Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 september 2020

Opnieuw gijzeling in psychiatrisch centrum in Antwerpen

Opnieuw gijzeling in psychiatrisch centrum in Antwerpen

Op de Antwerpse Linkeroever heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een gijzelingsactie plaatsgevonden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC). Dat bevestigt het Antwerpse parket.

Lees verder

Overvallers rijden bank binnen met bulldozer

Overvallers hebben woensdagochtend een spectaculaire ramkraak gepleegd op een Crelan-filiaal. De dieven gebruikte een bulldozer om de bank binnen te rijden.

Lees verder

De stijlgeheimen van Emma Bale: 'Ik draag nooit een rok, het past niet bij mij'

Emma Bale bracht met 'Greedy' net een nieuwe single uit, een voorproefje van een album dat volgend jaar uitkomt. De zangeres zal ook deelnemen aan het nieuwe seizoen van het VTM-programma 'Liefde voor muziek'. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Russisch oppositieleider Navalni ontslagen uit ziekenhuis

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis in Berlijn, waar hij werd verzorgd na zijn vergiftiging. Dat meldt het Berlijnse Charité-ziekenhuis. Volgens het ziekenhuis is een volledig herstel mogelijk.

Lees verder

Tesla plant een model dat minder dan 25.000 dollar kost

Tesla kondigde op de langverwachte Battery Day aan dat het een nieuwe krachtiger batterij heeft ontworpen waardoor de prijs van een batterij van 128 naar 56 dollar per kwH zakt. Hierdoor wordt het mogelijk om elektrische wagens onder de 25.000 dollar te produceren.

Lees verder

Dit staat op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad vandaag

De bubbel van vijf verdwijnt, maar wat er in de plaats komt is nog onduidelijk. Later vandaag geeft de Nationale Veiligheidsraad een persconferentie. Dit staat op de agenda.

Lees verder

Cocaïne meer dan ooit beschikbaar in EU, België blijft belangrijkste toegangspoort

Cocaïne is meer dan ooit beschikbaar in de Europese Unie: in 2018 werd een recordhoeveelheid van 181 ton cocaïne in beslag genomen, 40 ton meer dan in het vorige recordjaar 2017. België blijft de belangrijkste toegangspoort voor cocaïne in Europa, met 53 ton van de drugs die in beslag werd genomen.

Lees verder

Live. Crisiscentrum geeft persconferentie over stijgende coronacijfers

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft, zoals verwacht, verder toenemen. Ook het aantal besmettingen stijgt. Verder gaat ook het aantal sterfgevallen – weliswaar licht – omhoog. Het Nationaal Crisiscentrum geeft om 11 uur meer uitleg tijdens een persconferentie. Volg die hier live.

Lees verder

Actiegroep Viruswaarheid betrokken bij anticorona-campagne van BN'ers

Tientallen BN'ers plaatsten maandagavond een filmpje op Instagram om mee te delen dat ze niet meer meedoen aan de coronamaatregelen. Ze zijn bij elkaar gebracht door Viruswaarheid-oprichter Willem Engel.

Lees verder

'Christus van Siberië' opgepakt in Rusland

De Siberische sekteleider Sergej Torop is gearresteerd 'voor psychologisch geweld'. Al een kwarteeuw verkondigde hij zijn 'goddelijke missie'.

Lees verder

Amerikaanse universiteit liet 64 gegoede studenten binnen als 'wederdienst'

De University of California, Berkeley heeft op oneerlijke wijze 64 studenten toegelaten in de voorbije zes jaar. Dat blijkt uit een auditrapport van de staat Californië.

Lees verder

Loekasjenko heeft eed onaangekondigd afgelegd

De omstreden Wit-Russische staatsleider Aleksandr Loekasjenko heeft vandaag de eed afgelegd voor zijn zesde mandaat als president. Dat melden staatsmedia in Minsk.

Lees verder

Heeft u vandaag al een pen vastgehad?

