Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw nederlaag voor Emma Meesseman in WNBA, play-offs heel veraf voor titelverdediger

Opnieuw nederlaag voor Emma Meesseman in WNBA, play-offs heel veraf voor titelverdediger

Geen winst voor Emma Meesseman met Washington Mystics in de WNBA. Meesseman (14 punten, 4 rebounds, 3 assists) verloor met de Mystics met 76-63 van Connecticut Sun. Met 4 op 15 staat Washington op de tiende plaats.

Lees verder

LA Clippers stoten door naar tweede ronde in play-offs NBA

De Los Angeles Clippers hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. Ze versloegen zondag Dallas met 111-97 en kwamen zo op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong.

Lees verder

Sydney FC pakt vijfde titel in Australische A-League

Sydney FC mag zich voor de vijfde keer kampioen van de Australische A-League noemen. In de finale van het kampioenschap tegen Melbourne City ontpopte Rhyan Grant zich tot man van de match. De verdediger scoorde in de verlengingen immers het enige doelpunt, nota bene met de borst. Hij liep een flankvoorzet van Luke Brattan binnen.

Lees verder

Anke De Boeck: 'Rimpels horen er bij, maar leuk vind ik het niet'

Een schrik voor fillers, pogingen tot zo weinig mogelijk alcohol drinken en dagelijks een vleugje Romance: medeoprichtster van de Belgische huidverzorgingslijn Cîme Anke De Boeck vertelt over de producten in haar badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.

Lees verder

Claudio Bravo gaat doel van Betis Sevilla verdedigen

De Chileense doelman Claudio Bravo heeft een contract voor een jaar (met optie) ondertekend bij Betis Sevilla, zo maakte de club zondagavond bekend. Hij komt transfervrij over van Manchester City, waar hij als invaller (voor Ederson) zijn verbintenis zag aflopen.

Lees verder

Kremlin-kritische journalist zwaargewond na aanval in Moskou

Journalist en Kremlin-criticus Jegor Zjoekov is zondagavond zwaargewond geraakt bij een aanval in Moskou. Dat meldt de radiozender waar hij voor werkt. De 22-jarige Zjoekov werd met snijwonden in het gezicht en vermoedelijk een hersenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

Staking bij Aldi in Oost-Vlaanderen

Bij Aldi in Oost-Vlaanderen is een staking losgebarsten in een aantal winkels. De socialistische vakbond BBTK hekelt de hoge werkdruk en het niet verlengen van de maaltijdtoeslag.

Lees verder

David Goffin behoudt tiende plaats voor US Open

David Goffin begint als het nummer 10 van de wereld aan de US Open. Op de maandag bekendgemaakte nieuwe ATP-ranking zijn er bovenaan geen verschuivingen.

Lees verder

Elise Mertens komt top twintig binnen voor US Open

Elise Mertens doet in de laatste ranking voor de start van de US Open een goeie zaak. De Limburgse wint na haar halve finale op het toernooi van Cincinnati vier plaatsen en staat op nummer achttien.

Lees verder

Team Sunweb legt Tiesj Benoot vast tot 2022

Team Sunweb heeft het contract van Tiesj Benoot opengebroken tot 2022. Dat maakte de wielerformatie maandagochtend bekend.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft update over coronavirus

Tussen 21 en 27 augustus zijn er dagelijks gemiddeld 430 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in België. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de recente cijfers op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Timothy Castagne is op weg om derde Rode Duivel bij Leicester te worden

Timothy Castagne (Atalanta Bergamo) is op weg om na Youri Tielemans en Dennis Praet de derde Rode Duivel bij Leicester te worden. De rechtsback was geen titularis bij de nummer drie van de Serie A, en Leicester is nog op zoek naar een vleugelverdediger om het vertrek van Ben Chilwell op te vangen. De deal is wel nog niet helemaal rond.

