandese genocide.

Lees verder

Corona-experts waarschuwen voor 'blindvaren' en vragen 'duidelijk doel'

'Covid-19 in België: wat nu?' Dat is de veelbetekenende titel van een lange tekst die gerenommeerde corona-experts gezamenlijk op het internet hebben gepubliceerd. 'De strijd tegen het coronavirus is verre van gewonnen', waarschuwen ze. Ze roepen de regering op om zich een duidelijk doel te stellen. 'België is geen eiland.'

Lees verder

Jack Ma niet langer rijkste Chinees

De Chinese zakenman Jack Ma is niet langer de rijkste inwoner van zijn land. De man achter e-commercereus Alibaba is in de ranglijst van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg van de troon gestoten door Zhong Shanshan. Shanshan leidt Nongfu Spring, een drankbedrijf dat flessenwater aan de man brengt.

Lees verder

UEFA behoudt systeem met vijf wissels voor Champions League en Nations League, en voorziet extra interlands in 2021

De UEFA heeft donderdag na afloop van haar Uitvoerende Raad in Boedapest aangekondigd haar regel met vijf wissels per wedstrijd, die na de coronabreak werd ingevoerd om spelers die veel wedstrijden moesten spelen te ontlasten, voor de rest van het seizoen te behouden in onder meer de Champions League en Nations League. Er werd nog niet beslist of de regel ook zal gelden op het uitgestelde EK komende zomer (11 juni-11 juli 2021).

Lees verder

Ruben Bemelmans grijpt naast ticket voor hoofdtabel Roland Garros na regenachtige dag in Parijs

Ruben Bemelmans (ATP 223) is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de hoofdtabel van Roland Garros. De Limburger verloor donderdag in de derde en laatste kwalificatieronde van de Duitser Daniel Altmaier (ATP 184).

Lees verder

OH Leuven huurt Belgisch belofteninternational Josh Eppiah van Leicester City

Aanvaller Josh Eppiah komt tot het einde van het seizoen voor OHL uit. De Leuvenaars lenen de 21-jarige Belgische belofteninternational van zusterclub Leicester City.

Lees verder

Stevige opener voor David Goffin op Roland Garros, Elise Mertens opent tegen Russische

Vrijdagavond is in Parijs geloot voor Roland Garros, dit jaar uitzonderlijk het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Elise Mertens (WTA 20) werd gekoppeld aan de Russische Margarita Gasparyan (WTA 122). David Goffin (ATP 12) staat in de eerste ronde tegenover de getalenteerde Italiaan Jannik Sinner (ATP 74).

Lees verder

Garagist neergestoken in Ukkel

In Ukkel is donderdag rond de middag een garagist neergestoken, vlakbij het Sint-Jobplein. De man kwam daarbij om het leven. Dat bevestigt het parket. De dader zou een collega zijn.

Lees verder

Waarom ook jonge, kerngezonde patiënten aan covid-19 sterven

Dat sommige patiënten tegen alle verwachtingen in levensbedreigend ziek worden van het nieuwe coronavirus, komt door een genetisch defect of een auto-immuunstoornis. Die wetenschap biedt hoop op betere behandelingen.

Lees verder

Na alle heisa: Nederlandse eersteklasser FC Emmen mag dan toch met naam van seksshop op shirt spelen

FC Emmen mag dit voetbalseizoen toch met de naam van online seksshop EasyToys op het shirt spelen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de KNVB en de eredivisieclub.

Lees verder

Greg Van Avermaet over "geen kopman" zijn, het WK-parcours en de tol van de Tour: "Dan zie je toch rare dingen"

Wout van Aert is de uitgesproken kopman op het WK op de weg. Greg Van Avermaet staat daar een trapje onder. "Dat is logisch", vertelde hij op een persmoment donderdagavond in het teamhotel van de Belgen. "Als je ziet hoe hij koerst de voorbije weken, dan heb ik geen enkel probleem met die rol."

Lees verder

Tom Dumoulin mikt op podium in WK-tijdrit: "Ik heb er zin in" (en zijn ploegmaat bij Oranje dolt met Wout van Aert)

Tom Dumoulin hoopt vrijdag voor het podium mee te doen in de WK-tijdrit in Imola. "Ik voel me goed en ik heb er zin in. Als ik mijn waarden van de tijdrit in de Tour de France van afgelopen zaterdag kan halen, verwacht ik voor de medailles mee te spelen", zei de Nederlander, die in die rit tegen de klok als tweede eindigde. Hij kondigde ook aan dit najaar de Ronde van Spanje te zullen rijden.

Lees verder

Diego Godin ruilt Inter voor Cagliari

De Uruguayaanse verdediger Diego Godin stapt van Inter Milaan over naar Cagliari. Hij ondertekende donderdag een contract tot medio 2023.

Lees verder

Olivier Philippaerts springt naar derde plaats in CSI-jumping Saint-Tropez

Olivier Philippaerts is op de internationale jumping in het Franse Saint-Tropez met Freesby de Vy van het Belgische stamboek SBS als derde geëindigd in de proef van donderdag.

Lees verder

Charleroi heeft verlengingen nodig, maar mag blijven dromen van Europa League

Charleroi had tegen Partizan Belgrado wel verlengingen nodig, maar na een saaie match volstonden twee stilstaande fases om de Serviërs uit te schakelen in de race naar de Europa League. Als Charleroi volgende donderdag thuis wint van Lech Poznan dan zit het voor het eerst in de Europese poules.