Ooit hebben we het allemaal geleerd, tongpunt uit de mond: letters met een pen op papier zetten, eerst moeizaam en na een tijdje steeds zwieriger. Intussen zijn computers, tablets en smartphones zo alomtegenwoordig, ook in het onderwijs, dat de redactie van De Standaard zich afvraagt of we het nog vaak doen, dat handmatige schrijven. Doe mee aan onze enquête!

Lees verder

Auto wordt gegrepen door trein in Antwerpen

Aan een spooroverweg in de Antwerpse gemeente Nijlen is woensdagochtend een auto aangereden door een trein. Niemand raakte gewond maar het voertuig is tot schroot herleid. Een passant kon de aanrijding filmen.

Lees verder

IJsberg kantelt tijdens beklimming avonturiers

De ervaren avonturier Mike Horn wilde in augustus samen met Fred Roux in Noorwegen een ijsberg beklimmen. Het ging al snel fout toen die kantelde en de mannen in het water terechtkwamen. Ze konden snel worden gered, en laten weten dat hun daden 'een voorbeeld zijn van hoe het niet moet'. 'Ik heb getwijfeld of ik deze beelden zou delen, maar ik hoop dat anderen zo van mijn fouten kunnen leren', zei Horn.

Lees verder

België kleurt rood op Europese kaart

Doordat België nu 136 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners telt in de laatste twee weken, kleurt het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) het land rood. De drempel van 120 is overschreden. Daardoor hoort België nu bij de vijf hardst getroffen landen van Europa.

Lees verder

Uncle Ben's wordt Ben's Originals om link met slavernij te verbreken

Het merk Uncle Ben's, bekend van onder meer rijst en sauzen, verdwijnt. De Amerikaanse levensmiddelenproducent Mars schrapt het logo van Uncle Ben's waarbij een oudere zwarte man wordt getoond. De naam wordt gewijzigd in Ben's Originals.

Lees verder

Verhaal van 100-jarige veteraan die miljoenen inzamelde wordt verfilmd

Sir Tom Moore, de 100-jarige Britse veteraan, krijgt na zijn ridderschap nog een aandenken aan zijn hartverwarmende corona-fundraiser. Zijn verhaal wordt verfilmd, en het zal al in 2021 te bekijken zijn.

Lees verder

Frankrijk verdubbelt vaderschapsverlof van 14 naar 28 dagen

Het vaderschapsverlof in Frankrijk verdubbelt naar 28 dagen. Dat deelde het Elysée dinsdag mee. De nieuwe regeling treedt normaal op 1 juli 2021 in werking. In België hebben vaders en meemoeders recht op tien dagen.

Lees verder

European Open in Antwerpen ontvangt in oktober 8 tennisspelers uit de top-20

De European Open, het tennistoernooi dat van 18 tot 25 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen, zal worden georganiseerd kan op zijn affiche uitpakken met 8 spelers uit de huidige top-20 van het mannentennis. Dat heeft organisator Dick Norman woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Vlaams Belanger Gerolf Annemans opgepakt na protestactie in Wetstraat

Het Vlaams Belang heeft woensdag om iets over 11 uur een korte 'flitsactie' gevoerd in de Wetstraat. Europarlementslid Gerolf Annemans werd opgepakt.

Lees verder

OVERZICHT. Deze nieuwe regels legde de Veiligheidsraad vast

De Nationale Veiligheidsraad zat sinds 9 uur vanochtend samen om nieuwe maatregelen te bespreken om het nieuwe coronavirus in te dijken. Een overzicht van wat er allemaal beslist werd.

Lees verder

Vakbonden ongerust over aderlatingen bij Bpost

De vakbonden zijn ongerust over de leegloop aan de top bij Bpost. Ze eisen overleg en duidelijkheid over wet er allemaal aan de hand is. Eerder deze ochtend gaf Bpost toe dat opnieuw een topper vertrekt.

Lees verder

Krijgen preformateurs Vivaldi net op tijd weer op het spoor?

Om halfzeven moeten de preformateurs weer naar de koning. In een race tegen de tijd timmeren ze aan het herstellen van het vertrouwen, maar hoelang houdt dat stand? Wat een positief project had moeten worden, vecht nu tegen het vele pessimisme.