Lees verder

'Zwakke, zielige burgemeester' haalt uit naar Trump: 'Jij hebt de haat gecreëerd'

Ted Wheeler, de burgemeester van Portland, vindt dat de Amerikaanse president Donald Trump met zijn tweets het geweld in de stad alleen maar aanstookt. 'Jouw antidemocratische campagne van angst heeft haat en vitriool binnengebracht in ons prachtig land.'

Lees verder

Voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini verschijnt voor Zwitserse rechter

Michel Platini heeft zich maandag bij een Zwitserse rechtbank in Bern gemeld. Hij moet zich verantwoorden voor een betaling van omgerekend 1,8 miljoen euro die hij in 2011 van voormalig FIFA-baas Sepp Blatter heeft ontvangen.

Lees verder

Alexandru C. doorverwezen naar assisen voor moord op Sofie Muylle

In de zaak rond de dood van Sofie Muylle moet de Roemeense verdachte Alexandru C. (26) zich voor het hof van assisen verantwoorden voor moord en verkrachting voorafgegaan door foltering. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) maandag beslist.

Lees verder

De man die het Fortis-puin ruimde

Na elf jaar puin ruimen, geeft Bart De Smet de scepter door als ceo bij Ageas, voorheen Fortis Holding. Om straks als VBO-voorzitter het puin van de coronacrisis te ruimen?

Lees verder

Meevaller voor AA Gent: thuis tegen Oostenrijkse nummer twee Rapid Wenen in derde voorronde van Champions League

AA Gent neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Rapid Wenen. De voorronde zal in één wedstrijd worden beslist en daarin hebben de Buffalo's thuisvoordeel, al zal de match wel achter gesloten deuren worden gespeeld.

Lees verder

Lady Gaga grote winnaar op MTV Video Music Awards, Billie Eilish blijft achter met lege handen

Met vijf prijzen en vier exuberante outfits was Lady Gaga opnieuw de grote ster op de Video Music Awards van MTV. Ook The Weeknd en Ariana Grande vielen in de prijzen, Billie Eilish ging naar huis met lege handen.

Lees verder

Uitstel, maar geen afstel: vraag nu je gratis railpass aan

Elke Belg ouder dan twaalf kan vanaf vandaag zijn gratis railpass aanvragen, goed voor twaalf gratis treinritten, te gebruiken vanaf 5 oktober.

Lees verder

Standard moet naar Wales voor tweede voorronde Europa League

Standard treft in de tweede voorronde van de Europa League het Welshe Bala Town FC. De wedstrijd zal in Wales gespeeld worden op donderdag 17 september, de winnaar stoot door naar de derde voorronde van de Europa League.

Lees verder

Diplomaat Mustapha Adib wordt nieuwe premier van Libanon

De Libanese ambassadeur in Duitsland Mustapha Adib wordt de nieuwe premier van Libanon. De 48-jarige Adib moet nu een nieuwe regering zien te vormen.

Lees verder

Loekasjenko overweegt nieuw referendum

De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko zou een nieuw referendum overwegen voor constitutionele hervormingen. Hij zou zo tegemoet willen komen aan de vele betogers.

Lees verder

Idyllische eilandengroep gaat weer open voor toeristen, zolang ze covid-19 hebben gehad

De archipel Fernando de Noronha opent opnieuw haar deuren, maar enkel voor toeristen die kunnen bewijzen dat ze covid-19 al hebben gehad. De eilandengroep heeft nog geen enkel coronasterfgeval geregistreerd.

Lees verder

Miljoenendans om de voetbalschoenen van Neymar

Na vijftien jaar dumpt de Braziliaanse stervoetballer Neymar het Amerikaanse sportmerk Nike als schoenensponsor, wellicht voor Puma. Of is het omgekeerd? En waarom eigenlijk?

Lees verder

Robert Lewandowski wil doorgaan tot zijn veertigste: "Ik voel mij beter dan toen ik 26 was"

Robert Lewandowski speelde afgelopen seizoen de pannen van het dak bij Bayern München. De Pool leidde de Duitse recordkampioen met een karrenvracht doelpunten naar winst in de Champions League, de Bundesliga en de Duitse beker. Op zijn 32e voelt hij zich beter dan ooit en de spits wil nog jaren doorgaan, zo zegt hij maandag in Kicker.

