Doorgaan naar hoofdcontent

Jitske Van de Veire: ‘Ik merk dat ouder worden me goed doet’

Jitske Van de Veire: 'Ik merk dat ouder worden me goed doet'

Sloten koffie, slapen met make-up op en veel zelfzorg: Jitske Van de Veire, onderneemster, voorvechtster van bodypositivity en woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero vertelt over de producten in haar badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.

Lees verder

Privédomein Queen wordt drive-incinema

Britten die door corona de cinema-ervaring missen, kunnen binnenkort terecht op een domein van de Queen. Koningin Elizabeth heeft namelijk beslist het park rond Sandringham Estate, haar privédomein, open te stellen als drive-in bioscoop.

Lees verder

Verdachte van steekpartij Birmingham opgepakt

Er is een verdachte gearresteerd in verband met de steekpartijen in de Engelse stad Birmingham. Bij de incidenten kwam zaterdag één man om het leven, en raakten zeven anderen gewond.

Lees verder

US OPEN. Naomi Osaka stoomt door naar kwartfinales

Naomi Osaka heeft zich op de US Open zonder veel problemen geplaatst voor de kwartfinales. De Japanse nummer 9 van de wereld versloeg Anett Kontaveit (WTA 21) uit Estland in de achtste finales in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij in het lege Arthur Ashe-stadion duurde 1 uur en 13 minuten.

Lees verder

Djokovic na diskwalificatie: 'Hele situatie heeft me erg verdrietig gemaakt'

Novak Djokovic werd zondag gediskwalificeerd in de achtste finales van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld mepte een bal ongewild vol tegen een lijnrechter op het einde van de eerste set tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP 27). 'Deze hele situatie heeft me erg verdrietig en leeg gemaakt', reageerde Djokovic op Instagram.

Lees verder

De exodus bij CCC duurt voort: Matteo Trentin ruilt Poolse formatie voor Team Emirates

Matteo Trentin verlaat CCC na dit seizoen en gaat voor UAE Team Emirates aan de slag. De 31-jarige Italiaan, vorig jaar tweede op de WK in Yorkshire, ondertekende een contract voor twee jaar bij de ploeg van de Sloveense kopman Tadej Pogacar. Dat heeft UAE Team Emirates maandag gemeld.

Lees verder

IOC-vicevoorzitter is duidelijk: "Olympische Spelen vinden plaats, met of zonder corona"

De Olympische Spelen van Tokio, die wegens de coronacrisis verplaatst werden tot de zomer van volgend jaar, vinden zeker plaats, ongeacht de evolutie van de coronapandemie. Dat heeft John Coates, vicevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en ook hoofd van de coördinatiecommissie voor de Spelen van Tokio, in een telefonisch gesprek met het Franse persbureau AFP gemeld.

Lees verder

Kwart meer voetgangers omgekomen in verkeer

Vorig jaar zijn in België 92 dodelijke slachtoffers gevallen bij de voetgangers in het verkeer, of 18 meer dan in 2018. Het gaat om een toename met 24 procent, zo meldt Touring maandag.

Lees verder

300 Rohingya-vluchtelingen dobberden half jaar op zee

Een groep van bijna 300 Rohingya-vluchtelingen is maandag per boot aangekomen in de Indonesische provincie Atjeh. Ze zouden na hun vertrek zowat een half jaar zijn rondgedobberd. Dat kwam deels door corona, maar mogelijk ook omdat mensensmokkelaars hen weigerden aan land te laten.

Lees verder

Wilco Kelderman trekt naar BORA-hansgrohe

De Nederlandse wielrenner Wilco Kelderman rijdt de komende twee jaar voor BORA-hansgrohe. Het is de bedoeling dat hij vooral in de grote rondes gaat uitkomen, zo liet de ploeg weten.

Lees verder

Een paar harde dunks en een blokje van formaat: LeBron James is nog steeds de heerser in de NBA

Milwaukee Bucks heeft de exit in de play-offs van de NBA voorlopig kunnen uitstellen. De Bucks wonnen het vierde duel met Miami Heat in de halve finales van de Eastern Conference na verlenging met 118-115. De best presterende ploeg uit de reguliere competitie raakte vroeg in de wedstrijd sterspeler Giannis Antetokounmpo kwijt.

