Doorgaan naar hoofdcontent

Lijnrechter bedreigd na diskwalificatie van Djokovic

Lijnrechter bedreigd na diskwalificatie van Djokovic

De US Open-lijnrechter die zondag per ongeluk in de keel werd geraakt door een verdwaalde bal van tennisster Novak Djokovic, wordt bedreigd. Het voorval leidde tot de diskwalificatie van de nummer 1 van de wereld, een straf die de officiële US Open-regels volgt, maar waar niet alle fans akkoord mee zijn.

Lees verder

Blokkade van brouwerij Jupiler opgeheven

AB InBev heeft maandagavond een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld om de blokkade van de brouwerij in Jupille op te heffen. Het personeel dat niet deelneemt aan de staking kan weer aan de slag. In Jupille was vorige week een staking uitgebroken nadat meerdere coronabesmettingen in de afdeling logistiek zijn vastgesteld.

Lees verder

Titelverdedigster en nummer één van de wereld Ashleigh Barty laat nu ook Roland Garros schieten

Ashleigh Barty zal haar titel op Roland Garros dit jaar niet verdedigen. Dat heeft de 24-jarige Australische nummer 1 van de wereld via Instagram gemeld. Het graveltoernooi in Parijs begint wegens de coronapandemie op 27 september.

Lees verder

Vroegere Temptations-zanger Bruce Williamson aan covid-19 overleden

Zanger Bruce Williamson, die lange tijd zanger van de Amerikaanse soulgroep The Temptations is geweest, is op 49-jarige leeftijd aan covid-19 overleden.

Lees verder

Ongeval met rotsblok kost leven aan zeker 19 mijnwerkers in Pakistan

Bij een ongeval in een marmermijn in Pakistan zijn minstens 19 mijnwerkers om het leven gekomen. In de nacht van maandag op dinsdag viel een groot rotsblok op de arbeiders in de mijn in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa.

Lees verder

Geen toestemming voor rechtse protestmars in Mechelen

Het Mechelse stadsbestuur verbiedt een aangekondigde protestmars komende zondag. Via Facebook werd een oproep gedaan om vreedzaam te protesteren tegen 'het linkse beleid' maar omdat geen plan van aanpak werd ingediend, verbiedt de burgemeester de manifestatie.

Lees verder

Mechelen laat patsers zelf opdraaien voor kosten van inbeslagname wagen

De Mechelse politie heeft de afgelopen weken al zes wagens bestuurlijk in beslag genomen van bestuurders die de ene na de andere verkeersovertreding hebben gepleegd. Die zogenaamde 'patsers' zullen een belasting moeten betalen voor die inbeslagname, waarmee de stad de kosten van takeling en stalling van de in beslag genomen voertuigen wil recupereren.

Lees verder

Voor alle duidelijkheid: fans zijn niét welkom op hellingen Ronde van Vlaanderen

In juli maakte Kluisbergen al bekend geen publiek te zullen toelaten en nu hebben alle burgemeesters in de Vlaamse Ardennen officieel besloten om geen publiek toe te laten op de hellingen tijdens de Ronde van Vlaanderen, die op zondag 18 oktober op de planning staat. Ook alle feesttenten worden gebannen.

Lees verder

Anderlecht mag weer fans ontvangen in stadion: ministers geven groen licht voor protocol

Sportministers Valérie Glatigny en Ben Weyts hebben dinsdag het licht op groen gezet voor het protocol dat de terugkeer van fans naar het voetbalstadion van RSC Anderlecht in goede banen moet leiden.

Lees verder

Roland Garros wordt mét toeschouwers gespeeld, maar niet de beoogde 20.000 per dag

Roland Garros, vanwege de coronacrisis uitgesteld tot later deze maand, zal maximaal 11.500 toeschouwers per dag ontvangen. Dat heeft de Franse Tennisfederatie (FFT) maandag bekendgemaakt. Eerder mikten de organisatoren op 20.000 toeschouwers per dag, maar de coronamaatregelen zijn intussen verstrengd. Verder moeten de spelers verplicht in twee door de organisatoren gekozen hotels verblijven.

Lees verder

Reynders grijpt naast portefeuille Handel

Valdis Dombrovskis, huidig vice-president voor Economie in de Europese Commissie, krijgt de belangrijke portefeuille van Handel na het aftreden van Phil Hogan.

Lees verder

Man aangehouden in Frankrijk voor verminken paard

In Frankrijk is een man aangehouden in een onderzoek naar de paardenverminkingen. Volgens de Franse krant Le Parisien gaat het om een 50-jarige man.

