Doorgaan naar hoofdcontent

LeBron James leidt LA Lakers naar eerste NBA-finale in tien jaar

LeBron James leidt LA Lakers naar eerste NBA-finale in tien jaar

De LA Lakers hebben zich voor het eerst in tien jaar geplaatst voor de NBA-finale en zijn opnieuw "The Best in the West". Met dank aan LeBron James. KIng James (38 punten, 16 rebounds, 10 assists) leidde met zijn 27ste triple-double in zijn play-offs carrière naar de 117-107 zege tegen Denver Nuggets. De Lakers zijn meteen Western Conference Champion. Dat is dus geleden van 2010 met onder meer de betreurde Kobe Bryant en de Belg Didier Mbenga in de selectie. James en co. wonnen de finale van de Western Conference met 4-1 van de Nuggets. "Dit is een zalig moment. Onze job is echter niet gedaan. We moeten in de finale nog viermaal winnen," straalde James met de Western Conference trofee.

Lees verder

Vier arrestaties in onderzoek naar helikopterkaping

In het onderzoek naar de helikopterkaping van vrijdag op de luchthaven van Deurne, waarbij een 36-jarige pilote bedreigd werd en gedwongen om naar de vrouwengevangenis van Berkendael te vliegen, zijn zaterdagavond vier arrestaties gebeurd. Dat heeft het Antwerpse parket bevestigd.

Lees verder

Opperrechter Barrett belooft alles waar christelijk rechts van droomt

Tijdens een ceremonie in de rozentuin van het Witte Huis heeft president Trump Amy Coney Barrett voorgedragen als rechter in het Hooggerechtshof. Alom wordt verwacht dat de filosofie van het hof een historische bocht naar rechts gaat maken door de benoeming van deze ultra-conservatieve en gelovige magistrate – maar hoe snel en drastisch zal dat in de praktijk gaan?

Lees verder

Benoeming Barrett boycotten of aanklagen? Democraten twijfelen

Nu president Trump zijn kandidate voor het Hooggerechtshof heeft voorgedragen, willen de Republikeinen in de Senaat – waar ze de meerderheid hebben – de benoeming nog vóór de verkiezingen doorduwen.

Lees verder

Reactie op mesaanval Parijs: 'We zijn in oorlog met islamterreur'

Na de arrestaties van de steekpartij vlakbij de oude kantoren van Charlie Hebdo en de bekentenissen van de 18-jarige hoofdverdachte, spreekt nu ook de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin uit op het gebeuren.

Lees verder

Wielrenner Edward Planckaert aangereden tijdens training

Wielrenner Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) is zaterdag aangereden door een wagen tijdens een trainingsrit in Ieper. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf, maar kon worden gevat. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De renner raakte gewond aan zijn voet.

Lees verder

Bart De Wever pleit voor Angelsaksisch kiessysteem

'Voor we het land kunnen hervormen, moet eerst het kiessysteem op de schop', zei Bart De Wever (N-VA) in duidingsprogramma De Zevende Dag op Eén. Hij pleit voor een hervorming van het kiessysteem naar Angelsaksisch voorbeeld.

Lees verder

Grote opkomst bij actie Vlaams Belang aan Heizel

Vlaams Belang houdt zondag aan de Brusselse Heizel een protestactie tegen de Vivaldi-coalitie. De opkomst was bijzonder groot, zoals u in de video hierboven ziet.

Lees verder

Chauffeur kan losgeslagen aanhangwagen maar net ontwijken

Een automobilist kon een losgeslagen aanhangwagen in het Britse Manchester maar op het nippertje ontwijken. De aanhangwagen met een Tesla op week plots uit naar rechts, zoals u in de video hierboven ziet.

Lees verder

David Goffin mag meteen inpakken op Roland Garros

David Goffin (ATP-12) heeft de eerste ronde van Roland Garros niet overleefd. Onze 29-jarige landgenoot kreeg een pak voor de broek van Jannik Sinner (ATP-79). Die 19-jarige Italiaan is één van de rijzende sterren in het ATP-circuit. Op het overdekte Court Philippe Chatrier werd het 7-5, 6-0, 6-3.

Lees verder

Elise Mertens stoot ondanks regenpauze vlot door naar tweede ronde Roland Garros

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich zondagnamiddag vlot geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros, het derde en meteen ook laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Aanrijding kost jong koppel in La Roche het leven

Incourt (Waals-Brabant), een jong koppel komt zaterdagavond om het leven door een aanrijding met een auto in het Ardense La Roche. Dat meldt het parket van de provincie Luxemburg.

Lees verder

Rublev steekt eindzege ATP Hamburg op zak na winst tegen Tsitsipas

De Rus Andrey Rublev (ATP 14) heeft het ATP-toernooi in het Noord-Duitse Hamburg (gravel/1.062.520 euro) op zijn naam geschreven.