Lees verder

Manchester City bevestigt positieve coronatesten van Laporte en Mahrez

Riyad Mahrez en Aymeric Laporte hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft hun club Manchester City maandag bevestigd.

Lees verder

'Wit-Russische oppositieleidster Maria Kolesnikova opgepakt'

Het Wit-Russische oppositiekopstuk Maria Kolesnikova is maandag in het centrum van Minsk door onbekenden opgepakt en weggevoerd in een minibus. Dat melden ooggetuigen. Het is onduidelijk waar ze heen is.

Lees verder

Brusselse musea maken 'comeback' tijdens lang weekend in oktober

Veertig Brusselse musea zetten zichzelf in de schijnwerpers, maar ook kunstenaars en culturele organisaties die zwaar getroffen zijn door de coronapandemie, tijdens het eerste weekend van oktober.

Lees verder

Parijs maakt zich op voor nieuwe defilés, ook Belgische namen op kalender

Ondanks de snel stijgende besmettingscijfers in Frankrijk kan de Tour de France plaatsvinden, en dat is straks ook het geval voor de modeweek in Parijs. Ook de Belgische modeontwerpers maken zich op voor hun defilés, al zal dat anders dan anders zijn.

Lees verder

'Rechtsaf vrij voor fietsers' mag ook op Vlaamse gewestwegen

De verkeersborden 'rechtdoor/rechtsaf vrij voor fietsers' kunnen sinds maandag ook aan Vlaamse gewestwegen geplaatst worden. Als een dergelijk bord op een kruispunt hangt, mogen fietsers gewoon rechtdoor rijden of rechtsaf slaan, ook al staat het verkeerslicht op rood.

Lees verder

David Goffin vindt uitsluiting van Novak Djokovic op US Open "logisch": "Het was belachelijk van hem"

David Goffin (ATP 10) kon zich zondag niet plaatsen voor de kwartfinales van de US Open, na een nederlaag tegen de Canadees Denis Shapovalov (ATP 17). De Luikenaar liet nadien ook zijn licht schijnen op de uitsluiting van nummer 1 van de wereld Novak Djokovic. "Zijn diskwalificatie kwam als een choc, ik had het helemaal niet verwacht", aldus Goffin.

Lees verder

Tiener gearresteerd na schietpartij in Ipswich

In het Engelse Kesgrave, een randgemeente van de stad Ipswich, is een tiener zwaargewond geraakt bij een schietpartij. De dader, ook een tiener, is opgepakt.

Lees verder

Jonge Italiaan Filippo Conca verkast naar Lotto Soudal: "Meer dan een goede renner"

Lotto Soudal heeft de 21-jarige Italiaan Filippo Conca aangetrokken. Dat heeft de wielerformatie maandag laten weten.

Lees verder

De echte bazin van de Tour is een 79-jarige hardrockfan

Er is jaarlijks slechts één grote winnaar in de Tour de France. En nee, dat is niet de renner die met de gele trui naar huis mag, maar wel organisator ASO. Die wordt nu al bijna vijftien jaar met strakke maar discrete hand geleid door de 79-jarige Marie-Odile Amaury.

Lees verder

RUSTDAG TOUR. Benoot wil zich nog in de kijker koersen: "Ik was nog nooit zo fris op eerste rustdag"

Maandag geniet het Tourpeloton van een eerste rustdag. De ene renner had er waarschijnlijk al wat meer nood aan als de andere.

Lees verder

Jonge Duivels spelen kraker tegen Duitsland, debuut voor bondscoach Jacky Mathijssen

De Jonge Rode Duivels spelen dinsdag (16u00) in de kwalificaties voor het EK van volgend jaar in Hongarije en Slovenië aan Den Dreef in Leuven de topper tegen grote concurrent Duitsland. De troepen van bondscoach Jacky Mathijssen kunnen tegen de beloften van de Mannschaft een grote stap zetten richting volgende ronde.