Lees verder

Renners Jumbo-Visma testen negatief, hertesting bij Quick-Step

In de Ronde van Frankrijk worden vanochtend de resultaten van de coronatests verwacht die alle ploegen moesten ondergaan. Bij Jumbo-Visma, de ploeg van Wout Van Aert, testte iederen alvast negatief, Quick-Step moet nog wachten op minstens één personeelslid dat opnieuw getest wordt.

Lees verder

Goed nieuws: Tim Merlier start na zware val toch in tweede etappe Tirreno-Adriatico

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) komt dinsdag toch aan de start van de tweede etappe van Tirreno-Adriatico (WT), met vertrek in Camaiore en aankomst 201 kilometer verderop in Follinica. De Belgische kampioen smakte maandag tijdens de openingsetappe op anderhalve kilometer van de eindmeet zwaar tegen de vlakte nadat hij in aanraking kwam met een andere renner en het evenwicht verloor.

Lees verder

Paus: 'Roddelen is erger dan covid-19'

Paus Franciscus week tijdens zijn wekelijkse zegen af van zijn voorbereide tekst. Hij noemde geroddel binnen de kerkgemeenschap erger dan covid-19.

Lees verder

De Disney-film die een alliantie tegen zich krijgt

De remake van tekenfilm Mulan krijgt tegenwind van de Amerikaanse procureur-generaal, Hongkongers, Thai en Taiwanezen. De megaproductie toont dat Disney de Chinese markt niet kan missen.

Lees verder

Raadkamer houdt doorverwijzing Bart De Pauw in beraad

De raadkamer van Mechelen heeft vanmorgen nog geen beslissing genomen over het doorverwijzen van Bart De Pauw naar de correctionele rechtbank. De beslissing valt pas deze namiddag, bevestigt een woordvoerster van het parket van Mechelen.

Lees verder

Trump: 'In oktober zouden we al veilig coronavaccin kunnen hebben'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag gezegd dat er zeer snel een coronavaccin zou kunnen zijn. Het zou zelfs al voor november kunnen. Volgens Trump zullen de mensen 'verrast' zijn, en zou het gaan om een 'veilig vaccin'. Als het vaccin er tegen die tijd komt, dan is dat volgens Trump te danken aan zijn leiderschap.

Lees verder

Tweede drama op één jaar tijd: Italiaans toptalent Nicolo Zaniolo loopt opnieuw zware knieblessure op

De Italiaanse international Nicolo Zaniolo heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen en moet een operatie ondergaan. Dat heeft zijn team AS Roma dinsdag gemeld.

Lees verder

Trump tegen journalist: 'Zet je mondmasker af, je bent gedempt'

President Donald Trump heeft maandag aan een journalist gevraagd om zijn mondmasker af te zetten. 'Als je het niet afzet, ben je zeer gedempt', aldus Trump. De journalist weigerde en stelde voor om luider te praten. Even later prees de president een andere journalist die zijn mondmasker wel had uitgedaan.

Lees verder

Armani zal modeshow live uitzenden op televisie

Giorgio Armani was de eerste ontwerper die in Italië een defilé achter gesloten deuren hield aan het begin van de coronacrisis en nu pakt hij opnieuw uit met een primeur. Zijn modeshow zal voor het eerst live op televisie worden uitgezonden.

Lees verder

De onmogelijke deadline voor het Vivaldihuwelijk

Niemand die gelooft dat volgende week donderdag een nieuwe regering het stokje al overneemt van de regering-Wilmès. 'Begin oktober is realistischer.'

Lees verder

Bijna een vijfde minder vacatures in Vlaanderen

Het aantal vacatures in Vlaanderen is vorige maand afgeklokt op 18.595, een forse terugval met 19,2 procent tegenover een jaar eerder. Dat melden Vlaams minister van Werk Hilde Crevits en arbeidsbemiddelingsdienst VDAB dinsdag.

Lees verder

Jean-Michel Saive wil BOIC-voorzitter worden

Jean-Michel Saive wil voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) worden. Dat heeft Belgiës beste tafeltennisser ooit, die sinds 2017 vicevoorzitter bij het BOIC is, dinsdag bevestigd.

Lees verder

Model start kruistocht tegen fotofilters: 'Het is gevaarlijk'

De Britse make-upartieste Sasha Pallari heeft het helemaal gehad met filters op sociale media. Om ook anderen aan te moedigen om die geretoucheerde foto's te laten vallen, lanceerde ze de campagne #filterdrop. 'Ik wil niet dat kinderen opgroeien en denken dat ze niet goed genoeg zijn door wat ze op sociale media zien.'

