Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 september 2020

Nederlandse voetbalbond wil geen sekswinkel op voetbaltruitjes

Nederlandse voetbalbond wil geen sekswinkel op voetbaltruitjes

Van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) mag een sponsordeal tussen eersteklasser FC Emmen en webshop Easytoys niet doorgaan. Die laatste is een bedrijf gespecialiseerd in seksspeeltjes. De voetbalbond oordeelt dat de sport toegankelijk moet zijn voor jong en oud.

Lees verder

LeBron James heeft een zoveelste record beet in de NBA

LeBron James (35) prijkt voor de zestiende keer in een All-NBA team, zo raakte woensdag bekend. Niemand deed ooit beter.

Lees verder

Grote storing bij Telenet: enkele ziekenhuizen, politie van Antwerpen en bedrijven momenteel telefonisch niet bereikbaar

Door een storing bij Telenet zijn onder meer enkele grote ziekenhuizen donderdagochtend telefonisch niet bereikbaar. 'Bij een upgrade van het systeem is in de nacht van woensdag op donderdag een technisch probleem gerezen', zegt Isabelle Geeraerts, woordvoerster van Telenet.

Lees verder

Politieoperatie bezig om vluchtelingen op Lesbos naar nieuw kamp te brengen

Op het Griekse eiland Lesbos is donderdagmorgen een politieoperatie begonnen. Die moet de duizenden migranten die op straat leven na de verwoestende brand in het vluchtelingenkamp Moria naar een nieuw noodkamp te brengen.

Lees verder

'Comedy Capers' bij FC Barcelona? Ronald Koeman mag tijdens eerste wedstrijd wellicht niet op de bank zitten

Ruim een week voor de eerste competitiewedstrijd van FC Barcelona is het nog onzeker of Ronald Koeman dan op de bank mag zitten. Volgens Catalaanse media moet Barcelona eerst een akkoord bereiken met de weggestuurde trainer Quique Setién over een ontslagvergoeding. Pas als dat is afgehandeld, geeft de Spaanse voetbalbond toestemming aan de club om de voor twee jaar aangestelde Koeman in officiële wedstrijden op de bank te laten zitten.

Lees verder

Zieke proefpersoon waarschijnlijk niet gelinkt aan vaccin AstraZeneca

De medische problemen die werden opgemerkt tijdens de vaccinstudie van farmabedrijf AstraZenica en Oxford University, werden naar alle waarschijnlijkheid niet veroorzaakt door het vaccin. Dat blijkt uit een document dat de universiteit online heeft geplaatst.

Lees verder

Modelabel Ann Demeulemeester in Italiaanse handen

De Italiaan Claudio Antonioli is de nieuwe eigenaar van het Belgische modelabel Ann Demeulemeester. Een verkoop hing al langer in de lucht.

Lees verder

Wit-Rusland klaagt oppositieleider Maria Kalesnikava aan voor ondermijning van de nationale veiligheid

Wit-Rusland heeft oppositieleider Maria Kalesnikava officieel beschuldigd van 'het aanzetten tot het ondermijnen van de nationale veiligheid', zei de onderzoekscommissie woensdag in een verklaring.

Lees verder

CD&V-voorzitter Coens: 'De Crem vertolkt bezorgdheden maar we onderhandelen door'

CD&V-voorzitter Joachim Coens blijft rustig onder de scherpe uitlatingen van zijn minister Pieter De Crem over Vivaldi. 'Zijn boodschap is dat we verder scherp moeten onderhandelen.'

Lees verder

Doek valt over Mini-Europa: eind dit jaar gaat park definitief dicht

Mini-Europa sluit op 31 december dit jaar definitief de deuren. Dat meldt de directie in een persbericht. 'De reden hiervoor is het uitblijven van een akkoord over een vierde verlenging van het contract met Brussels Expo', klinkt het. 'Dit contract was noodzakelijk in aanloop naar het Neo 1 project.'

Lees verder

Opnieuw piek in vervuiling rond Umicore

In de wijk rond de Umicore-fabriek in Hoboken zijn aan het begin van de zomer opnieuw erg hoge hoeveelheden zware metalen opgetekend. Het gaat om de op een na hoogste meetresultaten van de voorbije drie jaar. Dat schrijft De Morgen donderdag.