Lees verder

Circus-Wanty Gobert trekt ervaren Est Rein Taaramäe aan: "Ik ben ongeduldig om deze magische omgeving te ontdekken"

Circus-Wanty Gobert-Tormans heeft zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen beet. De 33-jarige Est Rein Taaramäe versterkt de selectie van het Belgische team.

Lees verder

Een paar gemiste telefoontjes en Vivaldi wankelt al

Een paar gemiste telefoontjes over de precieze bewoording van stukken tekst zetten de Vivaldi-constructie al onder druk. Er is duidelijk nog groeimarge voor het vertrouwen tussen de partijen.

Lees verder

Philippe Gilbert bouwt na val in de Tour rustig op: "Het is vervelend, maar je moet vooruitkijken"

Philippe Gilbert (Lotto Soudal) blijft rustig verder de conditie opbouwen. Zaterdag zat hij een eerste keer op de fiets voor een rit van anderhalf uur, zondag deed hij een trainingstocht van bijna drie uur. "Ik hoop zo verder te bouwen en bekijk het dag per dag", klinkt het.

Lees verder

Mediahuis mikt op overname NDC Mediagroep

Mediahuis, onder meer uitgever van De Standaard, NRC en De Telegraaf, is in vergaande gesprekken in verband met de overname van de Noord-Nederlandse uitgever NDC Mediagroep.

Lees verder

Japanse 'Elon Musk' valt van zijn voetstuk

De excentrieke Japanse miljardair Masayoshi Son ligt onder vuur. Is hij écht de techgoeroe waarvoor hij zich uitgeeft, of eerder een ordinaire speculant?

Lees verder

Navalni uit kunstmatige coma gehaald

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni werd uit zijn kunstmatige coma gehaald. Hij reageert op verbale prikkels, meldt het ziekenhuis.

Lees verder

Rustdag in de Tour is nu testdag: toch even bang afwachten of iedereen er morgen nog bij kan zijn

Normaal gezien betekent een rustdag in de Tour tijd voor een coffee ride en een persmomentje, maar dit jaar is de ritloze dag na week één van de Tour vooral een gelegenheid om iedereen nog eens te testen op corona. Oliver Naesen, Peter Sagan, Tiesj Benoot, André Greipel, Tadej Pogacar en ander schoon volk maakten hun opwachting. Pas op dinsdagochtend zal de Tourorganisatie evenwel de resultaten communiceren. Een en ander heeft te maken met de 'valse positieven'. De voorbije weken hebben een paar renners positief getest, terwijl later bleek dat dit niet het geval was nadat de renners in kwestie al verwijderd waren uit de koers. "Ik heb niet echt schrik voor het resultaat", reageerde Benoot. "We leven hier in onze bubbel en komen met heel weinig mensen in contact. Enkel in die bergetappes was het even slikken van die massa volk en zagen we ook mensen zonder mondmaskers. Dat is jammer, maar voor de rest vertoeven we hier in een bijzonder veilige omgeving. Het zou me echt verrassen als er plots veel renners en personeel positief zouden testen op corona."

Lees verder

Openingsrit Tirreno-Adriatico voor Ackermann, Merlier komt ten val in voorbereiding van de spurt

Rustdag in de Tour maar niet voor Chris Froome en Geraint Thomas. Beide ex-Tourwinnaars stonden vanmiddag aan de start van de openingsetappe van Tirreno-Adriatico. De spurtersaankomst met start en finish in Lido di Camaiore werd gewonnen door Pascal Ackermann die Fernando Gaviria klopte op de meet. Nationaal kampioen Tim Merlier kwam ten val in de voorbereiding van de spurt.

Lees verder

Kevin De Bruyne door politie geconfronteerd met makelaar Patrick De Koster

Rode Duivel Kevin De Bruyne werd vanochtend door de federale politie geconfronteerd met zijn makelaar, Patrick De Koster. De Koster zit in de cel na een klacht van De Bruyne.