Lees verder

Lonen in veel 'essentiële beroepen' ver onder Belgische gemiddelde

Beroepsgroepen als zorgkundigen, schoonmakers, veiligheidsagenten en winkelpersoneel werden tijdens de coronalockdown als essentieel beschouwd, maar ze verdienen vaak beduidend minder dan het gemiddelde maandloon in de private sector in België. Dat zegt het Belgische statistiekbureau Statbel op basis van cijfers voor 2018. Het minst betaald zijn de verzorgenden in kinderdagverblijven en crèches.

Lees verder

Boswachters moesten tijdens coronacrisis ruim twee keer zoveel bezoekers berispen

De voorbije maanden was het in de Vlaamse natuurgebieden extra druk omdat mensen meer in eigen regio op stap gingen. Dat heeft er ook voor gezorgd dat boswachters veel vaker aanmaningen moesten geven aan bezoekers. Het waren er ruim dubbel zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder

Europese Commissie verscherpt uitstootdoelen: minstens 55 procent minder broeikasgassen tegen 2030

Om van Europa een klimaatneutraal continent te maken tegen 2050, moet de uitstoot van broeikasgassen volgens de Commissie tegen 2030 dalen met minstens 55 procent.

Lees verder

Waarom heeft het onderzoek naar Bart De Pauw zo lang geduurd?

Nu Bart De Pauw is doorverwezen naar de correctionele rechtbank, komt een uitspraak over de feiten dichterbij. De zaak kwam al eind 2017 aan het licht. Hoe komt het dat het bijna drie jaar heeft geduurd voordat De Pauw kon worden doorverwezen?

Lees verder

Lukebakio start seizoen bij Hertha met ambitie: "In Bundesliga is alles mogelijk"

Dodi Lukebakio start het nieuwe seizoen in de Bundesliga bij Hertha Berlijn met de nodige ambitie. "We beginnen niet aan de competitie om gewoon het behoud te verzekeren", vertelde de 22-jarige aanvaller dinsdag.

Lees verder

Inter haalt Kolarov weg bij AS Roma

Vleugelverdediger Aleksandar Kolarov ruilt AS Roma voor Inter. Dat heeft de club van Rode Duivel Romelu Lukaku dinsdag bevestigd.

Lees verder

Surfer uit zee gehaald nadat ze niet in verplichte quarantaine ging

Spaanse agenten in beschermende pakken hebben een surfer aangehouden op een strand in San Sebastian in Spanje. De vrouw dacht nog even te gaan surfen voor ze in verplichte quarantaine ging.

Lees verder

Franse premier is risicocontact van Tourbaas en laat zich 'onmiddellijk' opnieuw testen

Nadat Tourbaas Christian Prudhomme positief heeft getest op covid-19, laat de Franse premier Jean Castex zich opnieuw testen. Castex zat zaterdag met Prudhomme in de directiewagen van de Ronde van Frankrijk.

Lees verder

Loekasjenko: 'Misschien iets te lang aan de macht gebleven'

De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko is misschien iets te lang aan de macht gebleven als president, maar is naar eigen zeggen de enige die het land voorlopig kan beschermen. Hij sluit vervroegde verkiezingen niet uit. Dat zegt de omstreden Wit-Russische president in een interview met verschillende Russische staatsmedia.

Lees verder

David Goffin opnieuw op de affiche van European Open in Antwerpen

David Goffin (ATP 10) neemt dit jaar deel aan de European Open. Dat heeft de organisatie dinsdag bevestigd. Het toernooi, dat deel uitmaakt van de ATP World Tour, staat van 18 tot en met 25 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen op de agenda.

Lees verder

Preformateur Egbert Lachaert test positief op covid-19

Open VLD-voorzitter en preformateur Egbert Lachaert is besmet geraakt met het nieuwe coronavirus en gaat veertien dagen in quarantaine. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt. Co-preformateur Conner Rousseau testte ondertussen negatief.

Lees verder

Daar is de eerste nazomer al: 'Volgende week lokaal 30 graden mogelijk'

Haal de zonnecrème maar al opnieuw uit de kast, want vanaf zaterdag komt de eerste nazomer stilaan op gang. 'Volgende week dinsdag gaan we zelfs mogelijk lokaal naar 30 graden', zegt weerman David Dehenauw.

Lees verder

Koen Wauters, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens in quarantaine uit voorzorg

VTM heeft de opname van het programma 'Wat een jaar' uit voorzorg even uitgesteld door een coronabesmetting. De zender meldt dinsdag dat ook de drie presentatoren - Koen Wauters, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens - en de crew, in quarantaine gaan.