Lees verder

Premier Wilmès: 'Mogelijk tijd om concept van coronabubbels te herbekijken'

Premier Sophie Wilmès (MR) heeft adviesorgaan Celeval gevraagd om het concept van de 'coronabubbels' te herbekijken, in de aanloop naar een nieuwe Nationale Veiligheidsraad. Dat heeft ze maandagochtend gezegd op de Franstalige nieuwszender LN24.

Lees verder

Europees Gouden Schoen Immobile blijft tot 2025 bij Lazio

Lazio heeft zijn goudhaantje Ciro Immobile langer aan de club verbonden. De aanvaller ondertekende een contractverlenging tot 2025, zo bevestigen de Romeinen maandag.

Lees verder

Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet keert met driejarencontract terug naar Oostende

Met de terugkeer van de power forward Pierre-Antoine Gillet en de aanwerving van de Amerikaanse center Thomas Welsh heeft recordkampioen Filou Oostende zijn kern tot twaalf spelers uitgebreid.

Lees verder

Peuter vliegt in het rond nadat ze verstrikt raakt in kite

Een driejarig meisje kreeg afgelopen zondag de schrik van haar leven. Ze raakte op een Taiwanees festival verstrikt in een vlieger, waarop ze meters hoog de lucht in vloog. Omstaanders probeerden haar met man en macht naar beneden te halen, maar konden eerst enkel verbaasd toekijken. Het kind kwam er opmerkelijk genoeg zonder een schrammetje van af.

Lees verder

Eupen rouwt om voormalig doelman John Felagha (26)

De Nigeriaanse doelman John Felagha, een voormalig speler van KAS Eupen, is op amper 26-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen de Panda's maandag op de clubwebsite.

Lees verder

Piketty weigert censuur, waardoor nieuw boek niet beschikbaar is in China

De Franse econoom Thomas Piketty weigert om enkele passages te schrappen in zijn laatste boek 'Capital et idéologie', een voorwaarde om in China verkocht te mogen worden.

Lees verder

CD&V is nog lang niet overstag

'Geef aan die Vivaldivergadering toch niet meer gewicht dan ze had', maken verschillende CD&V-toppers duidelijk dat de partij nog geen keuze gemaakt heeft. Een CD&V-premier kan verschillende tegenstanders wat gemoedsrust geven.

Lees verder

VS annuleren recordlevering beademingstoestellen van Philips

De Verenigde Staten annuleren de resterende bestelling van iets meer dan 30.000 beademingstoestellen bij de Nederlandse elektrofabrikant Philips. Een specifieke reden werd niet gegeven, al zou onderzoek uitwijzen dat de Amerikanen te veel betaalden.

Lees verder

Hoe zit het weer met de bubbels in onze buurlanden?

Premier Sophie Wilmès vindt het tijd om het concept van de 'coronabubbel' te herbekijken. In onze buurlanden hebben ze het zelfs nooit nodig gevonden om het concept in te voeren.

Lees verder

Hart van Verviers eerste burgemeester gevonden in fontein

In Verviers hebben bouwvakkers een wel heel vreemd reliek gevonden. In een fontein ontdekten ze een kist met daarin het hart van de eerste burgemeester van de Luikse stad.

Lees verder

Eerste blockbuster sinds covid-19, 'Tenet', scoort verrassend sterk

Met meer dan 50.000 bezoekers scoort Tenet ook in ons land een sterk openingsweekend. Een hoopgevend signaal voor de cinema's en een duw in de rug voor de Hollywoodstudio's.