Lees verder

Fans kunnen Rode Duivels tegen IJsland vanuit hun zetel aanmoedigen

De interland van dinsdagavond (20u45) tegen IJsland op de tweede speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League wordt vanwege de coronacrisis achter gesloten deuren afgewerkt, maar fans zullen vanuit hun woonkamer hun Rode Duivels kunnen aanmoedigen, zo maakte de Belgische Voetbalbond maandag bekend.

Lees verder

Politie Brussel Noord gaat agenten opleiden rond straatintimidatie

Agenten van de lokale politiezone Brussel Noord krijgen vanaf de herfst specifieke opleidingen over straatintimidatie en gendergerelateerd geweld. Dat meldt de politiezone maandag. De opleidingen vinden plaats in samenwerking met de vzw 'Touche Pas À Ma Pote'.

Lees verder

Lionel Messi voor het eerst weer op training bij Barcelona

Lionel Messi heeft zich maandagnamiddag voor het eerst weer gemeld bij Barcelona. De Argentijn had zijn kat gestuurd nadat hij de club had laten weten dat hij wilde vertrekken, maar communiceerde vrijdag dat hij alsnog in Catalonië zou blijven.

Lees verder

Club Brugge legt sterkhouder Clinton Mata vast tot 2024

Club Brugge heeft het contract van sterkhouder Clinton Mata (27) opengebroken tot 2024. Dat maakte blauw-zwart maandagmiddag bekend. Een overwinning voor de Bruggelingen, want Mata stond eerder deze zomer nog in de belangstelling van verschillende Bundesliga-clubs.

Lees verder

Jacob Blake vanuit ziekenhuisbed: 'Alles doet pijn'

Jacob Blake, de zwarte Amerikaanse man die vorige maand meermaals door een witte agent in de rug werd geschoten, spreekt voor het eerst sinds het incident. 'Alles doet pijn', zegt hij vanuit zijn ziekenhuisbed. Blake is verlamd vanaf zijn middel.

Lees verder

VTM riskeert dwangsom als 'Axel gaat binnen' interview met geïnterneerde pedofiel uitzendt

De rechtbank in Antwerpen legt VTM een dwangsom op als het vanavond in 'Axel gaat binnen' een interview met een geïnterneerde pedofiel uitzendt. 'Mijn cliënt heeft een IQ van 67 en is geïnterneerd. Op televisie komen is alleen maar nadelig voor hem en zijn slachtoffers', zegt zijn raadsman Joris Van Maele.

Lees verder

Gehavend IJsland vreest zware nederlaag: "Dat riskeer je tegen landen als België"

Voor de tweede speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League zakt IJsland dinsdagavond (20u45) naar het koning Boudewijnstadion af.

Lees verder

Facebook verwijdert pagina Extinction Rebellion België wegens 'aanzetten tot haat'

Facebook heeft de pagina 'Extinction Rebellion België' verwijderd, omdat een event van de klimaatactiegroep bestempeld wordt als 'aanzetten tot haat'. Dat meldt de organisatie in een persbericht. 'We weten niet waarom, er werd ons niet meegedeeld wat precies beledigend of aanstootgevend is aan de inhoud', klinkt het.

Lees verder

Staking in brouwerij Jupille en in drie depots van AB InBev

De stakingen braken uit nadat er coronabesmettingen werden vastgesteld in de afdeling logistiek. Daarnaast zoekt de grootste brouwerijketen ter wereld een nieuwe CEO.

Lees verder

Rode Duivels zullen het morgen zonder Romelu Lukaku moeten doen

Geen Romelu Lukaku morgen tegen IJsland. Dat bevestigde bondscoach Roberto Martinez maandagavond op zijn persconferentie. Lukaku zal waarschijnlijk vervangen worden door Michy Batshuayi, van wie Martinez zei dat hij zeker in actie zou komen. Kevin De Bruyne en Thomas Meunier, allebei afwezig tegen Denemarken, beginnen tegen de IJslanders zeker in de basis.

