Doorgaan naar hoofdcontent

Trump vindt gesneuvelde soldaten van WOI maar ‘losers’

Trump vindt gesneuvelde soldaten van WOI maar 'losers'

Volgens de Amerikaanse nieuwssite The Atlantic noemt president Trump Amerikaanse soldaten die sneuvelden in de oorlog 'suckers' en 'losers'. Trump ontkent dit, maar zijn Democratische uitdager Joe Biden gebruikt de info in zijn campagne.

Lees verder

Nations League-wedstrijd tussen Tsjechië en Schotland vindt maandag niet plaats wegens coronavirus

De Nations League-wedstrijd van komende maandag tussen Tsjechië en Schotland zal vanwege het coronavirus niet plaatsvinden. Het besluit is genomen nadat het land vrijdag Slovakije met 3-1 had verslagen in de eerste wedstrijd die Tsjechië speelde in de Nations League.

Lees verder

US OPEN. Djokovic en Zverev bereiken achtste finales, Tsitsipas moet koffers pakken

Novak Djokovic heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de achtste finales van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld haalde het vrijdag in drie vlotte sets (6-3, 6-3 en 6-1) van de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 29).

Lees verder

Operatie Nachtwacht van start gegaan in Antwerpen: vanaf nu elke dag minstens 50 politiemensen in 'gevoelige wijken'

De Antwerpse politie is vrijdagavond van start gegaan met Operatie Nachtwacht. Die veelbesproken veiligheidsactie van burgemeester Bart De Wever (N-VA) en korpschef Serge Muyters moet het drugsgerelateerd geweld in bepaalde 'gevoelige wijken' aan banden leggen.

Lees verder

Milwaukee Bucks staan op rand van exit, Houston verrast Lakers in NBA play-offs

Milwaukee Bucks staat dicht bij de exit in de halve finales in het oosten van de play-offs in de NBA. De ploeg die in het reguliere seizoen in de Eastern Conference de beste was, verloor vrijdag voor de derde keer op rij van Miami Heat (115-100) en staat nu in de halve finales met 3-0 achter.

Lees verder

Messi verschijnt na de 'verzoening' nog niet op trainingsveld bij Barcelona

Lionel Messi heeft zaterdagochtend nog niet meegetraind met FC Barcelona. Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP ter plaatse vastgesteld. De Argentijn kondigde vrijdag aan alsnog bij de Spaanse grootmacht te blijven.

Lees verder

Ott Tänak staat aan kop in Rally van Estland, Thierry Neuville schuift op naar derde plaats

Halfweg de eerste volledige wedstrijddag in de rally van Estland rijdt Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) aan de leiding. De Est heeft 6.8 sec voorsprong op zijn teammaat Craig Breen (Hyundai i20 Coupe WRC). Ook de derde plaats wordt ingenomen door een Hyundai-rijder. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) kende een goede ochtend en volgt als derde op 11.1 sec van de leider.

Lees verder

Auto rijdt in op Black Lives Matter-betogers in New York

Een autobestuurder is donderdagavond ingereden op een groep 'Black Lives Matter'-betogers in New York. Bij de betoging zouden zo'n tweehonderd aanwezigen geweest zijn. Er raakte als bij wonder niemand gewond.

Lees verder

Lijk gevonden in het meer aan de woonst van William en Kate

In het meer voor Kensington Palace, waar de Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate wonen, is vorig weekend het lichaam gevonden van een onbekende vrouw.

Lees verder

Neergeschoten Jacob Blake verschijnt voor rechter vanuit zijn ziekenhuisbed

Twee weken geleden werd de 29-jarige Jacob Blake zeven keer in de rug geschoten door een politieagent in het Amerikaanse Kenosha, in de staat Wisconsin. Blake overleefde de schietpartij maar ligt deels verlamd in het ziekenhuis. Vanuit zijn ziekenhuisbed verscheen Blake voor het eerst weer in het openbaar.

Lees verder

Officieel: Braziliaanse middenvelder Allan ruilt Napoli voor Everton

De Braziliaanse middenvelder Allan ruilt Napoli voor Everton. Dat heeft de Engelse club zaterdag gemeld. De 29-jarige Allan heeft in Liverpool een contract voor drie jaar ondertekend.

