Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 20 september 2020

Sint-Lievens-Houtem: Houtem Jaarmarkt 2020

Houtem Jaarmarkt 2020
Na lang en rijp beraad en met spijt in het hart heeft het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem beslist om de Houtemse Winterjaarmarkt dit jaar niet te laten doorgaan omwille van Covid-19. Het zou niet van goed bestuur getuigen om zo een grootschalig evenement te organiseren in tijden van Corona en zo de volksgezondheid op het spel te zetten. De huidige maatregelen laten het trouwens ook niet toe. En gelet op de evolutie van de toestand in de voorbije maanden, moeten we er ook niet op rekenen dat er mega-evenementen, wat onze Jaarmarkt toch is, zullen kunnen doorgaan.
We betreuren dit ten zeerste en beseffen dat dit ook een impact zal hebben op onze plaatselijke economie en de lokale verenigingen, die allemaal hun graantje kunnen meepikken door tal van initiatieven ter gelegenheid van de jaarmarkt.

Het gemeentebestuur onderzoekt wel of er kleinschalige initiatieven kunnen genomen worden die de Houtemnaars toch een jaarmarktgevoel geven, altijd rekening houdende met de op dat ogenblik geldende maatregelen. We vernemen dat er in het verenigingsleven al enkele idee├źn opborrelen en staan open voor suggesties. Evenementen of shows die op een bepaald ogenblik de massa lokken, zijn uiteraard niet mogelijk.

In vorige edities werd soms wel eens gevreesd dat de dierenmarkt niet ging kunnen plaatsvinden door ziekten die het vee teisterden, niemand had gedacht dat een klein, onzichtbaar maar blijkbaar niet zo onschuldig beestje de mensheid zo zou belagen dat we onze wereldberoemde en door Unesco erkende Jaarmarkt zouden moeten afgelasten. 
Lees verder

Vacature: Maatschappelijk werker
Wij zoeken een collega voor de sociale dienst:
Maatschappelijk werker
Vervangingscontract onbepaalde duur - halftijds (19/38) – B1/B3


Lees meer over de aanwervingsvoorwaarden en het aanbod in het vacaturebericht (pdf) en de functiebeschrijving (pdf).

Je kan je kandidatuur indienen tegen uiterlijk 28 september 2020 via kirsten.desutter@sint-lievens-houtem.be.
Opgelet! Enkel volledige kandidaturen worden aanvaard.

Lees verder