Lees verder

Antwerp verlengt contract aanvoerder Faris Haroun tot 2022

Antwerp heeft het contract van aanvoerder Faris Haroun (34) met een jaar verlengd tot juni 2022. Dat heeft The Great Old maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Olympiër Jimmy Verbaeys stopt met turnen, net als Daan Kenis en Jonathan Vrolix

Toestelturners Jimmy Verbaeys (27), Daan Kenis (26) en Jonathan Vrolix (23) zetten een punt achter hun topsportcarrière. Dat liet de Gymnastiekfederatie Vlaanderen maandag weten op haar website. Vooral Verbaeys is als olympiër een bekende naam.

Lees verder

Colruyt stopt met Collishop-website

Colruyt Group stopt met het non-foodassortiment via de Collishop-website. De website zal vanaf 9 november 2020 niet langer beschikbaar zijn voor bestellingen. Er gaan geen banen verloren.

Lees verder

Fans weer van de partij bij Europese Supercup tussen Bayern München en Sevilla eind deze maand

De Europese Super Cup tussen de winnaar van de Champions League en die van de Europa League, ofwel Bayern München tegen Sevilla, wordt op 24 september in Boedapest voor 6.000 toeschouwers afgewerkt. Dat liet de Europese Voetbalbond (UEFA) maandag weten.

Lees verder

Toby Alderweireld pakt morgen zijn 100ste cap voor België: "Mijn moeilijkste tegenstander? Eden Hazard op training"

Toby Alderweireld pakt dinsdagavond tegen IJsland op de tweede speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League zijn honderdste cap bij de Rode Duivels. Daarmee wordt de verdediger van Tottenham Hotspur de vierde Rode Duivel in de club van honderd, na recordinternational Jan Vertonghen, aanvoerder Eden Hazard en Axel Witsel.

Lees verder

Nederlandse voetbalbond stelt openingsmatch Eredivisie uit om AZ de Champions League in te helpen

De openingswedstrijd van de eredivisie tussen FC Utrecht en AZ gaat zaterdag niet door. De KNVB stelt het duel op verzoek van de Alkmaarders uit. AZ speelt volgende week dinsdag in Oekraïne tegen Dinamo Kiev voor de Champions League. De club wil meer voorbereidingstijd op dat Europese duel en de KNVB gaat daarin mee.

Lees verder

Examens boekhouden belanden in container, studenten moeten opnieuw afleggen

Zeventien studenten van de Kortrijkse hogeschool Vives hebben twee keer examen boekhouden afgelegd. De eerste versie was in de container beland.

Lees verder

France Football: "Kylian Mbappé heeft positief getest op corona"

Kylian Mbappé heeft een positieve coronatest afgelegd bij de nationale ploeg van Frankrijk. Dat schrijft France Football maandag. De snelle spits had zijn land zaterdagavond nog de volle buit geschonken met een doelpunt in Zweden.

Lees verder

KV Oostende bereikt akkoord met stad Oostende om alle abonnees toe te laten in thuismatchen

KV Oostende heeft een akkoord bereikt met de stad Oostende om in de komende thuiswedstrijden alle abonnees, ongeveer 3.000 supporters, toe te laten in de Diaz Arena. Dat heeft KVO maandag bekendgemaakt. Op zaterdag 19 september speelt de kustploeg tegen OH Leuven zijn eerste thuiswedstrijd dit seizoen met publiek.

Lees verder

België investeert 300 miljoen euro voor komst F-35

De federale regering heeft een investering van 300 miljoen euro goedgekeurd met het oog op de komst van de nieuwe F-35 gevechtsvliegtuigen in Florennes en Kleine Brogel. Dat heeft minister van Defensie Philippe Goffin (MR) maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Tom Dumoulin: "Als ploeg doen we het met Jumbo-Visma geweldig in de Tour, maar persoonlijk had ik er meer van gehoopt"

De laatste twee weken van de Tour de France staan voor Tom Dumoulin in het teken van het verdedigen van de gele leiderstrui van ploeggenoot Primoz Roglic. Daar is de Nederlandse wielrenner van Jumbo-Visma teleurgesteld over.