Lees verder

Organisatie in Dublin gooit de handdoek, EK veldlopen wordt afgelast

Het EK veldlopen in Dublin, voorzien op 13 december, gaat niet door. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten in een interview met de krant The Irish Times. Vorige week al viel te horen dat de knoop deze week tijdens een crisisoverleg zou worden doorgehakt.

Lees verder

Yannick Carrasco tekent voor vier seizoenen bij Atlético Madrid

Yannick Carrasco verlaat het Chinese Dalian Pro en keert terug naar Atlético Madrid, waar hij een contract voor vier seizoenen ondertekend heeft, zo maakte de Spaanse topclub dinsdag bekend.

Lees verder

Zwarte jogger tegengehouden door politie, mag later training geven

De Amerikaanse Joseph Griffin (28) werd tegengehouden door de politie, omdat hij aan de beschrijving voldeed van een verdachte. Omdat Griffin zo kalm bleef bij de interactie, bood de sheriff hem achteraf een job aan. Die sloeg Griffin af, maar hij zal wel deelnemen aan politietrainingen.

Lees verder

Protest in Berlijn tegen onmenselijke omstandigheden in Grieks vluchtelingenkamp

In Berlijn hebben demonstranten op maandag 1.000 lege stoelen geplaatst voor de Bondsdag. Ze protesteren tegen de onmenselijke omstandigheden waarin vluchtelingen moeten leven in het kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Ze dringen erop aan dat de EU-landen vluchtelingen moeten toelaten.

Lees verder

Ex-ceo Proximus Dominique Leroy start bij Deutsche Telekom

Dominique Leroy, die een jaar geleden in tumultueuze omstandigheden stopte als ceo van telecombedrijf Proximus, gaat aan de slag bij Deutsche Telekom. Ze wordt er vanaf 1 november verantwoordelijk voor de divisie Europa, zo maakte het Duitse telecombedrijf dinsdag bekend.

Lees verder

Uitslag etappe 10 Tour de France. Sam Bennett bezorgt Deceuninck - Quick-Step tweede ritzege en neemt groen over van Sagan

De tiende Touretappe tussen Île d'Oléron en Île de Ré werd vooral gekenmerkt door een teveel aan stress. Op een te nerveus parcours werd te vaak gevallen, gelukkig zonder al te veel grote schade. De wind zorgde uiteindelijk nog voor een late schifting, een uitgedund peloton spurtte uiteindelijk voor de bloemen. Sam Bennett boekte zijn eerste ritzege ooit in de Tour, de tweede voor Deceuninck - Quick-Step.

Lees verder

PrideFestival kondigt programma aan en zet in op LGBTQI-gezondheid

Het jaarlijkse PrideFestival werd eerder uitgesteld omwille van de coronapandemie, maar van zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 september vindt de 16de editie van het LGBTQI+-festival dan toch plaats. Onder de noemer #WeCare brengen de organisatoren de uitdagingen rond gezondheid in al haar vormen onder de aandacht.

Lees verder

Agenten schieten 13-jarige jongen met autisme neer in VS

Linden Cameron, een 13-jarige Amerikaanse blanke jongen met het syndroom van Asperger, is neergeschoten door politieagenten. Zijn moeder had de hulpdiensten gebeld toen hij in crisis was. 'Hij is een kleine jongen, waarom heb je hem niet gewoon getackeld?', vraagt ze daarna.

Lees verder

Elise Mertens na zege tegen Kenin: "Favoriet voor de titel? Zo ver ga ik nog niet"

Elise Mertens (WTA 18) zal zich woensdag voor de eerste keer in de US Open proberen te plaatsen voor de halve finales. Ze zou zich zo voor de tweede keer bij de laatste vier scharen op een grandslamtoernooi, na de Australian Open 2018. Dinsdag haalde de 24-jarige Limburgse het overtuigend met tweemaal 6-3 van Sofia Kenin (WTA 4). Bij de laatste acht wacht de 31-jarige Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 27).

Lees verder

Jennifer Brady is eerste halvefinaliste US Open

Jennifer Brady (WTA 41) heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Amerikaanse verslag de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 35) eenvoudig met 6-3 en 6-2.

Lees verder

Israël en Emiraten ondertekenen volgende week akkoord in Witte Huis

Amerikaans president Donald Trump zal op 15 september enkele vertegenwoordigers van Israël en de Verenigde Arabische Emiraten ontvangen. De landen tekenen dan een historisch akkoord.