Lees verder

Coronaplaag in de Eredivisie: acht stafleden van Vitesse testen positief, onder wie trainer Thomas Letsch

Bij acht stafleden van Vitesse is het coronavirus vastgesteld, maakte de Arnhemse voetbalclub donderdagochtend bekend. Ook de Duitse coach Thomas Letsch is besmet. Bij Vitesse speelt Loïs Openda, die door Club Brugge wordt uitgeleend.

Lees verder

Zeven uur rondvliegen boven Australië, 'voor wie vliegen mist'

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas biedt een zeven uur durende rondvlucht boven Australië aan. 'De vlucht naar nergens' was in geen tijd uitverkocht.

Lees verder

Veiligheid: oprichting federale drugspolitie op tafel

Zoals preformateur Egbert Lachaert (Open VLD) reeds aankondigde, komen er extra investeringen in de veiligheids- en inlichtingendiensten en justitie.

Lees verder

Mobiliteit: NMBS nog tien jaar meester van het spoor

Vivaldi wil inzetten op 'zachte en collectieve mobiliteit'. Meteen worden extra investeringen in spoorwegmaatschappijen NMBS en Infrabel in het vooruitzicht gesteld, al ontbreekt voorlopig een bedrag.

Lees verder

Nibali en Caruso behoren tot Italiaanse preselectie voor het WK wielrennen

Vincenzo Nibali (35) en Damiano Caruso (32) behoren tot de Italiaanse preselectie voor het WK wielrennen, dat van 24 tot 27 september plaatsvindt in het Italiaanse Imola.

Lees verder

Gentse reageert met humoristische video op reactie over haar huidskleur

'Wow, gij kunt goed Vlaams. Hoe komt dat?' Toen de Gentse Gloria Boateng (31) die vraag onlangs weer eens gesteld kreeg, reageerde ze met een komisch Tiktok-filmpje. 'Humor is de beste remedie tegen alles', vertelde ze aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

Politieke vernieuwing: Vivaldi opent de deur naar burgerdemocratie

Het geloof in de politiek verdient een opkikker. Een grotere betrokkenheid van burgers in het besluitvormingsproces moet helpen.

Lees verder

Arbeid: praktijktesten als wapen voor sociale inspectie?

De Vivaldipartijen mikken op een tewerkstellingsgraad van 80 procent tegen 2030. Daarbij wordt volop naar de sociale partners gekeken om samen dat doel te bereiken. Zo zal onderzocht worden hoe werknemers gemotiveerd kunnen worden om makkelijker naar een andere regio of sector te kijken om aan de slag te gaan. Niet overal is de vraag even groot.

Lees verder

Buitenlandse Zaken en Defensie: uitgesproken pro-Europese koers

De federale regering wil een uitgesproken pro-Europese koers varen, waarbij ze zich zal verzetten tegen internationale nationalistische tendensen. De regering is voor internationale handel, en voor een Brexit-akkoord, al zullen daar sociale en milieustandaarden aan gekoppeld worden.

Lees verder

Duitse politieagenten geschorst na verheerlijken nazigedachtegoed

In Duitsland werden 29 politieagenten van Noordrijn-Westfalen geschorst, omdat ze extreemrechtse boodschappen deelden. Het is, na de opschorting van een elite-eenheid en de 'kebabmoorden', opnieuw een schandaal binnen de Duitse ordediensten.

Lees verder

Aalst carnaval gaat toch door, maar wel in juni

Aalst carnaval 2021 zal dan toch doorgaan. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zegt dat het carnaval zal plaatsvinden in juni, op voorwaarde dat er een vaccin is.

Lees verder

Feeststemming in Tsjechië omgeslagen nu tweede coronagolf harder aankomt dan eerste

Met meer dan 2.000 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in één dag vestigt Tsjechië een triest record. Terwijl de Europese golf van april grotendeels aan het land voorbijging, wordt het ditmaal zwaarder getroffen. De feeststemming van begin deze zomer lijkt weg, nu de epidemie er meer dan in andere landen fors aan kracht wint.

Lees verder

Politicus citeert gedicht van Elsschot, maar wordt gecorrigeerd door partijvoorzitter

Gert-Jan Segers heeft in de Tweede Kamer in Den Haag een betoog gehouden tegen individualisme in de coronacrisis. De voorzitter van de ChristenUnie koos daarbij om Willem Elsschot te citeren. Maar Segers werd snel door de leider van PvdA Lodewijk Asscher op de ware context van het citaat gewezen, en dat zorgde voor een komisch moment.