Lees verder

Bottas wint GP van Rusland dankzij dubbele tijdstraf Hamilton

Valtteri Bottas heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Grote Prijs van Rusland gewonnen. De Fin kreeg de zege in de schoot geworpen nadat zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton twee tijdstraffen kreeg. Hamilton finishte als derde en evenaart zo het zegerecord van Michael Schumacher nog niet. Max Verstappen eindigde na een prima race als tweede.

Lees verder

Standard kan in eigen huis niet winnen van Zulte Waregem

Standard is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van Zulte Waregem. De Rouches kwamen zelfs twee keer op achterstand tegen Essevee, maar Jackson Muleka redde in de slotfase nog een puntje voor de thuisploeg. Het werd 2-2.

Lees verder

Antwerpse politie neemt 218 flessen lachgas in beslag

De Antwerpse politie heeft zaterdag in totaal 218 flessen lachgas in beslag genomen. Er werden ook ballonnen aangetroffen, wat op recreatief gebruik van lachgas kan wijzen.

Lees verder

Alaphilippe grijpt wereldtitel, opnieuw zilver voor Van Aert

Het Wereldkampioenschap wielrennen in Imola is gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe, dankzij een knappe solo van iets meer dan tien kilometer. Wout van Aert won de sprint van de achtervolgende groep en pakt zo het zilver, net als bij de tijdrit.

Lees verder

Tottenham geeft in allerlaatste minuut zege nog uit handen tegen Newcastle

Tottenham is thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel geraakt tegen Newcastle. De Spurs domineerden de hele wedstrijd maar zagen in de absolute slotfase de bezoekers nog langszij komen via een penalty. Toby Alderweireld bleef voor de tweede wedstrijd op rij op de bank.

Lees verder

Vergeten oorlog in Azerbeidzjan laait op

In Nagorno-Karabach in het zuiden van de Kaukasus laait het 30 jaar oude conflict tussen buurlanden Armenië en Azerbeidzjan weer op. Er zijn zware gevechten uitgebroken over de betwiste regio.

Lees verder

Venus Williams meteen uitgeschakeld op Roland-Garros

Venus Williams (WTA-76) werd zondag meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland-Garros. De Amerikaanse, met haar 40 jaar de oudste speelster in het deelnemersveld, moest met tweemaal 6-4 de duimen leggen voor de Slovaakse Karolina Schmiedlova (WTA-161).

Lees verder

Vijftigste protestdag in Wit-Rusland met tientallen arrestaties in Minsk

Wit-Russische veiligheidstroepen hebben zondag 200 arrestaties verricht tijdens een mars voor oppositieleider Svetlana Tichanovskaja. Duizenden betogers vinden met haar dat zij de echte president is en gingen in onder meer de hoofdstad Minsk de straat op.

Lees verder

Bittere ontgoocheling bij Wout Van Aert: 'Ik was super, maar eentje was beter'

Grote ontgoocheling uiteraard bij Wout van Aert na zijn tweede plaats op het WK wielrennen. Zijn tweede zilveren medaille op drie dagen tijd kon geen troost bieden. Achteraf wou hij geen steen gooien naar zijn ploegmaat Primoz Roglic, die niet al te veel kopwerk op zich wou nemen in de finale.

Lees verder

Hele wielerwereld gunt Julian Alaphilippe de wereldtitel, Primoz Roglic wordt door het slijk gehaald: "Hij komt Vlaanderen niet meer in"

Julian Alaphilippe kroonde zich op indrukwekkende wijze tot wereldkampioen na een snedige demarrage. En dat is de hele wielerwereld niet ontgaan. Op sociale media regende het dan ook felicitaties voor de Fransman. Primoz Roglic kreeg dan weer minder positieve reacties gepresenteerd.

Lees verder

Ongeïnspireerd Anderlecht laat punt liggen tegen Eupen

Hoofdstuk drie van dit seizoen: traag en ongeïnspireerd, en Anderlecht krijgt in het slot het deksel op de neus. Paars-wit moest tegen Eupen tevreden zijn met een puntje nadat Ngoy een blunder van Luckassen genadeloos afstrafte.

Lees verder

Goal Tielemans, assist Castagne en hattrick Vardy: Leicester City veegt de vloer aan met Manchester City

Manchester City is thuis pijnlijk met 2-5 onderuit gegaan tegen Leicester City. De Citizens kwamen wel op voorsprong via Mahrez, maar toen Vardy gelijkmaakte waren ze helemaal nergens meer. Door deze nederlaag ziet het Liverpool aan het begin van de competitie meteen al uitlopen. Leicester start het seizoen dan weer uitstekend met 9 op 9.