Lees verder

Maria Kalesnikava op klaarlichte dag in centrum van Minsk ontvoerd

Maria Kalesnikava was als enige van de drie vrouwelijke oppositieleden in Wit-Rusland gebleven. Ze had geen bodyguards. 'Ik kan toch niets beginnen als een busje met oproerpolitie ons tegenhoudt', zei ze onlangs aan de BBC.

Lees verder

Geen breuken voor Thibaut Pinot na val in Tour de France

Thibaut Pinot heeft geen breuken opgelopen bij zijn val tijdens de eerste etappe van de Tour de France. Dat liet zijn ploeg Groupama-FDJ maandag weten na onderzoeken op de eerste rustdag.

Lees verder

Brandon Mechele verlaat Rode Duivels na positieve coronatest

Rode Duivel Brandon Mechele heeft positief getest op corona. Dat heeft de Belgische voetbalbond maandagavond laten weten. De verdediger van Club Brugge heeft de selectie van de Rode Duivels verlaten en gaat een week in quarantaine. Daardoor mist hij de match van blauw-zwart tegen Waasland-Beveren van komende zaterdag.

Lees verder

US OPEN. Serena Williams neemt revanche op Sakkari en bereikt kwartfinales

De 38-jarige Serena Williams (WTA 8) heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van de US Open.

Lees verder

De terugkeer van Duyster: parelvissen in het donker

'Our way to fall' van Yo La Tengo kreeg zijn achttiende speelbeurt in vijftien jaar Duyster en ook programmalieveling Low was van de partij. Maar Ayco Duyster en Eppo Janssen kunnen nog altijd nieuwe Duyster-parels opvissen, bewees de comeback van het geliefde radioprogramma.

Lees verder

Beloon uzelf en 4 andere tips om de winter door te komen

Als er in maart al een vaccin zou komen, dan zijn we nu halverwege. Hoe zorgen we ervoor dat we het komende half jaar psychisch gezond blijven? Vijf tips.

Lees verder

Egyptische voetbalbond start onderzoek naar verdwijning trofee Africa Cup

De Egyptische voetbalbond (EFA) start een onderzoek naar de verdwijning van een trofee van de Africa Cup. De trofee, die de Farao's kregen voor hun eindzege in 2010, verdween van het hoofdkwartier van de EFA.

Lees verder

OPROEP. Raakt u als jongere extra moeilijk aan een job door corona?

De laatste maanden was het vooral voor jongeren extra moeilijk op de jobmarkt. Ofwel was het voor hen extra moeilijk om een eerste job te vinden. Ofwel werden ze als freelancer of beginnend (deeltijds) werknemer heel snel door hun werkgever (tijdelijk) opzijgeschoven volgens het principe: 'last in, first out'.

Lees verder

Meer dan 200 kleuters in quarantaine in Elsene

In de Brusselse gemeente Elsene zijn ongeveer 210 kinderen uit twee verschillende kleuterscholen in quarantaine, nadat twee buitenschoolse animatoren positief getest hebben op COVID-19. Dat bevestigt de schepen van onderwijs Romain de Reusme (PS).

Lees verder

Geen tweede zege op rij voor Nederland: Oranje gaat de boot in tegen Italië

Nederland heeft zich op de tweede speeldag van de Nations League maandag in eigen huis laten aftroeven door Italië, dat genoeg had aan een doelpunt van Nicolò Barella op slag van rust. Door de 0-1 zege worden de Italianen met vier punten uit twee wedstrijden de nieuwe leider in groep 1 van Divisie A.

Lees verder

Djokovic krijgt boete van 10.000 dollar wegens onsportief gedrag

Wegens zijn onsportief gedrag op de US Open heeft Novak Djokovic een boete van 10.000 dollar (ongeveer 8.500 euro) gekregen. Dat meldt het persagentschap AP maandag.

Lees verder

Novak Djokovic krijgt nog boete van 10.000 dollar bovenop diskwalificatie voor US Open

Wegens zijn onsportief gedrag op de US Open heeft Novak Djokovic een boete van 10.000 dollar (ongeveer 8.500 euro) gekregen. Dat meldt het persagentschap AP maandag.