Lees verder

Kamala Harris geeft Timberland een boost

Wanneer Kamala Harris campagne gaat voeren, trekt ze het liefst comfortabele schoenen aan. En dat blijft niet onopgemerkt op sociale media.

Lees verder

Standard mag 7.500 supporters op Sclessin toelaten

Standard mag in zijn komende thuiswedstrijden 7.500 fans toelaten op Sclessin. Dat blijkt uit een persbericht van de stad Luik. Eerder was er sprake van 10.000 supporters. Sclessin heeft een capaciteit van ruim 27.000 plaatsen.

Lees verder

Bayern-voorzitter bevestigt de transfer van Thiago Alcantara naar Liverpool

Thiago Alcantara verlaat Bayern München voor Liverpool. Dat heeft Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge donderdag aangekondigd.

Lees verder

Gezondheid en pensioenen: pensioenleeftijd blijft vastgeklikt op 67

De preformateursnota begint met gezondheidszorg en de bestrijding van de coronapandemie, dat kan ook bijna niet anders. Het bestrijden van coronamoeheid, inzetten op preventie en de aanpak van een mogelijke volgende pandemie zijn de grote lijnen. Daarvoor wordt gewerkt aan betere communicatie en aan manieren om het openbare leven en de economie toch aan de gang te houden. Een commissaris moet het beleid van de federale overheid en de deelstaten stroomlijnen.

Lees verder

Staatshervorming en ethische dossiers: Vivaldi komt CD&V grotendeels tegemoet

Vorige week kwam er flink wat stennis van voorzitter Joachim Coens, nadat mondelinge afspraken over ethische dossiers niet volledig in teksten waren omgezet. Het ontwerpakkoord van de toekomstige regeringspartijen bedient de CD&V-voorzitter op zijn wenken. De woorden 'consensus' en 'wederzijds respect' staan centraal. Ze engageren zich om een 'multidisciplinair team van experts' de opdracht te geven om de huidige ethische wetgeving 'te evalueren'. Nadien handelen de regeringspartijen 'in consensus'.

Lees verder

Asiel en migratie: Vivaldi bouwt op internationale verdragen

Van een versoepeling van het bestaande migratiebeleid is geen sprake. Wel schrijft het zich uitdrukkelijk in internationale verdragen in.

Lees verder

LIVE. Volg de discussie over de verlenging voor de regering-Wilmès

In de Kamer komt vanmiddag het aanblijven van de regering-Wilmès ter sprake. Alle partijen die geen deel zullen uitmaken van de geplande coalitie hebben een interpellatie hierover gevraagd. De Vivaldi-partijen staan klaar om een motie van wantrouwen af te blokken.

Lees verder

Klimaat en energie: kernuitstap blijft open vraagstuk

Op het vlak van energie en klimaat liggen de belangrijkste vraagstukken nog open, de kernuitstap in de eerste plaats. De formulering zoals ze nu in de teksten staat, geeft veel ruimte voor interpretatie. 'De afhankelijkheid van kernenergie in onze energieproductie wordt verder afgebouwd tijdens deze legislatuur', staat er voorlopig, een formulering waarmee je alle kanten uit kunt. Er zullen inderdaad hoe dan ook kerncentrales sluiten, en de geplande sluiting van de laatste centrale is pas voor 2025, na de volgende verkiezingen. Maar het behoud van de kernuitstap staat dus niet uitdrukkelijk in de teksten, net zomin als het terugdraaien van de kernuitstap, met de wetswijziging die daarvoor nodig is.

Lees verder

Fiscaal en financieel: billijke bijdrage van de allersterkste schouders

Alles in de nota met een budgettaire impact is nog te onderhandelen en staat in de prefomatienota dus nog tussen haakjes. De financiële tabel is voor een groot stuk de alfa en omega van het regeerakkoord, maar wordt pas op het einde van de rit afgeklopt.

Lees verder

André Greipel knijpt de remmen dicht in de Tour de France

André Greipel zal de Ronde van Frankrijk dit jaar niet uitrijden. De 38-jarige Duitse veteraan van Israel Start-Up Nation gaf er donderdag de brui aan in de laatste Alpenrit, over 175 kilometer tussen Méribel en La Roche-sur-Foron.

Lees verder

Nieuw academiejaar, terug naar het leven op kot: mogen studenten daar zomaar een nieuwe bubbel maken?