Lees verder

Tesla halveert prijzen voor autobatterijen … in 2023

Tesla heeft op de langverwachte Battery Day aangekondigd dat het een nieuwe, krachtigere batterij heeft ontworpen. De prijs van een batterij zakt zo van 128 naar 56 dollar per kwH zakt, waardoor het mogelijk wordt om elektrische wagens van 25.000 dollar te produceren.

Lees verder

Ook in Brussel vervalt algemene mondmaskerplicht op 1 oktober

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat mondmaskers buiten niet meer verplicht zijn, behalve op drukke plaatsen. Minister-president Rudi Vervoort laat weten dat in Brussel de mondmaskerplicht dus vervalt.

Lees verder

Bijzondere vondst in Oosterschelde: lederschildpad van 2,5 meter

Tijdens een training op de Oosterschelde in Zeeland heeft de Nederlandse politie een zeldzame vondst gedaan. Plots zagen ze een vreemd voorwerp drijven, maar toen ze dichterbij gingen varen zagen ze dat het een enorme schildpad was. Het gaat om een lederschildpad, de grootste schildpaddensoort ter wereld.

Lees verder

Trump: 'Waarom gaf Biden geld uit aan plastische chirurgie, als hij zich toch bedekt met masker?'

Op 3 november nemen de huidige president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden het tegen elkaar op in de verkiezingen. Tijdens verkiezingsmeetings nemen ze elkaar op de korrel, in New Hampshire zei Trump dat Biden plastische chirurgie had laten uitvoeren.

Lees verder

'De ideale wereld' verkeert zelfs in quarantaine in topvorm

Presentator Jan Jaap van der Wal presenteerde misschien wel het beste stukje corona-tv sinds de uitvinding van corona-tv.

Lees verder

Belgisch kampioen Dries De Bondt is nog steeds van zijn melk, maar: "Ik ga blijven werken voor Mathieu Van der Poel"

Dries De Bondt, die dinsdag Belgisch kampioen werd op de weg, kan zijn exploot nog steeds niet geloven. Ook niet na de uitvoerige viering met zijn teamgenoten in het rennershotel en het feit dat hij deze ochtend wakker werd met de trui in het zicht. Dries De Bondt zal in de BinckBank Tour (29 september tot 3 oktober) voor het eerst zijn tricolore shirt tonen.

Lees verder

Van Ranst teleurgesteld: 'Het kan vlug verkeerd gaan'

Wat betekent het advies van vijf 'referentiepersonen' voor de verspreiding van het coronavirus? Viroloog Marc Van Ranst vreest voor de gevolgen. 'Ik verwacht binnen een paar weken grotere problemen als we niets doen.'

Lees verder

Hoe werkt de quarantaine van zeven dagen?

Premier Sophie Wilmès kondigde vandaag de gewijzigde quarantaine aan. Die werd ingekort tot zeven dagen. Hoe werkt dat net, en wat moet je doen als je symptomen hebt?

Lees verder

Bouchez akkoord met 'basisgaranties' van preformateurs

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gaat akkoord met de contouren die de preformateurs Conner Rousseau (SP.A) en Egbert Lachaert (Open VLD) hebben vastgelegd voor de volgende regering. Dat vernam De Standaard. Krijgen de preformateurs Vivaldi net op tijd weer op het spoor?

Lees verder

Vaarwel bubbels, welkom 'referentiecijfer': hoe werkt het?

De bubbel is niet meer. Het nieuwe 'referentiecijfer', dat varieert tussen 1 en 5, komt in de plaats en geldt als advies voor hoeveel nauwe contacten u best heeft.

Lees verder

Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans komen op één zege van de hoofdtabel van Roland Garros

Ruben Bemelmans (ATP 223) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de derde (en laatste) kwalificatieronde van Roland Garros. De 32-jarige Limburger versloeg in zijn tweede kwalificatieronde de Fransman Kyrian Jacquet (ATP 535) na één uur en veertien minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-3).