Lees verder

Caleb Ewan wint massaspurt in derde etappe Tour de France in Sisteron

Caleb Ewan (Lotto-Soudal) heeft in een massaspurt de derde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen, van Nice naar Sisteron. De Fransman Julian Alaphilippe blijft in het geel. Morgen wacht de renners een eerste bergetappe met start in Sisteron en aankomst in skioord Orcières-Merlette.

Lees verder

CD&V blaast partijbestuur op valreep af (en hakt dus geen knoop door vanavond)

CD&V zou vanavond om 20 uur op een fysiek partijbestuur beslissen of het voor Vivaldi gaat. Dat bestuur werd anderhalf uur voor aanvang geannuleerd.

Lees verder

Unia na extreemrechtse manifestatie Oostende: 'Mensen vergelijken met ongedierte is een grens die overgestoken wordt'

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, heeft een dossier geopend over de manifestatie met extreemrechtse signatuur in Oostende van afgelopen weekend.

Lees verder

Tour de France 2020. Etappe 4 (Sisteron - Orcières-Merlette): opnieuw een buitenkans voor Julian Alaphilippe

Nauwelijks vier dagen ver en de renners mogen al een eerste keer bergop finishen. De klim naar Orcières-Merlette is niet superzwaar en wordt niet vaak bezocht. Maar Eddy Merckx incasseerde er in 1971 wel één van zijn zwaarste opdoffers ooit na een lange aanval van Luis Ocana. Zo ver zal het vandaag niet komen. Voor de klassementsrenners komt deze etappe te vroeg om in de kaarten te laten kijken.

Lees verder

Ives Serneels kiest 26 Red Flames voor EK-tweeluik tegen Roemenië en Zwitserland

Bondscoach Ives Serneels heeft maandag een selectie met 26 speelsters vrijgegeven voor de EK-kwalificatieduels tegen Roemenië (op 18 september in Leuven) en Zwitserland (op 22 september in Thun).

Lees verder

Alle sterren dagen op voor eerste groepstraining van Barcelona, maar geen Lionel Messi te bespeuren

Lionel Messi is maandag zoals verwacht niet komen opdagen voor de eerste groepstraining van FC Barcelona. Messi gaf vorige week dinsdag officieel aan dat hij de Blaugrana wil verlaten. Zondag kwam hij ook niet opdagen voor de medische testen voor aanvang van de voorbereiding. Nieuwe coach Ronald Koeman dirigeerde de eerste groepssessie van Barcelona vanaf 17u30.

Lees verder

Moeder (40) uit Lanaken overleden nadat vrachtwagen fietsster met dochtertje aanrijdt

Maandagnamiddag even over drie uur is in het Limburgse Lanaken een dodelijk ongeval gebeurd. Een vrachtwagen reed een fietsende buurtbewoonster met achterop haar dochtertje aan. De 40-jarige moeder belandde onder de wielen van het zware voertuig. In het ziekenhuis bezweek ze aan haar verwondingen. Haar dochtertje van acht was er minder erg aan toe maar verkeerde na het drama, net als de vrachtwagenchauffeur, in shock

Lees verder

Twee spelers van PSG zijn vermoedelijk besmet met coronavirus, drie positieve gevallen bij Atalanta

Twee spelers van Paris SG, waarvan de identiteit niet werd vrijgegeven, hebben symptomen van het coronavirus. Dat meldde de Champions League-finalist maandag via Twitter. Atalanta Bergamo,tegenstander van PSG in de kwartfinale in de Champions League, heeft maandag dan weer drie coronagevallen gemeld binnen haar spelersgroep.

Lees verder

Een 1-0, 1-1 of 0-1 voor de Rode Duivels? Wedstrijd in Nations League kan door loting beslist worden indien corona toeslaat

In de aanloop naar de wedstrijden om de Nations League verduidelijkte de UEFA maandag de procedures indien een team wordt getroffen door het coronavirus. Als een team in quarantaine moet, en dus niet kan spelen, kan de UEFA via haar disciplinair comité de wedstrijd uitstellen of via loting de uitslag vastleggen.