Deze en volgende week keren studenten terug naar hun tweede thuis: het kot. Universiteiten en hogescholen hebben intussen laten weten hoe ze terug naar de les kunnen. Maar wat met feestjes op kot of gewoon bezoek van enkele vrienden? Mogen studenten zomaar een nieuwe contactbubbel maken? Viroloog Marc Van Ranst roept studenten op om minder vaak terug te keren naar huis.

Lees verder

Dit staat er in de onderhandelingsnota van Vivaldi
De Standaard kreeg de preformateursnota te zien die een Vivaldicoalitie moet smeden. Een werkstuk van 96 pagina's dat alvast niet ontbreekt aan ambitie. Een regeerakkoord is de nota van Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) nog lang niet, maar de contouren zijn wel al duidelijk. We overlopen de belangrijkste beleidsdomeinen waar de onderhandelaars van de 7 Vivaldipartijen mee aan de slag gaan.
Lees verder

FOD Financiën waarschuwt voor frauduleuze mails: 'Niet reageren'

De overheidsdienst Financiën waarschuwt voor frauduleuze e-mails, waarin oplichters informatie vragen in ruil voor een fictieve compensatie voor de energie- en waterfactuur.

Lees verder

Dan toch geen fans toegelaten bij openingsmatch Bundesliga

Bayern München mag vrijdag dan toch geen supporters toelaten in de Allianz Arena voor de openingsmatch van het nieuwe Bundesliga-seizoen tegen Schalke 04. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Fed Cup gaat voortaan als Billie Jean King Cup door het leven

De Fed Cup in het vrouwentennis gaat voortaan als Billie Jean King Cup door het leven, zo maakte de Internationale Tennisfederatie ITF donderdag bekend tijdens een virtueel persmoment.

Lees verder

Eindelijk prijs voor Lotte Kopecky in Giro Rosa, leidster Van Vleuten breekt pols

Na een tweede en een derde plaats in de vijfde en zesde rit was het eindelijk prijs voor Lotte Kopecky in de zevende etappe van de Giro Rosa, de grootste vrouwenwielerwedstrijd ter wereld. De 24-jarige renster van Lotto-Soudal sprintte in Maddaloni naar de ritzege voor Elizabeth Deignan en Katarzyna Niewiadoma. Voor Kopecky is het één van de grootste zeges uit haar carrière.

Lees verder

Raf Simons breidt eigen modelijn uit

Raf Simons ontwerpt al een kwarteeuw mannenkleding onder zijn eigen naam, maar daar komt vanaf volgend seizoen ook een vrouwenlijn bij, zo heeft de Belgische modeontwerper zopas aangekondigd.

Lees verder

Trump spreekt topviroloog tegen over timing vaccin: 'Hij was in de war'

Amerikaans president Donald Trump houdt vol dat er tegen oktober dit jaar een vaccin tegen corona komt. Nochtans zei topviroloog Robert Redfield in het Amerikaanse Congres dat het brede publiek pas in 2021 een vaccin mag verwachten. Trump reageerde kordaat op die uitspraak: 'Redfield was in de war.'

Lees verder

Dion Smith sprint bergop naar eerste profzege in Coppa Sabatini

De Nieuw-Zeelander Dion Smith (Mitchelton-Scott) heeft donderdag de zege veroverd in de Coppa Sabatini (1.Pro), een Italiaanse eendagskoers van de ProSeries. Hij was in een sprint bergop sneller dan de Italiaan Andrea Pasqualon (Circus-Wanty Gobert) en de Wit-Rus Alexander Riabushenko (UAE Team Emirates).

Lees verder

Inheemse betogers halen standbeeld neer van conquistador in Colombia

In Colombia hebben betogers van de inheemse stam Misak een standbeeld van de Spaanse

con­quis­ta­dor Sebastián de Belalcázar van de sokkel getrokken in de stad Popayán. Ze eisen erkenning van de grond.

Lees verder

Ex-model beschuldigt Trump van aanranding: 'Zijn handen waren overal'

Ex-model Amy Dorris (48) beschuldigt de Amerikaanse president Donald Trump van seksuele aanranding. Dat gebeurde volgens haar op de US Open in 1997.

Lees verder

'Novitsjok gevonden op waterfles in hotelkamer Navalni'

De Russische opposant Aleksej Navalni is volgens zijn team mogelijk al in een hotel in de Siberische stad Tomsk vergiftigd. Op een lege waterfles zijn sporen van novitsjok gevonden, klinkt het.