Lees verder

Red Panthers verliezen ook tweede duel in de Hockey Pro League

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 11) hebben woensdag in de FIH Pro League ook hun tweede wedstrijd in en tegen Duitsland (FIH 4) verloren. De Red Panthers gingen in Düsseldorf met 3-1 onderuit. Dinsdag eindigde het eerste duel op 2-0.

Lees verder

Charleroi blijft bescheiden voor Europa League-duel met Partizan Belgrado: "Zij spelen elk jaar Europees"

Dorian Dessoleil presenteerde zich woensdag, een dag voor het duel in de derde voorronde van de Europa League, in het Stade du Pays de Charleroi tegen het Servische Partizan Belgrado, erg nuchter op de persconferentie.

Lees verder

AC Milan-speler Léo Duarte is besmet met het coronavirus

De Braziliaanse verdediger Léo Duarte heeft positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt zijn club AC Milan woensdag.

Lees verder

Compromis tussen socialisten en liberalen bevat al kiem van volgend conflict

Op de valreep - om half zeven zitten de preformateurs bij de koning - kwam er alsnog een compromis uit de bus tussen socialisten en liberalen. Zoals dat gaat met compromissen heeft elke partij achteraf zijn eigen lezing van wat er overeengekomen is, waarbij vooral wat haar goed uitkomt sterk in de verf wordt gezet.

Lees verder

Franse zangeres Juliette Gréco op 93-jarige leeftijd overleden

Chanson-icoon Juliette Gréco is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie woensdag aan het Franse persbureau AFP laten weten.

Lees verder

Tienersensatie Ansu Fati maakt zijn "droom" waar, krijgt nieuw rugnummer én is nu 400 miljoen waard volgens Barcelona

Ansu Fati wordt vanaf nu beschouwd als een volwaardige speler van de eerste ploeg van FC Barcelona. Zijn clausule wordt verhoogd van 170 tot 400 miljoen euro, kondigde de Catalaanse club woensdag aan.

Lees verder

Vijfvoudig wereldkampioen darts Raymond van Barneveld (53) maakt comeback: "Ik was een complete ramp, nu kriebelt het weer"

De Nederlander Raymond van Barneveld maakt een comeback als profdarter. Dat heeft de vijfvoudig wereldkampioen via RTL7 Darts onthuld. "Het is heel simpel. Ik mis het verschrikkelijk", aldus de 53-jarige 'Barney', die na het WK eind vorig jaar afzwaaide als professioneel darter.

Lees verder

Red Lions spelen gelijk in tweede duel tegen Duitsland en verliezen shoot-out in Hockey Pro League

De Belgische hockeymannen (FIH 1) zijn er in de FIH Pro League niet in geslaagd een tweede zege op rij te boeken in en tegen Duitsland (FIH 6). De Red Lions bleven woensdag in Düsseldorf steken op 1-1. In de shoot-outs voor een bonuspunt werd het 1-0 voor de thuisploeg. Het eerste duel was dinsdag op 1-6 geëindigd.

Lees verder

Geen Sven Kums bij AA Gent voor Europees duel tegen Dinamo Kiev, Plastun krijgt de voorkeur op Arslanagic

Sven Kums is niet speelklaar geraakt bij AA Gent voor de heenwedstrijd in de play-offronde van de Champions League tegen de Oekraïense vicekampioen Dinamo Kiev, woensdagavond in de Ghelamco Arena. De voormalige Gouden Schoen sukkelt met een kuitblessure en zit zelfs niet op de bank.

Lees verder

Amerikaanse politieagent vervolgd voor dood van Breonna Taylor

Een Amerikaanse politieagent wordt vervolgd voor de dood van de 26-jarige verpleegkundige Breonna Taylor. Na de dood van George Floyd werd ook het politiegeweld tegen Taylor onderwerp van het Black lives matter-protest.

Lees verder

Acht tennisspelers uit top 20 komen naar ATP-toernooi in Antwerpen: Goffin is blikvanger, ook 'Baby Federer' aanwezig

De organisatie van het European Open, het ATP-toernooi in Antwerpen, heeft woensdag de deelnemerslijst voor de editie van volgende maand (19-25 oktober) bekendgemaakt. De Italiaan Matteo Berrettini (ATP 8) is de hoogst gerangschikte speler. Hij wordt net als David Goffin (ATP 12) een van de publiektrekkers in de Lotto Arena.