Lees verder

In Tel Aviv valt de cannabis letterlijk uit de lucht

Boven een druk plein in het Israëlische Tel Aviv is donderdag een opvallende drone gespot. De drone, eigendom van enkele activisten die cannabis volledig willen legaliseren in het land, liet tientallen zakjes gevuld met cannabis vallen over de stad. (

Lees verder

Turkije organiseert militaire oefeningen voor kust Cyprus

Het Turkse leger zal vanaf zondag militaire oefeningen houden voor de kust van Cyprus. De oefeningen vinden plaats nu de spanningen met Griekenland zijn opgelopen.

Lees verder

Thierry Neuville mag wereldtitel (en goed resultaat in Rally van Estland) vergeten na stuurfout

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) is iets over halfweg de zevende klassementsrit in de fout gegaan en beschadigde daarbij het rechterachterwiel. De Belg reed op dat moment in derde positie.

Lees verder

Thomas Vermaelen speelt gelijk met Kobe Vissel

Thomas Vermaelen heeft met Vissel Kobe op de veertiende speeldag van de Japanse competitie de punten gedeeld met Shonan. Het duel eindigde op 1-1. Vermaelen stond de hele partij tussen de lijnen. Kobe staat in de stand op de tiende stek met negentien punten.

Lees verder

Hoop op 'wonder van Beiroet' lijkt te vervliegen, maar reddingswerkers zoeken verder

In Libanon vervliegt de hoop dat een maand na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet nog iemand levend onder het puin ligt.

Lees verder

Facebook blokkeert livestream van stervende Fransman, wiens verzoek tot euthanasie werd geweigerd

Facebook blokkeert de livestream van een ongeneeslijk zieke Fransman die beelden van zijn dood wil uitzenden. De man, die weigert nog te eten, te drinken en medicijnen te nemen, besloot daartoe nadat president Emmanuel Macron een euthanasieverzoek van hem had afgewezen.

Lees verder

Manneken Pis brengt hulde aan zorgpersoneel

Manneken Pis kreeg zaterdag een kostuum van het personeel van de ziekenhuizen van het Iris-netwerk aangemeten, en brengt op die manier hulde aan hun gedane inspanningen tijdens de coronapandemie.

Lees verder

Jambon zal coalitiepartners vragen of ze nog achter Vlaams regeerakkoord staan

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) betreurt dat er een federale regering in de maak is die uit andere partijen bestaat dan de Vlaamse regering. Als die zogenoemde Vivaldi-regering er effectief komt, zal hij aan zijn coalitiepartners in de Vlaamse regering (CD&V en Open VLD) vragen of ze nog steeds achter het Vlaamse regeerakkoord staan.

Lees verder

Duizenden Wit-Russische vrouwen de straat op tegen Loekasjenko

Duizenden vrouwen hebben in zaterdag in Minsk gedemonstreerd tegen de omstreden president Aleksandr Loekasjenko. Ook in andere Wit-Russische steden deden vrouwen mee aan de 'vrouwenmars' waartoe de oppositie had opgeroepen.

Lees verder

Tsjechië met geheel nieuw elftal en staf tegen Schotland in Nations League

Tsjechië brengt voor het duel met Schotland in de Nations League een geheel nieuw elftal en staf op de been. Dat meldt de Tsjechische voetbalbond nadat de Europese Voetbalbond Uefa had aangegeven dat het duel met de Schotten ondanks eerdere coronabesmettingen toch moet doorgaan.

Lees verder

Fransman Nans Peters zingt het uit tot op de streep, favorieten leveren strijd

De Fransman Nans Peters (26) was de beste in de eerste Pyreneeën-rit. De Tourdebutant reed in de afdaling van de Port de Balès weg van zijn medevluchters en liet zich niet meer inhalen. Ook de favorieten leverden strijd op de flanken van de Peyresourde met een uitstekende Pogacar.

Lees verder

Extreme hitte in Californië met temperaturen tot 48 graden: 'Uitzonderlijk en dodelijk'

In ons land lijkt de hitte alweer even geleden, in Californië gaan ze nieuwe records breken. Dit weekend wordt het er tot wel 48 graden, en dat in een septembermaand. De National Weather Service (NWS) spreekt van 'uitzonderlijke, gevaarlijke en dodelijke temperaturen.'

Lees verder

Duizenden Tourfans vergeten coronavirus op Col de Peyresourde

Terwijl het aantal besmettingen met het coronavirus in Frankrijk pijlsnel de hoogte ingaat, leek daar bovenaan de Col de Peyresourde vandaag weinig van te merken. Duizenden supporters stonden bijeen gepakt op de flanken om de renners van de Tour de France aan te moedigen.