Lees verder

Kwiatkowski pakt laatste Alpenrit, Carapaz de bollen

Michal Kwiatkowski won de achttiende rit in de Tour, een bergrit in de Alpen. De Pool van Ineos Grenadiers bleef samen met zijn ploegmaat Richard Carapaz over van een vroege vlucht, met onder meer Thomas De Gendt. Primoz Roglic werd niet bedreigt en blijft leider.

Lees verder

Wout van Aert blijft verrassen met derde plaats in laatste Alpenrit: 'Misschien kan ik op termijn dit soort etappes winnen'

Wout van Aert spurtte in La Roche-sur-Fouron naar de derde plaats, na een zware bergrit over vijf Alpencols. Een indrukwekkende prestatie.

Lees verder

AA Gent leent Kvilitaia uit aan Cypriotische vicekampioen

AA Gent leent Giorgi Kvilitaia voor de rest van het seizoen uit aan het Cypriotische Anorthosis Famagusta. Dat hebben de Buffalo's donderdag gemeld.

Lees verder

Ben Broeders stelt in Rome zijn eigen Belgisch record polsstokspringen scherper

Ben Broeders heeft donderdagavond op de Diamond League meeting van Rome zijn eigen Belgisch record polsstokspringen outdoor scherper gesteld. Broeders wipte in de Italiaanse hoofdstad over 5 meter 80 en doet daarmee 4 centimeter beter dan zijn vorige record.

Lees verder

Man sterft na val van kathedraal Doornik

Een man werd woensdag dood aangetroffen aan de voet van de kathedraal van Doornik. Volgens het parket van Doornik gaat het om een ongeluk.

Lees verder

Studio 100 ontslaat 16 medewerkers: 'Hard getroffen door coronacrisis'

Studio 100 heeft 16 medewerkers ontslagen. Het media- en entertainmentbedrijf verwijst daarvoor naar de coronacrisis.

Lees verder

Ploegleider Wout van Aert en Primoz Roglic uit de Tour gezet wegens 'bedreiging van een UCI-lid'

Opschudding donderdagavond na afloop van de laatste Alpenetappe van de Tour de France. Merijn Zeeman, ploegleider bij Team Jumbo-Visma en dus de baas van Wout van Aert en gele trui Primoz Roglic, is uit de Tour gezet voor 'mishandeling, intimidatie, beledigingen of bedreigingen van een UCI-lid'. Dat staat te lezen in het juryrapport. Ook Wout van Aert krijgt onder meer een tijdstraf. Het zou kunnen dat Team Jumbo-Visma de uitsluiting aanvecht.

Lees verder

Tennistoernooien in Moskou vallen in het water

Twee tennistoernooien die nog dit jaar in Moskou zouden plaatsvinden zijn afgelast. De evenementen om de zogenoemde Kremlin Cup mogen van de plaatselijke autoriteiten niet doorgaan, omdat het coronavirus in de Russische hoofdstad nog onvoldoende onder controle is.

Lees verder

Tottenham met moeite voorbij Plovdiv, Diagne (ex-Club Brugge) belangrijk voor Galatasaray

De verwachte ploegen als Tottenham Hotspur, Galatasaray, Rosenburg, Kopenhagen, Hajduk Split, Rangers en Granada hebben zich niet laten verrassen in de tweede voorronde van de Europa League op donderdag.

Lees verder

Onderzoek naar pesterijen bij Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft een onderzoek geopend nadat er klachten bij de luchtvaartmaatschappij binnenliepen over intimidatie, pesten en grensoverschrijdend gedrag binnen een bepaalde groep van het personeel. Dat bericht La Libre Belgique en wordt door het bedrijf bevestigd.

Lees verder

Capaciteit Roland Garros zakt naar 5.000 toeschouwers per dag

Roland Garros, dat vanwege de coronacrisis uitgesteld is tot later deze maand, zal maximaal 5.000 toeschouwers per dag ontvangen. Dat heeft de politieprefectuur van Parijs gemeld. Eerder lag dat maximale aantal, zoals aangekondigd door de organisatie, nog op 11.500.

Lees verder

In het parlement tekent Vivaldi en haar oppositie zich al af

De eerste Kamerzitting van het politieke jaar bracht meteen een voorafspiegeling van hoe oppositie en meerderheid zich kunnen profileren, mocht een Vivaldiregering het licht zien.

Lees verder

Standard is te sterk voor Bala Town en bereikt derde voorronde

Standard Luik heeft weinig problemen ondervonden met het onbekende Bala Town uit Wales en heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Felipe Avenatti en Selim Amallah maakten de doelpunten voor de Rouches in de eerste helft.