Lees verder

Neymar weet op 30 september meer over "aap-incident", Di Maria moet vier matchen brommen na spuwen

De disciplinaire commissie van het professionele Franse voetbal (LFP) zal zich op 30 september uitspreken over het onderzoek dat gestart was na de racistische uitlatingen van Marseille-speler Alvaro Gonzalez aan het adres van PSG-speler Neymar in de competitiewedstrijd van 13 september.

Lees verder

AA Gent moet hopen op een mirakel: rode kaart voor Bezus torpedeert kansen van Buffalo's voor de Champions League

Twee keer moet AA Gent dinsdag scoren tegen stugge Dynamo Kiev om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. Lees: veel hoop dat de Buffalo's niet in de Europa League belanden, is er niet na de 1-2-thuisnederlaag. Eigen schuld, dikke bult, na een vroege tegengoal en een rode kaart voor Bezus.

Lees verder

Ex-wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings was half uur verlamd na val: "Ik kan amper beschrijven hoe vreselijk dat was"

De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings heeft onthuld dat hij een half uur verlamd is geweest na zijn zware val die hij eerder deze maand maakte in de training voorafgaande aan de Grote Prijs van Faenza in Italië.

Lees verder

Hoe bang moeten we zijn van China's technologische pletwals?

China strijdt om de dominantie op het wereldtoneel via technologie en internet. En dat heeft gevolgen voor ons allemaal.

Lees verder

Aantal besmettingen blijft toenemen tot meer dan 1.400 per dag

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft verder stijgen. Het aantal sterfgevallen stijgt licht. De komende dagen zullen uitwijzen of dat cijfer verder stabiliseert of stijgt.

Lees verder

Tom Cruise gaat volgende jaar de ruimte in

In oktober 2021 vliegt Tom Cruise met een raket van SpaceX naar het ISS-ruimtestation. Dat blijkt uit een kalender van lanceringen die op Twitter is opgedoken.

Lees verder

Agent krijgt zes maand cel voor racistische uitlatingen op trein

Een hoofdinspecteur van de Brusselse politie is in beroep veroordeeld tot zes maand cel voor racistische gedragingen in de trein van Brussel naar Geraardsbergen. In eerste aanleg had hij nog de gunst van de opschorting gekregen.

Lees verder

Atlético Madrid bevestigt transfer van Luis Suárez

De transfer van Luis Suárez van FC Barcelona naar Atlético Madrid is in kannen en kruiken. Dat heeft de Madrileense club woensdagavond bevestigd. De 33-jarige Uruguayaanse topspits moet enkel nog medische testen afleggen en zal dan worden voorgesteld in de Spaanse hoofdstad.

Lees verder

Wolken, buien en koelere temperaturen

De bewolking neemt donderdag, na een droge start met brede opklaringen, toe vanaf het westen, in de namiddag gevolgd door regen of enkele buien. Vooral in de westelijke landshelft zijn enkele donderslagen mogelijk. Over het uiterste oosten van het land zou het tot de avond zo goed als droog blijven. De maxima liggen rond 14 graden in de Ardennen en tussen 15 en plaatselijk 19 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Brandende vrachtwagen veroorzaakt hinder op Antwerpse Ring

Op de Antwerpse Ring in Borgerhout, richting Nederland, is donderdagochtend rond 5.30u een vrachtwagen uitgebrand. Twee rijstroken zijn afgesloten. Het ongeval veroorzaakt veel verkeershinder. Op de E17 is het al een uur filerijden vanaf de parking in Kruibeke.

Lees verder

Noord-Korea doodt Zuid-Koreaanse ambtenaar

Een Zuid-Koreaanse ambtenaar werd doodgeschoten en gecremeerd door Noord-Korea in de territoriale wateren van het communistische land. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie donderdag gemeld aan persbureau Yonhap.

Lees verder