Lees verder

Waarom Open VLD de N-VA liet vallen en voor Vivaldi gaat

Het heeft er alle schijn van dat we naar een Vivaldi-coalitie gaan, en niet naar een coalitie van N-VA en PS. In dat verhaal speelde Open VLD een cruciale rol. Waarom gaat die partij uiteindelijk liever in zee met socialisten, groenen en CD&V dan met N-VA?

Lees verder

Waarom Open VLD de N-VA liet vallen en voor Vivaldi gaat

Het heeft er alle schijn van dat we naar een Vivaldi-coalitie gaan, en niet naar een coalitie van N-VA en PS. In dat verhaal speelde Open VLD een cruciale rol. Waarom gaat die partij uiteindelijk liever in zee met socialisten, groenen en CD&V dan met N-VA?

Lees verder

Aantal besmettingen stijgt naar gemiddeld 479,4 per dag, andere getallen dalend

Het daggemiddelde stijgt met zeven procent naar 479,4 per dag ten opzichte van een week eerder. Gemiddeld stierven er drie mensen per dag aan de gevolgen van covid-19 en werden er gemiddeld 15,7 coronapatiënten opgenomen. Beide laatste getallen zijn dalingen tegen over de week daarvoor.

Lees verder

Gewikt en gewogen: wie van deze vier pakt de 16?

PS en SP.A, Open VLD en MR, Groen en Ecolo en ten slotte ook CD&V. Zo ziet de federale regering er straks wellicht uit. Maar een niet zo onbelangrijke vraag blijft: wie gaat dat kabinet leiden? We wikken en wegen de kansen van de vier belangrijkste kandidaten.

Lees verder

Turkije niet akkoord met veroordeling daders moord journalist Jamal Khashoggi

Dat een Saudische rechtbank de doodstraf van de daders van de moord op de dissidente journalist Jamal Khashoggi in 2018 in Istanboel heeft omgezet naar 20 jaar cel 'voldoet helemaal niet aan de verwachting van de internationale gemeenschap'. Dat stelt Turkije in een reactie.

Lees verder

Amnesty: 'Malta gebruikt illegale tactieken tegen vluchtelingen op zee'

De regering van Malta grijpt naar gevaarlijke en illegale maatregelen om de komst van vluchtelingen en migranten over zee aan te pakken. Talloze mensen worden daardoor blootgesteld aan vreselijk lijden, waarbij zelfs hun leven op het spel staat. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van Amnesty International. 'Het land doet wanhopige pogingen om te vermijden dat mensen de kust bereiken', klinkt het.

Lees verder

Bosbranden in Californië zijn zwaarste in ruim dertig jaar

In Californië hebben de bosbranden ondertussen meer dan 8.000 vierkante kilometer aan land verwoest. Dat is een record sinds 1987, stelt de brandweer.

Lees verder

Elise Mertens naar kwartfinale US Open

Elise Mertens (WTA 18) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales de US Open. Mertens won in het Arthur Ashe-stadion in twee sets van de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 4 en tweede reekshoofd): 6-3 en 6-3 na 1 uur en 14 minuten.

Lees verder

Wisselvallig weer op komst

Dinsdag is het bewolkt met kans op enkele druppels in het noordwesten. Elders is het wisselend bewolkt tot vrij zonnig. De maxima schommelen tussen 17 en 23 graden, meldt het KMI.

Lees verder

Bijna twee op de drie trajectcontroles werken niet

De problemen met de trajectcontroles in Vlaanderen raken maar niet opgelost. Van de 215 trajectcontroles die eind deze maand geïnstalleerd zullen zijn, werken er maar liefst 137 niet.

Lees verder

Supporters niet welkom aan finish en op hellingen in Ronde van Vlaanderen

De renners zullen het dit jaar op de beslissende momenten in de Ronde van Vlaanderen zonder de steun van hun supporters moeten stellen. Aan de start en de finish laat de organisatie geen wielerfans toe. Ook op de hellingen blijft het publiek afwezig: de burgemeesters uit de betrokken gemeenten hebben afgesproken geen wielerfans toe te laten.

Lees verder