Lees verder

Banksy verliest handelsmerk op eigen beeld

Banksy is het handelsmerk kwijt op een beroemd werk van zijn hand.

Lees verder

Wie danst er nog? Het nachtleven rouwt

Terwijl cultuurhuizen en theaterzalen stilaan weer opengaan met de nodige veiligheidsmaatregelen, blijft één groep in de kou staan: de nachtclubuitbaters en deejays. Al meer dan een half jaar mag er nauwelijks gefeest worden. Zullen we ooit nog kunnen dansen?

Lees verder

Geblesseerde Osaka meldt zich af voor Roland Garros

Tennisster Naomi Osaka komt dit jaar niet in actie op Roland Garros.

Lees verder

Boliviaanse interim-president trekt kandidatuur voor verkiezingen in

In Bolivia heeft interim-president Jeanine Anez donderdag gezegd dat ze niet zal opkomen bij de presidentsverkiezingen die gepland zijn voor 18 oktober. Ze doet naar eigen zeggen afstand van haar kandidatuur om te voorkomen dat het linkse kamp zou winnen.

Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen per dag stijgt fors

Het aantal nieuwe besmettingen blijft sterk stijgen. Ook het aantal ziekenhuisopnames per dag stijgt, zij het langzamer. Tegelijk stagneert het sterftecijfer.

Lees verder

Test Aankoop: 'Enkel in VS en Duitsland grote som neergeteld om consumenten te vergoeden'

Op de vijfde verjaardag van het sjoemelsoftwareschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen wacht de meerderheid van de betrokken voertuigeigenaars nog steeds op compensatie voor de geleden schade. Dat meldt consumentenorganisatie Test Aankoop vrijdag.

Lees verder

Trump kondigt commissie voor patriottisch onderwijs aan

Te midden het debat over racisme en discriminatie in de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse president Donald Trump een commissie opgericht die patriottisch onderwijs moet bevorderen.

Lees verder

Schendt de corona-app mijn privacy? En veertien andere vragen

Na maanden van verwachtingen en aankondigingen, is de Belgische corona-app 'CoronAlert' een belangrijke fase ingegaan: een test met tienduizend gebruikers. De laatste rechte lijn naar een officiële lancering is ingeslagen. Dit moet u weten over de app.

Lees verder

US Open-winnares Naomi Osaka meldt zich af voor Roland Garros

Tennisster Naomi Osaka komt dit jaar niet in actie op Roland Garros. De Japanse, die op de US Open onlangs haar derde grandslamtitel binnenhaalde, heeft te veel last van een hamstringblessure, laat zij op sociale media weten.

Lees verder

Tweede Belgische naaktstrand komt in Middelkerke

Middelkerke wil volgende zomer in een naaktstrand voorzien. Het gaat om de strook strand in Lombardsijde, die grenst aan Nieuwpoort en afgeschermd wordt door de militaire site.

Lees verder

Geestelijke vader van 'Forrest Gump' overleden

Winston Groom, een Amerikaans auteur die vooral bekend is als schrijver van 'Forrest Gump', is overleden op 77-jarige leeftijd.

Lees verder

Zonnige nazomer blijft duren

Vandaag blijft het droog en wordt het zonnig en vrij warm, zo bericht het KMI. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Hoge Venen en 26 graden in het uiterste zuiden van het land en langs de grens met Frankrijk. In het centrum wordt het zo'n 23 à 24 graden.

Lees verder

Wallonië maakt rijbewijs gratis voor werkzoekenden

De Waalse regering heeft het licht op groen gezet voor een 'passeport drive', het gratis rijbewijs voor werkzoekenden, zo bericht La Dernière Heure vrijdag. De regering maakt 8 miljoen euro vrij, om de ongeveer 4.000 werkzoekenden toe te laten om kosteloos hun rijbewijs te behalen.

Lees verder

Ploegleider Wout van Aert waarom hij officieel uit Tour werd gezet: 'Ik werd boos toen fiets van Roglic werd beschadigd'

Merijn Zeeman is er naar eigen zeggen 'kapot' van: donderdag werd de sportief manager van Jumbo-Visma, de ploeg van Wout van Aert en gele trui Primoz Roglic, boos op een UCI-commissaris na de laatste bergrit en hij werd door de UCI prompt officieel uit de Tour gezet. De Nederlander gaf nu tekst en uitleg op de website van de formatie.

Lees verder