Lees verder

Eerste vier wereldbekers in het schaatsen geschrapt, Bart Swings hoopt op bubbel in Heerenveen: "Verwachte beslissing"

De Internationale Schaatsunie (ISU) heeft de eerste vier wereldbekers op de langebaan in het komende seizoen geschrapt vanwege de coronacrisis. Het gaat om de wedstrijden in Polen (13-15 november), Noorwegen (20-22 november), de Verenigde Staten (4-6 december) en Canada (11-13 december).

Lees verder

Organisatie BK wielrennen gebruikt naast 200 stootkussens ook 25 'totems'

Vandaag/maandag bereikten de organisatoren van het Belgisch kampioenschap op de weg in Anzegem, dat doorgaat op dinsdag 22 september, een akkoord met de firma Boplan. Die gaat 25 'totems' leveren voor de titelstrijd. Deze zullen langs het parcours geplaatst worden in en rond Anzegem.

Lees verder

Internationale Schaatsunie schrapt eerste vier wereldbekers vanwege coronavirus

De Internationale Schaatsunie (ISU) heeft de eerste vier wereldbekers op de langebaan in het komende seizoen geschrapt vanwege de coronacrisis. Het gaat om de wedstrijden in Polen (13-15 november), Noorwegen (20-22 november), de Verenigde Staten (4-6 december) en Canada (11-13 december).

Lees verder

Nieuwe kopzorgen voor Roberto Martinez: vier Rode Duivels haken af met blessures, Vermaelen mag Japan niet uit

Bondscoach Roberto Martinez mag vijf spelers schrappen voor de Nations League-duels in Denemarken (zaterdag) en thuis tegen IJsland (dinsdag). Dedryck Boyata, Nacer Chadli, Elias Cobbaut en Divock Origi zijn niet fit genoeg om dinsdag het trainingskamp van de Duivels in Tubeke te vervoegen. Thomas Vermaelen kreeg van de Japanse regering geen toestemming om af te reizen naar Europa.

Lees verder

Slovaaks minister van Buitenlandse Zaken hekelt lakse onderzoek naar dood Chovanec

Ivan Korcok, de Slovaakse minister van Buitenlandse Zaken is niet te spreken over de manier waarop ons land het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanek, in 2018 op de luchthaven van Charleroi, heeft gevoerd. Ook parlementsvoorzitter Boris Kollar is streng voor de politie.

Lees verder

Thibaut Courtois en Eden Hazard weten wanneer ze met Real Madrid de Clasico spelen tegen FC Barcelona (zonder Messi?)

La Liga heeft maandag haar kalender bekendgemaakt voor komend seizoen, met op 25 oktober de Clasico tussen Barcelona en Real Madrid.

Lees verder

Ex-Standardspeler Razvan Marin ruilt Ajax voor de Serie A

Ajax heeft met Cagliari een akkoord bereikt over de transfer van Razvan Marin. De Italiaanse club huurt de Roemeense middenvelder, tussen januari 2017 en juli 2019 bepalend op het middenveld bij Standard, eerst een jaar. Op 1 juli 2021 wordt de huurovereenkomst omgezet in een permanente transfer.

Lees verder

Zlaten Ibrahimovic blijft een seizoen langer ploegmaat van Alexis Saelemaekers bij Milan (wat wil je met zo'n loon?)

Zlatan Ibrahimovic heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contractverlenging bij AC Milan tot eind juni 2021. Naar verluidt gaat hij komend seizoen zeven miljoen euro verdienen.

Lees verder

Lorena Wiebes pakt in GP Euromat eerste zege voor Sunweb: "Ploegtactiek perfect kunnen uitvoeren"

Lorena Wiebes heeft haar eerste zege in het shirt van Team Sunweb beet. De Nederlandse vertegenwoordigde tot en met 31 mei de kleuren van Parkhotel-Valkenburg. In de GP Euromat liet de 21-jarige iedereen achter haar na een massasprint.