Lees verder

Dries Mertens helpt Napoli met goal en twee assists mee aan monsterzege tegen Genoa

Napoli heeft op de tweede speeldag van de Seria A fors uitgehaald tegen Genao. Het won thuis met 6-0 nadat het in de tweede helft een versnelling hoger schakelde en maar liefst vijf keer scoorde. Dries Mertens was met een goal en twee assists één van de smaakmakers bij Napoli.

Lees verder

Club Brugge wint derby tegen Cercle zonder al te veel glans

Club Brugge zet zijn goede reeks verder: een 2-1 tegen stadsrivaal Cercle volstond voor een derde zege op rij. Deli trok zijn ploeg na de rust over de streep nadat Musaba de openingstreffer van Diatta had uitgewist. De VAR eiste een hoofdrol op met twee cruciale tussenkomsten.

Lees verder

Sri Lanka stuurt afval terug naar Groot-Brittannië

Sri Lanka heeft 21 containers met afval teruggestuurd naar Groot-Brittannië. Het ging voor een stuk om biomedisch afval, dat illegaal naar het eiland gestuurd was.

Lees verder

Vivaldi worstelt met de centen

Pensioenen, belastingen, de daaraan gekoppelde begroting en ook migratie: die vier knopen moeten de Vivaldi-onderhandelaars nog doorhakken voordat Magnette en De Croo maandag naar de koning trekken.

Lees verder

Inspiratieloos Charleroi lijdt eerste puntenverlies

Hekkensluiter Moeskroen ontving leider Charleroi. Spektakel bracht dat niet op. Wel twee doelpunten die uit de lucht vielen en een eerste gelijkspel voor Charleroi dit seizoen. De Zebra's toonden te weinig tegen de laatste in de stand om aanspraak te maken op de 2-1.

Lees verder

Zonder Brexitdeal is het oorlog in het Kanaal

De Belgische vissers maken zich zorgen. Een goeie vijftig procent van de vangst die ze aan land brengen, komt uit Brits water. Nu een harde Brexit weer op de tafel dreigt te komen, valt een deal over de visserij misschien weg.

Lees verder

Zonder Brexitdeal is het oorlog in het Kanaal

De Belgische vissers maken zich zorgen. Een goeie vijftig procent van de vangst die ze aan land brengen, komt uit Brits water. Nu een harde Brexit weer op de tafel dreigt te komen, valt een deal over de visserij misschien weg.

Lees verder

The New York Times: 'Trump betaalde maar 750 dollar aan inkomstenbelasting in 2016'

Donald Trump heeft in 2016, het jaar dat hij verkozen werd als president, slechts 750 dollar aan federale inkomstenbelasting betaald, en in 2017 hetzelfde bedrag. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times, die 20 jaar aan belastingaangiften van de president in handen heeft gekregen.

Lees verder

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om LGBTQ+-rechten te respecteren

Ambassadeurs van een vijftigtal landen in Polen hebben zondag in een open brief de Poolse autoriteiten opgeroepen om er beter op toe te zien dat de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap worden gerespecteerd. Ook de Belgische ambassadeur in Polen, Luc Jacobs, ondertekende de brief.

Lees verder

Wereldleiders verbinden zich tot terugdraaiing natuurverlies tegen 2030

Meer dan 45 staatshoofden en regeringsleiders, onder wie de Belgische premier Sophie Wilmès, onderschrijven de 'Leaders Pledge for Nature', een belofte die maandag wordt gelanceerd. Ze verbinden zich daarmee tot doortastende maatregelen voor de natuur om de gezondheid van de mens en van de planeet te beschermen, zo heeft WWF meegedeeld.

Lees verder

Rechter blokkeert ban op Tiktok in Amerikaanse appstores

Een rechter in Washington DC heeft het besluit van de Amerikaanse regering geblokkeerd dat een verbod oplegde om de app Tiktok te downloaden. Het verbod zou zondagavond van kracht worden.

Lees verder

Stijging aantal nieuwe besmettingen vertraagt

Tussen 18 en 24 september werden per dag gemiddeld 1.551 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat zijn er 17 procent meer dan de zeven dagen ervoor. Het aantal overlijdens steeg in die periode tot gemiddeld 4,4 per dag, zo blijkt maandag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

De week start met een storing

Een storing, verbonden aan een depressiekern boven Nederland, sleept de komende 24 uur over onze streken om pas tegen dinsdag weggeduwd te worden richting Duitsland. De week begint dan ook zwaarbewolkt met perioden van lichte tot matige regen.

Lees verder

Nationale actiedag 28 september: MIVB-netwerk verstoord

Op het netwerk van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zijn er maandag verstoringen door de nationale actiedag van de vakbonden ABVV, ACV en ACLVB.

Lees verder

Assita Kanko verhuist naar Vilvoorde

Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) verhuist van Brussel naar Vilvoorde. Dat doet ze naar eigen zeggen om persoonlijke redenen. 'Ik ben met mijn gezin verliefd geworden op deze stad', zegt ze maandag in Het Nieuwsblad.

Lees verder