Lees verder

Geen verrassingen in basiself voor Denemarken, Witsel aanvoerder

Bondscoach Roberto Martinez brengt zaterdagavond de verwachte elf namen aan de aftrap in het Parkenstadion van Kopenhagen, waar met Denemarken de eerste tegenstander in groep 2 van de A-divisie in de Nations League wacht.

Lees verder

Bugatti van koning Leopold III geveild voor recordbedrag

Een Bugatti Type 59 Sports uit 1934 die nog eigendom is geweest van de Belgische koning Leopold III, heeft zaterdagavond tijdens een veiling in Groot-Brittannië 8,5 miljoen pond (zowat 9,53 miljoen euro) opgebracht.

Lees verder

Elise Mertens blijft zonder setverlies op US Open

Elise Mertens (WTA 18) staat zonder setverlies in de vierde ronde van de US Open. Na een moeizaam begin, waarin ze twee setpunten voor Caty McNally (WTA 124) moest wegwerken, stoomde ze vervolgens autoritair naar winst.

Lees verder

Engeland pakt na chaotische slotfase toch nog zege tegen IJsland

Engeland heeft op de eerste speeldag van de Nations League nipt een eerste puntenverlies vermeden in de groep van de Rode Duivels. The Three Lions leken op bezoek bij IJsland lange tijd op een brilscore te blijven steken. Na een hectische slotfase, waarin beide partijen ook nog een rode kaart kregen, werd het toch nog 0-1: Raheem Sterling scoorde in de negentigste minuut vanaf de stip de enige goal van de match.

Lees verder

'El Chapo' in beroep tegen levenslange celstraf

De voormalige Mexicaanse drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman gaat in beroep tegen de levenslange celstraf die vorig jaar in de Verenigde Staten tegen hem is uitgesproken nadat hij werd veroordeeld voor decennialange drugssmokkel naar de VS.

Lees verder

Protest tegen migranten loopt uit de hand in Engelse Dover

Bij een demonstratie tegen migranten in het zuid-Engelse Dover is het zaterdag tot een confrontatie gekomen tussen manifestanten en de politie. Tien manifestanten werden opgepakt.

Lees verder

Kevin De Bruyne verwelkomt eerste dochtertje

Terwijl zijn collega-Rode Duivels in Denemarken hun eerste Nations League-duel spelen, kwam Kevin De Bruyne met heuglijk nieuws. De Bruyne en zijn vrouw Michèle Lacroix zijn voor de derde keer ouders geworden.

Lees verder

Denayer wijst de weg, Rode Duivels zonder veel moeite voorbij Denemarken

De Rode Duivels hebben zaterdag hun openingswedstrijd in groep 2 van de A-divisie in de Nations League probleemloos met 0-2 gewonnen op bezoek in Denemarken. In het Parkenstadion in de Deense hoofdstad Kopenhagen scoorden Jason Denayer en Dries Mertens de doelpunten.

Lees verder

Opnieuw erg onrustig in Brusselse Marollen: jongeren bekogelen brandweer met molotovcocktail

Voor de tweede avond op rij is het erg onrustig in de Brusselse wijk de Marollen. In de buurt van Nieuwland escaleerde de situatie zaterdagavond rond 21.30 uur nadat de politie opgeroepen werd voor een incident.

Lees verder

Aantal besmettingen met coronavirus stijgt voor het eerst in weken weer licht

Het dagelijkse gemiddelde van het aantal coronabesmettingen is voor het eerst in weken weer licht gestegen. Dat blijkt zondagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. De jongste zeven dagen waarvoor volledige cijfers beschikbaar zijn, kwamen er iedere dag gemiddeld 453,6 nieuwe besmettingen bij. Dat is een stijging van 3 procent. Een dag eerder ging het nog om 445 nieuwe gevallen.

Lees verder

Politie onderzoekt schietpartij in Deurne

Net voor de tweede nacht van Operatie Nachtwacht van de Antwerpse politie is er een vermoedelijke schietpartij gemeld in de Palinckstraat in Deurne. De politie bevestigt dat er aanwijzingen zijn in de richting van een schietpartij en houdt momenteel nazicht in de buurt.

Lees verder