Lees verder

Kevin De Bruyne wint belangrijkste individuele trofee in Engeland

Een kwartier voor hij met de Rode Duivels aan de interland tegen IJsland begon, is Kevin De Bruyne in Engeland uitgeroepen tot PFA Player of the Year. Dat is de belangrijkste individuele onderscheiding voor voetballers over Het Kanaal, uitgereikt door de Professional Footballers' Association. De Bruyne kreeg uiteraard ook een plaatsje in het PFA Premier League team van het jaar.

Lees verder

Warholm slaagt niet in wereldrecordpoging, snelste Europese tijd voor Schippers op 150m

Dafne Schippers heeft dinsdag op de Gouden Spike-meeting in het Tsjechische Ostrava met 16.56 de snelste Europese tijd ooit gelopen op de incourante 150 meter. Van een Europees record mag op die afstand in principe niet worden gesproken. Karsten Warholm slaagde niet in zijn wereldrecordpoging op de 400 meter horden.

Lees verder

Deze Amerikanen werden een pak rijker door corona

In de lijst van de 400 rijkste Amerikanen, opgesteld door het tijdschrift Forbes, zijn dinsdag achttien nieuwe namen verschenen. En sommigen danken dat aan de coronacrisis. Jeff Bezos, wiens webwinkel Amazon de voorbije maanden ook de wind in de zeilen had, blijft met voorsprong de rijkste.

Lees verder

Ben Weyts keurt protocollen van RSC Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge en Sint-Truiden als eerste goed

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft de eerste protocollen van voetbalclubs goedgekeurd. Het gaat om RSC Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge en Sint-Truiden.

Lees verder

Roméo Elvis beschuldigd van aanranding

De Franse hiphop­wereld wordt al enkele dagen opgeschrikt door beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Gisteren klaagde een vrouw ook de Belgische rapper Roméo Elvis aan.

Lees verder

Rode Duivels rekenen professioneel af met IJsland, Batshuayi en Doku plaatsen orgelpunt

Een wedstrijd was het welgeteld dertien minuten. België rekende na een vroege tegengoal professioneel af met een veel te slap IJsland (5-1). Als er fans in het stadion hadden gezeten, we hadden geschreven dat Michy Batshuayi en Jérémy Doku hen in de slotfase hadden verwend.

Lees verder

Alexander Zverev voorbij Coric naar halve finales US Open

De Duitser Alexander Zverev (ATP 7) heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van de US Open. Het vijfde reekshoofd versloeg de Kroaat Borna Coric (ATP 32) op Flushing Meadows in vier sets: 1-6, 7-6 (7/5), 7-6 (7/1) en 6-3.

Lees verder

Tenet bewijst dat de bioscopen nog lang niet dood zijn

De coronacrisis heeft bioscopen over de hele wereld pijn gedaan. Is Tenet de film die de filmsector uit het slop kan trekken?

Lees verder

AstraZeneca zet proeven met door België besteld coronavaccin tijdelijk stop

De Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford onderbreken de vergevorderde proeven met een mogelijk coronavaccin om veiligheidsredenen. Dat deelt het bedrijf woensdag mee. Het kandidaat-vaccin heeft mogelijk ongewenste bijeffecten veroorzaakt bij een proefpersoon.

Lees verder

Aantal besmettingen stijgt opnieuw boven 500 per dag

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen tot gemiddeld 502,1 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, al is dat licht. Het aantal sterfgevallen daalt verder.

Lees verder

Man in verdenking gesteld na steekpartij in Birmingham

Een 27-jarige man is in verdenking gesteld voor moord en zeven pogingen tot moord in verband met de steekpartij in de Engelse stad Birmingham. Dat meldt de politie.

Lees verder

Met mooie temperaturen richting weekend

Het wordt de volgende dagen bewolkt met af en toe opklaringen, en tegen vrijdag komt de zon er helemaal door. Tegen begin volgende week stijgt het kwik zelfs tot boven de 25 graden.

Lees verder

Grote paniek in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos vanwege branden

In het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is grote paniek uitgebroken als gevolg van meerdere branden die in het kamp woeden. Het overbevolkte vluchtelingenkamp met zo'n 13.000 inwoners is sinds donderdag in quarantaine nadat er vorige week woensdag de eerste coronabesmetting werd vastgesteld. Inmiddels zijn dat er 35.

Lees verder

Afghaanse vicepresident overleeft bomaanslag

De vicepresident van Afghanistan, Amrullah Saleh, heeft een bomaanslag in het centrum van de hoofdstad Kaboel overleefd. Een bom explodeerde toen het konvooi van de vicepresident passeerde, maar Saleh wist te ontkomen aan de krachtige explosie.

Lees verder