Lees verder

Amallah verlost Standard in verlengingen: Rouches spelen play-offs voor plek in de Europa League

Fijn om naar te kijken was het niet, maar Standard heeft zich ten koste van Vojvodina geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. De Rouches konden tegen de stugge Serviërs de klus niet in 90 minuten klaren. Selim Amallah zorgde uiteindelijk vroeg in de verlengingen voor verlossende 2-1.

Lees verder

Tottenham, Milan en Wolfsburg stoten door naar play-offs Europa League

Tottenham heeft zich donderdag geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Ook AC Milan en Wolfsburg mogen een ronde verder.

Lees verder

'Mister League Cup' Divock Origi scoort voor Liverpool, even zorgen om Kevin De Bruyne bij Manchester City

Manchester City blijft in de running om zichzelf op te volgen als winnaar van de League Cup. De Cityzens versloegen donderdagavond in de derde ronde tweedeklasser Bournemouth met 2-1. In de achtste finales neemt City het op tegen Burnley.

Lees verder

Druppels bloed van paus Johannes Paulus II gestolen

Dieven hebben woensdag een relikwie van wijlen paus Johannes Paulus II uit een kerk in de Italiaanse stad Spoleto gestolen. Volgens de Vaticaanse nieuwssite gaat het om een flacon met daarin enkele druppels bloed van de in 2005 overleden paus.

Lees verder

Franse overheid laat maximaal 1000 mensen per dag toe op Roland Garros

Bij het grandslamtoernooi van Roland Garros zijn per dag maximaal 1.000 mensen welkom. Dat is inclusief alle tennissers, begeleiding en organisatoren. "We zullen bij Roland Garros dezelfde regels toepassen als elders. We gaan terug van 5000 naar 1000 mensen", aldus de Franse premier Jean Castex donderdag.

Lees verder

Sevilla probeerde alles en ook de VAR werkte niet mee, maar Bayern München wint de Europese Supercup na verlengingen

Bayern München heeft donderdagavond de Europese Supercup veroverd. De winnaar van de Champions League versloeg in Boedapest Sevilla, de laureaat van de Europa League, met 2-1 na verlengingen.

Lees verder

De hele modewereld staat op losse schroeven

2020? Een financiële ramp, zegt de winkeluitbaatster in de Dansaertstraat. De hele modewereld van designer tot verkoopster was al toe aan verandering, maar Corona versnelde het proces.

Lees verder

Ecuador wil 'red notice' van Interpol voor in België wonende oud-president Correa

Interpol moet een 'red notice' uitvaardigen tegen de Ecuadoraanse oud-president Rafael Correa, die al sinds 2017 in België in ballingschap verblijft. Dat vindt althans de huidige regering in Quito. Hij werd recent veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor corruptie, en die celstraf werd woensdag bevestigd.

Lees verder

Zevende federale executie op drie maanden in Verenigde Staten

Voor de zevende keer op drie maanden tijd is in de Verenigde Staten donderdag een federale doodstraf uitgevoerd. De 40-jarige Christopher Vialva, 40 jaar, kreeg een dodelijke injectie in een gevangenis in Terre Haute, in de staat Indiana. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bevestigd. Hij werd in 2000 tot de doodstraf veroordeeld voor een dubbele moord, een jaar eerder.

Lees verder

Incidentie per 100.000 inwoners overschrijdt kaap van 150 besmettingen

Alle Belgische coronacijfers blijven stijgen. Er liggen op dit moment 602 mensen in het ziekenhuis waarvan 104 op intensieve zorgen.

Lees verder

Wereldwijd problemen met verschillende Google-diensten

Gmail, Google Drive en Youtube, allebei diensten van technologiebedrijf Google, kampten vrijdagochtend op verschillende plaatsen in de wereld met problemen.

Lees verder

VS: Tweede nacht protesten in verschillende steden na uitspraak Breonna Taylor-zaak

Er is voor de tweede nacht geprotesteerd in verschillende steden in de Verenigde Staten nadat bekend werd dat niemand van de betrokken agenten vervolgd zal worden voor de dood van Breonna Taylor. De verpleegkundige stierf in maart tijdens een politie-interventie.

Lees verder

Storm Odette komt eraan: rukwinden tot 110 km per uur

Aan de kust en in het westen van het land staat er op het einde van de namiddag een krachtige tot zeer krachtige wind met rukwinden tot 80 km per uur. Tijdens de buien kan dat oplopen tot 110 km per uur aan de kust. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Op skireis naar Oostenrijk deze winter? Dan zal het zonder de après-ski zijn

Wel op de latten, maar niet op de lappen dit winterseizoen in Oostenrijk. Kanselier Sebastian Kurz heeft een après-skiverbod afgekondigd nadat vorige winter wellicht honderden, mogelijk duizenden, skiërs besmet waren geraakt in een skibar in Ischgl.

Lees verder

Al 46 studenten Europacollege positief

In het Europacollege in Brugge hebben nog eens 24 studenten positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat bevestigt de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V). In totaal hebben nu al 46 studenten positief getest.

Lees verder

Artsen vernietigend voor Veiligheidsraad: 'Medische, sociale maar ook economische impact zal gigantisch zijn'

In een open brief tonen de voorzitters van de Belgische spoedartsen, intensivisten en huisartsen zich erg ontgoocheld over de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad gisteren heeft meegedeeld.

Lees verder

Attenborough op Instagram: 'De wereld zit in de problemen'

David Attenborough is sinds ­gisteren te vinden op Instagram. Hij wil via zijn account informatie over de klimaatcrisis verspreiden.

Lees verder