Lees verder

Sofia Kenin opent tegen Yanina Wickmayer op de US Open: "Staar me niet blind op eindwinst"

Met als tegenstandster Sofia Kenin (WTA 4) mag Yanina Wickmayer (WTA 146) dinsdag in de eerste ronde van de US Open meteen vol aan de bak. De 21-jarige Amerikaanse kijkt ernaar uit om na de corona-onderbreking de draad weer op te pikken.

Lees verder

David Silva (ex-Manchester City) test positief op coronavirus

David Silva, die in het tussenseizoen de overstap maakte van Manchester City naar Real Sociedad, heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakte zijn nieuwe Baskische ploeg maandag bekend. Silva is bij Real Sociedad ploegmakker van Adnan Januzaj.

Lees verder

US OPEN. Verrassende Brit schakelt met Schwartzman eerste reekshoofd uit na fantastische comeback

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-13), kwartfinalist vorig jaar, is uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Brit Cameron Norrie (ATP-76) na een lange vijfsetter: 3-6, 4-6, 6-2, 6-1, 7-5.

Lees verder

Het wordt vandaag heet onder de voeten van Jan Jambon

Er is iemand gestorven in een politiecel. En toch lijkt niemand er zich veel van aan te trekken. Tot meer dan twee jaar later beelden opduiken. De eindverantwoordelijken van toen verantwoorden zich vandaag in de Kamer.

Lees verder

Het wordt vandaag heet onder de voeten van Jan Jambon

Er is iemand gestorven in een politiecel. En toch lijkt niemand er zich veel van aan te trekken. Tot meer dan twee jaar later beelden opduiken. De eindverantwoordelijken van toen verantwoorden zich vandaag in de Kamer.

Lees verder

Gemiddeld 431 coronabesmettingen per dag

Tussen 22 en 28 augustus zijn er dagelijks gemiddeld 431,1 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in België.

Lees verder

Wit-Russische oppositie roept op tot nieuwe massastaking

De oppositie in Wit-Rusland roept burgers op om dinsdag massaal te gaan staken uit protest tegen het regime van president Alexander Loekasjenko. 'Wij nodigen iedereen uit om solidariteit te tonen en het werk neer te leggen', aldus de oproep. Volgens de organisatoren zal het 'de grootste massastaking in de geschiedenis van het land' worden.

Lees verder

Bewolkte eerste schooldag met kans op een buitje

Dinsdagvoormiddag wordt het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, overwegend droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Echter is er kans op een buitje aan de kust en op de Ardense hoogten.

Lees verder

NMBS komt met app die drukte op trein voorspelt

De NMBS lanceert half september een nieuwe applicatie voor de smartphone die met kleurcodes aangeeft hoe druk het is op de trein.

Lees verder

Versoepelingen vanaf 1 september: opnieuw 200 mensen toegelaten in theaters, concert- en sportzalen

Vanaf dinsdag 1 september worden verschillende versoepelingen van de coronaregels van kracht. Zo zijn in theaters, concertzalen, sporthallen en tijdens andere indooractiviteiten opnieuw 200 mensen toegelaten. Op koffietafels na afloop van begrafenissen mogen voortaan vijftig mensen aanwezig zijn. De bubbel van vijf blijft echter (voorlopig althans) gehandhaafd.

Lees verder

Cartoon van de dag - september 2020

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

1 september: duaal leren wordt uitgebreid, leerplicht vanaf 5 jaar en nieuwe eindtermen

Ook als is het een eerste schooldag zoals nooit tevoren, zoals elk jaar gaat die van start met een aantal nieuwigheden. Dit jaar gaat het onder meer om de leerplichtverlaging, een uitbreiding van duaal leren en de nieuwe eindtermen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs.

Lees verder

Als leerling besmet is, moet niet hele school in quarantaine

Wanneer een leerling of een personeelslid besmet is met het coronavirus, moet niet de hele school in quarantaine. Als een leerling, leerkracht of ander personeelslid positief test, moet die wel meteen in isolatie voor minstens zeven dagen.

Lees verder